Oljebehandling for håret - en ekstrem kilde av næring

Oljebehandling for håret - en ekstrem kilde av næring

Oljebehandling for håret har forskjellige navn og varianter. Det er så mange metoder du kan bruke, at du kan gjøre en ny metode hver dag og nyte en variert hårpleierutine for en måned eller lengre. Hvordan er det mulig? Til og med det å påføre en naturolje til hår-tuppene kan bli kalt «oljing» (det handler kun om kontakten mellom hår og olje).

For å få best mulig effekt av hårolje, burde du gå for en variant som sikrer en dyp reparasjon av håret og tilføring av næring. Den beste olje-metoden fungerer ikke bare for selve hårstrået, men styrker hårsekkene og pleier hodebunnen. For de som bor i India, er det en anerkjent og svært verdsatt behandling i frisørsalonger. Den går langt tilbake i tid og er beskrevet i Ayurveda – østlig medisin og filosofi.

Tradisjonell olje-behandling involverer å påføre en olje på hår og hodebunn – på denne måten vil oljens molekyler trekke ned i hårsekkene, og forbedre dem, gi næring, styrke og reparasjon. Samtidig vil oljen pleie hodebunnen og reparere mikro-skade på hele hårets overflate.

Å olje hår og hodebunn kan bli gjort på mange måter også. Varm oljebehandling er en av de mest populære og effektive metodene. Hvorfor gir det så god effekt? Hvilke fordeler har det? Hvordan gjøre det? Her er en full guide.

Hva innebærer en varm oljebehandling for hår og hodebunn?

Det innebærer å påføre oppvarmet olje på håret. Du kan også bruke forskjellige teknikker (for eksempel påføre varm olje på tørt hår, eller vaske håret og påføre oljen på fuktige hårlokker). Men, det er to forhold som må oppfylles:

 •  Du må varme opp oljen før påføring.
 •  Du påfører oljen på hårlengdene og – mest av alt – på hodebunnen.

Effekter av varm oljebehandling

Det er svært effektivt for fornyelse av håret. Ved å varme oljen, er det enklere for oljen å nå de dypeste lagene i håret.

Hvorfor? Vitenskapen kan best besvare dette. Varme molekyler beveger seg fortere, så de går inn under lagene av kurtikula lettere og mer effektivt. For å forklare det litt enklere – molekyler i kald olje er «late», og når du varmer opp oljen får molekylene energi og kraft til å jobbe hardere med å reparere håret. Derfor vil behandling med varm olje gi best resultater, blant annet:

 • Olje penetrerer håret raskere
 • En varm olje virker intensivt fra innsiden
 • Etter den er varmet opp, er oljen lettere å påføre.
 • Behandling med varm olje pleier og reparerer hårsekker.
 • Gir økt blodforsyning til hodebunnen
 • Varme molekyler gir bedre hodebunnspleie
 • Olje styrker, beskytter og gir elastisitet til håret
 • Varm olje intensiverer livlighet i håret
 • Reparerer håret og forebygger tynning
 • Gjør at håret gror fortere

Behandle håret med varm olje – hvordan gjøre det? En stegvis guide

 1. Vask håret – å påføre olje på fuktige hårlokker er den beste og mest intensive formen for hårpleie. Det har et stort pluss – en olje fungerer mer intensivt fordi vann åpner lagene i kurtikula. Å vaske håret fjerner giftstoffer, talg og gammelt produkt fra hår og hodebunn, og sikrer en effektiv behandling.
 2. Varm opp oljen – Å bruke et vannbad er den enkleste måten. Hell olje i en liten bolle og sett bollen i en gryte med varmt vann. Husk at temperaturen må være mellom 40-55°C. Olje varmes opp kjapt, så du kan påføre den på håret etter et par minutter.
 3. Påfør oljen på hodebunnen – Børst håret, del dem opp i seksjoner og gradvis dekk hodebunnen med olje langs hvert skille. Hår og hodebunn og skal være oljet/fettet, men ikke sånn at oljen drypper av.
 4. Påfør oljen til lengden av håret – varme molekyler begynner å trenge inn i de fuktige hårlokkene og håret vil «drikke» oljen. Det betyr én ting: oljen begynner å virke på innsiden av hårstrået.
 5. Sikre håret – pakk håret inn i et håndkle eller dusjhette. La oljen virke mellom 30 minutter til et par timer. Det som er bra med olje er at du ikke kan brukes for mye. Du kan til og med la oljen være i over natten (i slikt tilfelle bør håret være bare lett fuktig). Oljer er trygge og gir fantastiske fordeler til hår og hodebunn.
 6. Vask ut oljen – bruk en delikat sjampo som er mild for hodebunnen.

Olje håret med varm olje – tips og triks

 1. Når du velger en olje for behandlingen, husk at den skal ha kontakt med hud. Derfor må du velge en olje eller en allerede blandet olje som har trygge ingredienser – fri for silikoner, parabener, oljederivater og andre stoffer som kan virke irriterende. De beste blandingene inneholder kaldpressede oljer og hår- og hodebunnspleiende substanser (urter, keratin, vitaminer, panthenol, lanolin, UV filter).
 2. Å kjøpe en profesjonell hette er en god idé. Du kan bruke den på håret dekt av olje. På denne måten kan du forebygge at oljen trekker inn i et håndkle, og beskytte deg mot oljeflekker på klær eller sengetøy.
 3. Varm luft fra en hårføner er en annen venn av håroljen. Du kan påføre varmluft fra hårføneren på hår og hodebunn. Som et resultat vil lagene i håret åpne seg og molekylene i oljen bli varmet opp. Takket være varmen vil blodsirkulasjonen i hodebunnen forbedres, slik at hårsekkene blir stimulert.
 4. Balsam etter oljing. Er en redning for de som har ødelagt/slitt hår, eller når en mild sjampo ikke er tilstrekkelig for å vaske ut oljen etter behandlingen. For å nøytralisere håroljen og gjøre den enklere å vaske ut, kan du påføre din favoritt balsam, krem eller maske et par minutter før du skal sjamponere håret. To ekstra fordeler – ekstra næring og enklere å vaske ut oljen.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring