La håret ditt snakke, del 10. Anti-aging hårpleie

La håret ditt snakke, del 10. Anti-aging hårpleie

Du kan ikke stoppe klokken. Tiden som går setter spor både i huden og i håret. Årene går, og du merker at hårstråene blir kjedelige, sprø og tynnere. Anti-aging hårpleie er ingen liten bragd. Lytt til håret ditt og finn ut hvordan du kan ta vare på frisyren din.

Vi er klar over de endringene som skjer i kroppen når vi blir eldre. Vi kjemper stadig med rynker og tap av hudens elastisitet. Vi glemmer dessverre at håret vårt også eldes. Sjekk om du ser tegn på at håret ditt begynner å bli eldes. En glimrende oppgave til å begynne med.

EGENSKAPER VED ALDRENDE HÅR

Håret ligner på huden fordi det reagerer på alle endringer som skjer i kroppen, inkludert aldringsprosesser. Det finnes ingen spesifikk alder som signaliserer at håret begynner å miste sin vitalitet. De første ødeleggende prosessene kommer når du fyller 30 år, men de går svært langsomt på dette tidspunktet.

  1. Produksjonen av keratin - hårets viktigste byggestein - avtar.
  2. Talgkjertlene er ikke lenger like aktive, så mengden talg og fuktighet blir mindre.
  3. Produksjonen av melanin - pigment – er redusert eller stoppet.
  4. Det er færre lipider som utgjør den naturlige beskyttelsesbarrieren.

Rundt det fjerde eller femte tiåret i livet svekkes hårrøttenes tilstand. Hos kvinner kan det ha sammenheng med hormonelle endringer som oppstår i overgangsalderen. Håret blir mer problematisk. På hvilken måte? Det avhenger av genene våre. Generelt er det mye vanligere at modent hår:

  • faller ut i overdreven grad (håravfall, skallethet)
  • er tørt og - derfor - sprøtt
  • mister den naturlige glansen og blir matt
  • bli grovt og stivt
  • være vanskelig å løsne floker og børste

Den beste måten å se om håret ditt allerede er modent på, er å se på fargen. Hvis du har funnet de første grå hårene, betyr det at aldringsprosessen har startet. Du trenger ikke å få panikk av enkelte grå hår, men du må innse at melaninnivået synker med tiden, slik at hårstråene mister sin naturlige farge.

Det viktigste: Grått hår kan ha andre årsaker, f.eks. permanent stress. Hvis du vil sjekke om aldring er årsaken, er det beste alternativet å oppsøke lege. En trikolog kan svare på alle spørsmålene dine.

ANTI-AGING HÅRPLEIE

Husk at hårets aldring er helt naturlig, og at du kan ikke stoppe den! Det eneste du kan gjøre, er å kamuflere grått hår med fargestoffer eller bremse fremveksten av noen av tegnene og forhindre rask svekkelse av hårets tilstand. Det er derfor det er så viktig å velge riktig anti-aging-hårpleie. En bevisst tilnærming og systematisk pleie av hvert enkelt hårstrå.

Hvordan ta vare på modent hår? Siden håret generelt er svakere og tørrere, må det gjenskapes, tilføres fuktighet og styrkes. Regelmessig tilførsel av viktige næringsstoffer er nøkkelen. Hvilke stoffer trenger håret ditt for å holde seg spenstig og glansfullt?

Ingredienser som du må tilføre håret ditt:

  • Keratin - protein som er avgjørende for reparasjon og forsterkning av hårstrukturen.
  • Koenzym Q10 - det forsinker gråning av håret og sikrer elastisitet.
  • Kollagen - fyller på protein i håret og forebygger håravfall.
  • Vitamin E - har antioksidantegenskaper og forebygger aldring.
  • Vitamin A - forebygger tynning av håret
  • Vitamin H - forbedrer hårets funksjon og hindrer skallethet og gråning.
  • fettsyrer - (finnes i vegetabilske oljer) styrker hydro-lipidlaget

Du kan selvsagt ikke tilføre alle disse ingrediensene hver for seg, så det er avgjørende å bruke de riktige produktene for modent hår. Hvilke skal man velge?

Anti-agingsprodukter for modent hår

Med tiden blir håret ditt svakere, så det viktigste er å velge et produkt med en sammensetning av stoffer som er viktige for aldrende hår (nevnt ovenfor). Følg en regel - modent hår fortjener den beste kvaliteten! Hva skal man bruke for å pleie modent hår?

Mange merker lager serier med anti-aging hårprodukter. Dette er for det meste sjampo, balsam og masker. Noen ganger - hårserum og ampuller for hodebunnsbehandling. De fleste effektene inkluderer volumøkning, styrking, næring og foryngelse. Disse produktene inneholder ofte UV-filtre som gir en viss beskyttelse. Det er imidlertid ikke alltid nok.

Husk at de fleste balsamene kun virker på hårets overflate, mens de fleste sjampoene inneholder sterkt vaskende stoffer som skader hår og hodebunn. En regelmessig oljekur for hår og hodebunn er en mye bedre løsning - et naturlig alternativ til alle hårpleieprodukter og foryngende behandlinger.

Anti-alging håroljer

Igjen viser det seg at en håroljebehandling er den beste hårpleiemetoden. Det er takket være et mangfold av oljer som du velger riktig for hårets tilstand og behov. Også aldrende hår kan ha nytte av å bruke håroljer regelmessig. Hvordan da?

Ved å bruke oljer i modent hår kan du:

  • forsterke den naturlige hydro-lipidbarrieren slik at håret får riktig fuktighet og ikke blir tørt eller sprøtt
  • lukke skjellaget for å gjenopprette hårets elastisitet og glans, holde på næringsstoffene og forebygge skader
  • gir dyp næring til, og reparerer hårrøttene slik at håret slutter å falle av og blir sterkere og tykkere

Det er ingen tvil om at oljer er gode, daglige hårpleieprodukter som motvirker aldring. Det modne håret ditt vil definitivt få mange fordeler. Hvis du trenger en intensiv hårreparasjonsbehandling for å få tilbake ungdommelig vitalitet, kan du varme opp en hårolje, påføre den i vått hår og hodebunn og la den virke over natten. Du kan gjøre en slik intensiv behandling hver uke. Det betyr ikke at du ikke kan bruke oljer ved hver hårvask. Det kan du! Gni litt olje på tørre eller våte hårstrå for glans, glatthet, solbeskyttelse og fuktighet.

De beste anti-aldringsoljene er de som er beregnet på hår med høy porøsitet, for eksempel [arganolje], granateplefrøolje og bomullsfrøolje. De har alle en sterk gjenoppbyggende effekt, spesielt når de brukes i riktige mengder og i kombinasjon med viktige hårpleiende stoffer, f.eks. keratin eller E-vitamin.

Nanoil for hår med høy porøsitet er et produkt som ditt modne hår kommer til å like.

Vasking av modent hår

Til slutt en liten påminnelse - hvordan vaske håret? Anti-aging hårpleie handler tross alt ikke bare om næring og reparasjon. En tilsynelatende enkel aktivitet viser seg å være litt vanskelig. Dessverre følger det ofte med noen standardfeil - å skylle håret med varmt vann, bruke altfor mye sjampo, hoppe over hodebunnsmassasjen. Dette har stor innvirkning på hårets tilstand.

Hvordan er den beste anti-aging hårvaskrutinen?

  1. Bruk milde sjampoer uten SLS og SLES.
  2. Masser sjampoen inn i hodebunnen, ikke i hele hårlengden.
  3. Bruk lunkent vann til vask og skylling.
  4. Etter vask lukker du porene med f.eks. en syreblanding.
  5. Glem ikke å påføre en hårolje før vask og en liten mengde etterpå.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring