Hårologi del 8 - HYDROSOLER for håret

Hårologi del 8 - HYDROSOLER for håret

Hydrosoler har tatt over den kosmetiske verden. De er kjent innen hudpleie, men få vet om deres fantastiske virkninger på hår og hodebunn. Hva er de, hvordan er de laget og hvorfor er det verdt å inkludere dem i den daglige hårpleien? Artikkelen inneholder den viktigste informasjonen om hydrosoler, beskriver de mest populære og hjelper deg å kjøpe den beste for ditt hår.

Hva er hydrosoler for håret?

Jeg er sikker på at alle vet at eteriske oljer (også kalt essensielle oljer) er vanlig innen aromaterapi. De produseres fra destillasjonen av utvalgte urter og blomster. I tillegg til den ønskede oljen, vil prosessen også gi destillert vann – dette er hydrosol av en gitt plante. Med andre ord er hydrosoler biproduktet i produksjonen av eteriske oljer. De er mer delikate, vandig, farge- og luktfri, men de inneholder verdifulle egenskaper fra planten og mister ikke mineraler og vitaminer. Hydrosoler er game-changing skjønnhetsverktøy. Hvorfor? Eteriske oljer kan ikke bli påført hår eller hodebunn, mens hydrosoler er en fantastisk form for pleie.

Hva er fordelene med hydrosol for håret?

Hydrosoler er skånsomme, men svært effektive hårpleieprodukter. Molekylene i hydrosolene sprayes på håret, og de blir ikke bare værende på overflaten, men trekker inn og gir næringsstoffer til håret. Det fantastiske er at de er naturlige og irriterer ikke. De passer perfekt som tillegg til hårolje, sjampo og balsam. Dersom du velger riktig hydrosol kan det forhindre fett hår, gi fukt, økt glans, bidra til riktig talgproduksjon, beskytte hår og hodebunn og stimulere blodtilførselen. Videre har hydrosoler anstiseptiske egenskaper og bringer masse vitaminer og mineraler. Mange hydrosoler inneholder fytoncider – en antibiotisk ingrediens som bekjemper bakterier, hjelper mot infeksjoner og inflammasjoner, og holder hodebunnen ren.

Hvordan bruke hydrosoler i hårpleie?

Hydrosol er så lett og delikat at du til og med kan påføre den flere ganger om dagen. Det vil fukte håret, beskytte mot skadelige ytre faktorer og virke friskt og kjølende for eksempel på varme dager. Å bruke hydrosoler er lett som bare det; de absorberes raskt og vil ikke tynge ned håret, fordi vann er hovedkomponenten. Du trenger heller ikke begrense deg til én hydrosol, du kan bruke forskjellige. Påføringen er lett: du sprayer valgt hydrosol på hår og hodebunn. Men, dette er ikke den eneste påføringsteknikken.

Måter å bruke hydrosoler i hårpleie

Hydrosol for håret i form av et skyll

For å påføre på denne måten, må du blande hydrosol med eple- eller bringebæreddik (tre deler hydrosol til én del eddik). En slik skyll gir fantastisk glans, gjør håret lett å style, gir mindre krusninger og gjør det mykt og silkeglatt.

Hydrosol for håret i form av hodebunnskrem

Hvis du smører inn en valgt hydrosol i hodebunnen, gir du hodebunnen massasje. På den måten vil du stimulere blodtilførselen og gjøre det lettere for virkestoffene i hydrosolet å trenge ned i hårsekkene.

Hydrosol som base for oljebehandling

Å olje vått hår kan bli forsterket med hydrosoler. Istedenfor å væte håret med vann, spray hårlokkene med hydrosol. Etter en slik oljing vil håret ditt være bedre hydrert og gitt ekstra næring. Videre vil absorpsjonen i både hodebunnen og hårsekkene være økt.

Hydrosoler for håret som en ingrediens i maske

De som bruker naturlig, kosmetisk leire for håret, kommer til å sette pris på hydrosolers kraft. Hydrosoler oppgraderer leirens egenskaper og tillegger masken masse næringsstoffer. Du kan tilsette noen dråper av din favoritt hårolje for å lage din egen hår-eliksir.

Hvilken hydrosol skal man velge?

Hver hydrosol har forskjellige verdier. Du må velge den som er mest passende for ditt hårs behov. Her er en liste over de mest populære og velfungerende hydrosoler for hår:

  • Rose

Ideell for hår som har mistet spenstigheten, livligheten og fuktigheten. Hydrosol av rose kan virke mot aldring, fjerner urenheter, frisker opp hår og hodebunn, gjenoppretter mykheten, forsterker blodkar og bedrer glansen i matte lokker. En fun-fact er at hydrosol fra rose er vanlig i matlaging – rosevann tilsettes desserter og drinker. Hydrosol av rose er det mest populære destillerte vannet å bruke i hår- og hudpleieprodukter.

  • Trollhassel

Hydrosol av trollhassel er en fantastisk antioksidant, forebygger inflammasjon og bakterier. Den kan bli brukt om sommeren da den beroliger alle slags irritasjoner og solbrenthet, og gir en umiddelbar følelse av friskhet i hodebunnen. Denne hydrosolen har fuktgivende funksjoner. Den er rik på antioksidanter, flavonoider og tannin, så den bidrar til å holde håret ungt, og beskytter hodebunnen. Hydrosolen gir beskyttelse av hele hårfibret – den lar ikke giftstoffer penetrere under hårets kurtikula.

  • Lavendel

Hydrosol av lavendel fungerer som en pleiende og beroligende kompress for hår og hodebunn. Den roer irritert hodebunn og solbrenthet, kontrollerer talgproduksjonen og reparerer epidermis. Folk med fett hår vil sette pris på fordelene med hydrosol av lavendel. Det er ett av de mildeste destillerte vannene for håret. En delikat aroma gjør denne hydrosolen til det perfekte valget for natten fordi den lar deg slappe av og kombinere hårpleie med aromaterapi.

  • Rosmarin

Hydrosol av rosmarin er en av de mest populære destillerte vannene ment for hår- og hodebunnspleie. Den styrker hårsekkene, booster hårvekst og hindrer tynning av håret. Den er mest effektiv når du blander den med naturlige oljer. Hydrosol av rosmarin stimulerer til raskere hårvekst og hjelper mot flass. Den er perfekt for problematisk hodebunn, reduserer talgproduksjon og holde riktig nivå. Den styrker hårsekkene samt hårfibrene i lengdene, booster glans og beskytter mot giftstoffer. Den har antiinflammatorisk, rensende og antiseptiske egenskaper, så det gir en skånsom detox for hodebunnen.

  • Einer

Hydrosol av einer forbedrer effekten av oljer, spesielt de som er for hår med lav porøsitet fordi den skånsomt løfter roten av håret. Hydrosolet kontrollerer talgproduksjonen og hindrer kjertlene i å produsere for mye. Hydrosol av einer er en kilde til fytoncider som forebygger bakterier og rengjør hodebunnen. Den inneholder vitamin A, C og E som sakker ned aldring av hårsekkene og gir en intens hårfarge.

  • Solrose

Hydrosol av solrose er perfekt for alle hårtyper. Den rengjør og toner hodebunnen og, mest av alt, forbedrer mikro-sirkulasjonen, styrker hårsekkene og stimulerer til hårvekst. Hydrosol av solrose forbedrer også fargen i farget hår, pleier uttørket hud og sakker ned aldring. Den passer til «hår i alle aldre», gir styrke og liv i livløst hår.

  • Jernurt

Hydrosol av jernurt er fantastisk for de som er utsatt for å få flass i hodebunnen, fett eller tynget hår. Den reduserer talgproduksjonen, selv hos de som sliter med overproduksjon. Den fungerer antiseptisk, hjelper blokkerte porer og nøytraliserer frie radikaler. Hydrosol av jernurt har en fantastisk duft som ligger i håret i lang tid. Den beroliger irritert hud, gjør håret mykt og gir det spenst.

  • Kamille

En utrolig delikat hydrosol som passer selv sensitive, atopiske eller irriterte hodebunner. Hydrosol av kamille beroliger irritasjon og lindrer huden etter langvarig soleksponering. Den forebygger tørt hår og beskytter mot hårfønerens varme luft. Den er også fantastisk som hårpleie for blondt hår, og bringer glans og mykhet tilbake til håret.

  • Neroli

Hydrosol av neroli fungerer bra for alle hårtyper. Den hydrerer, frisker opp og toner hodebunnen; den har en frisk og litt søt lukt. Den forebygger skade av enzym og elastin. Hydrosol av neroli sakker ned aldring og pleier hydrolipid-barrieren i huden, normaliserer talgnivåene og regulerer funksjonen til de talgproduserende kjertlene.

  • Immortelle

Selv om hydrosol av immortelle har fuktighetsgivende og mykgjørende egenskaper, er den ikke veldig populær – mye på grunn av dens sterke duft. De fleste bruker den kun om natten fordi lukten går litt ut til morgenen. Den har anti-inflammatoriske kvaliteter og er perfekt for hudtilstander som eksem, psoriasis, akne og flass.

Er hydrosoler verdt å inkludere i hårpleien?

De er et flott tillegg som hår- og hodebunnsprodukt. De renser, frisker opp, toner, forebygger aldring og hudtilstander. Noen av dem booster hårvekst og forhindrer tynning av håret. Hydrosoler fungerer på en skånsom måte, og derfor må du gjerne vente litt før du ser resultatene. Heldigvis kan du forbedre effekten av dem med hjelp av naturlige håroljer. 

Det er fantastisk at hydrosoler er så allsidige: erstatt en "hair mist", så vel som ansiktstonere og body lotions. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring