Fornyelse av håret etter sommeren - effektiv hårpleie-rutine

Fornyelse av håret etter sommeren - effektiv hårpleie-rutine

Hvordan gjenopprette sunnheten i hår som har blitt skadet av stekende sol og høye temperaturer? Alt du egentlig trenger er en god hårrutine, et naturprodukt og regelmessighet. Oppdag hva håret virkelig trenger og hvorfor det er brutt ned etter sommerferien, samt hvordan du kan få det friskt igjen kjapt og effektivt.

Hva skjer med håret gjennom sommeren?

Stekende sol, solstråling, saltvann og mangel på tilstrekkelig beskyttelse – dette er faktorer som skader håret i løpet av kort tid. Etter sommeren vil mange av oss ha utfordringer med tynnet hår, mangel på glans og styrke, krusete hår og slitte hårtupper. Også hodebunnen kan være sår og iblant solbrent.

UVA og UVB stråler fører til aldring av håret ved å forstyrre det naturlige hydro-lipidlaget som dekker hvert hårstrå. Dette gjør at det ikke er i stand til å holde håret i follikkelen, som dermed gir økt hårtap og langsom vekst.

Om sommeren er hele håret eksponert for skadelige faktorer – det påvirker ikke bare de ytre lagene, men også hårets cortex, marg og hårrot. Solstrålene går dypt inn i hudcellene, og på høsten vil man vanligvis begynne å merke solens påvirkning – håret mister sin elastisitet og glød, tuppene splittes og blir tørre. Konsekvensene av dette er at hårstråene blir stive, skjøre og vanskelig å style.

Hvordan påvirker hårstrukturen hvordan man skal ta hånd om den?

Hvis du vil ha ønskede resultater med hårpleierutinen din, kan du ikke kun fokusere på hårets overflate. Håret er ikke bare dets ytre keratin-lag, men også hårbulbus (inkludert hårets matrix), hodebunn og interne strukturer (kjerne og hårets kurtikula).

Hårets helse er avhengig av hårbunnens- og hårsekkenes tilstand. Derfor bør en effektiv gjenopprettelse av hårets helse dekke alle deler.

Multidimensjonell hårpleie - nøkkelen til effektiv fornyelse

For å kunne fornye alle hårtyper (ikke bare den typen som er slitt og dehydrert etter sommeren), må du alltid ta i betraktning alle deler som danner hårets struktur. Hårpleie kan sammenliknes med en effektiv bil: det er ikke tilstrekkelig å lakkere den med en ny lakk for at den skal fungere godt. Det som virkelig betyr noe er det som finnes under panseret. Håret fungerer ganske likt: hvis dens indre strukturer er skadet, vil vi ikke kunne fornye det, men bare pleie overflaten. 

Hvis du ønsker et vakkert hår, må det pleies med en rekke produkter som ikke bare vil pleie hårets ytre, men også ha en innvirkning på hårets helse og tilstand. Nøkkelen til effektiv fornyelse er et utvalg av tilpassede produkter som er rettet mot hårets behov. Men, regelmessige behandlinger er også svært viktig. I lys av denne informasjonen, er det åpenbart at kun multidimensjonell fornyelse av håret vil gi gode resultater i løpet av kort tid. Du behøver ikke å gå til en salong og bruke masse penger på dyre behandlinger. Passende hjemmebehandlinger vil gi deg mulighet til å nyte vakkert, sterkt og fornyet hår som slutter å røyte og vil gro sunt og tykt - kun iløpet av få uker. 

Hvordan fornye håret etter sommeren? Hårpleierutine

Hårfornyelse etter sommeren - trimme slitte tupper

Solen tørker først ut hårtuppene fordi de er den eldste delen av hårstrået. Tuppene er ofte i svært dårlig stand: uttørket og bleknet, splittet og også delvis avrevet. Splittede tupper kan ikke bli «sammenkoblet» igjen, så det er bedre å stusse de etter sommeren slik at de ikke blir ytterligere skadd, men heller får en frisk look. Dette vil også gjøre at håret kan styles lettere (børster o.l. vil ikke lugge i floker eller slitte tupper). På denne måten kan man skjerme håret for mekanisk skade og unngå å ødelegge håret gjennom daglig håndtering.

Hårfornyelse etter sommeren - rensende sjampo

En sunn hodebunn er et av hovedkravene for å kunne nyte fornyet, sterkt hår – og det er derfor verdt å vaske det regelmessig. Restene etter kosmetiske produkter, oljer fra huden, støv, skitt og giftstoffer fra det ytre miljøet rundt oss vil samle seg i hodebunnen. Overflødig keratin fra produkter kan også hope seg opp i bunnen og føre til at hårfolliklene blir blokkert. Dette resulterer både i nedsatt motstand i basen (med tiden kan håret begynne å knekke av nærmere hodebunnen) og forstyrre funksjonen til talgkjertlene. Overdrevent fett hår er ofte resultatet av en hodebunn som ikke er tatt vare på.

Neste steg i pleie av håret er derfor å vaske det med en spesiell sjampo som vil ta vare på hodebunnen og fjerne alle urensligheter, kosmetikk, fett, og stoffer fra miljøet. Rengjørende Sjampo letter også absorpsjonen av næring som vi gir til håret i form av balsam eller oljer. Som et resultat vil hver pleierutine bli mer intens og effektiv. Påfør det én gang i uken, helst før du oljer håret.

Hårfornyelse etter sommeren - hårolje

Å gi håret næring er en ordentlig utfordring. Majoriteten av balsam og hårmasker trenger ikke inn i hårets indre strukturer. I tillegg kan de ofte ikke påføres hårbunnen da de vil irritere og virke komedogenisk på hårbunnen. Den beste behandlingen som fungerer både på utsiden og innsiden av hårets strukturer, er oljing av håret. Naturlige oljer er substanser som regenererer håret på best mulig måte. De fungerer multidimensjonalt: de gjør håret vakkert, styrker folliklene, bidrar med å rense hodebunnen, lindrer irritasjon på overflaten, regulerer fettproduksjonen og forebygger at hodebunnen tørker ut.

Planteoljer er også helt trygt – fri for parabener, silikoner og andre komedogeniske substanser. Partiklene beskytter ikke bare håret på overflaten og forbedrer dens utseende, men når også hårets indre lag og reparerer skadede strukturer og bedrer hårets kjerne.

Når du skal påføre olje til håret, pass på at du gir hodebunnen en lett massasje. Det vil stimulere subkutan blodsirkulasjon og øke metabolismen i hårets matrix. Dette vil igjen føre til økt celledeling og sinke ødeleggelsen av hårrøtter, samt hemme aldringen av håret.

Hvordan fungerer oljing av håret?

  • Styrker hårrøttene
  • Renser og forbedrer tilstanden i hodebunnen
  • Gjør at hårroten sitter bedre i folliklene
  • Fremskynder hårvekst
  • Forbedrer subkutan blodtilførsel
  • Hemmer hårtap
  • Beskytter mot slitasje
  • Forbedrer glans, glattgjør. 
  • Stimulerer celler i matrix
  • Reparerer hårstrukturen
  • Pleier håret flerdimensjonelt
  • Utelater ingen deler av hårstrukturen

Hårfornyelse etter sommeren - beskyttelse av hårendene

Et annet viktig aspekt av hårpleie er pleien av hårendene. Denne delen av håret blir slitt fortest. Uttørkede, knytt og statiske tupper har en negativ innvirkning på hele håret. Derfor er det en god idé å beskytte tuppene med egnede produkter. Serum for hårlengdene fungerer som et skjold, og vil også forbedre glans og farge på håret, forebygge krusning og knuter. Som et resultat vil det lette børsting og styling.

Jo oftere vi beskytter endene av håret, jo sjeldnere behøver vi å dra til frisøren for å trimme dem. Næringsrike tupper holder seg fint og friskt lengre, splitter ikke og blir ikke verre. Serum for hårlengdene finnes i to former: enten delikate silikoner som forsiktig veier ned håret og gir det glans og beskytter mot høye temperaturer fra hårføneren, eller en spesielt utviklet blanding av oljer som skal gnis inn i endene av fuktig hår rett etter vask.

Hårfornyelse etter sommeren - tilskudd

Hår behøver ikke kun bli pleiet fra utsiden. For å styrke effekten av balsam, sjampoer og oljer, er det lurt å ta spesielle tilskudd som inneholder essensielle vitaminer og elementer som støtter prosessene i hårsekkene. I tillegg har slike supplement positiv effekt på negler- og øyevippers utseende. De påvirker hårets matrix direkte og forebygger svekkelse og tap av håret. Supplementet bør inneholde ikke bare vitaminer viktige for hår, men også sink, biotin og silikon, folsyre og jern.

Supplementer funnet på apoteket kan erstattes med naturlige urter. Det er nok å drikke nesle-te hver dag.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring