Elementær Håranalyse - Hva Kan Du Lære Fra Håret Ditt?

Elementær Håranalyse - Hva Kan Du Lære Fra Håret Ditt?

Visste du at du kan bestemme helsen din ved å undersøke håret ditt? Takket være teknologisk utvikling er elementær håranalyse en enkel måte å diagnostisere mineralmangel i kroppen på. Håret skjuler all informasjon som kan legge til rette for profylakse og behandling. Finn ut hva mer du kan lese fra håret ditt.

Vi er godt klar over viktigheten av å opprettholde riktig mengde vann og næringsstoffer i kroppen. Helsen vår avhenger av deres nivåer, og derfor, takket være analysen av om vi mangler visse næringsstoffer, kan vi introdusere effektiv forebygging og unngå mange problemer. Ikke bare de som er knyttet til hår, men med tilstanden til hele organismen. Hår er virkelig en verdifull informasjonskilde.

Hva er elementær håranalyse?

Elementær håranalyse (forkortet som EHA) er en hårtest basert på - som navnet antyder - på analysen av innholdet av forskjellige elementer i trådene. Vanligvis vurderes nivået av 24 elementer som er essensielle for helse og 5 elementer som er giftige og som bør vises i minimumsmengder i kroppen på denne måten. Noen av dem er mineraler som trengs for hår for å vokse ordentlig og opprettholde et vakkert utseende.

Elementene som er merket under testen inkluderer: kalsium, natrium, kalium, fosfor, sink, magnesium, jern, kobber, molybden, kobolt, krom, litium, strontium, nikkel, mangan, selen, vanadium, bor, barium, svovel, sølv, silisium, jod, tinn, samt arsen, kvikksølv, aluminium, kadmium, bly, dvs. giftige elementer.

Informasjon registrert i håret

Dette er den beste metoden for å vurdere tilstanden til mineralmetabolisme i kroppen, som påvirker ikke bare utseendet vårt, men også helsen. Den elementære analysen av håret gir muligheten til å bestemme hva slags metabolsk type vi er blant flere tusen eksisterende. Med andre ord informerer det oss om slike spørsmål som:

 • metabolsk hastighet,
 • organismens tendenser til sykdommer,
 • hastigheten på fordøyelsen av mat,
 • og aldringstempo.

Håret bærer informasjon om kroppens ernæringsstatus, ikke bare i øyeblikket, men også fra de siste månedene. Hår vokser omtrent 1 cm per måned, og bioelementene bygges permanent inn i hårstrukturen under veksten. Ved å undersøke et lengre stykke kan vi gå tilbake så langt som et år - analysere hvilket nivå av elementer som var da, sammenligne det med dagens tilstand, og dermed forutsi hvilke problemer som kan oppstå i fremtiden. På denne måten er det lettere å velge egnede hårbehandlinger, anvende profylakse eller behandling av forskjellige sykdommer.

Hvorfor håranalyse?

Kan vi ikke lære alt fra den komplette blodtellingen?

Det er verdt å huske at elementkonsentrasjonen i blodet vårt (eller urinen) er omtrent 50% lavere enn i håret. Håret vårt, neglene og huden er målene hvor alle elementene kommer til, mens blodet bare er en bærer. Nærværet av elementene i håret er alltid det samme mens det endrer seg i blodet avhengig av forskjellige faktorer, som tidspunkt på dagen, kosthold og til og med vår emosjonelle tilstand. Elementær håranalyse lar deg nøyaktig vurdere mengden næringsstoffer (til og med sporstoffer, som er vanskelige å finne i andre studier) de siste månedene, ikke bare på testtidspunktet. Resultatet er ikke belastet av innflytelsen av kortsiktige endringer, f.eks. som forekommer på forskjellige tidspunkter av dagen.

Håranalyse – indikasjoner

Hvem kan dra nytte av informasjonen som er gitt av den elementære håranalysen? Først og fremst vil det være en flott løsning for de som har problemer med å opprettholde god mental og fysisk tilstand. Også for mennesker som er overvektige, utsatt for overdreven stress eller de med økt fysisk aktivitet (idrettsutøvere, fysiske arbeidere). Ved å undersøke konsentrasjonen av elementer i håret er det enkelt å bestemme kroppens tilstand. Resultatene kan hjelpe til med å velge riktig behandling for ulike problemer, som:

 • kronisk tretthet,
 • redusert immunitet i kroppen,
 • mage-tarmproblemer,
 • muskel- og skjelettsykdommer,
 • overdreven hårtap,
 • dermatologiske sykdommer som akne,
 • generelt dårlig følelse

Elementær håranalyse – beskrivelse av hårundersøkelsen

Hvordan er den elementære håranalysen? Slik analyse krever passende utstyr (f.eks. spektrometer), så den kan bare utføres i et profesjonelt laboratorium. Imidlertid kan vi sende en prøve av håret vårt til en slik plass uten å dra ut eller delta personlig. Testen er ikke-invasiv – den elementære håranalysen er ikke smertefull, fordi den utføres på hår som tidligere er samlet fra pasienten.

Prisen på hår-analyse er derfor høyere enn for en vanlig blodprøve. Vi vil betale omtrent like mye for denne grunnelementanalysen som for profesjonell behandling av keratinutretting eller hærlaminering. Det er et personlig valg om det er verdt det eller ikke.

Riktig hår for testing

Hvor mye hår trengs for testen? Omtrent 300-400 mg, som tilsvarer mer eller mindre en spiseskje. Som en regel skal håret fjernes fra bakhodet, klippet fra flere steder. Bare de første 3-4 cm av håret (fra dets base) analyseres. Dette er viktig! Å sende bare hårtuppene for undersøkelse er meningsløst, da de vanligvis er de mest skadede, fratatt næringsstoffer, og også absorberer de fleste forurensninger. Den andre betingelsen er hårets naturlighet: trådene kan ikke farges eller permanentes (hvis vi har gjennomgått slike behandlinger, må vi vente 6-8 uker), og bør også renses for overflødige stylingprodukter (vasket) - bare da gir elementær hår-analyse nøyaktige resultater.

Sannheten om hår-analyse. Er dette en pålitelig test?

Selv om elementær hår-analyse er en mye diskutert og kontroversiell studie, har Verdens Helseorganisasjon (WHO) identifisert den som pålitelig. Det ble hevdet at testen gir mulighet for nøyaktig måling av konsentrasjonen av sporstoffer, fordi det er mye mer av dem i håret enn i blodet, og innholdet er fast.

Dessverre ser leger fortsatt på denne typen analyse med skepsis - faktisk avhenger tilstanden til håret vårt og hele kroppen ikke bare av antallet elementer, men også av mange andre faktorer. Likevel understreker forskerne at vi ikke skal undervurdere fordelene med elementær hår-analyse. Husk at elementær analyse av hår bestemmer overflødig eller mangel på elementer, som er en kort vei til å finne ut hva disse avvikene fra standarden kan være assosiert med, f.eks. å identifisere hvilke forskjellige sykdommer.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring