Verdens hår. Del 2: Europeisk hårpleie

Verdens hår. Del 2: Europeisk hårpleie

Europa - en av kontinentene under raskest utvikling. Hairstyling har sine røtter der. Europeiske kvinner har satt trender innenfor hårpleie i årevis. De strekker seg etter det aller beste og verdsetter både innovative og tradisjonelle metoder. Gamle oppskrifter for å bli vakrere brukes sammen med en mer moderne tilnærming.Hårpleie viser seg å å være et nøkkelpunkt i skjønnhetspleie. Hvordan pleier europeiske kvinner håret sitt?

HÅRPLEIE I FORSKJELLIGE VERDENSHJØRNER DEL 2 - EUROPA

Hva kan vi lære fra franske, spanske og skandinaviske kvinner?

Europeisk hårpleie - Balkanhalvøya

Balkanhalvøya betyr semitropisk, Middelhavsklima som er varmt, ganske tørt og har kjølige vinder. Denne regionen varierer og har humørsvingninger. Varmen blandes med fuktighet. En god hårpleierutine er viktig for å holde håret vakkert og sunt. Heldigvis har kvinnene fra Balkan midler og triks for å få vakkert hår.

Greske kvinner har hatt et middel mot den brennende heten og det semitropiske klimaet i evigheter. Håret deres er vakkert, voluminøst og blir ikke grått fort, selv når de blir eldre. Håret deres vokser seg sunt og skinnende takket være olivenolje.

Grekere skryter av sine oliventrær og oliven – plantasjene tilhører de eldste i verden og dateres tilbake til 5000 f.Kr. Olivenolje brukes både i matlaging og kosmetikk. Den er rik på verdifulle fytosteroler og gunstige fettsyrer som gir utmerkede hår- og hudfordeler. Olivenolje påføres på lengdene og på hodebunnen slik at den både pleier hårstråene og gir næring til hårsekkene og hårrøttene. Hårpleie med olivenolje beskytter effektivt mot elementene.

Greske kvinner liker også å bruke hårmasker basert på olivenolje og en vanlig, tykk yoghurt. Rosmarin er deres store "urte"-kjærlighet. Det blandes med vann og brukes til siste skylling. Rosmarin er et middel mot tynt hår. En gresk svart såpe er den siste (men ikke minst) kjærligheten til kvinner som bor i Homers hjemland. Det inneholder en blanding av naturlige aktive stoffer som fungerer for å vaske både hud og hår. Den er tilsatt søt mandelolje, linolje, jojobaolje, rosmarinolje og (selvfølgelig) olivenolje. Den greske sorte såpen skummer godt og fjerner effektivt en olje etter en håroljebehandling.

● Bulgarske kvinner har funnet et annet hårforbedrende produkt. De skryter av rosevann og roseolje som allerede brukes av kvinner over hele verden. Rosevann er en god ingrediens i hårskyllinger. Det gir glans, mykhet og elastisitet til håret, og etterlater deg med hydrert, glatt og voluminøst hår. Rosevann brukes til å lage hårmasker med kosmetisk leire for å øke virkningen. Det finnes også rosevannsprayer og parfyme for håret, som blir sittende lenge. Roseolje er tykk og fet: Bulgarske kvinner bruker den som et middel mot skadede ender og som beskyttelse mot elementene.

Europeisk hårpleie - Middelhavslandene

Middelhavet betyr mange land og ulike metoder for hårpleie. Spanske og italienske kvinner tenker at langt, glansfullt og sunt hår er enhver kvinnes stolthet. Franske kvinner derimot, pleier håret sitt med litt mer tilfeldighet.

● I landet med okser og toreroer er femininitet assosiert med mørkt, skinnende hår - spanske kvinner elsker å ha håret løst og feire dets skjønnhet. Skylling av håret med tranebær er deres hemmelighet. Håret ditt vil bli skinnende og få sprett hvis du blander ferskpresset tranebærjuice med vann, tar det på håret og lar det virke. Tranbær er en kilde til vitaminer E, A og mange B-vitaminer, flavonoider og reparerende og styrkende stoffer som jern, magnesium, kalsium, kalium og fosfor. Takket være tranebær vokser håret seg langt og sterkt. Dessuten er tranebærekstraktet antibakterielt og øker hårets motstand mot skader enormt.

Italienske kvinner, i likhet med greske kvinner, er gale etter oljebehandlinger og elsker å bruke olivenolje. De elsker det som et mat- og skjønnhetsprodukt. Italienske kvinner benytter seg av den allsidige kraften: gni oljen inn kroppen fra topp til tå, på lepper, hender og for det meste – i håret for å beskytte hårstråene mot sollys og forbedre sunn vekst. Druekjerneolje er en annen naturlig olje som er verdsatt i Italia, den er mildere og forynger både hår og hud.

Italienske kvinner bruker oljer på håret, allerede fra barndommen. Bortsett fra olivenolje bruker de gjerne hårmasker sammen med termalsk vann og mineralvann. SPA for hår og hud er en viktig del av skjønnhet i Italia. SPA fjerner giftstoffer fra hodebunnen og kroppen og tilfører massevis av mineraler. Ikke rart at de mest anerkjente SPA-feriestedene ligger i Italia.

Franske kvinner har ikke så mye tro på tradisjonelle oppskrifter, men det er ett unntak: de har en svakhet for lavendelolje. De tilsetter det lidenskapelig til hårmaskene og balsamene sine, gnir det inn i hårtuppene og blander med hårskylling (den med bringebær er den mest populære). Franske kvinner er opptatt av naturlig hårpleie og produkter frie for komedogene kjemikalier. Det er en imponerende bevissthet om viktigheten av naturlige hårprodukter i Frankrike. De bestselgende hårproduktene består av trygge vegetabilske ingredienser. Dette kan være grunnen til at DIY skjønnhetspleie ikke er ekstremt populært der. Hårfarging med planter er en ting i Frankrike, og støttes av profesjonelle, planteinfunderte hårpleieprodukter. Denne trenden er kjent som Organic Dynamics-kosmetikk.

Europeisk hårpleie - Sentral- og Øst-Europa

Denne regionen har et ekstremt variert klima. Strenge vintre følges av regnfulle vårer og varme sommere. Hårpleie er viktig, tatt i bektraktning det varierende været.

Kvinner som bor i Sentral- og Øst-Europa er flinke til å kombinere moderne og tradisjonelle skjønnhetsprodukter - denne typen synergi kommer frem i hårpleie.

● Ukrainske og hviterussiske kvinner elsker å ta vare på håret sitt. Hårpleieprodukter er de mest populære av all kosmetikk. Dessuten er hjemmelagde hårmidler, gitt fra generasjon til generasjon, høyt verdsatt her også. Lakserolje er en uerstattelig vinner som forbedrer hårveksten og forhindrer hårtap. Furuolje er en annen høyt verdsatt olje som er ekstremt populær i Russland. Ikke rart at kvinner som bor i regionene i Øst-Europa er opptatt av håroljing – de kjenner til og setter pris på fordelene med naturlige oljer. I tradisjonell naturlig hårpleie er en gjær- og melkehårmaske også populær. Urter spiller en like viktig rolle: nesle- og kjerringrokkekstrakter brukes til hårskylling, hodebunnsbalsam eller drikke (for å styrke hud, hår og negler fra innsiden).

Baltisk kvae er blant de eksepsjonelle hud- og hårproduktene. I Polen brukes det for å behandle noen plager (kvaesirup og salver). Polske kvinner elsker skjønnhetseffektene til kvaen. Den tilsettes også i hodebunnssalver, ampuller, sjampoer, hårmasker og balsamer. De fantastiske egenskapene har vært kjent i evigheter og rav er en stor polsk eksport. Det styrker håret fra hårsekkene, forhindrer hårtap, regenererer og gir næring (kvae er rikt på vitaminer A, E, F og inutec - en prebiotika som sikrer glansfullt og sunt hår).

Den sentrale delen av det gamle kontinentet har også de høyeste fjellene i Europa - Alpene. Floraen i denne regionen brukes til helsemessige formål og i hår- og hudpleie. Tyske, Østerriske, Slovakiske og Sveitsiske kvinner kan skryte av alpeurter og blomster - sterke antioksidanter som vokser ved foten av fjellet:

  • Alperose - stemcellene tilføyes i aldringsmotstridende kremer og masker for skadet og kjemisk behandlet. Det er en kilde til spesielle, unike metabolitter som hjelper virkningen til menneskelige hudceller. Når det påføres på hodebunnen hjelper det på virkningen til hårsekkene og hårrøttene.
  • Edelweiss - ekstraktet har anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper, gir beskyttelse mot skadelig UV-stråling, sakker aldringsprosessene og gjør at håret blir saktere grått.
  • Gulsøte - det lindrer irritasjon, bekjemper bakterier, etterlater hodebunnen ren og helbreder hodebunnssykdommer.
  • Solblom - støtter reparasjonsprosessene i håret og huden, utgjør en perfekt match mellom andre naturlige urter og oljer; en vanlig ingrediens i hårmasker.
  • Alpestrandtorn - stemcellene promoterer reparasjon av huden, stimulerer virkningen og forhindrer hårtap og sakker pigmenttap i håret.

Europeisk hårpleie - Skandinavia

Vill natur og et vanskelig klima gir skandinaviske kvinner en seriøs tilnærming til hårpleierutinen. Det skal gi maksimalt utbytte med minimal innsats. Bortkastede timer i frisørsalonger og langvarige behandlinger er ikke noe for dem. De går for mer aktive former for avslapning i stedet. I dette harde klimaet har håret ikke noe lett liv: skjult under en lue; hvis det ikke er ledsaget av frost, blir det revet i av vinden eller torturert av varme sommere eller tørr luft fra varmeovner. Skandinaviske kvinner er kjent for sin lyse hud og hår. De liker å definere hårfargen sin med hårskyllinger. Det er derfor hårpleien deres må være perfekt.

  • Lakrisrot - Dette er ikke bare en ingrediens i sort godteri med en spesiell smak og lukt. Lakrisrot er kjent for sine antiseptiske egenskaper. Den fjerner giftstoffer fra huden. Du kan drikke lakrisrot-te eller bruke det til å skylle håret.
  • Sløke - engelsk syre, mange mineralsalter og vitaminer er blant de aktive ingrediensene. Det revitaliserer slitent hår og lindrer inflammasjon på hodebunnen.
  • Molte - elsket av alle Skandinavere: en sterkt foryngende antioksidant som beskytter mot frie radikaler. De brukes ofte i hårmasker (trukket i naturlige oljer). Det er en vitaminbomber for hår og kropp. Molter frigjør kroppen for giftstoffer, beskytter mot oksiderende stress og reparerer hjelp av karotenoider og plantesteroler.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring