Hårologi del 4 - EMOLLIENTER til håret

Hårologi del 4 - EMOLLIENTER til håret

Hårpleie handler ikke bare om å tilføre vitaminer og reparerende ingredienser til håret. Fordi håret er permanent utsatt for skader, er det avgjørende å beskytte det ved å skape et spesielt tildekkende og forskjønnende lag på overflaten. Det vil ikke bare hindre giftstoffer i å trenge inn mellom hårstråene, men også holde på det viktige vannet. På denne måten bevarer hårfibrene riktig fuktighetsnivå. Bløtgjøringsmidler utgjør et beskyttende skjold for frisyren vår.

Dette er utrolig verdifulle stoffer som bør ligge til grunn for profesjonell hårpleie. Alle hårtyper trenger mykgjørende stoffer - uansett struktur, tykkelse, farge eller grad av skade. Beskyttelsen mot brennende sol, UV-stråling, varm luftstrøm fra hårføner, rettetang og giftstoffer er det første vi bør fokusere på; uten den er hårpleie meningsløst. Å bruke riktig mengde mykgjørende midler er nøkkelen. For mye kan tynge håret og få det til å se ufrisert ut. For lite fører til uttørking, statisk elektrisitet, manglende spenst, stivhet og økt krusing. Det er viktig å huske på at mykgjørende midler har milde fuktighetsgivende egenskaper, slik at de raskt forbedrer hårets utseende og glans.

Typer av mykgjørende midler

1. Naturlige vegetabilske oljer og smøremidler

Den største og mest populære gruppen av mykgjørende midler. Du må tilpasse naturlige oljer og smøremidler til hårets struktur og porøsitet. De gir de beste og mest effektive hårfornyende og nærende stoffene. I tillegg til at de gir økt beskyttelse og et tynt mikroskopisk lag på hårets overflate, tilfører de massevis av mineraler, vitaminer, næringsstoffer og verdifulle fettsyrer til hårets indre. Det er derfor både oljer og smøremidler bør inngå i hårpleien for godt. Behandling med hårolje - minst én gang i uken - beskytter og forskjønner håret, beskytter lipidlaget og gir næring i dybden.

2. Silikoner

En gruppe polymerer som virker på hårets overflate og skaper en følsom beskyttende film. De gir håret et glatt lag som pleier og forskjønner selv det mest skadede og overbehandlede håret. Silikoner er mykgjørende midler som finnes i hårkrem, spray og mousse, og varmebeskyttende produkter som bør påføres før hårføning eller retting. I hårpleie bør du velge silikoner som er lette å vaske av. På denne måten bygger de seg ikke opp på hårets overflate og tynger hårstråene. Det er verdt å nevne at silikoner deles inn i hele fire grupper: flyktige silikoner som fordamper fra hårets overflate; lette silikoner som vaskes bort med vann; silikoner som vaskes bort med en mild sjampo; tunge silikoner som er vanskelige å fjerne uten SLS-sjampo (irriterende, komedogene). Du bør unngå tunge silikoner i hårpleien.

3. Voks

Det tilhører gruppen av mykgjørende midler som har en fast konsistens. Den er tyngre enn plantesmør. Voks er ikke så lett å påføre, men er likevel verdsatt for sine pleiende, beskyttende og mykgjørende egenskaper for håret. Voks kan være av plante eller animalsk basert. Bivoks er det mest populære mykgjørende produktet i denne kategorien. Det tilsettes i hårkrem og balsam, og til og med i mascara fordi det gir en fantastisk glans.

Det like populære lanolinet er et annet mykgjørende middel av animalsk opprinnelse. Lanolin beskytter saueull mot fukt. Det har blitt populært fordi det har en struktur som ligner på lipidene som finnes på overflaten av menneskehud.

Jojoba er en veldig interessant voks, også kjent som en olje. Det er en flytende voks som stammer fra planter. Jojoba inneholder fettsyrer, noe som gjør at den ligner på oljer. Dette mykgjørende produktet er ekstraordinært fordi det inneholder en unik ingrediens - squalane - som har en struktur som ligner på menneskelig talg. Derfor forebygger jojoba både overdreven fethet og tørrhet i hår og hodebunn.

4. Fettalkoholer

Alle langkjedede alkoholer som verken skader håret eller dehydrerer det. I stedet pleier, fukter og binder de vannmolekyler og holder på vannet. Takket være fettalkoholene holder håret seg mykt og elastisk, blir glatt, delikat og lett å gre ut. De tilhører gruppen av såkalte gode alkoholer som kan eller til og med bør inngå i den daglige hårpleien. De mest populære fettsyrene: glyserol, cetylalkohol, alkohol, cetearylalkohol, laurylalkohol, stearinsyre, myristylalkohol.

5. Parafin og petroleumsderivater

Parafin er et mykgjørende middel som utvinnes ved destillasjon av petroleum. De er naturlige.

Parafin - langkjedede mettede hydrokarboner som utgjør en fargeløs og luktfri væske, litt fettete. Den er nøytral og forårsaker derfor ikke irritasjoner eller allergiske reaksjoner. Parafin er et utmerket glansgivende og fuktighetsgivende hårprodukt, det binder vann og beskytter mot miljøforurensning. Det er vanlig i hårpleie. Hvorfor? Parafin skaper en ekstremt sterk og effektiv barriere. Det er en fantastisk ingrediens i produkter som beskytter hårspissene mot skader. Som mykgjørende middel er parafin svært populært blant kvinner fordi det glatter ut håret og gir glans allerede etter første gangs bruk. Det er en umiddelbar hårforsterker.

Flytende parafin - har lenge vært kjent som et hurtigvirkende stoff for å styrke hårets fylde. Dessverre kan det irritere hodebunnen, så du kan la det virke i maksimalt 20 minutter. Fordi det varmer opp hodebunnen og øker blodgjennomstrømningen, kan regelmessig bruk sette fart på hårveksten. Flytende parafin legger seg som et lag på hårets overflate - det holder på fuktigheten og gjør håret spenstig og mindre statisk.

6. Filmdannende polymerer

Den siste gruppen som er nevnt. Polymerer inneholder ikke pleiende ingredienser. De er ganske tunge og for det meste kjemisk fremstilt. Disse mykgjørende stoffene er vanligst i stylingprodukter fordi de gir et godt "hold" og øker glansen. Rensesjampoer er best for å vaske av polymerer. Hvis du bruker dem for ofte, kan de føre til avleiringer på hårfibrene. Heldigvis kan overskuddet fjernes raskt mens du vasker håret.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring