Hårfarging uten fargestoffer! Hvordan gjøre håret mørkere naturlig?

Hårfarging uten fargestoffer! Hvordan gjøre håret mørkere naturlig?

Kvinner elsker å endre sitt image. Å gjøre håret mørkere er det mest populære valget når det gjelder å forandre utseendet - det er ofte begynnelsen på større livsendrende beslutninger. Hvordan mørkne håret naturlig uten hårfargestoffer? Hva med å bruke mørkere skyllemidler? Oppdag de beste metodene!

Hårfarging er definitivt den vanligste hårtjenesten utført på salongen. Vi liker sjelden vår naturlige hårfarge, og dens struktur passer oss heller ikke ofte. Derfor er for eksempel keratin hårutretting eller laminering nest mest populært etter farging. Er det mulig å endre hårets utseende uten å besøke en frisørsalong? Ja, selvfølgelig!

Hvis du vil mørkne håret ditt, er det ingen grunn til å bruke kjemiske stoffer. Derfor, hvis du ikke planlegger noen drastiske fargeendringer, kan du gå videre og bruke naturlige metoder for å mørkne håret - uten kjemiske ingredienser og uten å skade hårets helse.

Hva skal du bruke for å mørkne håret?

I stedet for å lure på hvordan du mørkner håret ditt, velger du først det riktige produktet du vil bruke. Selv om det første som kommer til tankene når man snakker om hårfarging er hårfarge, er det verdt å utforske emnet dypere da det er mange flere muligheter. Den mest populære løsningen er å endre hårfargen med te eller kaffe. Et godt alternativ til kjemisk fylte produkter er også en naturlig hårfarge, det vil si - henna. Imidlertid må du bruke det dyktig slik at nyansen du får er naturlig og ikke for rødhåret (med mindre det er det resultatet du forventer). Det anbefales også å bruke urteskylninger, for eksempel laget av salvie, nesle, valnøtt eller eikebark. For de av dere som er mer modige, kan du også bruke løk eller soyasaus for å mørkne håret ditt, selv om lukten av begge disse ingrediensene kan avskrekke deg fra å gjøre det. Men alle fans av naturlig hårpleie vil like alternativet som tilbys av mørkende håroljer, blant hvilke de to mest populære er: ricinusolje og amla. Som du ser, er naturlig hårmørkning mulig og ikke nødvendigvis bare med én metode.

Ikke alt hår kan mørknes naturlig!

Å farge håret uten en skikkelig farge er et veldig fristende alternativ. Imidlertid er det verdt å huske at ikke alle vil kunne gjøre det. Effekten av naturlige mørkere midler vil være spesielt synlig på lyst hår, selv om bronsefarger også kan endres med flere toner. Likevel er naturlige måter å mørkne håret på en passende metode bare for de som ikke forventer en spektakulær endring. Ved å bruke lett tilgjengelige ingredienser kan vi mørkne håret, men det vil være et delikat og veldig subtilt resultat.

Morsomt faktum! Naturlig hår som ikke har blitt farget før, er mer mottakelig for mørkning. Kvinner med en naturlig hårfarge kan enkelt introdusere eventuelle modifikasjoner uten å bruke farge.

I tillegg er det også veldig viktig å bestemme hårets tilstand før fargebehandlingen. Jo mer skadet håret er, jo verre vil effektene være. Urter kan i tillegg tørke ut trådene. Analogt vil sunnere hår utvikle fargen mer intenst og resultatet vil være mer uttalt og jevnt. Alle disse omstendighetene må tas i betraktning før man bestemmer seg for om man skal mørkne håret uten farge eller ikke.

Hvordan mørkne håret på en naturlig måte?

Bli kjent med TOPP 10 naturlige måter å mørkne håret ditt på uten farge. Det er nok å velge de riktige ingrediensene og dyktig inkorporere dem i din daglige pleie, slik at etter noen hår vasker kan du glede deg over en mørkere og vakrere nyanse. Den eneste betingelsen er den systematiske bruken av den valgte metoden, fordi vi dessverre ikke vil merke effektene etter bare én bruk.

Sjekk ut hvordan du mørkner håret ditt naturlig og på en enkel måte.

1. Mørkning av håret med kaffe

For å mørkne håret med kaffe trenger du selvfølgelig en stor mengde kaffe, helst nykvernet. Instant kaffe og kaffedrikker vil ikke fungere. Hvordan mørkne håret med kaffe? Det kan gjøres på to måter, og hver av dem har sine fordeler.

  • Hårmørkning med kaffeskylling - ha noen spiseskjeer med nykvernet kaffe i en kjele med 500-700 ml vann; kok i noen minutter og la det deretter avkjøle; sil kaffen før bruk (grumset kan forhindre skikkelig skylling); først, bløtlegg håret i en bolle med kaffeblandingen, hell deretter væsken over håret, tørk og føn som vanlig, eller la det lufttørke.
  • Kaffemaske for mørkning av hår - hell kokende vann over en stor porsjon kvernet kaffe, pass på at vannet er omtrent 1 cm over kaffenivået; bland og la stå i 10 minutter. Når det har kjølt seg ned, påfører du det på håret; kaffemasken bør sikres med en dusjhette og et håndkle. Vent deretter minst 15 minutter; etter denne tiden skal håret skylles godt (ikke vaskes) og fønes eller lufttørkes.

2. Mørkning av håret med te

På samme måte kan vi bruke svart te, som også har fargeegenskaper. Mørkning av håret med te krever forberedelse av en skikkelig skylling. I en liter kokende vann, brygger du 3-4 spiseskjeer svart te (med hele blader fordi de har den sterkeste fargen). Vi kan også tilsette litt fersk brennesle (tørkede blader har ikke fargeegenskaper), noe som også vil styrke håret og forbedre dets farge. Brennesle vil ikke gi håret en grønnlig farge hvis den brukes sammen med svart te. Forbered brygget, og skyll deretter håret etter vask og la det lufttørke eller bruk en hårføner.

3. Mørkning av håret med eikebark

Hva annet kan du mørkne håret ditt med? Hvis du ikke er en fan av kaffe- og tefarging av håret, kan du prøve barken av eik. Den har også en annen egenskap fordi den forhindrer overdreven hårtap og fet hår. Likevel, mesteparten av tiden brukes eikebark til å mørkne håret. Du trenger bare å lage en skylling, dvs. å bruke omtrent 50 g eikebark (tilgjengelig i urtebutikker) og koke den i 15 minutter. Etter siling og avkjøling har vi en skylling som mørkner håret, som bør brukes etter hver hårvask for å gradvis forsterke fargen.

4. Mørkning av håret med henna

Når det gjelder mørkning av håret uten en fargestoff, kan du ikke glemme henna. Denne ingrediensen fra Midtøsten binder seg med keratin i håret, noe som gir muligheten for semi-permanent farging uten bruk av kjemiske stoffer. Det beste er å bruke naturlig henna, eller pulverisert lawsonia, som blandes med sitronsaft eller annen sur væske. Før vi begynner å farge håret med henna, må den tilberedte blandingen stå i flere timer for å frigjøre fargen. Etter denne tiden påfører vi den på håret, lar den virke i omtrent en time og skyller deretter. Det er verdt å merke seg at håret som er mørknet med henna kan være kobberfarget først, men over tid vil fargen bli dypere.

Tips: hvis du vil at henna skal mørkne håret til en litt annen nyanse enn rødt, bør den blandes med for eksempel indigo (som vil farge håret varmbrunt) eller amla (som vil gi håret en kjølig brun nyanse).

5. Mørkning av håret med ricinusolje

Håroljing kan også være en flott løsning hvis du leter etter en måte å naturlig mørkne håret ditt på. Det er oljer som, når de brukes regelmessig, ikke bare vil nære, styrke og forbedre glansen, men også endre hårets naturlige farge. Hvilke oljer kan mørkne håret ditt? Akkurat som kamillebrygg kan lysne, kan ricinusolje, amlaolje eller valnøttolje mørkne håret. Noen ganger brukes også olivenolje, men den fungerer best i duett med fargeurter.

6. Mørkning av håret med salvie

Hvordan mørkne håret med urter? Det er veldig enkelt. Det viktigste steget er å samle riktig sett med urter som har delikate fargeegenskaper. Salvie, brennesle, rosmarin og åkersnelle passer best. Lag bare en sterk brygning, avkjøl den og skyll håret med den etter hver vask. Urter vil forsterke den naturlige fargen og gi effekten av mørkere hår.

Advarsel! Farging av håret med urter er risikabelt fordi det kan bli veldig tørt. Hvis vi bestemmer oss for å prøve denne metoden, må vi huske på intensiv fuktighet og regenerering.

7. Mørkning av håret med soyasaus

For mange kan det høres overraskende ut at du kan bruke soyasaus for å mørkne håret ditt. Før du påfører den på håret, er det lurt å blande den i et 1:1-forhold med eddik, som med sin sure pH vil støtte absorpsjonen av fargestoffet i soyasausen. En slik blanding bør brukes som andre skyllinger, det vil si, å spraye håret etter vask. Dessverre gjør den veldig intense lukten av et slikt hjemmelaget kosmetisk produkt at mørkning av håret med soyasaus er den minst populære metoden.

8. Mørkning av håret med valnøtter

Valnøtter har også veldig sterke fargeegenskaper. I dette tilfellet kan du også lage en skylling som vil mørkne håret ditt. Du trenger bare 2-3 never med valnøtter, som bør deles i mindre biter og kokes (alt, inkludert skallet, huden, massen) i 20 minutter. Etter avkjøling og siling, fungerer denne bryggen flott som en skylling som kan brukes etter hver hårvask. Det er verdt å kjøpe engangshansker for ikke å farge håndflatene dine samtidig. Hår som er skyllet med valnøttinfusjon bør få lufttørke i en halv time, og deretter skylles med rent vann igjen for å bli kvitt belegget og gjenopprette hårets mykhet.

9. Mørkning av håret med løk

Hvordan mørkne håret uten fargestoffer? Hvis du ikke likte noen av de åtte tidligere ideene, kan du bruke... løk. Skallene (brukt blant annet til å farge eggeskall dekorert til påske) er også flotte for hårpleie. Løkskyllet kan mørkne håret opp til flere toner. Du vil trenge to never med løkskall og tre kopper vann – kok alle ingrediensene på lav varme i en halv time, la stå over natten, sil og bruk for å skylle håret. For best resultat er det en god idé å holde håret i en bolle fylt med skyllingen i flere minutter, eller (mer praktisk) skylle og pakke håret inn i en dusjhette og et håndkle uten å klemme ut overflødig vann. Etter å ha ventet minst et kvarter, bør håret skylles igjen med rent vann og få lufttørke.

10. Hår mørkning med gentian

Før vi fortsetter med farging av håret med gentian, la oss svare på spørsmålet: hva er det egentlig? Gentian (også kjent som gentian fiolett) er en intens fiolett løsning brukt til desinfisering av sår. Ikke bare gir den bakteriedrepende og antiseptiske kvaliteter, men den kan også naturlig farge trådene. Hår mørkning er ikke vanskelig og gir umiddelbare, veldig synlige effekter. Bland en liter vann med noen dråper gentian fiolett (2-3 dråper for blondiner, maks. 10 for brunetter) og skyll deretter håret hver få dager. Ulempen er at hvis den brukes for ofte, kan den tørke ut håret og etterlate en lilla nyanse.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring