Leave-in Hår Balsam - Når Bør Du Bruke Den? Beste Ikke-skyllende Spraymister

Leave-in Hår Balsam - Når Bør Du Bruke Den? Beste Ikke-skyllende Spraymister

Har du slapt, skjørt hår som lett blir tungt? For å gjøre vondt verre, har du lite tid til hårpleie? Velg en leave-in spray balsam. Påføringen tar bare et sekund, og den vil belønne deg med skinnende, spenstig og flott hår. Hvordan velger du de beste leave-in balsamene? Hva bør du være oppmerksom på når du handler? Gir DIY og apoteksbalsamer like gode resultater? Sjekk fordelene håret ditt kan få fra mist-lignende, men sterkt balsamerende produkter.

Hva er spray leave-in hår balsamer?

Enkelt sagt: en gruppe lette, vannaktige produkter. De er ofte todelt – bestående av en lett, flytende fase (for det meste laget av langkjedede alkoholer) som trenger inn i hårkutiklene og forbedrer deres struktur, og en tyngre fase (olje eller silikon) som balsamerer og nærer håret gjennom dagen eller beskytter mot varmestyling. En hår balsamspray fungerer ofte som støtte for tradisjonell hårpleie.

Hvem er en leave-in hår balsam designet for?

En leave-in balsam er et strålende alternativ for alle med fint, flokete hår: dens lette formel gjør at håret ikke blir tungt, letter børsting og beskytter trådene mot skadelig UVA, UVB-stråling og alle typer mekanisk skade.

Videre blir leave-in balsamer satt pris på av kvinner som mangler tid til avansert daglig hårpleie. Bruk av en spraybalsam er rask (bare spray den på tørt eller vått hår), krever ikke skylling, og du kan bruke den mange ganger i løpet av dagen. Enkelt sagt: det er en form for hårpleie for de travle/aktive.

Hvordan fungerer en leave-in hår balsamspray?

Den lette formelen lar ingrediensene nå de indre hårstrukturene lettere. På den annen side skaper noen av komponentene et mikroskopisk, okklusivt lag på overflaten som beskytter mot sollys, varmestyling, giftstoffer fra miljøet og mekanisk skade (når man drar i håret ved børsting eller setter på hårtilbehør). Imidlertid er hovedoppgaven til en spray hår balsam en umiddelbar forbedring av hårutseendet – et skinnende, mykt, håndterbart, silkemykt og behagelig hårfeste.

Hva er ingrediensene i en god spray leave-in balsam?

 • keratin – en av de viktigste ingrediensene for hårreparasjon. Keratin er en byggestein i håret, fikser skader i hårstrukturen, styrker, forsegler fibrene og forbedrer hårets utseende og tilstand.
 • UV-filtre – beskytter håret mot fotoaldring, blekende farge og dehydrering, beskytter hårfibre mot skadelig UV-stråling, forhindrer hårbrudd og tap av melanin.
 • naturlige oljer – kan ideelt matche hårporøsiteten, regenerere, levere verdifulle fettsyrer og vitaminer, beskytte trådene mot skader og forbedre utseendet og fargen. Oljer er kilden til lipider som fyller manglene i det intercellulære sementet og forsegler strukturen i svakt hår.
 • vitaminer & mineraler – støtter hårernæringsprosessen. De styrker fibrene og indre bånd, gir spenst og vitalitet. De beskytter håret mot skader og holder det pent.
 • planteekstrakter – leverer verdifulle mineraler og vitaminer til håret, forhindrer håravfall, fukter og pleier hodebunnen, blokkerer flass og overdreven talgsekresjon. Unge skudd ekstrakter (f.eks. soya eller hvete) er de mest verdifulle planteblandinger, med det største antall næringsstoffer, fungerer som de sterkeste hår-fikserende stoffer. Planteekstrakter er kilden til proteiner som reparerer skader i hårfibre, regenererer og forsterker håret, reduserer tilbøyeligheten til splitting.
 • sukker – gir hår celler med energigivende stoffer, stimulerer pærenes arbeid og hårvekst. De binder vannmolekyler i håret, noe som reduserer tapet av keratin i indre hårstrukturer. De holder også en optimal fuktighet i håret.
 • lavmolekylær hyaluronsyre – avgjørende for riktig funksjon av alle hudceller, har foryngende og revitaliserende effekt. Den binder vann både på hårstrukturen og i dypere lag (bopeler i hårfiberstrukturen), fukter intensivt og permanent.
 • hydrolysert silkeprotein – et lett og ikke-belastende stoff som gjør styling glatt. Det fukter, glatter, myker håret, forsterker glansen.
 • panthenol – øker produksjonen av keratin, derfor er det en nyttig ingrediens i keratinspray balsamer. Panthenol gjør hårstrukturen silkemyk, forsterker forsiktig glansen og frisker opp falmet hårfarge.
 • fett alkoholer – gruppen av såkalte gode alkoholer som har fuktende kraft, temmer uregjerlige flyaways og letter transporten av andre næringsstoffer til indre hårstrukturer. Dessuten har de hygroskopiske egenskaper (låser vannmolekyler i håret), glatter og gjør detangling lettere.

Leave-in hår balsamspray – ingredienser som bør unngås

Dessverre, i tillegg til hårfremmende stoffer, inneholder leave-in spray ingredienser som forverrer hårets tilstand. Tunge, kortkjedede alkoholer (alkohol denat, benzylalkohol, etanolalkohol, propanolalkohol) er de mest vanlige. De forårsaker ofte allergiske reaksjoner og hodebunnsirritasjoner. Tunge silikoner tilhører også denne beryktede gruppen – de setter seg på håret i stedet for å fordampe; det er vanskelig å vaske dem av med en sjampo fri for komedogene stoffer som SLS, SLES. Silikoner som veier ned inkluderer simetikon, trimetikon, trimetylsiloksysilikater.

Leave-in hår balsamspray – bruk

Bruk av leave-in hår sprayer er ekstremt enkelt og praktisk: bare spritz dem på tørt eller fuktig hår og la dem være i. I de fleste tilfeller må du riste flasken litt før bruk for å kombinere fasene (vann med olje- eller silikonbasert). Du kan fritt påføre en leave-in spray flere ganger om dagen f.eks. når håret blir kjedelig, glansløst, grovt eller frizzy.

Leave-in hår balsamspray – effekter

Er leave-in hår balsam sprayer verdt å bruke? Kan du bruke dem i stedet for en full hårbehandling (en hårmaske, en skyllebalsam eller hår oljebehandling)? Det viser seg at til tross for verdifulle næringsstoffer – bør atomisator tåker bare være supplement og forsterkning for tradisjonell hårpleie. Hvis du har tynt hår og mangler tid til en hårmaske i løpet av en uke – sett av tid til å påføre hår oljebehandling minst en gang i uken; på andre dager beskytt frisyren din ved hjelp av en leave-in balsam sammensatt av godt gjennomtenkte ingredienser. Du kan lage et produkt selv hjemme – for å sikre at du kontrollerer komponentene.

En leave-in hår spray er en livredder om sommeren som beskytter håret mot den ødeleggende kraften fra stråling, holder håret fuktig, forhindrer farge i å falme. Den er god til balsamering og detangling. Også om vinteren, beskytter den håret mot tørre varmeovner og varme hårfønere, mens den holder frizz borte i fuktig vær.

DIY leave-in hår balsamspray – hvordan lage den?

De beste leave-in balsamene holder håret fuktet, samt beskytter, reparerer og temmer trådene. Naturlige oljer er ingrediensene du må bruke. Både den enkleste og ekstremt effektive leave-in balsamen bør være rik på:

 • vann eller et valgt hydrosol (rundt 50 ml)
 • linfrø gel – du koker og siler frøene først (rundt 10 ml)
 • en teskje (ca. 5 ml) av en favorittolje (helst en blanding av noen få høykvalitetsoljer som respekterer hårets porøsitet)

Bland alle ingrediensene og hell dem i en mørk sprøyteflaske. Før du sprøyter det på håret, rist alltid flasken forsiktig.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring