Hjemmelaget kroppsskrubb - Den beste oppskriften for silkemyk hud [DIY]

Hjemmelaget kroppsskrubb - Den beste oppskriften for silkemyk hud [DIY]

Vet du hva som er det beste stedet å starte en makeover for huden på? Kjøkkenet ditt! Hjemmelaget kroppsskrubb er en av nøkkelingrediensene for en ettertraktet siluett og silkemyk hud. Sjekk hva eksfoliering betyr og hvorfor en skrubb bør være en essensielt blant skjønnhetsproduktene dine. Oppdag de beste DIY-oppskriftene for kroppsskrubber!

Hva er en skrubb? 

En skrubb er en av de mest effektive produktene når det kommer til å reparere huden ved å fjerne døde hudceller. Dette betyr helt enkelt at du eksfolierer epidermis på kroppen og i ansiktet. Eksfoliering og skrubbing er profesjonelle navn på denne behandlingen. Den er ment å forbedre utseendet og tilstanden til huden ved å jevne ut hudtonen og glatte ut fine linjer. 

Eksfoliering er en vanlig behandling mot akne, og skubber blir også brukt før hårfjerning for å motvirke inngrodde hår.

Du kan bruke en skrubb på hele kroppen, ansiktet og til og med hodebunnen (såkalt hodebunnsskrubb). Uavhengig av "området" på kroppen, har en skrubb mange fordeler. Kvinner som tar hudpleie på alvor og gjør sitt beste for å holde huden sunn bør aldri hoppe over skrubben. 

Naturlig kroppsskrubb - hvorfor er dette alltid det beste valget?

Jevnlig eksfoliering av huden på kroppen er en behandling som gjør huden myk, fyldig og strålende igjen, og i tillegg forbedrer deg kroppsfasongen. Hvordan? Behandlingen hjelper deg med å fjerne cellulitter, og i tillegg gjør den strekkmerker pigmentering og andre urenheter mindre synlige.

Hvordan lager man en DIY kroppsskrubb?

Det er barnemat og vil ikke noe være problem for noen av dere. Å blande to ingredienser (f.eks. sukker med en naturlig skjønnhetsolje) er nok for å få en enkel, men veldig effektiv kroppsskrubb. Sjekk ut en oppskrift som gir silkemyk hud - velg den beste naturlige DIY-skrubben for deg. DIY-skrubb har ingen ulemper, siden alle ingrediensene er ting du har i huset allerede. 

DIY naturlig kroppsspråk - oppskrifter

Hjemmelager kroppsskrubb med sukker

 • 2,5 dl hvitt eller brunt sukker
 • 2 ss lakserolje
 • 1 ss avokadoolje
 • 2-3 dråper essensiell olje

Sukkerkrystaller er ganske store og dermed ideelle for huden på kroppen. Velg den typen sukker du liker best - enten hvitt eller brunt; å blande dem fungerer også. Lakserolje fjerner smuss og giftstoffer, mens avokadoolje er en vitaminbombe for ru hud. 

Hjemmelaget kroppsskrubb med salt

 • 1,5 dl havsalt
 • 0,5 dl jojobaolje
 • 0,5 dl mandelolje
 • 1 ss sitronskall

Du bør unngå salt i dietten, men det er en briljant ingrediens til skjønnhetsformål: den eksfolierer epidermis på en effektiv måte og har desinfiserende og betennelsesdempene egenskaper. Oljen i skrubben beskytter huden mot giftstoffer og stenger fuktigheten inne, samt at den leverer mineraler, vitaminer, plantesteroler og antialdrende flavonider. 

Bland alle ingrediensene godt. Påfør skrubben på huden og masser med forsiktige sirkelbevegelser. Ideelt sett bør du starte med føttene og massere oppover mot hjertet - dette øker blodsirkulasjonen og styrker kroppen din. Etterpå skyller du kroppen grundig med lunkent vann og påfører en god hudkrem eller naturlig skjønnhetsolje mens huden fortsatt er fuktig. 

Hjemmelaget kroppsskrubb mot cellulitter med kaffegrut

 • 0,5 dl kaffegrut
 • 2-3 ss brunt sukker
 • 1 ss mandelolje
 • 2-3 dråper essensiell olje av grapefrukt

Blant ingrediensene godt til du får en glatt konsistens. Gni skrubben over fuktig hud og masser med sirkelbevegelser. Skyll kroppen grundig med varmt vann og påfør en fuktighetskrem eller naturlig planteolje - masser huden forsiktig med oljen for å intensivere effekten samtidig som det bidrar til å holde cellulittene unna. 

Hjemmelaget kroppsskrubb med kaffe og oljer

 • 0,5 dl kaffegrut
 • 2-3 ss olivenolje
 • 1 ss arganolje
 • 2-3 dråper essensiell olje av vanilje

Bland alle ingrediensene. Påfør skrubben på kroppen og masser i sirkulære bevegelser i 5-10 minutter; bruk en massasjehanske hvis du ønsker. Avslutt med å skylle av skrubben og vaske kroppen med kroppssåpe. Gni inn kroppen med en fuktighetskrem eller naturlig skjønnhetsolje. 

Hjemmelaget kroppsskrubb med kaffe, salt, dusjsåpe og oljer

 • 0,5 dl dusjsåpe
 • 3 ts pulverkaffe eller kaffegrut
 • 1 ts salt
 • 1 ss avokadoolje

Bland ingrediensene og bland til du får en jevn konsistens. Pass på at dusjsåpen din er naturlig og består av ingredienser av høy kvalitet, uten parabener, silikoner eller stoffer som SLS. Det er fint om den har en oppstrammende og lindrende effekt. Skyll huden grundig etterpå og påfør en hudkrem eller skjønnhetsolje du liker. 

Hva er det beste tidspunktet å bruke en kroppsskrubb på? 

Som med alle hudpleieprodukter, gjelder regelen om jevnlig bruk også når det kommer til kroppsskrubb. For å få best effekt bør du bruke en skrubb minst en gang i uken. Du vil utvilsomt oppdage en stor forbedring i hudens utseende og tilstand.

Kvelden er et godt tidspunkt for en skrubb - huden har best evne til å reparere seg om natten, så den vil absorbere aktive ingredienser bedre da sånn at du får maksimalt utbytte av behandlingen.

Husk også å alltid bruke fuktighetskrem etter en skrubb - dette gjør at det danner seg et lag som holder fuktigheten inne i huden. I tillegg er hud uten døde hudceller mer utsatt for UV-stråling, så bruk solkrem før du går ut. En skrubb er også en god idé før solbading eller før du bruker selvbruning - glatt hud får en finere brunfarge og gjør at selvbruningsprodukter sprer seg enklere. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring