La håret ditt snakke, del 5. Hårpleie for tynt hår

La håret ditt snakke, del 5. Hårpleie for tynt hår

Tynt hår er et problem som berører mange kvinner, inkludert kjendiser. Hva skal vi gjøre når frisyren vår blir fratatt volum? Den beste måten å håndtere tynt hår, er spesiell omsorg til lokkene og å få en passende hårklipp. Finn ut hva tynt hår ikke liker!

Et av de mest stilte spørsmålene på internett er: 'Hvorfor er håret mitt så tynt?' Egentlig er dette et veldig godt spørsmål! Før vi begynner å søke løsninger for akkurat dette problemet, må vi lære dets opprinnelse. Ofte antar vi at håret er tynt fordi hodebunnen vår har få hårstrå.

TYNT HÅR – PROFIL

Det viser seg at det å definere hårtype kan være vanskelig. Hvordan gjenkjenner man at håret er tykt? Ofte er det hårvolumet vi anser som indikatoren, men det gjenspeiler ikke helt virkeligheten.

Vi har en tendens til å si at vi har lite hår, så det virker tynt for oss. Dette er faktisk ikke den beste forklaringen, fordi det er hårets tykkelse som betyr noe, ikke antallet. Man må vite forskjellen mellom tynt hår og tynnende hår.

Hvor tykt kan hår være?

1. Tynt hår - 0,03-0,04 mm
2. Normalt hår - 0,05-0,07 mm
3. Tykt hår - 0,08-0,1 mm

Tynt hår har omtrent 25% mindre diameter enn normalt hår. Derfor kan det se ut som at det er mindre av det på hodet. Det hender at denne overbevisningen har sin rettferdiggjørelse i virkeligheten fordi tynt og delikat hår har en tendens til å røyte. Det er imidlertid ikke slik at alle med tynt hår har mindre av det. Det er tykkelsen på håret som gjør det vanskelig å få volumfylt hår.

Det er tykkelsen på det ytre hårlaget (kutikula-laget) som påvirker tykkelsen på hele håret. Det ytre belegget kan bestå av 4-12 lag keratin-lag som er bundet tett sammen. Tynne hår har betydelig mindre av disse, så det er mindre keratin, og har en tendens til å ha mer porøsitet. Generelt sett er dette grunnen til at slikt hår er så delikat. Et eksempel: Et sunt og tykt hår er i stand til å bære vekt på 160-250g, mens et tynt hår bare kan bære 25-40 g, som er nesten 6 ganger lettere belastning.

PLEIE AV TYNT OG DELIKAT HÅR

Tynt hår kan også være langt. Det er på tide å avvise myten om at denne typen hår bare ser bra ut når det er kort. Det er langt fra sant, fordi det er mulig å få en pen frisyre mens du har lange og tynne lokker. Så, la oss heller finne ut hvordan man kan styrke tynt hår.

Hvordan ta vare på tynt hår? Faktisk er ikke pleie av tynt hår så annerledes fra standard hårkondisjonering. Alle de grunnleggende reglene for riktig hårpleie gjelder her, men også det å være delikat er ganske avgjørende. Det viktigste er imidlertid å gi konstant beskyttelse og forsterke tynt hår fordi det er langt svakere og definitivt mer utsatt for skade.

Hvordan og hva skal man bruke for å vaske tynt hår?

Uansett hvor ofte vi vasker håret (hver dag eller noen få dager), bør vi bare bruke passende produkter. Hva er den beste sjampoen for tynt hår? Visstnok den som gir hår volum og har en lett formula. Ingrediensene som tynt hår misliker er: alkoholer (de dehydrerer), silikoner, aggressive såpemidler og konserveringsmidler (forårsaker irritasjoner). Men, tynt hår elsker delikate måter å vaske på, som BVB - metoden (balsam - vask - balsam).

Hyppig bruk av tørrsjampo blir betraktet som en dårlig idé, til tross for at de blir anbefalt for å øke volum. Dette pulveret kan reagere med talg, irritere og skape et ugjennomtrengelig lag som forhindrer oksygen i å få tilgang til hodebunnen. For å gjøre saken enda verre, er det vanskelig å fjerne tørrsjampoen helt.

Hvordan tørke tynt hår?

Du bør ikke bekymre deg for at høyere temperaturer kan svekke allerede tynt hår, så lenge du gir lokkene riktig beskyttelse. Hvis vi lar håret bli lufttørket, er det mulig at det vil mangle volum. Men, hvis vi får håret tørt mens vi holder hodet nedover/opp-ned, vil vi løfte håret opp ved røttene og gi det volum. De viktigste reglene - før hårtørking, må du beskytte håret ved å bruke for eksempel en naturlig olje, og når det gjelder selve enheten som brukes, bør du holde hårføneren i 15-18 cm avstand fra håret, og bruk lunket luft.

Hva kan man behandle tynt hår med?

Tynt hår liker variasjon - derfor er det ikke bare ett produkt dedikert til det. Viktige vitaminer og mineraler kan gis håret på mange måter, men som regel alltid vender man seg til det naturlige. Betydelig mengde kjemikalier, alkoholer, parabener og syntetiske ingredienser vil ikke hjelpe oss med å oppnå det ønskelige målet. I stedet er det produkter vi finner hjemme som pleier tynt hår godt (f.eks. hårvask). Hva skal jeg behandle tynt hår med? Her er de mest populære produktene som er verdt å ha i den daglige hårpleierutinen.

  • Balsam som skylles ut - De beste balsamene for tynt hår er enten i form av spray eller krem. Alle balsamer som ikke skal skylles ut, er ikke egnet fordi de ikke har positiv innvirkning på hårets volum. Dyp regenerering og forsterkning finner man i alle slags balsam og masker som må påføres før hårvask.
  • Ampuller for håret - En god måte å styrke tynt hår på er å eksponere lokkene for behandlingen i ampuller. Et slikt produkt inneholder vanligvis velvalgte ingredienser som retter seg mot et bestemt problem, så vel som konsentrerte stoffer som styrker håret ved å trenge gjennom hårsekkene. VIKTIG: Ampuller må brukes regelmessig i en definert tid. Deretter anbefales en kort pause.
  • Hårvask - En effektiv hjemme-metode for å redde tynt hår, er urtevask, som er kjent for å virke i kilden til problemet - hodebunnen. Å bruke ingredienser som for eksempel brennesle er en bevist måte å styrke håret og akselerere veksten. Det er også viktig at denne typen behandling ikke overbelaster håret, og det må påføres kun i hodebunnen.

Men, det beste finner man i naturlige oljer!

Kan tynt hår bli behandlet med oljer?

Selvfølgelig kan det. Man kan ha stor nytte av håroljer, fordi det er den beste løsningen for å behandle tynt hår! Men hvorfor? Først og fremst kan du matche naturlige oljer med en bestemt hårstruktur for å oppnå bedre resultater. En hårolje som møter din hårtype vil ikke bare gi næring og opprettholde fuktigheten i håret, men også styrke hårsekkene, stimulere til hårvekst, regulere talgproduksjonen og letter hårstyling. Dersom man bruker hårolje i hårpleierutinen, vil tynt hår bli betydelig sterkere, mindre hårtap, mer små hår vil begynne å vokse, og håret er beskyttet mot skadelige faktorer som temperatur, vind og giftstoffer. Naturlige oljer er en perfekt måte å gi tynt hår ekstra volum. Takket være disse naturlige stoffene blir tynt hår tykkere og sterkere.

På tampen er det bare ett siste dilemma som må løses. Hvilken olje skal brukes til å behandle tynt hår? Det må helst være lett, og lett absorbert av hårstråene. En som er i stand til å regenerere, styrke og samtidig beskytte håret. Den beste løsningen her er for eksempel Nanoil for middels porøst hår, eller Nanoil for hår med høy porøsitet fordi tynt hår ofte er delikat, svekket, utsatt for skade/slitasje og dessverre ofte porøst.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring