Hairology del 2 - MINERALER for håret

Hairology del 2 - MINERALER for håret

Alle må ha hørt at "hår trenger vitaminer for å være sunt". Det er sant.

Dessverre er det få som vet at vitaminer kun utgjør en liten gruppe stoffer som er nødvendige for at håret skal vokse seg sterkt, skinnende og vakkert.

Jod, kobber og jern får oss vanligvis til å tenke på metallindustrien, ikke hårpleie.

Overraskende nok må både vitaminer og mineraler tilføres for at håret skal vokse seg sunt og forbløffe med tilstanden sin. Mineraler er like viktige som vitaminer. De utgjør en stor del av metabolismeprosesser. Mangel fører til ubalanse i kroppen; det kan være årsaken til mange sykdommer og dårligere utseende på håret og huden vår.

Her er listen over mineraler som har stor innflytelse på skjønnheten og helsen til håret vårt

Bor – det hjelper å bekjempe ulike hodebunnssykdommer, f.eks. flass, psoriasis og eksem. Bor har antiseptiske og anti-inflammatoriske egenskaper. Det forhindrer også soppvekst. Det beskytter hodebunnen mot ugunstige endringer og gir en "god base" for sunn hårvekst.

Sink – det er fantastisk til å hemme hårtap og øke hårveksten. Sink er et viktig mineral fordi det har en direkte innflytelse på produksjonen av keratin – byggesteinen til håret. Vi bør også nevne at sink øker absorpsjonen av vitamin A (også viktig for håret) og regulerer funksjonen til talgkjertlene. Det øker spensten til både hårroten og hårsekkene. Mineralet holder hodebunnen sunn ettersom det stimulerer brissel som produserer et stoff som skaper spredning av T-celler (ansvarlig for hårets motstandskraft).

Jod – det er ansvarlig for hårets elastisitet og sprett. Dessuten kan mangel vise seg gjennom problemer med skjoldbruskkjertelen og – dermed – en dårligere hårtilstand. En balanse av hormoner påvirker hårets helse. Håret blir sprøtt og utsatt for skade uten jod. Vi må vite at god hårvekst i stor grad avhenger av jod.

Silisium – det sørger for at hudceller er frie for giftstoffer (f.eks. tungmetaller og andre giftstoffer som absorberes av hud og hår). Mangel svekker disulfidbindinger i håret. Et lavt nivå av silisium fører til en reduksjon av kollagen. Som en konsekvens mister huden og hodebunnen elastisitet og fasthet; hårsekkene er dårlig forankret i folliklene, så håret faller ut for tidlig.

Magnesium – et av de viktigste mineralene i kroppen vår. Det tar del i mange biologiske prosesser og påvirker nervesystemet vårt. Magnesium spiller en nøkkelrolle i produksjonen av proteiner – hovedsakelig keratin, som utgjør håret. Dessuten forårsaker mangel på magnesium ekstrem slitasje og brukket hår.

Mangan – det tvinger hele kroppen til å fungere ordentlig. Uten mangan, kan du glemme økt vekst og sunt, elastisk hår. Mangelen på mangan gjør at håret mister sin vitalitet; det blir raskt skadet og slutter å vokse. Håret faller ikke ut – det knekker fordi det er så tørt.

Kobber – det sørger ikke bare for riktig hårstruktur; kobber påvirker pigmenteringen - metningen og intensiteten av hårfargen din. Jo mindre kobber i kroppen, jo raskere blekner hårfargen. Dessuten påvirker kobber utviklingen av disulfidbindinger inne i håret. Hvis det er for få bindinger, blir håret tynt og svakt. Kosmetikk veier slikt hår ned og forårsaker krusing og statisk elektrisitet.

Kalium – det er uovertruffen for de som har problemer med svakt og tynt hår. Mangel svekker hårsekkene betraktelig, slik at de ikke lenger er i stand til å holde seg i folliklene og "glir ut". Kalium er også ansvarlig for riktig vanninnhold og fuktighet inne i cellene. Med andre ord, kalium gjør håret hydrert og spenstig.

Selen – et ekstremt viktig og nyttig stoff. Partiklene fungerer som et "rengjøringsmannskap" i kroppen. Selen hjelper til med å fjerne giftige elementer og reduserer skadeligheten deres. Det "plukker opp" tungmetaller (for eksempel bly, kadmium, arsenik og kvikksølv) og kobler seg sammen med dem, forhindrer virkningen deres og skaper trygge, giftfrie forbindelser. Takket være selen elimineres de raskere. Dessuten gjør det sigarettrøken mindre skadelig for håret og tillater ikke giftstoffer å trenge inn i håret. Dessuten er selen en sterk antioksidant, så det sikrer hårets vitalitet og ungdommelighet. Det er avgjørende for riktig virkning av et annet verdifullt element - svovel.

Svovel – det er vanskelig å klassifisere det i gruppen av mineraler. Det hører til i en egen kategori. Svovel er utypisk og kan ikke sammenlignes med noe annet grunnstoff. Det fungerer som drivstoff for alle kroppsceller (det kan kalles ‘bålets vakt’ som alltid skal ulme i kroppen vår). En annen avgjørende egenskap svovel har? Det deltar i syntesen av keratin – den viktigste byggesteinen til håret. Det gjør også underverker for fett hår og overproduksjon av talg fordi det regulerer kjertlene.

Natrium – det er viktig for hele kroppen fordi det balanserer væskenivået i cellene. Med andre ord sørger det for at kroppen er godt hydrert. Det forhindrer tørrhet i håret. Natriumioner – elektrolytter – stabiliserer fuktighetsnivået i cellene og låser det inne.

Kalsium - et uvanlig og dyrebart element. Det sørger for at hørrøttene sitter godt forankret i hårsekkene. Kalsium styrker og reparerer hårrøttene og sørger for sunn og rask hårvekst.

Jern – uerstattelig i intensiv hårreparasjon. Jernioner fyller en viktig funksjon - de transporterer energien til cellene i hårmatrixen. Med andre ord, hvis jern ikke fantes, ville andre næringsstoffer ikke ha noen sjanse til å regenerere celler.

Finn ut hvor du får tak i disse mineralene!

De som kommer via mat er de viktigste - de påvirker hele kroppen. Tilskudd for ‘vakkert hår og negler’ er ikke, og bør ikke, være hovedfaktoren som avgjør helsen til håret ditt. Mineral- og vitamintilskudd skal bare støtte hårpleie. Naturlige oljer er de beste og den største kilden til vitaminer og mineraler, og det samme er mineraltett marinealger - en hårmaske rik på alger gir raskt hårstrukturen mineraler.

Videre må du huske at fettsyrer i oljer gjør det enklere for vitaminer og næringsstoffer å penetrere cellene. Derfor er det å bruke både masker og passende naturlige oljer, den beste måten å gi liv til håret.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring