Verdens hår. Del 1: pleie for asiatiske hårtyper

Verdens hår. Del 1: pleie for asiatiske hårtyper

Vakkert hår er en slags svakhet for kvinner verden over - uansett høydegrad eller breddegrad. For kvinner flest er det ganske enkelt en villighet til å ta vare på håret sitt og å uttrykke seg gjennom, mens det for andre en rituell side ved det eller brukes for å signalisere tilhørighet til en stamme. I noen tilfeller bestemmes hårpleieteknikker av religiøse krav. Uansett hva grunnen er - det er alltid håret som står i sentrum: både utseendet og helsen. Det er virkelig fantastisk hvor mye vi kan lære om dette fra kvinner i alle verdens hjørner. Vi du også vite hvordan hårpleieritualer ser ut alle verdensdelene? Les videre. Det kommer garantert til å inspirere deg.

Hår andre steder i verden - del 1 - Asia

Hva kan vi lære fra Indiske, japanske eller russiske kvinner?

Asiatisk hårpleie - Kina

Hvordan tar kinesiske kvinner vare på håret sitt - Yin og Yang, vakker leddved og kraftfull ginseng

Kinesiske kvinner er kjent for å ha fantastisk hår og hårpleie er noe som tas på alvor. Hemmeligheten for å få vakkert hår er å bruke store mengder med urter i kombinasjon med to motsatte krefter, som er yin og yang. Ifølge den første kraften trenger håret utvendig støtte. Kort sagt krever det at både håret og hårsekkene får næring. Den andre kraften, som er det motsatte, har å gjøre med "giftig varme" som brer seg over hele kroppen vår. Dette er nettopp varmen som står for betennelser som resultat av, for eksempel, et dårlig kosthold. Dersom en av kreftene, uansett om det er yin eller yang, forstyrres krever det umiddelbar pleie. Det gjøres best med velkjente produkter.

  • Hijiki - et type brune alger (mest brukt i pulverform som også blandes med vann eller brygget sammen med urter; de brukes ofte som ingrediens i mange kosmetiske produkter). Hijiki er rik på fiber, jern, magnesium og kalsium. Kort sagt kan tørre alger bløtlegges i vann, helles av og blendes med en stavmikser for å få en pasta som kan deretter brukes på håret (å slags hårmaske).
  • Hvetegress - det inneholder en fantastisk mengde vitaminer og mineraler av høy kvalitet. Kinesere anerkjenner hvetegress ikke bare for det det kan gjøre for håret, men også som en del av et balansert kosthold. For å demonstrere inneholder hvetegress 30 ganger mer vitamin B1 og kalsium enn melk og noen ganger mer vitamin C og karoten enn spinat. Kinesiske kvinner bruker hvetegress gjerne til både kosmetiske formål og i vitaminblandinger. I tillegg kan hvetegressjuice brukes til å vaske håret eller pleie hodebunnen. Det blandes ofte med andre verdifulle vegetabilske stoffer, f. eks. hijikipulver. Sist, men ikke minst, hvetegress brukes ofte for å detoxe hår og hodebunn.
  • Liguster - en plante som tilhører oljetrefamilien; ekstraktet øker hårvekst. Stoffet stimulerer også yin, så det gir energi, støtter hårsekkene og stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen.
  • Leddved - denne blomstrende klatreplanten, som lukter vidunderlig, er ekstremt populær i Kina. Den finnes i balsam og sjampo. Denne planten tilsettes ofte i naturlige hårpleieprodukter fordi den kan gjøre mer enn å bare gi håret ditt en god duft. Planten gir også letthet, glatthet og glans til håret.
  • Ginseng - ginsengrot er en stor hit, ikke bare på skjønnhetsmarkedet, emn mest av alt i verden av velvære. Kinesere behandler denne planten med respekt fordi det er en av plantene som inneholder sterke foryngende egenskaper og bestrider kreftceller. I tillegg støtter ginseng proteinsyntese, noe som er helt nødvendig for hårets regenerasjon (stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen og styrker hårets matrix). Det tilhører også gruppen med de sterkeste anti-oksidantene. Det er verdt å nevne at ginseng inneholder saponiner, også kjent som ginsenosider, glykosider, vitaminer (B1, B2 og C), proteoglykaner, panaxaner og aminosyrer. Til slutt bidrar det direkte til hårets fornyelsesprosesser og forsinker aldring av en hodebunn som mangler elastisitet.
  • Kjertelhønsegress - in Kina er denne planten kjent som Fo Ti (He Shou Wu). Kinesisk medisin kategoriserer kjertelhønsegress blant kraftige substanser og foryngende egenskaper. I tillegg, hvis det brukes på håret, forbedrer kjertelhønsegress vitaliteten til hårsekkene og opprettholder riktig pH-verdi på hodebunnen (det balanserer talgproduksjonen og reduserer fet hud). Denne planten egner seg også for å rense hodebunnen og å styrke hudens naturlige barriere.

Asiatisk hårpleie - India

Hvordan indiske kvinner tar vare på håret sitt - oljing, henna og hemmelighetene til ayurveda

Indiske kvinner baserer hårpleien sin og egenkjærlighet på gammel, tradisjonell medisin kalt ayurveda. Hemmelighetene til ayurveda er skrevet i den Hellige Bok, som inneholder tips og oppskrifter fra urtiden for både medisiner og til kosmetiske formål. Dette er boken indiske kvinner gjør mest ut av - de behandler ayurveda som et slags skjønnhetsorakel. Alle oppskriftene som ayurveda inneholder virker på vidunderlig vis - bare tenk hvor vakker og glansfullt hår indiske kvinner har.

  • Kokosolje - I India er denne oljen selve basen i hårpleie. Kokosolje anses som en baseingrediens og brukes sjelden alene. Indiske kvinner mener at kokosolje fungerer bedre når de brukes i kombinasjon med urte- eller blomsterekstrakter, som kan intensifisere oljens virkning. I tillegg lager oljen en slags ugjennomtrengelig lag når den blandes med planteekstrakter, som ikke bare gjør håret penere, sterkere og bedre beskyttet, men også øker hårets vekst og reparerer de indre strukturene (det når helt inn til matrixen). Derfor finner du kokosolje ofte i form av en mykgjørende substans som andre planter trekkes i. Takket være denne prosedyren holder oljen på alle de verdifulle stoffene den inneholder.
  • Amla - Også kjent som indisk stikkelsbær. Amlatrær er høye og bærene er noe større enn europeiske stikkelsbær, men fargen og strukturen til plantene er nesten helt like. Likevel har begge plantene ulike egenskaper. Amla anses for eksempel som et fantastisk middel mot hårtap og skjørt hår som ikke vil vokse. I tillegg styrker amla hårsekkene og forbedrer blodsirkulasjonen i hodebunnen. Det er også verdt å nevne at amla gir en varmende effekt, booster energi og påvirker hodebunnens celler. Resultatet er at hårsekkene stimuleres og vil fungere bedre og mer effektivt. Dette gir økt hårvekst.
  • Brahmi - en annen mektig, forskjønnende og helbredende urt som tilhører Ayurveda. Indiske kvinner bruker brahmi ved å blande det med naturlige oljer og påføre dem direkte i håret og på hodebunnen. Denne urten gjør underverker for mørkt hår fordi den intensiverer den naturlige fargen på hårstråene. Dessuten forhindrer brahmi hårutfall, støtter fornyelsesprosessene til hårcellene, bekjemper flass og beskytter håret mot skader.
  • Hvitknapp - oppmalte blader av Eclipta Alba tilsettes ikke bare til oljer, men også til alle typer hårskyll, balsam, sjampo og masker. Sannheten er at hvitknapp pleier håret godt hvis det påføres på håret i forbindelse med en oljebehandling. Når den brukes i denne formen, forsterker hvitknapp hodebunnen, stimulerer hårsekkene, hjelper dem med å bli bedre forankret i hodebunnen og forhindrer overdreven hårtap.
  • Hennablader - det er en velsignelse som kvinner over hele verden elsker. Henna er alternativet til fargestoffer og andre kjemiske produkter designet for hårfarging. Naturlig og trygt - det skader ikke håret. Indiske kvinner hevder at henna ikke bare forsterker hårfargen, men også forbedrer tilstanden til håret. Derfor, selv de som ikke er interessert i å endre fargen på håret, fortsetter de å bruke henna for å gi hårstråene sine glans, gjøre det glatt og hjelpe med å opprettholde en god hårtilstand. Alt tatt i betraktning er henna i stand til å farge hår, ta vare på hår og forbedre tilstanden dets.
  • Neemtreet - et tre merket av Ayurveda som virkelig fantastisk. Dette treet holdes nesten hellig av Indiske kvinner fordi både oljen som utvinnes fra denne planten, i tillegg til kammer laget av treet akselererer hårveksten, gjør håret tykkere og bremser overdreven hårtap. Det er verdt å påpeke at kraften til neemolje er så stor at den må fortynnes med andre oljer, for eksempel kokosolje eller mandelolje, for å unngå irritasjoner. Dessuten er neemolje god til å desinfisere hodebunnen og bekjempe flass. Det øker også blodsirkulasjonen og håndterer pH-nivået i huden. Oljen er i stand til å forsterke håret fra hårsekkene og gi økt hårvekst. Når det gjelder kammer laget av neemtre, anses det som et hårverktøy man ikke kan være foruten fordi de masserer hodebunnen mens de brukes. Sist men ikke minst tror indiske kvinner at neemkammer akselererer hårveksten og forsterker hårstråene.

Asiatisk hårpleie - Japan

Hvordan japanske kvinner pleier håret sitt - tefrøolje, tsubakiolje og bambusekstrakt

For japanske kvinner er selve kjernen i riktig hårpleie en ren hodebunn. For dem er det umulig å ha sunt hår uten å holde hodet rent. Ikke rart at det japanske kosmetikkmarkedet er fullt av hodebunnsskrubber, hodebunnsrensende masker og naturlige oljer som ikke bare gjør hårsekkene sterkere, men også tar vare på hodebunnen. Takket være dette blir ikke blodsirkulasjonen i hodebunnen forstyrret, og cellene får en konstant tilførsel av oksygen. Resultatet er at håret blir godt forankret og bedre til å absorbere alle aktive og nærende stoffer. Det er mulig å gjøre hodebunnen ren enten ved å bruke ulike typer spesialsjampoer, som er basert på naturlige stoffer, eller ved å bruke en spesiell hodebunnsskrubb. Det viktigste rensemidlet for mange japanske hårprodukter er pulver hentet fra vulkansk lava. Videre påfører japanske kvinner ivrig olje på håret. De mest populære stoffene som brukes til håroljebehandling er tefrøolje og tsubakiolje. Mens man snakker om japanske skjønnhetsrutiner, må det nevnes at kvinnene prøver å unngå solen. Hvorfor det? Kort sagt, de mener at hår ikke fortjener å bli utsatt for skadelig UV-stråling; og et hvitt, nesten blekt ansikt skjuler tegn på aldring bedre. I tillegg elsker japanske kvinner alle mulige urte- og blomstrende hårmidler/tonic som er ansvarlige for å forsterke håret og forhindre dehydrering. Det er også verdt å nevne at japanske kvinner ikke anser alkohol tilsatt til kosmetikk som en skadelig ingrediens. Faktisk tror de at alkohol varmer opp hodebunnen og øker absorpsjonshastigheten (huden transporterer nærende stoffer til de indre hårstrukturene raskere). Dessuten er det Japan som leder an innen hårtrender - enhjørningshår, havfruehår og alle slags dekorasjoner festet til hår, inkludert Kanzashii (flittig skapte dekorasjoner vevd inn i fletter og andre typer frisyrer). De mest populære hårforskjønnende stoffene er:

  • Tsubakiolje - utvinnes fra en plante med utrolig vakre blomster. Det sies at ingen vet når planten blomstrer og når den dør. Verdien til oljen som utvinnes fra planten anses som uvurderlig. Tsubakiolje absorberes raskt av håret og trekker inn i hårets innerste strukturer. Kort sagt er denne oljen perfekt for tungt og tykt hår med lav porøsitet. Det gir lettehet, mykhet og glans til håret. Denne oljen balanserer også talgproduksjon.
  • Tefrøolje - En annen enestående olje som elskes av japanske kvinner. Den inneholder mange vitaminer (A, B, E) som er ansvarlige for å styrke håret og forhindre hårtap. I tillegg har tefrøolje et veldig gjenkjennelig stoff som kun finnes i denne planten. Virkningen til dette stoffet kan beskrives som anti-aldrende. Med andre ord er det en kraftig antioksidant som forsinker at håret blir grått og forhindrer hårtap.
  • Ekstrakt fra Isodon Trichocarpus - I Japan kalles det for kuro-bana hikiokoshi. Denne lille nesle-aktige planten men delikate, lille blomster som ser ut som små bjeller. Ekstraktet utvinnes fra denne planten for å øke hårvekst, stimulere hårsekker og øke cellenes fornyelsesprosesser.
  • Sophora Angustifolia - ekstraktet som utvinnes fra denne planten er like tykk som honning. Det pleier håret perfekt. I tillegg virker det godt på håret når det blandes med naturlige oljer eller i en hårmaske (det gir håret et slags laminert utseende). Sophora Angustifolia stimulerer også blodsirkulasjonen i hodebunnen og pleier huden.
  • Bambusekstrakt - Japansk hårpleie har sin kjerne i ekstraktene fra bambusskudd og -bambus. Den fantastiske lukten og enda mer fantastiske, sterkt foryngende egenskaper gjør det til nøkkelkomponentet i sjampo, balsam, kremer, oljer, hårmist, masker, body buttere... bambusekstrakt tilsettes til nesten alle slags skjønnhetsprodukter. Sannheten er at bambusekstrakt gir næring til håret, forsterker strukturen, hjelper håret med å holde seg friskt lenger, samt bekjemper tørrhet og ruhet av hårstrå.

Asiatisk hårpleie - Korea

Hvordan tar koreanske kvinner vare på håret sitt - hårskrubber, aloe vera og en perfekt ren hodebunn

Mens japansk hårpleie starter med en helt ren hodebunn, er koreanske kvinner obsedert med denne typen hårpleie. Vask av hodebunnen er noe som kan gjøres hjemme eller hos frisøren. Koreanske kvinner brukes gjerne hårskrubber, og disse krever at hodebunnen er ren (dette øker virkningen til skrubbene). I tillegg er det koreanske klimaet varmt og fuktig, så en regelmessig hodebunnsrens anses som god hårpleie. Derfor vasker koreanske kvinner håret sitt ofte. De tror at håret må vaskes så ofte som det trengs, og den beste måten å gjøre dette på er å fokusere spesielt på hodebunnen. Derfor vasker koreanske kvinner hodebunnen ofte og masserer den omhyggelig. Det som er spennende er at de mener at sjampo ikke skal brukes lavere enn ørehøyde. Et annet produkt som brukes av koreanske kvinner er hårserum - et produkt som brukes mye og har vært populært i Korea i århundrer og nå øker i popularitet i resten av verden. Dette produktet kan påføres på tuppene eller på spesielt skadede deler av håret. Hodebunnen, hårsekkene og røttene bør behandles med en urteskrubb. I Korea kalles hårserum for essens og bryter recorder ikke bare i hårpleie, men også i ansikts-, hånd- og fotpleie.

  • Aloe vera - det er koreanske kvinners ekte kosmetiske stolthet. Den beste formen for aloe vera er gel som er preget av sin raske absorpsjonshastighet. Den utvinnes fra planter som vokser på øya Jeju - de reneste, uforurensede terrengene i Korea. Jeju-øya kalles også The Island of Love fordi den er vakker, romantisk og ren, uten smog og giftstoffer, uforurenset, og huser verken fabrikker eller trafikkstøy. Aloe vera som vokser på denne øya bevarer alle dens dyrebare pleiende egenskaper. Koreanske kvinner liker å påføre aloe i form av serum (essens) på ansikt og hår, de tilføyer det til hårskrubber og kokosnøttolje for å utføre oljebehandlinger. Som nevnt ovenfor er aloe vera i gelform den beste: den renner ikke ned i ansiktet, er allsidig og effektiv. Hvordan påvirker aloe håret? Først og fremst inneholder den en rekke verdifulle vitaminer (A, C, E og B) samt folsyre, aminosyrer og mineraler som kalsium, natrium, kalium, jern, magnesium, krom, sink, mangan, kobber og fettsyrer. For det andre fukter den hår og hodebunn, mykner hårstrå, lindrer hodebunnen, lindrer alle mulige irritasjoner, øker blodsirkulasjonen, glatter ut håret og forsterker hårsekkene.

Koreanske kvinner er utrolig stolte over sitt tykke og pene hår. De mest populære frisyrene i Korea bringer frem hårets glans og styrke. Ikke rart at kontrollert kaos og huleboer-hår ikke er populære i dette asiatiske landet. Koreanske kvinner har heller glatte og pene frisyrer som imponerer andre med sin glans og perfekte fasong.

Asiatisk hårpleie - Russland

Hvordan russiske kvinner pleier håret sitt - propolis, seder og sibirsk sembrafuru

Russland er et langstrakt land, så vi kan tenke oss at russiske kvinner tar vare på håret sitt på forskjellige måter. Naturligvis er hårpleieprosessen sterkt knyttet til området de bor i i. På den andre siden er det overraskende at nesten alle hårpleieprodukter inneholder de samme ingrediensene, og disse er:

  • Sedertreolje - perfekt for behandling av svekket og tynt hår. Det stimulerer blodsirkulasjonen, oppmuntrer hårsekker til mer effektivt arbeid og akselererer hårveksten. Denne oljen er også en verdifull kilde til proteiner, som er en av de viktigste byggesteinene i håret. Dessuten kan sedertreolje brukes til oljebehandling for å helbrede tørt og skadet hår. Russiske kvinner blander ofte sedertreolje enten med andre naturlige oljer eller med eggeplomme og påfører den deretter i håret. Det er verdt å påpeke at sedertreolje kan være for sterk på hodebunnen hvis den ikke blandes ut med andre naturlige stoffer.
  • Sibirsk furuolje - dette er en verdifull olje som er ikonisk i Russland. Den utvinnes fra frøene til sibirsk sembrafuru. Oljen har høy tetthet og inneholder en imponerende konsentrasjon av proteiner. I tillegg inneholder oljen en rekke B-vitaminer, som hjelper med å styrke og håret og sørger for å samle svovel i hårets matrix. I tillegg øker det hårveksten.
  • Gjær - brukt i Russland i århundrer for å pleie håret. Det inneholder rikelig med B-vitaminer, mineraler (kalium, selen, kobber, magnesium, sink, jern og fosfor) samt tyrosin, arginin og cystein som er aminosyrer som er viktige for hele kroppen. Generelt gir de en veldig sterk forsterkende virkning og bidrar til å forbedre hud, hår og negler. Til slutt kan vi nevne at ansikts- og hårgjærmasker er noe av det mest populære i Russland.
  • Propolis - også kjent som bielim. Propolis inneholder omtrent 40 % voks, som danner et lag med naturlig beskyttende filter rundt håret. Blomsterpropolis er ideell for vinterhårpleie fordi den beskytter mot lave temperaturer. Det akselererer helbredelsesprosessene, regenererer vev og lindrer hodebunnsirritasjon. Propolis regnes også som en utmerket beskyttelse mot giftstoffer, luftforurensning, den beskytter overhuden mot sopp, blastomycer og alvorlige former for flass.
  • Havtorn - det kalles ofte den 'russiske ananas' blant olivenslekten. Denne kvistete busken, som når opp til 6 meter i høyden, produserer oransje frukter med steiner. Fruktene er kilden til havtornolje som blir ivrig brukt av russiske kvinner til å behandle håret med. Denne planten er en verdifull kilde til vitamin C, K, P, E, folsyre og mettede fettsyrer. Bortsett fra det inneholder havtornolje også makro- og mikroelementer (de viktigste er mangan, jern og bor). Den forsterker håret og gir anti-inflammatorisk virkning, jevner ut håret og lukker hårets skjellag. Dessuten virker det beroligende og antiseptisk, så det er et perfekt stoff for å behandle fet hodebunn. Havtornolje regnes som en av de mest populære naturlige stoffene som brukes i hårprodukter.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring