Maracujaolje - vitaminbooster for håret

Maracujaolje - vitaminbooster for håret

Maracujaolje utvinnes fra pasjonsfrukt. Resultatet av å kaldpresse denne aromatiske tropiske frukten er en olje med en herlig, beroligende duft og unike egenskaper. Egenskapene er verdifulle for alle som sliter med hår som er vanskelig å style. Produktet gjør det lettere å style, temmer hårstrå som stikker ut og forhindrer krusete hår. Det inneholder en rekke vitaminer som er essensielle for hår som er sunt og vokser normalt. Det er verdt å huske på alle disse egenskapene og å teste produktet på ditt eget hår.

Maracujaolje INCI: Passiflora Edulis Seed Oil

Passiflora er en brasiliansk klatreplante. Det liker et varmt og fuktig klima og dyrkes med suksess i alle tropiske land, men den største produsenten er likevel Brasil. I århundrer har det blitt brukt av stammene i Amasonas.

Maracujaolje - egenskaper

Maracujaolje har fått populariteten sin hovedsakelig fordi den har to ganger så mange potensielle antioksidanter enn arganolje. Derfor er den et produkt som gir vellykket pleie for kropp, ansikt (spesielt huden under øynene) og håret. Maracujaolje er uerstattelig i pleien av blodårene i huden og ansiktet som er påvirket av rosacea. Den inneholder 75 % fettsyrer i omega-6-gruppen, hovedsakelig linolsyre. Derfor har den store molekyler med ikke-penetrerende egenskaper. Den vil utgjøre en perfekt beskyttelse for håret, temme det og pleie dehydrerte og krusete tupper.

Maracujaolje - fettsyrer:

 • Linolsyre: ca. 75 %
 • Linolensyre: 1,5 %
 • Oljesyre: 15 %
 • Palmitinsyre: 10 %
 • Stearinsyre: ca. 2 %

Maracujaolje er en svært oppkvikkende olje. Hovedoppgaven dens er å forhindre aldringsprosessen til hud og hår. Den kan til og med forhindre at håret blir grått.

Maracujaolje i hårpleie

Hvis man regelmessig brukes maracujaolje på håret vil det vokse raskere og talgproduksjonen på hodebunnen vil reguleres.

Forholdet mellom mettede og umettede fettsyrer i denne oljen er 15/85. Maracujaolje er lett, absorberes raskts og ligger ikke tungt på håret. Selv om den har store partikler som er ideelle for porøst hår er det like passende for hår med middels porøsitet. Maracujaolje absorberes raskt av håret og gjør det lett og livlig samtidig som det forhindrer det fra å tørke ut. Takket være det store utvalget av vitaminer og flavanoider, er dette et uerstattelig produkt i pleien av alle hårtyper.

 • Flavanoider har en rekke effekter for skjønnhet og pleie. Den viktigste funksjonen er at de er sterke antioksidanter. Flavonoider beskytter hår og hud mot frie radikaler og forsinker aldringsprosessen til hår og hårsekker.
 • Vitamin A - har ansvar for å regenerere kroppens celler og å sørge for at alt går som det skal. Det sørger også for at håret vokser og er beskyttet mot skadelige effekter fra vær og vind.
 • Vitamin C - en kraftig antioksidant som bekjemper frie radikaler og øker hårets elastisitet samtidig som det forbedrer hårvekst.
 • Vitamin K - det pleier både hårrøttene og hodebunnen, forbedrer hårets tilstand, slik at hårsekkene sitter bedre fast og forhindrer dermed hårutfall. Menneskekroppen klarer ikke å produsere dette vitaminet selv og vi må derfor få det i oss gjennom mat.
 • Vitamin E - en antioksidant som bekjemper frie radikaler og er kjent for enhver kvinne. Vitamin E er uerstattelig i kampen mot aldringstegn.
 • Kalium - forhindrer hårutfall. Mangel kan føre til at kroppen svekker hårsekkene betydelig.
 • Fosfor - gjør at håret beholder sin vitalitet og motstandsdyktighet, samt støtter hårvekst; mangel kan resultere i dannelse av flass.
 • Kalsium - hjelper andre vitaminer med å bekjempe hårutfall; mangel kan gi tynnere hår.

Maracujaolje i aksjon

Takket være den høye konsentrasjonen av diverse vitaminer og flavonoider utgjør maracujaolje en god behandling for alle typer hår. For enda bedre resultater anbefales det å blande det med andre oljer som passer for en bestemt grad av porøsitet.

Maracujaolje er uerstattelig i hårstyling - det hjelper med å temme hår som stikker ut, gjør håret helt glatt og gir glans, samt forhindrer krusete hår. I tillegg absorberes det godt og ligger ikke tungt på håret.

Maracujaolje gjør ikke bare håret vakrere, det forbedrer også hårets motstandsdyktighet og vitalitet. Det forsterker håret og regulerer talgproduksjonen. Folk som sliter med mye flass eller fet hud bør velge denne delikate, aromatiske oljen.

Maracujaolje beskytter også håret mot varme fra hårfønere eller rettetenger og lager et usynlig, okklusivt lag rundt hårstråene, som beskytter mot skadelige effekter fra sollys, sterk vind, frost og giftstoffer i miljøet. Folk som ofte befinner seg i rom fylt med sigarettrøyk bør også velge dette produktet. Det er som botox for håret og hodebunnen. Maracujaolje lindrer også irritasjon og virker beroligende på hodebunnen.

Maracujaolje - resultater

Denne oljen vil:

 • gjøre håret ditt mykt og silkeaktig, samt fullt av liv
 • gjøre hodebunnen din ren og fri for irritasjon
 • styrke hårrøttene dine
 • gjøre håret ditt lengre og forhindre hårutfall
 • beskytte håret ditt mot skader
 • gjøre håret ditt glatt og glansfullt
 • gi håret ditt en sunn glød
 • gjøre håret ditt lettere å gre og enklere å style

Maracujaolje - hvordan bruker du det?

Maracujaolje får mange tilbakemeldinger som det beste hårpleieproduktet. Fordi det gir nøring til hodebunnen og styrker hårrøttende bør det hovedsakelig brukes på selve hodebunnen. Derfor er det best å velge en blanding av maracujaolje med andre naturlige oljer som også enger seg til bruk på huden. Husk å ikke bruke for mye av oljen når du påfører det på hodet og håret ditt. Du kommer langt med littegrann.

Maracujaolje egner seg også til daglig styling. Det gir næring og styrker håret, samt gir glans og gjør det lettere å style. Bare bruk litt på tørt eller fuktig hår fra midten av håret og ned.

Maracujaolje kan fås på apotek. Det er best å kjøpe det i butikker som selger naturlig kosmetikk, eller å finne er ferdiglaget prdukt som har en godt sammensatt blanding av naturlige oljer. Det beste oljebaserte produktet er et som kan brukes i håret og på hodebunnen. Dette gir dyp regenerasjon. Det helbreder og reparerer hårsekkene og gjør håret penere. Det er helt trygt å bruke fordi det ikke inneholder noen parabener, syntetiske, komedogene silikoner og monohydroksyl alkohol. Et slikt hårpleieprodukt som inneholder maracujaolje er Nanoil - olje for hår med medium porøsitet og Nanoil for hår med lav porøsitet. Det er næringsrikt og fullt av vitaminer, så maracujaolje er en del av disse to håroljene. Og det er ikke rart, for denne oljen er en favoritt blant oljene: den gir næring uten å ligge tungt på håret.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring