La håret ditt snakke, del 1. Pleie av skadet hår

La håret ditt snakke, del 1. Pleie av skadet hår

Tørt og skadet hår er ikke bare et estetisk problem. Svake hårfibre betyr blant annet at håret brekker og blir tynnere og trenger profesjonell pleie. Er det mulig å gjenoppbygge skadet og overbehandlet hår? Hvordan bør riktig hårpleie se ut? La frisyrene våre snakke.

Før vi går videre til temaet pleierutiner for skadet hår, bør vi se nærmere på problemet, finne ut hva som er årsaken til hårskader og om frisyrene våre allerede tilhører denne kategorien.

SKADET HÅR - EGENSKAPER

Genene er delvis ansvarlige for hårets tilstand. Det betyr at hvis besteforeldrene og foreldrene våre hadde skadet hår, kan vi få det etter dem. Men til tross for genene er de vanligste årsakene feil hårpleie eller mangel på hårpleie, hormonell ubalanse, kroniske sykdommer osv. Vi må huske at håret er en del av kroppen, så selv et ensidig kosthold gjenspeiles i hårets utseende.

Hva ødelegger håret? Årsakene til hårskader inkluderer:

 •  feil utført farging og regelmessig bleking,
 •  overforbruk av hårføner, krølltang og rettetang,
 •  overeksponering for lave temperaturer, vind og sollys,
 •  feilaktig styling og hyppig bruk av stramme hårfrisyrer,
 •  uhensiktsmessig hydrering og fettfattig kosthold,
 •  også: hårpleie som ikke passer til hårtypen.

Ifølge trykologi defineres hår som har mistet det meste av vann og fett som tørt og skadet. Det skyldes at skjellaget åpner seg, noe som resulterer i tap av fuktighet og en svakere lipidbarriere. Vi mister mest lipider på grunn av varme og irriterende kjemikalier. Uansett årsak blir håret kjedelig, tørt og sprøtt på grunn av hevede skjell. Det betyr at skadet hår har høy porøsitet!

Når vi kjenner til porøsiteten til skadet hår og årsaken til den svake tilstanden, kan vi enkelt bestemme oss for en pleierutine som gjør at vi kan gi det helsen tilbake.

PLEIE AV SKADET HÅR

Hvordan pleier man hår som er skadet i hele lengden eller bare deler av det, f.eks. tuppene? Vi må begynne med å endre vanene som har gitt håret vårt den dårlige tilstanden. Overbehandlet hårpleie følger noen enkle regler.

Fem bud i pleierutinen for skadet hår:

 1. Gi opp ting som har en ødeleggende innflytelse på håret ditt.
 2. Reduser varmestyling.
 3. Klipp av den mest skadede delen av håret.
 4. Velg proteinberikede, reparerende behandlinger og produkter.
 5. Gi fuktighet med fuktighetsbevarende og mykgjørende midler.

Pleie av skadet hår bør skje i to trinn: ▪ å redusere destruktive faktorer er et must, men ▪ det er også viktig å introdusere de riktige produktene for å oppgradere hårets tilstand - f.eks. oljer for hår med høy porøsitet.

Er det mulig å reparere skadet hår? Det kan gjøres til en viss grad, men det er feil å tro at det er mulig å lime sammen splittede tupper igjen. Derfor bør det første trinnet være å klippe av de mest overbehandlede hårstråene. Det er best å gjøre det før håret begynner å brekke. Hvis du ikke er glad i langt hår, bør du klippe det og la håret vokse ut igjen sunt og sterkt. Hvis håret er utsatt for skader, bør det klippes regelmessig, f.eks. hver sjette uke.

Det neste trinnet er å kutte ned på de tingene som forverrer hårets tilstand for å hindre at frisyren overbehandles og splittes igjen. Vi lar håret tørke naturlig, vi glemmer krølltang og rettetang. Vi kan style håret med naturlige metoder, for eksempel hårruller. En annen god ting er å unngå oppsett i løpet av dagen for ikke å svekke hårrøttene. På den annen side må vi huske å sette opp håret før vi legger oss for å unngå at hårstråene rives, flokers og ødelegges om natten. Å gi opp farging og bleking i en periode er også et godt valg.

Vask og børsting av skadet hår

Jo oftere du vasker håret, desto mildere sjampo bør du velge. De beste sjampoene for skadet hår er de som er utviklet for barn, fordi de ikke inneholder sterke vaskemidler, men utelukkende skånsomme stoffer som renser hår og hodebunn. Hydrofile stoffer - f.eks. glyserol, alantoin og urea - utgjør de viktigste ingrediensene i sjampo. Det er lurt å ha to sjampoer med ulike innholdsstoffer, slik at håret ikke venner seg til én kosmetikk. Den viktigste regelen sier at du må bruke balsam hver gang du vasker håret, og bruke en maske eller en intensiv håroljebehandling minst én gang i uken.

Hvis håret ditt er ekstremt skadet, må du alltid børste det før du vasker det (når det er tørt). Vask det med lunkent vann og skyll ut med kaldt vann. Hvis du må løsne floker i vått hår, bruk fingrene eller en bredtannet trekam. Selv når du børster tørre lokker, bør du gjøre det seksjon for seksjon for å unngå å dra i håret og skade det - del opp håret med fingrene, bruk kammen og deretter Tangle Teezer eller en børste med naturlige buster.

Produkter for skadet hår

Pleie av tørt og skadet hår handler ikke bare om å unngå skadelige stoffer og behandle håret skånsomt. Det handler også om å bruke produkter som er fulle av nærende, gjenskapende og styrkende stoffer. Hvordan pleier man overbehandlet hår? Du må starte en grundig pleie med produkter rike på:

 • mykgjørende stoffer (beskyttende stoffer, f.eks. oljer og silikoner),
 • fuktighetsbevarende stoffer (fuktighetsbevarende stoffer, f.eks. honning, urea, aloe, hyaluronsyre),
 • proteiner (reparerende stoffer, f.eks. keratin, hvete- eller eggproteiner).

Når du velger hårpleieprodukter, kan du ikke bare fokusere på å kamuflere ujevnheter (midlertidig hjelp). Du må konsentrere deg om å reparere og gjenoppbygge skadet hår i dybden. Dette er den eneste metoden som vil gi håret liv for godt. Du bør ikke være redd for de beryktede silikonene - hvis du bruker dem i rimelige mengder, glatter de ut hårets overflate, gjør det lettere å løsne floker og hindrer at den beskyttende ytre barrieren ødelegges. På den andre siden gir silikoner overfladiske effekter, så fuktighetsbevarende og mykgjørende midler (som virker innenfra) må inkluderes i hårproduktene.

De beste oljene for skadet hår må være rike på omega-3 og omega-6 umettede fettsyrer. Druekjerneolje, hasselnøttolje, ferskenfrøolje, søt mandelolje, avokadoolje, linolje, nattlysolje, maisolje og bringebærolje er blant dem. De gjenoppbygger det ytre hydrolipidlaget og trenger inn i håret, nærer, styrker og lukker de hevede skjellagene.

De fleste av oljene inngår i Nanoil for hår med høy porøsitet. Det viktigste er at produktet er en profesjonell blanding av pleiende oljer beriket med sterkt gjenskapende stoffer som keratin, kerastim, silke og vitaminer. For helsen til tørt og skadet hår!

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring