La håret snakke, del 2. Blond hårpleie

La håret snakke, del 2. Blond hårpleie

Blondiner tilhører gruppen kvinner som bør legge stor vekt på hårpleie. Naturlig lyst hår er det skjæreste og sårbart for skader. Derfor er det også det mest utfordrende når det gjelder pleierutiner. Hvordan holde blondt hår vakkert og sunt? Svaret finnes inne i håret ditt.

Det er viktig å bli kjent med det blonde hårets struktur og egenskaper. Du må kunne forskjellen mellom naturlig lyst og mørkt hår. Det er den eneste måten å finne en effektiv pleierutine på. Derfor er svaret på spørsmålet om hvordan du får fantastisk blondt hår: Bli bedre kjent med det.

BLONDT HÅR - EGENSKAPER

Blond hårfarge kommer fra en liten mengde av det naturlige pigmentet (melanin). Det anslås at over 26 % av befolkningen har ulike varianter av blondt hår. Det er interessant å merke seg at antallet naturlige blondiner blir stadig mindre, fordi de er definert av recessive gener. Hva betyr det? Genet som er ansvarlig for å arve blondt hår, er svakere. Barn av en blond kvinne og en brunhåret mann vil sannsynligvis få mørkt hår. Derfor bør personer med naturlig lyst hår gjøre sitt beste for å fremheve det og definere sin egenart blant fargebehandlede og blekede frisyrer.

Naturlig blondt hår ser fantastisk ut, forutsatt at det har nok fuktighet og næringsstoffer. Dessverre har denne hårfargen noen ulemper som man må huske på i den daglige hårpleien.

Hvilke hårproblemer kan blondiner få?

  • Generelt er lyst hår mye tynnere og dermed svakere enn mørkt hår. Det er et viktig tips når du lurer på hvordan du skal ta vare på blondt hår.
  • Blondiner har mer hår. Dessverre er det ikke ensbetydende med en frisyre med volum. Det er mer lyst hår, men det er tynnere. Det betyr at blondiner oftere sliter med floker.
  • Den dårlige tykkelsen på lyst hår betyr at det er mer utsatt for mekaniske skader og skadelige faktorer. Brudd, tørrhet og tynning er vanligere med blondt hår.
  • Blonde hårstrå mister raskt vann fra innsiden, så de har en tendens til å bli krusete uten riktig fuktighet. Et annet tips i jakten på den beste hårpleien.
  • Du bør vite at generelt har blondt hår høy porøsitet. Det handler ikke bare om blekede frisyrer som blir skadet på grunn av kjemikalier. Naturlig lyst hår er også svært porøst.

PLEIE AV BLONDT HÅR

Siden vi allerede kjenner egenskapene til blondt hår, er det på tide å gå videre til måter å definere skjønnheten på. Hvordan ta vare på blondt hår? Naturlig hårpleie er viktigst; i likhet med andre hårtyper elsker blonde hårstrå ingredienser som kommer fra naturen. Er det noe mer du må huske på?

Fem bud for blond hårpleie:

  1. Unngå skadelige faktorer, f.eks. farging.
  2. Gå for regelmessig behandling med hårolje.
  3. Beskytt håret mot sollys og temperatur.
  4. Hold håret hydrert.
  5. Bruk lette og ikke tyngende produkter.

Blond hårpleie fokuserer hovedsakelig på beskyttelse mot skadelige faktorer. Siden håret er skjørt og følsomt, bør du ikke utsette det for behandlinger som kan ødelegge den skjøre strukturen. Vi fraråder farging, men hvis du likevel gjør det, bør du oppsøke en profesjonell som både farger og styrker håret. Farging av blondt hår kan føre til tørrhet. Varmestyling kan være like skadelig. For eksempel retting - populært blant blonde jenter som bruker det som en mislykket løsning på krusete og uregjerlige lokker.

Oppsummert utgjør varme og kjemikalier de dårlige og skadelige faktorene for blondt hår. Men det finnes enda flere. Du bør unngå tyngende pleieprodukter og sterkt rensende sjampo. Mange stylingprodukter, sprayer, leave-in-masker osv. kan gjøre håret tynget og fjerne volumet. Å behandle blonde frisyrer med sterkt rensende kosmetikk er en rask måte å frata håret den naturlige vann- og fettbarrieren på. Plast- og metalltilbehør som griper tak i håret, er også blondinens fiende.

Hvordan vaske, børste og føne blondt hår?

En sjampo med skånsomt rensende og naturlige ingredienser er det beste valget for denne hårtypen. Velg en sjampo som fjerner overflødig talg og urenheter, og som ikke fjerner det beskyttende lipidlaget (noe som fører til ekstremt tørre hårstrå). Det er den samme grunnen til at du ikke bør vaske håret oftere enn annenhver eller hver tredje dag. Lette, fuktighetsgivende balsam hjelper deg med å holde håret fuktig. Det beste er å olje blondt hår etter hver hårvask.

Ved føning av blondt hår er det viktig å være skånsom. Det beste er å la håret tørke naturlig, men hvis du må føne, bør du stille inn en kjølig luftstrøm. Før hårføning bør du håndkletørke håret litt uten å gni for hardt. Når du børster blondt hår, bør du bruke verktøy som er laget av naturlig bust. Hvis du har problemer med å løsne hårstråene, bør du bruke et utjevnende produkt eller en vektløs hårolje. Det er ikke bra å dra i håret når du børster det; du kan svekke hårrøttene på denne måten, noe som kan føre til at håret blir tynnere og brekker.

Hva trenger blondt hår?

Blondt hår bør først og fremst ta sikte på kontinuerlig fuktighet i kombinasjon med gjenskapning. Fordi denne hårtypen ofte er svak og tom for vann, vil produkter med mange fuktighetsgivende og styrkende stoffer komme godt med. Prøv lette balsamer eller skyllinger som fungerer utmerket for blondt hår, og som lukker skjellaget for å gjøre håret glattere. Håroljer viser seg imidlertid å være langt bedre.

Å olje blondt hår er en måte å gi næring, styrke og beskytte det mot skadelige faktorer. Hvis du velger oljer som passer til hårets porøsitet, beskytter de mot varme og reduserer skadelig UV-stråling. De styrker det naturlige lipidlaget slik at håret mister mindre av det viktige vannet. Det som er viktig, er at oljene virker innenfra og på hårets overflate, og ikke tynger det ned. De kan reparere hår og hårstrå samt stimulere til vekst.

De rette blonde håroljene inneholder mye omega-3- eller omega-6-syrer, f.eks. druekjerneolje, hasselnøttolje, aprikosolje, mandelolje, avokadoolje, linfrøolje, nattlysolje, maisolje og bringebærolje. De beste blandingsforholdene for lyst hår med ekstra ingredienser (f.eks. keratin) finner du i Nanoil for hår med høy porøsitet. Husk at blondt hår kan ha lavere porøsitet. I så fall bør du velge en av de to andre Nanoil-håroljeversjonene. Det er viktig å matche hårets individuelle behov!

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring