Hva er den beste hårpleien om vinteren? Tips og remedier

Hva er den beste hårpleien om vinteren? Tips og remedier

Skinnende, sterkt, sunt hår er alltid en ting, uansett årstid. Om vinteren, når temperaturen ute holder seg under null grader, går det utover håret vårt. Stiv kuling, tørr luft innendørs, hodeplagg – disse ser ikke ut til å være veldig vennlig mot håret. Vi er alle kjent med statisk hår, fet hodebunn, mangel på volum, dehydrering, skadet hår (tupper), uregjerlige hårstrå. Hvordan skal hårpleien din se ut om vinteren?

Hva truer håret ditt når det er bitende kaldt?

Vinteren er ikke (i det hele tatt!) en hårvennlig årstid. Feil hårpleie svekker både indre og ytre hårstrukturer, inkludert hårsekker. Det er fordi håret utsettes for plutselige og ganske drastiske endringer i temperaturen: iskald luft ute og tørr oppvarmet luft inne – det er ikke en god duo for frisyren din.

Å ha på seg lue og skjerf eller skjule lokkene under en hals/krage, gir deg ikke akkurat ønsket effekt. Håret tynges og mister volum, hodebunnen din blir fratatt god blodtilførsel, håret er fett og skjerfet får tuppene av håret til å brekke. Følgelig er frisyren din ikke lenger livlig eller nydelig. Hvordan gjenopprette hårets glans, spenst og styrke for å holde skader unna i den harde vinteren?

Vinterhårpleie for en perfekt frisyre!

1. Hvordan ta vare på håret om vinteren – friskt hår selv med lue

Kalde dager betyr fetere hår, som er et resultat av å bruke hodeplagg, som for eksempel en varm lue. Håret holder seg ikke friskt mens hodebunnen er plaget av overflødig talg, fordi talgkjertlene jobber mer intensivt. For å holde håret fullt av volum, vask det gjerne hver dag: gå for en mild balanserende naturlig sjampo.

Du er reddet fra «hattehåret» dersom du sprayer litt tørrsjampo i hodebunnen, ved roten til hårene. Produktet løfter hårrøttene, øker volumet og holder tilbake overdreven talgsekresjon. Det viktigste er at du ikke gjør det til en vane. Når du bruker tørrsjampo, er det lurt å vaske håret dagen etter.

2. Hvordan ta vare på hår om vinteren - beste fuktighetsgivende produkter

For å redde håret fra den tørre luften, må du gi den tilstrekkelig fuktighet. Regelen gjelder både hår og hodebunn som har en tendens til å miste fuktigheten pga. luft som kommer ut av ovner og hårfønere. I vintersesongen mister håret raskt vann og lagene i håret er løftet. Som en konsekvens er det mer utsatt for skade.

Å gi fuktighet er basen for hårpleie – i tillegg til et balanserende produkt, bør du ha en fuktighetsgivende sjampo (mange sjampoer for fett hår inneholder også ingredienser som holder hår og hodebunn fuktet)

Micellar hårprodukter er nyskapende og skapt for vinteren. Mange av dem renser hodebunnen forsiktig, og gjør den ikke tørr. Fuktighetsgivende hårmasker/balsam og urtebehandlinger er et utmerket valg – beroliger irritert hodebunn og låser inn fuktighet.

Hvis håret ditt skriker etter fuktighet - gå til frisøren og gi det litt hårdampbehandling, som er en rask måte å gi næring på. Du bør gjøre ditt beste for å holde effekten så lenge som mulig - håroljebehandling hjemme vil være det beste tiltaket. Gjør det minst én gang i uken.

3. Hvordan ta vare på hår om vinteren - ikke mer fett hår - ren hodebunn

Bortsett fra regelmessig bruk av en balanserende sjampo, vil håroljebehandling sikre uforstyrret hodebunnsbalanse. Unike egenskaper i naturlige oljer (spesielt jojobaolje) holder hodebunnen ren og fri for overflødig talg.

Når det gjelder ekstremt fettete hår, trenger det dypt arbeidende produkter. En balanseringssjampo er ikke nok til å bli kvitt overproduksjon av talg. Hvis du sliter med dette problemet, gjør hodebunnseksfoliering en gang i uken (få en ferdig skrubb eller lag dine egne ved hjelp av naturlige oljer). Ikke bare fjerner skrubben talgoverskudd, men frigjør også produktoppbygging, forskjellige giftstoffer og urenheter. Eksfoliering øker blodtilførselen, leverer oksygen til hudceller og stimulerer hårsekkene for raskere hårvekst. Dessuten er skrubb et perfekt middel mot flatt, tynget hår - en skånsom hodebunnsmassasje løfter røttene for flott volumøkning.

4. Hvordan ta vare på hår om vinteren – beskyttede ender

Endene på håret blir skadet raskest - det er den delen av håret som er lengst hos oss. Følgelig har de tid til å bli skadet på grunn av ugunstige værforhold, feil hårpleie og uregelmessig trimming. Det er hårfragmentet som blir tørt, mister farge og deler seg raskest. Hårendene er ofte ekstremt krusete, og dette er selve begynnelsen på skade av indre strukturer.

Det beste du kan gjøre er å klippe håret regelmessig, og bruke et spesielt serum for å beskytte dem mot tørr luft og tøffe temperaturer. Bortsett fra silikonbaserte produkter, oppfyller naturlige oljer denne rollen - ikke bare beskytter de hår på utsiden (etterlater et mikroskopisk skjold som beskytter mot skade), men forsterker også indre hårstrukturer og forebygger at tuppene splitter.

5. Hvordan ta vare på hår om vinteren – styrkede hårsekker og indre hårstrukturer

Hårsekken er den mest avgjørende delen - hvis den blir svak, faller håret lett ut av follikkelen. For å gjøre ting verre, hindres hårveksten. Hårstrået kan vokse ut svakere og mer utsatt for skade. Når en hatt, frost og oppvarmet luft gir frisyren utfordringer, bør hårpleie stort sett være basert på å bruke håroljebehandlinger. Naturlige oljer gnis inn både i hårlengdene og hodebunn for å stimulere, gi næring til hårmatrisen og leveremange verdifulle vitaminer, fytosteroler, flavonoider og gode omega-fettsyrer. Håroljebehandling er den beste og mest effektive hjemme-behandlingen du kan bruke.

6. Hvordan ta vare på hår om vinteren - Statisk hår under kontroll

Uregjerlige hårstrå – vintertrusselen mange kvinner prøver å bekjempe. Det påvirker vanligvis skjørt, tynt hår, men det skjer også at tykt, tungt hår taper kampen mot tørr luft, hodeplagg eller vaskemidler som stort sett gjør håret mer statisk.

Hvis hårstråene dine notorisk går i forskjellige retninger og en hårbørste bare får dem til å se verre ut, kan du prøve en sjampo beriket med naturlige oljer (få et ferdig produkt eller tilsett en dråpe eller to av en naturlig olje i en vanlig sjampo).

En spesialdesignet antistatisk hårspray er et annet godt valg. Det gir den beste effekten når du sprayer den inni hodeplagget og på skjerfet, og forsiktig på børsten før du kammer håret. Når vi snakker om hårbørster, kan de også forårsake statisk hår. I så fall, bytt den ut med en bredtannskam – det vil gjøre håret mindre statisk, i tillegg til å ta vare på håret ditt og massere hodebunnen.

7. Hvordan ta vare på hår om vinteren – godt hårvolum

Volum (for å være mer presis, mangel på det) er sannsynligvis det største problemet du vil møte om vinteren. For å holde håret voluminøst, bruk noen få kjente triks. Utvilsomt er en massasje i hodebunnen en god idé - f.eks. massasjen du gjør mens du bruker håroljer. Ikke bare nærer den hårsekkene, men løfter også røttene og tilfører form og volum til håret.

Å føne håret opp ned er en annen god måte. Når håret fremdeles er litt fuktig, bruk en mild stylinglotion - naturlig og fri for syntetiske stoffer.

Håret ditt vil også se bra ut hvis du bruker en hjemmelaget linfrø gel. For å unngå tynget og flatt hår om vinteren, bruk en lett balsam og sjampo. På denne måten er du sikker på at håret ditt blir pleiet forsiktig og mildt, og produkter ikke forstyrrer balansen i hodebunnen.

8. Hvordan ta vare på hår om vinteren - beskyttelse mot de ytre faktorene

Hvis håret utsettes for tøft vær, blir det svakere og skadet raskere - det gir mening. Det som er synd, er at om vinteren, selv når du drar hjem til et varmt sted, har ikke håret noen sjanse til hvile fordi tørr og overopphetet luft gir det vansker også.

Å beskytte hår mot skade er et av de viktigste elementene i vinterhårpleie. Naturlige oljer og behandling med hårolje hjemme, viser seg å gi de beste resultatene, og fungerer på flere måter: ikke bare beskytter de håret fra utsiden, men reparerer også indre struktur og forsterker hårsekkene.

Det beste er å velge riktig olje for hårporøsitet og tilstand - du bør gjennomføre en online hårporøsitetstest og velge riktig blanding av oljer. En av de tre Nanoil -håroljene] vil være perfekt for vinterhårpleie, designet for forskjellige porøsiteter, hårtyper og tilstand.

Hva misliker håret? Pass opp for…

1. Alkoholbaserte hårprodukter

Alkoholer i produkter letter absorpsjon. Langkjedede alkoholer vil ikke skade selv på lang sikt. Det som er synd, er at de fleste produktene inneholder minst én sterkt dehydrerende kortkjedet alkohol som fører til hårdehydrering og har en komedogen effekt i hodebunnen når den brukes regelmessig. Den uvennlige gruppen innebærer alkohol denat, benzylalkohol, etanolalkohol, isopropylalkohol (IPA).

2. Sterke silikoner veier ned håret

Tunge silikoner i produkter fungerer som de ‘dårlige’ alkoholene, og etterlater hodebunnen dehydrert og irritert. Når du handler etter vinterhårpleieprodukter, unngå silikoner som simetikon, trimetikon eller trimetylsiloksysilikater.

3. Rettetang og varmestyling

Varmeverktøy, luftstrømmen fra hårføneren, pluss skiftende tørr og frostig luft ... kan være for mye for håret ditt å håndtere. Hvis du virkelig vil gjøre ditt beste for å holde håret livlig og unngå skade - bruk en rettetang av og til eller dropp det helt. Du vil redde håret ditt fra irreversible endringer i strukturen. Mens du føner, bruker du kaldluft, slik at håret ikke mister fuktighet og vann. Dessuten vil lagene med kurtikula bli forseglet, for fantastisk glinsende hår.

4. Tørking med håndkle

Selvfølgelig er dette forbudt uavhengig av sesong. Husk imidlertid at håndkle-tørking pluss noen måneder med ugunstige forhold (både inne og ute) gir hårskader dobbelt så raskt. Hardhendt håndkle-tørking eller å sove med vått hår kan ende med knekt hår og skadet ytre keratin senere (som beskytter håret mot skade og tørrhet).

5. For mye stylingprodukter

Naturlige plantebaserte frisørsprodukter er absolutt best å velge. Tross alt lar de deg style en frisyre, gi næring og beskytte samtidig. På en annen side, hvis du bruker for mye syntetiske mousser og hårspray, belegger du og veier håret ned med kjemikalier som kan forårsake dehydrering. En hårmousse, spray eller gel, forverrer tilstanden i hodebunnen din og forstyrrer den naturlige sirkulasjonen.

6. Hensynsløs tørking

Å legge seg med vått eller fuktig hår (eller enda verre - å gå ut med fuktig hår) er en enkel måte å bli forkjølet. Hår lider mye også. Vått hår er mer delikat og utsatt for skade; strukturen blir raskere ødelagt. Hårfibre er ekstremt vanskelig å gjenoppbygge.

7. Plastbørster og kammer

De kan gjøre håret mer statisk, lugge og trekke ut hårstråene. Hvis du tar hårpleie seriøst, må du bruke riktig børste eller kam. En bredtannet tre-kam er en av de beste du kan bruke - den kammer håret, masserer hodebunnen og forbedrer blodstrømmen, og gir dermed oksygen til hårsekkene.

8. Å gjøre klesvasken feil

Selv om mange vaskemidler og tøymyknere gir hatter og skjerf en vakker aroma og mykhet, vil de ikke bedre håret ditt. De fleste vaskepulver og tøymyknere har den samme elektriske ladningen som hår. Så ... å vaske hodeplagg og skjerf med dette vil kunne føre til statisk hår. For å redusere det, velg antistatiske tøymyknere og kutt ned på vaskemidlene når du vasker.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring