Middels porøst hår. Ting du bør vite

Middels porøst hår. Ting du bør vite

Å definere det som 'normalt' er litt for optimistisk. Middels porøst hår har også sine problemer som er langt fra normale, spesielt når det blir utsatt for feilaktig og misforstått pleie. Da dukker det opp mange problemer samtidig som det umiddelbart forverrer hårtilstanden og endrer utseendet til noe uforlokkende. Dette er hår som stadig balanserer mellom perfekt utseende og tvilsom sjarm. Finn ut de karakteristiske trekkene ved middels porøst hår og lær hvordan du behandler det riktig.

Middels Porøst Hår: Profil 

Middels porøst hår kan beskrives som om det er fanget mellom tykt hår med lav porøsitet og alvorlig skadet/dehydrert hår. Hvordan ser slikt hår ut? Det første karakteristiske trekket å nevne er laget av folliklene som er litt hevet. For det andre er slikt hår ikke plagsomt når det gjelder pleie, det er lett å style, men samtidig veldig lunefullt. Dessverre er det ikke mye som skal til for å ødelegge tilstanden til middels porøst hår.

Det er typisk for middels porøst hår å være 'i dårlig form' fordi hårsekkene også svekkes raskt. Som en konsekvens kan håret falle ut, og til og med slutte å vokse i det hele tatt. Med andre ord er middels porøst hår et skritt unna å være i en elendig tilstand. Slikt hår er tynt, noe som oversettes til en virkelig dårlig indre keratinstruktur - feilaktig pleie kombinert med manglende beskyttelse er alt som skal til for å ødelegge middels porøst hår fullstendig.

Når det plasseres under mikroskop, kan det observeres at folliklene til middels porøst hår er hevet. Dette åpner veien for alle eksterne faktorer å trenge inn i hårstrukturene og gradvis forverre tilstanden. Dette betyr at slikt hår trenger umiddelbar forsterkning. Videre resulterer forstyrret syre-base balanse i hodebunnen i fettete og uttynnende hår som mangler volum og fylde. Denne tilstanden kan bli ledsaget av våt flass.

Faktisk er middels porøst hår ganske problematisk. Det er veldig enkelt å forverre tilstanden, noe som gjør håret matt, ru, krusete, uten glans, vanskelig å style og smertefullt vanskelig å gre ut. Det er også verdt å innse at hårpleieprodukter i tillegg bidrar til å forverre tilstanden til middels porøst hår. Definitivt trenger denne typen hår spesiell oppmerksomhet. Det kan tas for gitt at den fremtidige tilstanden til middels porøst hår avhenger av deg og typen pleie du gir det i dag.

Pleie av Middels Porøst Hår

Middels porøst hår krever forsterkning og dyp næring kombinert med rekonstruksjon av mulig skade. Og dette gjelder hovedsakelig hårtuppene og lengdene nedover. Det foreslås å bruke en sjampo, olje eller hodebunnsbalsam som regulerer arbeidet til oljekjertlene, sikrer hårregenerering og forsterker hårets naturlige beskyttelseslag.

Videre må middels porøst hår behandles med lette kosmetiske produkter som ikke overbelaster hårene. Av den grunn er en god løsning milde sprayer, urtedestillater og spraybalsam.

I tillegg, slikt hår bør regelmessig behandles med balsamer som inneholder proteiner, fuktighetsgivere og lette silikoner (cyclohexasiloxane, cyclomethicone, cyclotetrasiloxane, dimethicone copolyol, lauryl methicone copolyol). Dessuten kan du også dra nytte av ulike typer fuktighetsgivende masker som inneholder for eksempel aloevera, hyaluronsyre, urea og andre fuktighetsgivende stoffer.

En av de beste skjønnhetsbehandlingene for middels porøst hår er håroljebehandling. Derfor foreslås det å påføre naturlige oljer i håret en gang i uken, helst med oljer som inneholder omega-7 og omega-9 fettsyrer.

Siden middels porøst hår ofte blir sensibilisert, er det nettopp denne hårtypen som blir svakere under søvn. Dette skyldes at håret gnis mot putetrekket og blir dratt i mens vi ligger på dem. Derfor er det en god idé å binde håret løst i en hestehale eller flette før leggetid.

Middels porøst hår bør gres med enten en skånsom børste laget av naturlig bærstehår eller en bredtannet kam. Når det gjelder tørking, er det best å bruke en lunken luftstrøm fra en hårføner. Dette glatter ut hårets follikler og etterlater håret blankt. Husk også å klippe håret jevnlig i endene, da dette er den mest skjøre delen av middels porøst hår.

Sjampo for Middels Porøst Hår

Når du velger en sjampo for middels porøst hår, bør du fokusere på hårtype og matche den for eksempel med krøllenes type eller hvor fet håret er. I tillegg bør en slik sjampo ikke overbelaste. Derfor er det bedre å velge en fargeløs sjampo i stedet for en melkeaktig og tykk sjampo som er ment for hår med høy porøsitet.

Balsam for Middels Porøst Hår

Først og fremst må en balsam for medium porøst hår være lett, noe som betyr at det ikke kan overbelaste håret eller etterlate en fet film på lokkene. Denne typen hår liker å bli fylt med vann og beskyttet mot mekanisk skade. Derfor vil det være best å velge en balsam som inneholder fuktighetsgivende midler og mange mykgjørende stoffer. Et annet viktig element i hårpleie for medium porøsitet er beskyttelsen av håret. Av den grunn bør du ikke droppe å bruke serum eller hårolje av høy kvalitet.

Hvis håret ditt i tillegg er tynt, velg en spraybalsam eller en lett leave-in balsam. Slike produkter beskytter og jevner ut håret uten å overbelaste det.

Forsterk hårpleien en gang i uken ved å bruke en maske som renser, gir næring og styrker lokkene. Takket være Nanoil kan du velge en hårmaske av topp kvalitet som er basert på ingredienser viktige for middels porøst hår. Plei lokkene dine med en flytende silkemaske eller prøv den kraftige argan-olje hårmasken.

Oljer for Middels Porøst Hår

Som nevnt ovenfor er middels porøse hårstrå dekket av follikler som er litt løftet. Med dette i bakhodet bør oljer som brukes for å pleie slikt hår være laget av middels store molekyler. Søk etter de som har en sammensetning som domineres av omega-7 og omega-9 fettsyrer. Den beste blandingen av slike oljer er Nanolje for Middels Porøst Hår.

Oljer og kosmetiske smør anbefalt for Middels Porøst Hår

 • Baobab frøolje - skaper en mikroskopisk film på håret som motvirker fuktighetstap. Denne oljen bekjemper ytre påkjenninger, glatter ut håret og etterlater det blankt.
 • Arganolje - kraften til antioksidantene bremser ned cellealdring. Den tilbyr beskyttelse mot høy temperatur generert under varmestyling. Den regenererer dypt keratinstrukturen til svekket hår.
 • Jojobaolje - i utgangspunktet er det en flytende voks presset fra nøtter av grå boksbusk. Den er bemerkelsesverdig på grunn av den utrolig høye squalene-innholdet. Den forhindrer fett hår ved å bremse ned sebumproduksjonen. Den renser hodebunnen og behandler flass. Samtidig er oljen god til å nære, noe som gjør den til en frelser for dehydrert hår og hodebunn.
 • Macadamiaolje - den trenger inn i hodebunnen og hårsekkene på kort tid. Macadamiaolje er uunnværlig når det kommer til pleie av middels porøst hår fordi den ikke tynger håret ned, men regulerer sebumsekresjon, lindrer irritasjoner, tilfører næring, fuktighet, mykhet og øker hårets elastisitet.
 • Avokadoolje - fyller håret med vann og intensiverer glansen. Beskrevet som Olien med 7 vitaminer, er den den beste balsamen og multivitaminet for håret. Den glatter ut hårfibrene, etterlater hårstråene blanke, forhindrer krus og sprøhet. Den øker hårets håndterbarhet.
 • Mandelolje - beskytter håret mot skade, er delikat og godt absorberende. Den er kjent for å tilføre glans til matt hår og gi lettelse til irritert hodebunn. Mandelolje består av 55% omega-9 fettsyrer. Vitamin B som denne oljen inneholder, er ansvarlig for å regulere prosessen med riktig hårvekst.
 • Risolje - den inneholder kalsium, magnesium, kalium, fosfor, mangan, jern, fiber samt vitamin E og K. Den er høyt verdsatt på grunn av sin høye konsentrasjon av fytosteroler, tokoferoler og γ-Oryzanol, som er stoffer som bremser ned celledød, hodebunnsaldring og forhindrer hårtap.
 • Druekjernolje - den har beroligende og regenererende egenskaper. Denne oljen takler flass, psoriasis, overproduksjon av talg og fet hodebunn. Den beskytter håret og hodebunnen mot solstråling, kjemisk og mekanisk skade samt hyppige hårbehandlinger (farging, føning og retting).
 • Havtornolje - den har en høy konsentrasjon av antioksidanter, palmitoleinsyre (omega-7) og tanniner, flavonoider, bor, mangan og vitaminer A, C og K. Denne oljen stimulerer kollagensyntese og forsterker bindingene i håret, som følgelig blir elastisk og lett å style. Havtornolje akselererer hårvekst, fyller hårstråene med vann, tilfører næring og pleier.

Hva liker Middels Porøst Hår?

 • Keratin - som er en naturlig bestanddel av håret. Det er en god idé å behandle håret med en keratinmaske en eller to ganger i måneden. Dette vil fylle alle hullene i hårstrukturen og fikse mikroskader.
 • Hyaluronsyre - den fukter ikke bare, den glatter ut håret og beskytter mot skade. Hyaluronsyre gjør også håret glatt og fullt av glans. Dessuten hjelper den med å fylle ut alle hullene i hårstrukturen, tar vare på hodebunnen ved å beskytte den mot dehydrering og irritasjon.
 • Fruktose - det er en enkel sukkerart som vanligvis brukes i matindustrien. Fruktose er perfekt å behandle middels porøst hår med fordi det fukter og samtidig forsterker hårstråene og beskytter mot skade. Det er verdt å huske at denne 'søte' substansen er knyttet til en av hårets bestanddeler - keratin - så den er god til å regenerere og forsterke. Takket være fruktose blir middels porøst hår sterkt, og det overfladiske laget er merkbart gjenoppbygd.
 • Silkeproteiner - de nærer håret, fukter og behandler hårtuppene. Silkeproteiner er ansvarlige for hårglans og godt utseende. Dessuten dekker proteiner håret med en mikroskopisk film som hovedsakelig beskytter mot dehydrering og regenererer hårstråene. Det forhindrer også frizz og statisk elektrisitet.
 • Bringebær- eller epleeddik (i form av hårskyll) - det hjelper med å lukke de hevede folliklene, glatter ut håret og lar hårstråene gjenvinne sin tapte glans. Når det gjelder hodebunnen, blir den renset, og pH-nivået blir balansert.
 • Solbeskyttelse - UVA- og UVB-beskyttelse er kjernen i pleien av middels porøst hår. Solstråling oppmuntrer folliklene til å løfte seg, noe som fører til skade på hjenebarken (indre hårfibrene). Som en konsekvens kan middels porøst hår endre porøsiteten til høy, bli tørt og sprøtt, begynne å miste elastisitet, mykhet og glans. Dessuten blir det mer utsatt for brudd, og endene splittes lett. Også hårsekkene blir svekket, noe som fører til intensivert hårtap. Håret kan stoppe veksten helt. Derfor, spesielt om sommeren, bruk naturlige oljer som tilbyr naturlige UV-filtre. Gjennom dagen, behandle håret med en lett hårmist med høy solbeskyttelsesfilter.
 • Vitamin A (retinol) - regulerer arbeidet til oljekjertlene, bekjemper flass, forsterker håret og beskytter hydro-lipidlaget på hodebunnen.
 • Vitamin E - ofte kalt 'ungdomsvitaminet,' er en kraftig antioksidant som bremser ned aldringsprosesser. Den akselererer celledelingen i håret, noe som gjør at håret vokser riktig, bevarer sin gode tilstand, regenererer og blir motstandsdyktig mot skade.
 • Provitamin B₅ - forbedrer utseendet og tilstanden til håret, beskytter og stimulerer hårvekst, forebygger skade og tar vare på hårtuppene.

Middels Porøst Hår - Ting å Unngå

Sensibilisert hår, som raskt blir tungt, tåler ikke tunge og tykke masker og kremede sjampoer som bygger seg opp ved røttene og er vanskelige å skylle ut fra middels porøst hår. Sammensetningen av kosmetikk er like viktig. Det må forstås at middels porøst hår kan bli dehydrert og matt mye raskere på grunn av kontakt med syntetiske stoffer i sjampoer og balsam.

Sjampoingredienser som middels porøst hår ikke fungerer bra med er: monohydroksyalkohol (dehydrer), silikoner (fester seg til håret), sterke rengjøringsmidler og konserveringsmidler (irriterer).

Prøv også å unngå tunge, komedogene og vanskelig fjernbare silikoner som simetikon, trimetikon, trimetylsiloksysilikat. Videre, sjekk alltid om en bestemt olje, maske eller balsam du vil bruke, passer for din hårtype. I tilfeller med middels porøst hår, er det bedre med for lite enn for mye. Derfor bruk bare noen få kosmetiske produkter av høy kvalitet som harmonerer med hårets struktur.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring