Hår-detox. Hvordan fjerne silikon-rester fra hår og hodebunn?

Hår-detox. Hvordan fjerne silikon-rester fra hår og hodebunn?

Du tror ikke håret ditt trenger en skikkelig rens? Hvis du påfører masker, balsam og olje hver dag, er det sikkert at håret ditt roper etter en detox. Finn ut hvordan du dyprenser hår og hodebunn.

Hårpleie er komplisert – du kan ikke være ekstrem. Hvis du ikke gir håret nødvendig næring, vil det miste sin livlighet og glans. På andre siden vil overdrevet hårpleie også gjøre harm. Å finne den gylne middelvei er et must. Jevnlig hår-detox – en dyprens av hår og hodebunn – kommer til unnsetning.

Mørke sider av hårpleie

Det er mange elementer som kan svekke håret, fra ingen eller feil hårpleie, til å bruke feil produkter. For mye pleie og over-balsamering skader håret også.

Til og med tykt hår blir svakere på grunn av for mye stylingprodukter eller overbruk av masker og balsam, og ikke minst produkter fylt med substanser som silikon. Det er vanskelig å få de ut av håret, spesielt når du begrenser det til milde sjampoer. Hvordan fikse det? Det er på tide at du begynner med dyprens av håret.

Hvorfor trenger håret ditt en detox?

Detox av hodebunnen er viktig da det er vist at urenheter (som støv, skitt, stylingprodukter, ingredienser fra masker og oljer) som setter seg i håret og blokkerer utløpet til talgkjertler, har en skadelig påvirkning på hårets helse og utseende. Uten regelmessig rens av håret vil det bli:

  • Vanskelig å ta opp næring
  • Matt og grovt
  • Ofte plaget med flass
  • Tungt og vanskelig å ha med å gjøre

Hår- og hodebunnsrens

Regelmessig rens av hår og hodebunn har mye å si. Du burde gi håret en detox uavhengig av hvor ofte du vasker det. Hvis du bruker milde SLS-frie sjampoer, er renseeffekten veldig forsiktig og overflatisk. Substanser som setter seg i hårene vil bygge seg opp og skape et skadende lag. Vi kan rense håret kun ved bruk av en sterkt rensende sjampo eller en spesialist-skrubb.

Det er to muligheter å velge mellom:

  1. DIY hår og hodebunnsrens hjemme
  2. Hår og hodebunnsrens i en salong

Den første muligheten er definitivt billigere og enklere å utføre. Å få behandling i salong koster mer tid og penger da den krever regelmessige behandlinger.

Hvor ofte skal hodebunn og hår renses?

Minst én gang i uken. Hvis håret og hodebunnen din er veldig skjør, bør du ikke gjennomføre rens oftere enn hver 10. dag.

En av de viktigste reglene i hårpleie er at regelmessig bruk av SLS og SLES sjampoer ødelegger håret. Det er sant fordi disse sterke midlene etterlater håret tørt. Men, i detox fra tid til annen kan produktene brukes. De såkalte «aggressive sjampoene» er laget for regelmessig og dyp rens hver andre uke.

Hva skal brukes ved hår- og hodebunnsrens?

Hår- og hodebunnsrens krever passende produkter som lar oss bli kvitt giftstoffer, silikoner, mineraloljer osv. Hvis du planlegger en detox, se etter:

  • Dyprensende sjampo. Helst med SLS og SLES, eller rensende ingredienser som vi prøver å unngå på daglig basis grunnet muligheten for irritasjon. Denne typen sjampo fungerer godt for hodebunnsrens fordi de stripper alle urenheter bort. En dyprensende sjampo kan inneholde urter som f.eks. grønn te eller nesle.
  • Spesialistskrubb – kan inneholde korn som skrubber, eller være basert på enzymer og syrer. Jevnlig hodebunnsskrubb hjelper deg å bli kvitt urenheter, stylingrester, silikoner, oljer og talg, så vel som døde hudceller. Du kan lage en DIY skrubb, men mange salonger tilbyr en slik behandling også.
  • Curd soap – er et undervurdert produkt som lar deg ta tilbake hårets livlighet og balanse. Den renser hodebunnen, men du bør ikke bruke den som erstatning for sjampo. Curd soap påføres hodebunnen etter vask og skylles ut etter 1-2 minutter. Det er som en naturlig hodebunnskrem som dyprenser tungt eller fett hår.

Måter å rense hår og hodebunn hjemme

I mange tilfeller kan du bli kvitt for eksempel silikoner i håret uten ferdiglagde hårprodukter. Foruten skrubb med olje og brunt sukker (eller havsalt), er det andre DIY måter å rense hår og hodebunn.

Hvilke hjemme-metoder er verdt å teste?

1. Hår- og hodebunnsrens med eddik og bakepulver

Er en veldig populær metode. Bland en spiseskje med bakepulver og et par spiseskjeer vann (blandingen bør være som en balsam i tekstur), påfør det i håret og hodebunnen og skyll ut med lunkent vann etter et par minutter. Men, det er mer!

Du bør definitivt kombinere bakepulver-metoden med en annen rutine – å rense håret med en syrlig miks. Bakepulver stjeler hårets evne til å beskytte seg. Det du må prøve er en rens med eplesidereddik som vil lukke lagene i håret og glatte det ut. Eddik har også rensende funksjoner og gjenoppretter pH balansen i hodebunnen.

2. Hår- og hodebunnsrens med kosmetisk leire

Å vaske håret med kosmetisk leire er et annet alternativ til sjampoer. Denne enkle, naturlige ingrediensen har fantastisk rensende effekt – den tiltrekker seg alle urenheter og giftstoffer, hvilket gjør den til et utmerket produkt for å «detoxe» hår og hodebunn.
Påføring av leire på hår i form av en maske, skrubb eller et tilsetningsstoff til en mild sjampo lar deg rense og desinfisere hodebunnen, samt regulere prosessen til talgkjertlene. Du trenger ikke å lage en rensende behandling selv. Nå kan du velge mellom ren kosmetisk leire og en superrensende kull og hvit leire hårmaske fra Nanoil.

3. Hår- og hodebunnsrens med urter

Urter har også flotte rensende funksjoner. Bruk urter for å lage et rensende skyll. Selv om dens rensende effekt ikke er like sterk som en SLS sjampo, kan urter forbedre rensende behandlinger. Grønn te, nesle, timian og rosmarin har rensende og balsamerende kvaliteter. Alt du trenger å gjøre er å bruke et urteskyll når du skyller håret siste gang etter hårvask. Du vil se forbedring etter kun noen uker.

Hårpleie etter rensing – hårolje

Nøkkelpunkt! En dyprens av hår og hodebunn fratar oss både urenheter og (dessverre) også det naturlige hydrolipid-laget som beskytter mot skadelige elementer og forebygger tap av vann.

Derfor, etter du har brukt en rensende sjampo, skrubb eller andre metoder for hår- og hodebunnsrens, er det et must å gi håret næring. Dette kan gjøres på flere måter. En balsam virker å være enkleste måte, men det gir kun en overflatisk effekt. Å olje håret hjemme fungerer mye bedre og vil gi næring, glans, beskyttelse og gjenopprette det naturlige hydrolipid-laget.

Etter en hår- og hodebunnsdetox, bruk en naturlig olje. Å påføre en blanding av oljer som for eksempel Nanoil, gir håret alt det trenger for å holde seg sunt.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring