Oljer til bruk i ansiktet. Hvordan finne en olje som passer din hudtype?

Oljer til bruk i ansiktet. Hvordan finne en olje som passer din hudtype?

Hårpleie er ikke det eneste naturlige oljer kan brukes til. Oljene gir store fordelertil huden vår og er våre allierte i kampen for en feilfri hud. Hvilke oljer bør man tilsette i ansiktspleien? Det kommer selvsagt an på hudtypen din og hvilke behov den har. Sjekk ut oljene slik at du kan utnytter deres store potensiale. 

Fuktighetskrem, serum, gel, salve, rens - alle disse ansiktsproduktene kan erstattes av en naturlig olje fra naturen. Hvis du tilpasser den til din hudtype og dine behov, kan du være sikker på at du kommer til å se helt annerledes ut.

Det er tid for hudpleie i pakt med naturen!

Ansiktspleie med oljer

Oljebehandlinger er svært populære, og du kan også bruke oljer til huden din. Ansiktsoljer er en naturlig måte å ta vare på huden på, og kan enkelt erstatte fuktighetskrem, dag- og nattkrem. Velegnede oljer gir huden tilstrekkelig fuktighet, normaliserer syre-base-balansen, gjenoppbygger hydrolipidlaget og har så mange fantastiske egenskaper vi ikke engang kjenner til.

De beste oljene til ansiktspleie må selvfølgelig være kaldpressede, uraffinerte og økologiske. Hvis de kommer fra en naturlig, pålitelig kilde, som de som er utviklet av Nanoil, kan vi være sikre på at effekten blir mye bedre og oljene mye tryggere, selv om huden er sensitiv.

Er oljer verdt å bruke i ansiktet? 

Uten tvil! Naturlige oljer er helt klart bedre en ferdigprodukter fordi de: 

 • forbedrer hudens fuktighet på en naturlig og varig måte
 • inneholder ikke noen potensielt skadelige stoffer
 • passer for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud
 • er rike på fettsyrer og antioksidanter som er viktige for huden
 • er allsidige og kan brukes på forskjellige måter

Du må selvsagt være fornuftig - oljer er effektive når du tilpasser dem til hudens behov. En feilvalgt olje vil sannsynligvis tette til og tynge ned huden. Heldigvis skjer det svært sjeldent.

Hvordan velge den beste oljen til ansiktspleie?

Over 100 vegetabilske oljer brukes i kosmetikkindustrien. Hvordan vet du hvilken naturlig olje du skal velge til hudpleierutinen din? Innholdet av flerumettede omega-3- og omega-6-fettsyrer er det viktigste kriteriet når du skal velge. Mengden essensielle fettsyrer i en olje forteller oss hvilken hudtype en bestemt olje passer til.

En grunnleggende oversikt:

 1. Tørre oljer (over 50 % flerumettede syrer) - de letteste og raskest absorberte oljene som ikke etterlater en fettfilm på huden. Egnet for fet og problematisk hud, og fungerer som en oljebasert makeup-primer.
 2. Halvtørre oljer (20-50 % flerumettede syrer) - har en lett konsistens og skal ikke tynge huden, men kan likevel tette til fet hud. Anbefales for normale og kombinerte hudtyper.
 3. Ikke-tørkende oljer (under 20 % flerumettede syrer) - konsistensen er ganske tung, de bruker lengre tid på å trenge inn i huden, kan tette porene og etterlate et fettlag. De passer godt til tørr og aldrende hud som ikke er utsatt for hudormer og kviser.

Oljer som passer til fet og problematisk hud

Som nevnt ovenfor, er tørre oljer ideelle for fet og akneutsatt hud. Disse tørre oljene har den rette konsistensen, og grunnet god absorpsjon tetter de verken hudens porer eller forstyrrer balansen i talgkjertlene. Hvilke oljer bør du velge for fet, problematisk og akneutsatt hud?

 • Jojobaolje - uraffinert og kaldpresset jojobaolje har en struktur som ligner på menneskelig talg og beskytter blant annet mot tap av fuktighet og andre ytre faktorer. Takket være dette absorberes den bedre enn andre fuktighetskremer. Jojobaoljen har en antibakteriell, beroligende og rensende effekt som gjør den svært effektiv i behandlingen av kviser. Den gir lindring til problematisk hud.
 • Roseolje - en naturlig olje som utvinnes fra blomster av villrose, og som først og fremst anbefales til moden hud, men som også kan brukes til å behandle ødelagte blodårer. I små mengder er den også gunstig for problematisk hud og hud som er utsatt for irritasjoner og rødhet. Den er en kilde til vitamin C og virker lysnende, antioksidativ og beroligende. Oljen forsterker hudens naturlige beskyttelsesbarriere, fremmer
 • Druekjerneolje - druekjerneolje er rik på antioksidanter og er en skattekiste av umettede fettsyrer som utgjør 90 % av oljens sammensetning. Det er dette som gjør at oljen skiller seg ut blant andre oljer, og som gjør den til et middel mot mange hudproblemer som fet hud, hudormer og kviser. Den sies å være en av de mest nærende oljene på grunn av de mange vitaminene (A, E, D og K).
 • Linolje kjennetegnes av et strålende forhold mellom omega-3- og omega-6-syrer, samt innholdet av den sjeldent forekommende omega-9-syren. Oljen absorberes godt og egner seg derfor godt til fet hud og aknehud. Den virker betennelsesdempende, fremskynder tilheling, lindrer og gjenoppretter talgbalansen.

Oljer egnet for normal og kombinasjonshud

Halvtørre oljer er det beste valget for normal hud som ikke har mange problemer, eller kombinasjonshud som er halvt tørr og halvt oljete. Konsistensen deres gjør at de kan jobbe i dypere hudstrukturer så vel som på overflaten (ingen tilstopping eller tyngde). Hvilke oljer bør du prøve på normal eller kombinasjonshud?

 • Arganolje- den mest populære og definitivt høyest rangerte skjønnhetsoljen, rik på den sterke antioksidanten vitamin E. Den har et bredt spekter av bruksområder for kombinasjonshud og hud som er vanskelig å klassifisere. Den beskytter og tilfører ikke bare fuktighet, men strammer også opp, glatter ut rynker, reduserer kviser, lindrer irritasjoner, revitaliserer og fornyer huden. 
 • Mandelolje - uraffinert søt mandelolje er forlokkende både på grunn av sin fantastiske duft og spektakulære effekt. Den er egnet for normal og kombinert hud, absorberes perfekt og etterlater ikke et fettete lag. Den fungerer som en antirynkekrem av høy kvalitet, og tilfører effektivt elastisitet, glatter ut og forbedrer huden. I tillegg gir den næring og sørger for tilstrekkelig fuktighet.
 • Aprikosolje - en naturlig mykgjørende olje som utvinnes fra aprikosfrøene. Den lette konsistensen gjør at du kan bruke oljen til normale og kombinerte hudtyper uten begrensninger. Den inneholder mange vitaminer som tilfører næringsstoffer, forsinker aldringsprosessen, forbedrer hudreparasjonen og gjør huden fløyelsmyk.
 • Bomullsfrøolje - en bomullsfrøolje av god kvalitet er spesielt viktig for kombinasjonshud som er utsatt for tørrhet og de første aldringstegnene, f.eks. fine linjer. Den gir rikelig med fuktighet, reparerer, virker betennelsesdempende og forbedrer for det meste hudens elastisitet uten å tette porene.

Oljer egnet for tørr og aldrende hud

Hvis huden din er veldig tørr eller moden, bør du velge oljer som ikke tørker ut og har en mye tykkere konsistens. Disse oljene danner et ugjennomtrengelig beskyttende lag og holder effektivt på fuktigheten. Hvilke oljer vil gi næring til tørr og aldrende hud?

 • Avocado oil - en effektiv ingrediens i mange naturlige kosmetikkprodukter designet for tørr hud fordi den er en av beste fuktighetsbevarende oljene. Den er en populær ingrediens takket være beskyttende effekt (f.eks. den beskytter mot frie radikaler, tidlig aldring), anti-rynke effekt og gjør huden smidig. Regelmessig påføring av avokadoolje på huden forbedrer hudens utseende.
 • Makadamiaolje - naturlig makadamianøttolje er et perfekt kosmetisk middel for aldrende og sliten hud. Det er en strålende hudpleieolje som glatter ut, mykgjør, beskytter mot solen, gir næring, tilfører fuktighet, virker antibakteriell og regenererende. Denne oljen garanterer et mangfold av effekter.
 • Kokosolje - en svært populær olje med en fantastisk aroma, forutsatt at den er uraffinert og kaldpresset. Den øker hudens fuktighet, låser inne fuktigheten, mykgjør og glatter ut. Dessverre er det ganske utfordrende å påføre kokosolje i ansiktet på grunn av oljens naturlig tykke, smøraktige konsistens.
 • Olivenolje - til daglig ser det ut til å være mer populært som ingrediens i matlagingen. Olivenolje er også en fantastisk næringskilde for huden. Den bidrar til å reparere huden og oppmuntrer overhuden til å gjenoppbygge seg selv. Den forebygger aldring og dehydrering, slik at huden hele tiden har fuktighet, næring og elastisitet. 

Hvordan bruke oljer i ansiktet? 

Å vite hvilken olje man skal velge for bruk på ansiktet er veldig viktig og hjelper deg å unngå noen hudpleiefeller. En passende olje vil fukte huden uten å gjøre den fet. I tillegg må du også vite hvordan du faktisk påfører oljer på huden for å bruke 100% av deres potensial og kraft.

Det finnes mange måter å gjøre det på. OCM, eller oil cleansing metoden, er en av dem - bruk oljer i stedet for sminkefjernere og micellært vann for å fjerne alle urenheter. Enkelt og naturlig. I tillegg bør oljer brukes etter rens som et hudpleieprodukt - som erstatning for en krem, før påføring av en fuktighetskrem eller serum, som ingrediens i en hjemmelaget ansiktsbehandling. Hvis oljen din er lett og tørr, kan du bruke den som en effektiv makeup-primer som både pleier huden din og får sminken til å vare lenge. Å bruke oljer til ansiktsmassasje er en annen flott idé for å dra nytte av dem: det øker blodsirkulasjonen, forbedrer hudpleien din, gir elastisitet og forbedrer ansiktsformen.


 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring