Hårologi del 6 - Urter og planteekstrakter for håret

Hårologi del 6 - Urter og planteekstrakter for håret

Urter har stor popularitet innen kosmetikk. Det er ikke overraskende, for deres pleiende, gjenskapende og til og med helbredende egenskaper har vært kjent i uminnelige tider. Urtebaserte hårprodukter overgår ofte kjemiske og laboratorieutviklede stoffer. Hvorfor? Først og fremst fordi de er ekstremt effektive og garanterer en gunstig virkning. Dessuten er de helt trygge: De verken irriterer eller tetter porene i huden. Det finnes mange forskjellige planteekstrakter i skjønnhetsprodukter. Du må velge dem avhengig av hårtype og hvilket problem frisyren din sliter med. Hårurter er et utmerket supplement til hårpleie. Planteekstrakter som brukes regelmessig, støtter frisyren og gir raskt gevinst i form av forbedret utseende.

De mest populære urtene og planteekstraktene for hår:

Kamilleekstrakt (Charmomilla Recutita Extract). Kamille er det mest populære, mest tilgjengelige og mest kjente stoffet som pleier håret og hodebunnen. Kamilleekstrakt lindrer irritasjoner, gjør håret mykt og desinfiserer hodebunnen på en skånsom måte.

Kaffeekstrakt, koffein (koffein). Kaffe stimulerer mikrosirkulasjonen i hudcellene og øker dermed hårveksten. Koffein fungerer godt mot tynt hår fordi det hindrer håravfall.

Ekstrakt av kjerringrokk (Equisetum Arvense Extract). Det er to hovedfordeler med kjerringrokk: den styrker håret takket være silisium, kalium og kalsium, og den stimulerer hårveksten. Ekstrakt av kjerringrokk er svært populært og vanlig i hårkosmetikk.

Ringblomstekstrakt (Calendula Officinalis Extract). Ringblomst anbefales særlig til skadet, overbehandlet og ekstremt tørt hår. Ringblomstekstrakt fukter hodebunnen, gir håret glans og fremmer tilheling av overhuden. I tillegg har ringblomst betennelsesdempende og soppdrepende egenskaper, så personer som plages av flass eller psoriasis, bør velge den.

Ekstrakt av borrerot (Radix Bardanae Extract). Borre desinfiserer håret og eksfolierer hodebunnen på en skånsom måte, og er derfor et godt middel mot fet hodebunn. Den balanserer talgproduksjonen slik at hodebunnen ikke lenger er fet. Ekstrakt fra borrerot forebygger også tynnere hår.

Brennesleekstrakt (Urtica Dioica Extract). Brennesle forsterker håret på en utrolig måte og gir det mer glans. Brennesleekstrakt etterlater håret silkemykt og spenstig, i tillegg til at det kontrollerer talgproduksjonen (hindrer fetthet). Brennesle bekjemper flass.

Ekstrakt av bjørk (Betula Alba Extract). Bjørk har en helsebringende kraft for både håret og hele kroppen. Den er en kilde til vitamin C, B-vitaminer, fosfor, magnesium, jern, kalsium og kobber. Den inneholder også mange mineralsalter. Bjørk styrker håret og beskytter mot skader. Bjørkeekstrakt fungerer best for skadet hår som trenger ekstra pleie og beskyttelse.

Rosmarinekstrakt (Rosmarinus Officinalis Extract). Rosmarin er en naturlig antioksidant som bremser hårets aldring. Den forebygger gråfarging og stopper håravfall. Rosmarinekstrakt er ideelt for tungt, slitt og fett hår.

Aloe-ekstrakt (Aloe Vera Extract). Aloe er en favorittingrediens blant hårgale jenter. Den gir utrolig mye fuktighet, glans og volum. Aloe passer perfekt sammen med naturlige oljer, og du bør inkludere den i hårpleierutinen din (f.eks. i en blanding av oljer). Aloe er en fantastisk hårbalsam fordi den inneholder mange vitaminer og proteiner. Husk at for hyppig bruk av aloe kan gjøre håret kjedelig og krusete.

Ginsengekstrakt (Panax Ginseng Root Extract). Ginseng gir fantastiske hårfordeler ettersom det forbedrer proteinsyntesen, gjør håret mer motstandsdyktig mot skader og beriker og øker fylden. Ginsengekstrakt har antioksidantegenskaper og forbedrer blodgjennomstrømningen i hodebunnen (og styrker dermed hårets matriks).

Ekstrakt av vanlig såpeurt (Saponaria Officinalis Extract). Vanlig såpeurt er svært vanlig i naturlige hårprodukter, spesielt i sjampo, på grunn av saponiner (naturlige og milde vaskemidler) som skånsomt vasker bort smuss. Såpeurt er et perfekt valg for fett hår og flass.

Ekstrakt av kalmusrot (Acorus Calamus Extract). Kalmusrot-ekstrakt gir håret glans og spenst, forbedrer hårets tilstand og løfter røttene. Det holder håret friskt og motvirker fett hår.

Salvieekstrakt (Salvia Officinalis Extract). Salvieekstrakt er populært blant mørkhårede jenter. Salviehårskylling anbefales til behandling av overdreven talgproduksjon og fett hår. Den gir fylde og løfter hårrøttene på en skånsom måte.

Ekstrakt fra bambusskudd (Bambus Vulgaris Extract). Bambusekstrakt har en høy konsentrasjon av mineraler og vitaminer. Det beskytter hårstammen og forsterker hårstråene, noe som motvirker håravfall og aldring. Bambus er en rik kilde til flavonoider som har stor evne til å ødelegge frie radikaler.

Soyaspireekstrakt (ekstrakt av glycin-soyakim). Soya er en kilde til næringsstoffer som trenger inn i hårsekkene, nærer, reparerer og tvinger dem til å arbeide. Unge soyaskudd øker energinivået i mitokondriene. Resultatet er raskere hårvekst, mens anagenfasen forlenges.

Hvetespireekstrakt (ekstrakt av hvetekim fra Triticum Vulgare). Ekstraktet virker både på hårets overflate (beskytter og øker glansen) og innenfra (reparerer og styrker håret fra røtter til tupper). Hvetespireekstrakt har en høy konsentrasjon av vitamin A, C, B1, B2, B3, D, E, K, PP - et sterkt og effektivt våpen i kampen for en sunn og vakker frisyre. Dessuten virker det som en antioksidant, glatter ut hårets overflate, fremskynder veksten og løfter røttene på en skånsom måte uten å tynge.

Ayurvediske urter for håret

Indiske urter blir mer og mer populære over hele verden. De har vært brukt i uminnelige tider og er verdsatt i Ayurveda - indisk medisin og filosofi. For å få full effekt må de orientalske urteblandingene bløtlegges i en naturlig olje. Deretter kan du bruke dem på håret som en maske. Ayurvediske urter kan også brukes til å lage te. Brahmi-te er svært populær i India, og den gir ikke bare skjønnhets- og helsefordeler, men øker også hjerneaktiviteten.

Amla (Emblica Officinalis fruktekstrakt). Det er kjent som det indiske stikkelsbæret, og utvinnes fra den grønne - stikkelsbærlignende - amlafrukten. Det blir vanligvis maserert i kokosnøttolje. Amla virker mykgjørende og forsterkende på håret i hele lengden og gjenskaper hårrøttene.

Brahmi (Bacopa Monnieri). Folk i India kaller den "nådens urt". Brahmi gir næring til både hår og hodebunn, stimulerer hårrøttene og forhindrer at de faller ut.

Hvitknapp (Eclipta Alba). Den er kjent som hårets hersker blant hinduer. Hvitknapp er et sterkt næringsstoff. Hvis du bruker den i en maserasjon, forbedrer den raskt og effektivt hårets tilstand og utseende.

Henna (Lawsonia Inermis-ekstrakt). En av de mest populære Ayurvediske urtene. Henna er en vanlig ingrediens i mange orientalske hårprodukter. Mest av alt inngår den i hårfarger. Takket være de milde effektene sikrer henna trygg farging.

Hvis du vil ha maksimal effekt av urter og planteekstrakter, bør du se etter produkter som inneholder en blanding av naturlige ekstrakter. Riktig sammensatte og balanserte blandinger av stoffer av beste kvalitet er de beste gavene til frisyren din. Den beste hårpleien får du hvis urter og planteekstrakter inngår i naturlige håroljer (de utblødes og overfører fordelene til oljene). En slik presis blanding er den eneste nøkkelen til sunt, fyldig og vakkert hår.

De beste planteblandingene for håret ditt:

Baicapil - en sterk blanding av tre kraftige naturlige stoffer (soyaspireekstrakt, hvetespireekstrakt og Baikalin Skullcap-ekstrakt). Kombinasjonen av plantefraksjoner ekstrahert fra de unge skuddene (de mest næringsrike) gjør dette til en av de mest intensive hårreparasjonsbalsamene, forsterker hårrøttene og stimulerer hårveksten.

Kerastim - ekstrakt av brenneslerot blandet med mange riktig sammensatte og nøye utvalgte ingredienser som utgjør håret (f.eks. aminosyrer, protein) og riktig balanserte vitaminer.

Kshir Pak Vidhi - kjent i evigheter. Ifølge Ayurveda er det en av de mest effektive og rikeste hårpleieblandingene. Den inneholder melkeproteiner og ekstrakter fra flere indiske urter. Kshir Pak Vidhi er kunsten å kombinere urter med andre stoffer (hovedsakelig proteiner) som håret ditt trenger. Denne ayurvediske blandingen inneholder blant annet amla- og hvitknapp-ekstrakter.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring