Frisyrer til briller. Hvordan matche frisyren med brilleinnfatningens form og farge?

Frisyrer til briller. Hvordan matche frisyren med brilleinnfatningens form og farge?

For mange mennesker er det å bruke briller med styrke et problem. Men det finnes også dem som mener at hemmeligheten ligger i å matche innfatningen med hårfargen og frisyren (eller omvendt). Vet du hvordan du velger den perfekte frisyren for brillebrukere, en frisyre som fremhever elegansen og ikke ødelegger stylingen?

Faktisk er stil en veldig individuell egenskap. Hver person har sin egen, som i større eller mindre grad gjenspeiler personlighet og karakter. Vi kan fremheve det med passende klær og frisyre. Briller synes ofte å være et unødvendig element der. Det er sannsynligvis lettere når det gjelder solbriller, da vi alltid kan ta dem av eller ha dem på toppen av hodet for å støtte håret opp. Hva gjør vi når vi må bruke briller med styrke hele tiden?

Før du bytter dem ut med kontaktlinser, bør du finne de beste frisyrene som passer til brillene dine. Sjekk om luggen passer til brillene og hvilken frisyre som vil være mest flatterende. Kanskje finner du noe som passer for deg selv og innser at det ikke er så ille å bruke briller likevel. Det er på tide å behandle dem som en del av hverdagsantrekket ditt!

Briller vs. hårfarge. Hvordan velge innfatning?

Ofte bestemmer vi oss for en bestemt innfatning fordi den matcher øyenfargen. Vi glemmer imidlertid at håret er mer synlig. Husk at hårfargen er av stor betydning når du velger innfatning. Uansett om du har farget eller naturlig hår som bølger seg ved siden av brillene, må de passe sammen. Vet du hvordan du matcher briller med en frisyre?

 1. Varm blond - honning og brune hårrefleksjoner passer perfekt til nesten alle varme nyanser av briller. Varme blondiner passer til briller i korall- og rødtoner, dristig grønt eller beige.
 2. Kald blond - hår i kaldere, gråaktige eller aske-aktige nyanser passer ikke godt sammen med gylne eller gule innfatninger. Solrike farger erstattes bedre med klassisk svart, grått og kjølig beige, eventuelt babyrosa eller lilla.
 3. Varm brun - eiere av mørkere og varmere bronsefarget hår kan være svært takknemlige når det gjelder valg av innfatninger. Du kan gå for briller i forskjellige nyanser av rødt (mahogny, bourbon), men også grønn, beige eller krem. De ser ikke bra ut bare med hvite og sølvfargede rammer.
 4. Kald brun - alt hår i kald brun, som begynner med grått og slutter med hasselnøtt eller mørk sjokolade, ser bra ut med svarte innfatninger. Blå eller rosa briller til kaldt brunt hår kan også gjøre susen.
 5. Rødt - en rik palett av røde nyanser betyr mange muligheter når det gjelder valg av innfatninger. Alle som elsker sterke farger kan gå amok med mørkegrønne eller blå briller. Innfatninger i farger som ligner på håret, nøytral beige eller klassisk svart vil også fungere bra.
 6. Svart - svart hår er ikke bare ibenholt, men kan også ha brune (varme) eller blå (kalde) refleksjoner. Når du velger briller til svart hår, er det verdt å huske på kontrasten. Klassisk rødt, hvitt og sterke blå nyanser vil fungere.
 7. Grått eller hvitt - det kan virke som om det bare er noen få muligheter med så lyst hår. Ingenting er mer galt. Grått og hvitt vil bli forbedret av lyse eller gjennomsiktige rammer. Marineblå, kirsebær eller onyx ser også bra ut. Du trenger bare å unngå gule og brune fargetoner.

Hvordan velge en frisyre som passer til briller?

En frisyre som ikke passer til briller er et problem som gjør at mange kvier seg for å bruke briller til daglig. Hvilke frisyrer skal man bruke med briller for å avkrefte myten om at briller ødelegger stylingen? Det beste er å tilpasse innfatningene til ansiktsformen og deretter velge den perfekte frisyren til dem. Frisyrer som ser bra ut med briller er varierte, men prinsippet er enkelt - frisyren må samsvare med fasongen på innfatningen.

 1. Runde innfatninger - de såkalte John Lennons-innfatningene eller andre briller med rund innfatning ser bra ut med kort eller langt, rufsete hår. Strandbølger passer også til dem.
 2. Katteøyeformede innfatninger - asymmetriske innfatninger (bredere øverst, avrundet nederst) er ideelle til frisyrer fra 1920-, 30- eller 40-tallet – høye hårknuter, krøller og høye hæler.
 3. Tykke innfatninger - briller i wayfarer-stil, med tykke brillestenger, ser bra ut med løs hestehale eller flette på siden av hodet. De passer også i en glattkjemmet, høy hestehale.
 4. Rektangulære briller - en av de få brilleformene som ikke egner seg med lugg. Den ideelle frisyren for rektangulære briller er en klassisk bob.
 5. Nerde- eller geekbriller - som navnet antyder, passer såkalte nerdebriller best til skolefrisyrer. Håroppsatser og en hestehale med løse hårstrå vil fungere.

De beste frisyrene for brillebrukere. Hvordan style håret?

 • Elegant bob - klassikeren fungerer i alle tilfeller, også når det gjelder frisyrer for brillebrukere. Bobben eller den lengre versjonen (såkalt lob eller long bob), som ikke krever mye arbeid, vil fremheve ansiktet perfekt og tilpasse seg brillene. Avhengig av innfatningens form kan den klassiske boben varieres med lugg, men aldri sidelugg. Det kan ikke bli feil med en enkel look.
 • Høy knute - sannsynligvis den mest sexy frisyren for solbriller kalles messy bun, eller en slurvete, stor knute på toppen av hodet. Det er best hvis det løsner noen lokker fra den og faller rundt ansiktet, f.eks. ved ørene. Hvis den flotte, rufsete knuten ikke er din greie, vil en glattkjemmet knute på toppen av hodet se like bra ut. Det er viktig å holde den høy.
 • Lange bølger - bølget hår og riktig matchede rammer gir et wow-inntrykk. Bølger kan gjøres allerede på mellomlangt hår, men det mest imponerende er lange, krøllete lokker. Glatte og ordnede krøller passer imidlertid ikke inn i brillene, så litt rotete, for eksempel strandbølger, er det beste valget. For å få den mest imponerende effekten er det verdt å bruke store ruller, en hårmousse og ... dine egne hender.
 • Pixie-klipp - for å bryte det dempede utseendet som briller skaper, er det verdt å vurdere en pixie-klipp. Dette er et forslag for kvinner med en sterk personlighet. En kort frisyre med briller trenger ikke å være kjedelig. Det er nok at det blir riktig lagdelt, med lengre lugg foran. Pixie-frisyren fremhever ansiktstrekkene perfekt, avslører nakken og viktigst av alt, passer til brillene.
 • Tykk flette - en veldig enkel frisyre for briller med tykke og rette rammer vil være en tykk flette på en side. Husk at en flette på baksiden av hodet ikke vil passe så godt med brillene. Fletten skal være tykk og litt slurvete. Denne effekten kan oppnås ved å flette det bølgete håret vi tidligere har gitt volum, for eksempel med en hårmousse eller pasjonsfruktolje.

Passer luggen til brillene?

Det er en feilaktig oppfatning at lugg og briller ikke er en særlig harmonisk duett. Det viser seg at en veltilpasset frisyre med lugg kan se bra ut selv med mørke og tykke innfatninger. Selvfølgelig vil det ikke se bra ut i alle kombinasjoner.

De beste frisyrene med lugg for brillebrukere er de der luggen er rett og spisse i endene. Hår som er gredd til siden ser kanskje ikke bra ut (skiller seg ut, krøller seg) på brillene. Den ideelle luggen bør nå til like over den øverste kanten av brillene. For lang lugg vil overskygge brillene, eller den vil gjemme seg under innfatningen og irritere øynene. Svaret på spørsmålet om luggen passer til brillene er enkelt: ja, men bare riktig klippet og stylet. Test ut forskjellige frisyrer med lugg til briller og bestem selv.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring