Vakkert hår med en gang - hva er et hårserum og hvordan fungerer det?

Vakkert hår med en gang - hva er et hårserum og hvordan fungerer det?

Skadet, tørt og uregjerlig hår krever en sterk og umiddelbart gjenskapende behandling. Din vanlige sjampo og balsam er kanskje ikke nok til å takle en slik utfordring. I dette tilfellet er det tide å ta i bruk et hårserum - er det verdt å bruke, og i så fall hvorfor? Hva er egentlig et godt hårserum, og hvordan fungerer det? Er det mulig å gjenopprette hårets plettfrie tilstand umiddelbart? Hvordan gi håret intensiv gjennskapelse og forbedre utseendet? La oss finne det ut!

Hårserum - hva er det?

Hårserum er en tykk substans, vanligvis med en oljeaktig eller gel-lignende konsistens, forseglet i en flaske av liten til middels størrelse. Det er en kondensert essens som består av forskjellige sterke næringsstoffer. Hovedformålet er å umiddelbart forbedre hårets utseende - serumet påvirker ikke bare hårets skjell, men virker også på overflaten. En slik kosmetikk er hovedsakelig en silikonbombe som gir næring til skadet, uregjerlig, krusete eller dehydrert og svekket hår. Mange kvinner tyr til et hårserum fordi de ønsker å oppnå en effekt som ligner på hårlaminering. Kan vi virkelig få så fantastiske resultater ved bruk av et serum?

Hvordan fungerer et hårserum og hvilke effekter gir det? [Effekter]

Du kan ty til et serum når du merker at hårets utseende har forverret seg betydelig. Det er en flott behandling for å forbedre hårstråenes utseende - det pleier, glatter ut, beskytter mot skader og øker gløden. Her er de mest populære egenskapene til et hårserum:

Hvem burde bruke hårserum?

Det finnes ingen regler eller begrensninger med hensyn til hvem som kan og hvem som ikke bør bruke hårserum. Det kosmetiske markedet tilbyr et bredt utvalg av serum, så det er enkelt å velge det som vil være svaret på behovene til en bestemt hårtype. Kvinner har en tendens til å lete etter produkter som gjør underverker etter første gangs bruk og umiddelbart forbedrer utseendet. Et hårserum anses derfor ofte som en berikende behandling.

Blant disse typene kosmetikk finnes det spesialiserte produkter som er rettet mot spesifikke hårbehov. Hvilke typer serum er de mest populære?

Hårserum - typer

  • Hårserum for skadede tupper
  • Serum for tørt hår
  • Serum mot håravfall
  • serum for svekket, krusete hår
  • serum for hår som er skadet på grunn av varmestyling
  • serum for fargebehandlet hår
  • serum for modent hår
  • varmebeskyttende hårserum

Hårserum - hvordan velge et serum av god kvalitet? [effekter]

Først og fremst, når du velger et hårserum, ikke la deg lure at det vil "forsegle" eksisterende splittede ender eller gjenopprette skadet hår. Forutsatt at det brukes regelmessig, kan det imidlertid beskytte hårstråene mot skader og forhindre at endene splittes i fremtiden. Egenskapene til et hårserum er ofte begrenset til å beskytte håret mot skader og forbedre utseendet. Det viktigste å sjekke med når du kjøper et serum av god kvalitet, er sammensetningen. Jo mer tunge silikoner og korte, monohydriske alkoholer serumet inneholder, desto mer tørker det ut håret!

Når du kjøper et hårserum, bør du dessuten være klar over at disse produktene bare forbedrer hårets utseende overfladisk og vaskes av med den første sjamponeringen. Et godt hårserum bør derfor inneholde så mange aktive stoffer som mulig som kan gi næring til håret og ha en positiv effekt på hårets tilstand (naturlige vegetabilske oljer, kollagen, keratin, vitaminer, ceramider og urteekstrakter). Det er viktig at hårserumet inneholder flyktige eller lette silikoner som ikke påvirker hårstråets struktur negativt.

Hvordan (og hvor ofte) bruker du hårserum? [bruk]

Hårserumet kan brukes flere ganger om dagen, med mindre produsenten anbefaler noe annet. Som oftest skal serumet kun brukes hver morgen, før du styler håret. Det temmer hårstråene, forbedrer utseendet, polerer, beskytter og gjør håret lettere å style.

Hårserumet kan brukes i tørt hår før styling, eller i vått hår rett etter hårvask. Dette vil beskytte håret mot den høye temperaturen fra føneren.

Hårserum er et tyktflytende kosmetisk produkt med en sterk konsentrasjon, så når det påføres i håret, må man ikke overdrive mengden - vanligvis er det nok med to doser som administreres ved hjelp av den vedlagte pumpen eller dråpetelleren.

Vil serumet øke hårveksten og forhindre håravfall?

La oss avlive denne myten - ingen hårserum er i stand til å hemme håravfall eller øke veksten. Hvorfor? Svaret er ganske logisk. Sammensetningen av hårserumet er ikke et middel som vil være egnet til å gni inn i hodebunnen, og dette er den eneste måten å gjenoppbygge hårsekkene, styrke dem og stimulere de til å jobbe. Et kosmetisk middel som bare brukes på endene eller til og med på hele hårets lengde har kraften til å forbedre utseendet eller strukturen, men det gir ikke forsterkning på rotnivået.

Hårserum - anmeldelser

Hårserumet samler en rekke meninger - hovedsakelig fordi du kan finne et produkt med utmerket sammensetning som ikke bare beriker, men også påvirker håret ernæringsmessig, eller et serum, som inneholder mange kontroversielle stoffer og bare midlertidig forbedrer hårets utseende, og ofte, etter langvarig bruk, bidrar direkte til hårskader.

Hårserum: umiddelbar reparasjon eller umiddelbar forbedring?

Når du skal velge hårserum, bør du tenke på hva slags hårproblem du vil at det skal bekjempe. Hvis du ønsker å forbedre gløden eller fargen: velg et serum som er utviklet direkte for dette formålet. Fint hår og flokete hår vil også finne en "alliert" blant utvalget av hårserum. Det finnes produkter som legger et mikroskopisk belegg på hårets overflate som gjør at det blir tykkere (dessverre varer denne effekten bare til neste hårvask, og håret blir ikke tykkere selv på lang sikt). En slik glansfull effekt som ligner på den man får gjennom hårlaminering er også bare midlertidig og forsvinner etter sjamponering.

Et varmebeskyttende serum vil være en veldig lurt å bruke om sommeren. Det vil ikke bare beskytte håret mot den høye temperaturen fra hårføneren, men også beskytte håret mot sterk sol og UV-stråling.

Husk imidlertid at for hyppig bruk av silikoner og alkoholer bidrar til at håret dehydreres og forringes etter langvarig bruk av serumet. Med andre ord hårserumet hovedsakelig berikende og beskyttende - dets gjenskapende "evner" er ofte svært begrensede. Det er et utmerket produkt som bedrer hårets utseende, men det bør ikke brukes som en behandling som reparerer skadede hårstrå.

Hårserum eller hårolje - hva skal man velge?

Hva kan du bruke i stedet for et silikonbasert hårserum? Hvis målet ditt er å gjenskape og gi næring til håret, bør du velge en naturlig hårolje i stedet for et hårserum. Bare oljer er i stand til å gjenoppbygge og gjenskape hårets kjerne og trenge inn i de indre strukturene. Oljer har gunstig innflytelse ikke bare på hele lengden, men også på hårets indre strukturer, og viktigst av alt, røttene. Riktig utført hårolje er som en profesjonell hårbehandling.

Hvorfor fungerer en hårolje bedre enn et hårserum?

Det sies at en hårolje er et "serum skapt av naturen" - det er et perfekt og trygt middel mot alle hårproblemer, og sammensetningen gjør oljen egnet for påføring i hodebunnen, og derfor ikke bare beriker, men også reparerer håret innvendig. Oljer har også beskyttende egenskaper - takket være dem får håret et skjold mot skader (inkludert mekaniske skader, for eksempel kraftig gnidning med håndkleet, kjemming osv.) Det er derfor oljer overgår alle hårserum.

Hårserum med oljeinnhold - virker det?

Et serum, som inneholder naturlige oljer, vil bare være effektivt hvis sammensetningen ikke inneholder stoffer som utelukker dem som en styrkende behandling for hårrøttene. Hvis du ønsker å gjenoppbygge og styrke tynt hår, som vokser sakte og blir fort skadet, bør du gå for kosmetikk med oljeinnhold som er trygt for hodebunnen og inneholder mange aktive gjenskapende stoffer. Dette er den eneste måten å gi håret ditt ikke bare et vakkert utseende, men også helse, noe du sannsynligvis bryr deg mest om.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring