Tør å oppdage de 8 hotteste hårfargene!

Tør å oppdage de 8 hotteste hårfargene!

Styling av hår innebærer ikke bare knuter eller flettere. Det er å leke med farger, fra nedtonede til sterke. Farging av hår følger noen regler, men det finnes et så stort utvalg av farger av alle fil kunne finne noe som passer dem. Med mer eller mindre intense resultater.

Tenk. Vet du alt om hårfarging? Vet du hva de nyeste trendene er? Vet du hva forskjellene er mellom sombre, ombre og bronde? Hvis ikke må du lesee videre. Du finner informasjon om de hotteste typene hårfarge og kan sjekke om du tror på noen myter om hårfarging.

Hårfarging - definisjon

Hva er å farge hår? Et enkelt spørsmål og et svar som også er svært rett frem. Hårfarging innebærer å endre hårets farge (naturlig eller tidligere farget) med kjemikalier. Vi kan velge ønsket fargetone, men en hårfarge kan kun endre fargen med noen nyanser mørkere. Derfor er det en helt annen prosess å bli blond fra f. eks. mørkebrun, nemlig bleking.

Det finnes tre forskjellige typer hårfarge:

 • permanent hårfarge - gir langvarige resultater fordi pigmentene trenger dypest inn i håret, litt som en tatovering går inn i huden. Det er grunnen til at fargen holder seg helt til håret vokser ut eller til du gjør en annen fargebehandling.
 • semipermanent hårfarge - holdbarheten avhenger av metoden som brukes, produktet og din naturlige hårfarge. Fargen kan holde opptil 24 vask. Pigmentene trenger ikke inn i håret, men ligger istedenfor som et lag utenpå håret og vaskes av etterhvert som du vasker håret.
 • midlertidig hårfarge - det er mindre intenst enn semipermanent farge. Fargen holder fra 2 til 8 vask fordi man bruker fargestoffer som kan vaskes bort: pigmentet løses opp i vann og trenger ikke inn i håret. Det vaskes enkelt bort.

Fleip eller fakta? Hårfarging uten hemmeligheter

Se opp! Vi alvsører hårfargingsmyter! De gjøres fremdeles av mange kvinner og kommer opp på alle diskusjonsforum og hårpleieblogger. Overraskende nok støttes de ikke av forskning. Falske teorier sier at hårfarging skader håret og øker hårtap. Trodde du også på dette?

Hårfarging svekker ikke hårsekkene og gir ikke økt hårtap eller tynt hår!

Hårtap forårsaket av hårfarging er en vanlig myte. Det finnes ingen sammenheng mellom hårfarging og hårtap. Et upassende eller for sterkt produkt kan irritere en sensitiv hodebunn, men påvirker ikke hårsekkene inni huden. Hårfarge påvirker kun den delen av håret som man ser - hårstråene. Det har ingen effekt på hårrøttene eller hårsekkene.

Du kan farge skadet hår!

Du finner mange som mener at det er umulig å farge skadet hår. Alt er mulig, men innebærer noe risiko. Skadet hår absorberer mer pigment, slik at resultatene blir mer langvarige og intense. Dessverre er skadet hår skjørt og har ingen beskyttelse mot kjemikaliene i fargen. Om du vil farge skadet hår bør du velge et mildt produkt - mindre holdbart, men tryggere.

Jevnlig farging påvirker ikke din naturlige hårfarge!

Kan jevnlig farging påvirke din naturlige hårfarge? I motsetning til hva mange tror, gjør det ikke det. Selv om pigmentet trenger inn i hårfibrene og gir håret en ny farge, vil mengden pigment være den samme i voksende hår. Den naturlige fargen til etterveksten kan virke mindre intens og matt sammenlignet med fargen til resten av håret ditt.

Du bør unngå å vaske håret rett før eller innen en dag etter farging!

Når du vasker håret ditt med sjampo fjerner du det naturlige fettlaget som beskytter hodebunnen din mot skadelige stoffer. Det beste er å vaske håret kvelden før du skal farge det slik at fettlaget har tid til å bygge seg opp igjen og gi bedre beskyttelse under behandlingen. Etter fargingen kan du vaske håret med en vanlig sjampo dagen etter; såpen som finnes i sjampoer kan redusere resultatene av behandlingen, vaske bort ferske pigmenter og gjøre at fargen falmer raskere.

TRENDER INNEN HÅRFARGE

Ombre, balayage eller kanskje splashlights? I dag kan frisører overgå alle forventninger og fantasier når det gjelder hår. Farging er ikke bare å bruke et ensfarget produkt over hele håret. Fra kontrasterende highlights eller ombre har vi gått til sobre, bronde osv. Hva gjør disse så forskjellige? Her er listen over de mest populære trendene.

 • Ombre innebærer bleking av tuppene. Hårfargen går gradvis over fra de mørkere røttene til de lysere endene. Ombre lar oss kombinere brun og sort med blond, rød, og varianter av karamell og grå.
 • Sombre (soft ombre) er en mykere variant av ombre. Du har fortsatt mørkere røtter, men effekten er mer naturlige fordi noen deler av håret er farget helt fra røttene. Fargeovergangen blir mer subtil.
 • Bronde er en mindre populær variant av sombre, hvor fargene er reversert. Dette innebærer en kombinasjon av lyst, blondt hår med mørkere ender eller bruke highlights. Resultatet? Sun-kissed hår.
 • Blorange er en annen variant av naturlig sombre. Ganske likt bronde i den forstand at det gir en mer tredimensjonell effekt. Men i denne varianten får håret rosa og ferskenfarget glans. Dette er absolutt en feminin frisyre med pastellfarger.
 • Splashlight blir stadig mer populært. Det utseendet til en filmstjerne. Fargen fokuserer på å gjøre den midtre delen av håret lyrer; røttene og endene beholder den samme, mørkere fargen. Overgangen av fargene skal være godt blendet ut.
 • Dip dye tiltrekker seg mange kvinner som ikke er redde for å eksperimentere med hår. Denne metoden lar deg gi endene av håret ditt en intens og kontrasterende farge, ofte rosa, gul, blå, lilla, grønn eller til og med rød.
 • Balayage er en velkjent metode som har blitt glemt på grunn av mange feilede og for sterke fargekontraster. Men hvis en balayage gjøres riktig - dette innebærer bruk av noen forskjellige fargetones som likevel passer svært godt sammen - blir resultatet fantastisk.
 • Flamboyage er en mer nedtonet variant av balayage. Det gir en mer naturlig effekt av hår farget av sola. Hva er hemmeligheten? Bruk noen forskjellige fargetoner for å få hår som reflekterer ulike farger.

Hårfarging og oljer

Hvordan kan du bruke oljer i hårfarging? Det er mulig, men slike innovasjoner skaper mange kontroverser. Det som er spennende, er at oljer kan gjøre fargen enten mer langvarig eller sørge for at den falmer raskere. Nøkkelen til å få ønsket resultat er å bruke riktig teknikk. Oljen som skal brukes bør velges med omhu og ha visse egenskaper (den må gi fuktighet, regenerere, styrke og beskytte). Det finnes oljer som du bør unngå under behandlingen, men du kan også finne noen som er verdt å bruke.

 • anbefalte oljer til hårfarging: avokadoolje, jojobaolje, druekjerneolje, søt mandelolje

Hvordan bruker du oljer riktig ved hårfarging? Den mest populære metoden er å ha noen dråper av favorittoljen din direkte i hårfargen. Oljen beriker fargen med verdifulle næringsstoffer og bidrar til hårets beskyttende lipide barriere. Skjønnhetsmarkedet tilbyr hårfarger som allerede inneholder oljer (som regel arganolje). En annen mulighet er å påføre oljen på håret ca. en time før du farger det, men i små mengder for å unngå at håret blir fett og veies ned. Vi har oljen sitte i håret for at det skal beskytte mot kjemikaliene i hårfargen. Å bruke olje ved hårfarging forhindrer at fargen tørker ut håret eller irriterer hodebunnen. Om du bruker oljen riktig kan det gjøre fargen du vil ha mer intens.

Du bør gjenta oljebehandlingen omtrent en uke etter farging for å intensifisere fargen.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring