De beste typene hair extensions

De beste typene hair extensions

Lang hår er ikke lenger bare en drøm. Det er et mål du kan oppnå med ting du har hjemme eller extensions som du får hos frisøren. Det finnes flere ulike metoder du kan velge blant. Finn den rette for deg.

Det er helt smertefritt og ikke-innvaderende å få extensions. Behandlingen innebærer å feste kunstig hår til ditt naturlige hår. Målet er å gi både lengde og volum slik at extensionene blender inn i det naturlige håret ditt.

Hvordan blir hair extensions festet?

Det er avhengig av hvilken metode du velger. Prosedyrene kan være ulike, men resultatet er ikke alltid det samme - en imponerende og voluminøs frisyre.

Hvilken metode bør du velge? Noen av dere vil ha ikke-invasive behandlinger. Andre velger extensions som ikke skader håret. Det finnes ikke én ideell metode siden vi alle vil ha ulike resultater. Om du ikke vet hvilken metode du bør velge anbefaler vi å ta kontakt med frisøren din - profesjonelle råd vil absolutt gjøre valget enklere.

Fun fact: En extension er maks. 61 cm (24 tommer) lang.

De som foretrekker naturlige metoder anbefaler som regel å velge alternativer som ikke krever bruk av kunstig hår. Det finnes ulike metoder som stimulerer hårvekst] som kan du voluminøst hår uten å måtte dra til frisøren.

METODER FOR Å FESTE EXTENSIONS

Frisører tilbyr gjerne noen titalls metoder for å feste extensions. Noen av dem er veldig like, så for å gjøre det enklere kommer vi til å fokusere på noen få.

1. Keratinextensions

Å gjøre håret lengre med keratinhårstrå er en av de vanligste behandlingene. Disse kalles også for varmeextensions. Det kunstige håret festes til håret ditt med keratin, noe som ser ut til å være et godt valg. Keratin er tross at en naturlig bestanddel av håret. Denne metoden kan utføres på to ulike måter:

  • med et spesielt varmeredskap rundt 170 grader
  • med en keratin-limpistol med en makstemperatur på 70 grader

Hvor lenge varer keratinextensions? Holdbarhet er en fordel ved denne metoden (rundt 3-4 måneder). Men du må dra til etterbehandling siden extensionsene beveger seg nedover etterhvert som håret ditt vokser.

2. Hairtalk Extensions

Denne metoden er rask og enkel fordi silikonteipen er veldig lett å feste på håret. Prosedyren innebærer å enkelt feste kunstig hår jevnt til det naturlige håret. Teipen kommer så nærme hodebunnen at de er nesten umulige å se eller føle. Hairtalk anbefales for fint hår som trenger umiddelbart volum - silikonteipen er mindre tung. Teipen festes øvers og nederst i hver seksjon. Extensionsene varer fra noen uker og helt opptil 9 måneder, men du trenger touch-ups hver 8.-12. uke. Hairtalk extensions er som regel praktiske om du ofte sette opp håret, men det avhenger selvfølgelig av dine preferanser.

3. Sew-in hair extensions

Det finnes en annen variant av hairtalk-metoden. Istedenfor å feste extensions med lim kan du få dem sydd fast i håret. Frisøren lager en waterfall braid (en flette med løse hår) og syr inn teipen under hver flette. Ingen varme eller lim. Sew-in extensions holder ikke så lenge, noe som er den største ulempen ved denne metoden. For å gjøre vondt verre er det vanskeligere å vaske håret fordi det er vanskelig å rense bort urenheter og hårprodukter som hoper seg opp mellom flettene.

4. Japanske hair extensions

Fletter brukes også til japanske hair extensions. Volumet får du ved å veve extensionsene gjennom ditt eget hår. Kunstig hår flettes inn i håret ved røttene og festes med en veldig tynn, gjennomsiktig strikk. Dessverre må flettene være veldig stramme. Derfor bør japanske hair extensions ikke brukes i mer enn to måneder for å unngå å skade hårsekkene.

5. Ultrasoniske hair extensions

Denne teknikken anbefales for de som vil unngå å skade håret sitt. Kald fusjon brukes for å feste dem til håret ditt. Det brukes et verktøy og lager bølger og extensions med keratin-ender, slik at håret ditt bindes til extensionsene. Effekten av ultrasoniske extensions varer i opptil seks måneder! Denne typen extensions er nesten usynlig og varer lenge. Det er en blandet velsignelse - du kan ha lang glede av dem, men å fjerne dem kan skade håret.

6. Laser-hair extensions

Også kjent som hårdrømmer eller hair extensions med infralys. Det er en langvarig og dyr behandling. Det funker bra på fint hår fordi det å feste kunstig hår med laser gir nesten helt usynlige extensions som er lette og fleksible, samt varer i 4-6 måneder. Den største fordelen - extensionsene oppfører seg som naturlig hår når du børster, styler og vasker håret, så det er vanskelig å merke noe til dem. Dessverre kommer denne behandlingen med en prislapp.

7. Tube hair extensions

En litt mer populær metode enn sew-in extensions. I dette tilfellet brukes små rør for å feste små mengder kunstig hår til lignenden mengder naturlige hår. Det finnes to varianter:

  • krymperør-hair extensions (varer i ca. én og en halv måned)
  • kobberrør-extensions (varer i ca. tre måneder)

8. Micro-ring hair extensions

Å feste kunstige hårstrå med mikroringer krever ikke bruk av varme, så det skader ikke håret. Små bunter med kunstig hår festes med små (aluminium, kobber eller bronse) ringer - størrelsen på ringene må passe til hårtype og -struktur. Om extensionsene er belagt med silikon er de større, men fester seg bedre til håret og er tryggere. Dessverre tilbyr få frisørsalonger denne typen extensions, siden det krever en ekstremt dyktig frisør. Du kan bruke micro-ring extensions i 3-4 måneder. I begynnelsen kan du kjenne ringene og føle noe ubehag.

9. Easy loop hair extensions

Prosedyren ligner mye på micro-ring extensions, men easy loops er tryggere og mer hygieniske. De varer også i ca. 3-4 måneder. Easy loop-metoden går fort og er veldig enkelt.

10. Injection hair extensions

En innovativ metode som for det meste anbefales i behandling mot skallethet og tynt hår. Det er en ikke-invasiv metode og er ikke et kirurgisk inngrep som brukes for å feste håret i en hudlignende base (som festes til hodebynnen med et spesielt produkt). Det naturlige resultatet er det beste med denne metoden - som regel brukes extensions av ekte hår.

11. Net hair extensions

Dette er en noe billigere metode, men koster fremdeles mye. Det bruker også naturlig hår som passer til din egen hårfarge, -struktur og lenge. Extensions festes til et nett og nettet festes til håret ditt med klips. Resultatet er naturlig; extensionsene kjennes komfortable. Behandlingen passer de som sliter med hårtap og de som ganske enkelt vil ha mer volum.

12. Clip-on/off hair extensions

Til slutt, den mest populære typen extension, som kun brukes til spesielle anledninger - clip on/off. Den billigste, men minst komfortable varianten. Teip med kunstig hår festes til håret ditt med clips. Du kan gjøre det selv; slike extensions er designet for å kunne brukes gjentatte ganger. Dessverre gir de aldri langvarige resultater. Det ser heller ikke naturlig ut. Teipen kan være synlig (spesielt hvis du setter opp håret) og du må ta dem ut når du kan sover. Det er en én-dagsløsning.

Hvor lenge varer hair extensions?

Hvor lenge du kan bruke extensions er avhengig av metoden. Du kan velge engangsextensions eller ha dem i mer enn seks måneder.

Kan folk se at du bruker extensions?

Det er også avhengig av metoden. Clip-on/off, sew-in eller hairtalk-extensions er de mest synlige typene, spesielt hvis du setter opp håret. Injection, laser, nett eller ultrasoniske extensions ser mer naturlige ut. Desto høyere prisen, desto vanskeligere er det å se forskjellen mellom ditt eget hår og extensionsene.

Er hair extensions trygge?

Det er et veldig vanlig spørsmål på hårblogger. Vi ha alltid ønsket at det skulle være smertefritt og ikke-invasivt, og i de fleste tilfeller stemmer dette. Dessverre er det ingen som forteller deg hvordan håret ditt kommer til å se ut etter noen måneder med jevnlig bruk av extensions. Skader extensions ditt eget hår? Sannheten er dessverre uhyggelig. I mange tilfeller vil extensions svekke håret og forårsake hårtap. Spesielt tynt hår, som er skjørt, hater denne typen behandling. Kunstig hår betyr extra vekt for naturlig hår og kan svekke hårsekkene.

Hvor mye koster hair extensions?

Det er en veldig populær behandling blant kjendiser. Det er heller ikke rimelig. Absolutt ikke alle hår råd til dette. Likevel varierer kostnaden av hvilken type extensions du velger. I tillegg vil priser variere fra salong til salong.

Det er dyrt å få extensions hos frisøren. Du bør alltid se etter måter å få mer voluminøst og langt hår hjemme. Du kan gjøre det rimeligere selv fordi du kun behøver å bruke penger på et nødvendig hårprodukt.

HVORDAN FÅ LENGRE HÅR HJEMME

Naturlige hårvekstprodukter utgjør et utmerket alternativ til dyre hair extensions. Om du får bakoversveis av prisene på extensions bør du sjekke ut nøye testede håroljer. Velg den rette oljen for ditt håre, og det vil ikke bare gjøre håret ditt finere, det booster hårvekst, forhindrer hårtap og fremmer også veksten av babyhår.

Oljebehandling for hår og hodebunn for hårvekst er ikke noe nytt. Mange kvinner prøver å få mest ut av naturens gaver. På den andre siden bør du huske at noen oljer ikke egner seg for hårvekst. Du trenger naturlige oljer (ikke essensielle oljer) som kan påføres på hodebunnen og stimulerer hårvekst, samt styrker hårsekkene.

Lakserolje, burdockolje og grantreolje er blant favorittene.

Valget av riktig metode for å påføre oljen er også viktig. Den beste metoden for hårvekst er å påføre olje på hodebunnen og å massere det inn i noen minutter. Du kan prøve en [behandling med varm olje] fordi fuktigheten og varmen forbedrer hårets opptak av næringsstoffer og intensifiserer resultatene.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring