Laminering av hår. Hva kan du gjøre for å få mykt, skinnende og silkemykt hår?

Laminering av hår. Hva kan du gjøre for å få mykt, skinnende og silkemykt hår?

Hva er hårlaminering og hvordan fungerer det? Hittil har vi laminert papir for å beskytte dokumenter mot skade. Formålet med hårlaminering er det samme. Oppdag hemmelighetene bak hårlaminering for å få myke, glatte og glansfulle hårstrå.

Inntil nylig var laminering kun kjent i trykkeribransjen - å dekke papiret med laminat for å beskytte det mot fuktighet og mekaniske skader. I dag har ordet laminering en bredere betydning. Det finnes laminert glass, gulv og møbler. I dag kan du også få laminert hår og vipper. Prosessen ser litt annerledes ut, men ideen er den samme.

HÅRLAMINERING I ET NØTTESKALL

Hva er en hårlamineringsbehandling?

Det blir mer og mer populært. Du kan få det gjort på en frisørsalong eller gjøre det selv hjemme. Det kalles noen ganger den siste utveien for kjedelig, skadet hår. Laminering innebærer at håret dekkes med et tynt lag av et laminat som for det meste består av gelatin, keratin eller oljer.

Hva er hensikten med hårlaminering?

Hovedformålet er å beskytte håret mot tap av fuktighet og skader forårsaket av f.eks. sollys eller giftstoffer. Dette var tanken bak de første forsøkene på å utføre behandlingen. I dag bruker vi hårlaminering for å gjøre håret silkemykt, glatt og glansfullt. Behandlingen velges som et middel mot krusete hår, en metode for å rette ut håret, for å gjøre det lettere å børste og gjøre det vakkert.

Fordeler med hårlaminering:

  • et mykere og glattere hår å ta på
  • forsterket glans i håret
  • mykhet og elastisitet
  • forseglende skjellag som beskytter håret
  • riktig fuktighet og næring
  • hindrer at hårtuppene deler seg
  • ikke mer krus eller floker i håret
  • lettere å løsne

Hvordan fungerer hårlaminering?

Konseptet med hårlaminering kommer fra et annet område enn frisørfaget, men fremgangsmåten er den samme.

Håret dekkes med et spesielt materiale (et profesjonelt produkt eller en hjemmeblanding) som skaper et usynlig, beskyttende lag. Hårlaminering fungerer uten å tynge ned hårstråene. Laminatet lukker skjellaget, gir glatthet og er som et beskyttende skjold for hårstråene. Det både beskytter mot skader og holder på vannet i håret. Bruk av keratin eller gelatin har som mål å sikre reparasjon av håret. Dette er tross alt proteiner som håret består av, og som derfor må brukes i reparasjonsprosessen.

Er det trygt?

Når man ikke kjenner til denne typen behandlinger, dukker det ofte opp spørsmål om sikkerhet og kontraindikasjoner. Er hårlaminering trygt, spesielt hvis vi bruker gelatin? Selvfølgelig er det det. Hårlaminering er trygt fordi det ikke endrer hårets struktur. Den virker på hårets overflate og trenger ikke inn i det. Vær forsiktig med behandlingen hvis håret ditt er fint eller sunt, for å unngå overbeskyttelse.

HVORDAN GJØR MAN HÅRLAMINERING?

I likhet med de fleste hårbehandlinger kan du gjøre det selv eller besøke en frisørsalong. Begge alternativene har noen fordeler og ulemper.

DIY gelatin hårlaminering behandling

Hjemme-hårlaminering er definitivt den mest populære. Det er billigere og gir dessverre mindre holdbare effekter. Bloggere er gale etter det. Dessverre oppmuntrer populariteten til falsk informasjon og myter, så vær forsiktig med tips som kommer fra ukjente kilder.

Hvordan gjør man en DIY gelatin hårbehandling riktig? Du trenger gelatin, varmt vann, hårbalsam og tilbehør (en liten bolle, en dusjhette, et håndkle).

Steg-for-steg DIY gelatin hårbehandling

  1. Løs opp en spiseskje gelatin i fem spiseskjeer varmt vann.
  2. Vask og håndkletørk håret før behandlingen.
  3. Etter at gelatinen er avkjølt og har stivnet litt, blander du den med en favorittbalsam.
  4. Påfør blandingen i håret, og sørg for at hvert hårstrå er dekket.
  5. Fest håret med en dusjhette og et varmt håndkle.
  6. Etter 45 minutter skyller du blandingen godt ut; vask er valgfritt.

DIY-behandling med gelatin og hårolje

Dette er en annen hårlamineringsmetode. Du lager laminatet ved å bruke gelatin, vann og en nærende hårolje. Olivenolje anbefales for det meste til laminering, men du kan prøve [arganolje] eller en ferdig blanding av oljer. Det viktigste er at håroljen passer til hårets porøsitet.

Hvis du bestemmer deg for hårlaminering med oljer, hopper du over trinn 2 og påfører blandingen uten å vaske håret. Deretter skyller du gelatinen og oljen ut og vasker håret med en skånsomt vaskende sjampo.

Laminering i frisørsalong (uten gelatin)

Et dyrere alternativ som til gjengjeld gir mer langvarig effekt og tynger mindre. Behandlingen varer i 45-60 minutter og anbefales for krøller. Effekten varer til og med i tre måneder.

Veganere og vegetarianere liker denne versjonen. I en profesjonell frisørsalong brukes ikke gelatin. Til lamineringen bruker frisørsalonger produkter som sikrer full reparasjon og beskyttelse mot ytre påvirkninger. Disse profesjonelle kosmetikkene inneholder uoppløselige fibrillære proteiner. Profesjonell hårlaminering kan også gjøres med keratin.

Hvor ofte bør man behandle håret med hårlaminering?

Hårlaminering gir midlertidige effekter, så du kan bruke det som en ekstra hårpleiebehandling. Hvis du vil ha glatt, glansfullt og mykt hår hele tiden, må du gjenta behandlingen hver andre eller tredje uke. Du kan ikke gjøre det oftere - hårlaminering ved hver vask vil gi deg tørt og matt hår på grunn av for mye protein. En regelmessig håroljekur er en mye bedre idé, som også gir håret glans og mykhet.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring