Hvordan pleie hendene? Oljemanikyr hjemme, naturlige behandlinger og bad

Hvordan pleie hendene? Oljemanikyr hjemme, naturlige behandlinger og bad

Hendene dine viser frem det gode utseendet ditt. Tilstedeværelsen din og inntrykket du gjør avhenger av hvordan hendene dine ser ut. Dediker litt mer tid til dem og test de beste måtene å forbedre dem på. Hold dem sunne med naturlig oljemanikyr, lag et håndbad eller en diy-maske!

Jeg er sikker på at du dedikerer mye tid til ansiktspleie hver eneste dag. Du tilfører mykhet, glatthet og glød til ansiktet med ulike skjønnhetsritualer før leggetid. Tar du like godt vare på hendene? 

De fleste vier ikke like mye oppmerksomhet til hendene sine som håret eller huden. Det er et feilsteg. Vi utvikler tross alt evnen til å gripe allerede som fostre, og hendene våre har gjort mye jobb siden da. Derfor blir de konstant utsatt for den kraftige påvirkningen av utvendige faktorer og skadelige stoffer. Å hoppe over håndpleien gjør hendene ru, sprukne og tørre.

Alt som skader huden på hendene dine

Det er mye som kan skade hendene og gjøre dem ekstremt tørre - ikke bare vaskemidler. Solstråler og manglende innsats fra vår side er også viktige faktorer. Å ikke pleie hendene er den vanligste årsaken til en dårligere tilstand for huden. Få mennesker innser at huden på hendene har helt andre behov enn huden på andre deler av kroppen.

Merk!

På grunn av lite hud og få sebakøse kjertler, er det naturlige hydrolipidlaget for tynt til å unngå at hendene tørker ut.

Det er årsaken til at håndpleie er viktig. Du må støtte huden, som blir utsatt for så mange skadende elementer. Se på listen over de viktigste tingene du må unngå for å holde hendene trygge:

 • Overdreven håndvask med såpe som fjerner fuktighet eller enderer pH-verdien.
 • Håndvask med varmt vann, noe som gjør at huden mister fuktighet.
 • Å utsette hendene for kontakt med vaskemidler (uten hansker).
 • Å utsette hendene for frost om vinteren eller intense solstråler om sommeren.
 • Jevnlig bruk av håndtørkere, noe som gjør hendene dehydrerte.
 • Hard bruk av håndkle.
 • Kontakt med klor i vann, f.eks. i svømmebasseng.
 • Å glemme jevnlig bruk av fuktighetskrem på hendene.
 • Ulike typer fysisk skade.

Hvordan kan du pleie hendene slik at de ikke blir ru og tørre?

Siden vi allerede vet hva som kan være skadelig for hendene og hva vi skal unngå for å holde dem vakre, fuktige og glatte, er det på tide å gå videre til de viktigste reglene innen håndpleie. 

 1. JEVNLIGHET. Den viktigste og fremste regelen er at du må pleie hendene hver eneste dag. Å bruke en håndkrem en gang hvert jubelår endrer ingenting. Det er kun systematisk pleie som vil gi langvarig effekt, så sett av litt tid til håndpleie hver kveld før du legger deg, for eksempel.
 2. FULL PLEIE. Håndpleie betyr ikke bare å bruke håndkrem. Du må ta grundig vare på huden din for å beskytte den mot skadelige elementer (som nevnt), sikre rikelig med fuktighet, pleie og næring fra en sunn diett. Kun ved full pleie kan hendene dine se sunne og vakre ut.
 3. NATURLIGHET. Huden på hendene lider mest når den kommer i jevnlig kontakt med kjemikalier. Jeg mener ikke bare vaskemidler og rengjøringsprodukter, men også kontakt kjemikalier skjult i mange kosmetiske produkter. Huden på hendene ser bedre ut dersom du gir den naturlig pleie, f.eks. ved å erstatte håndkremen med 100% naturlig skjønnhetsolje. 

Mange veier til vakre hender. Hvilken skal man velge?

Vil du ha vakre, ryddige hender? Ikke noe problem. Gi hendene jevlig pleie med de riktige produktene. Velg mellom tre alternativer: håndkrem, profesjonell salongbehandling eller hjemmebehandling med oljer og vitaminrike nærende produkter. Når du skal velge bør du tenke over behov og økonomi. 

Dette er det hendene dine trenger:

 • dyp fuktighet og næring
 • beskyttelse mot tap av vann
 • beskyttelse mot skadende faktorer
 • rensing og eksfoliering

TOPP 5 Håndbehandlinger til hjemmebruk

Håndbehandling hjemme er billigere og naturlig, du kan tilpasse dem til akkurat dine behov og endre dem som du vil. Tiden de tar er den eneste ulempen. LIkevel er det noen pålitelige oppskrifter som er verdt å prøve, siden effekten mer enn gjør opp for innsatsen du legger i å lage en håndbehandling hjemme. Hvordan pleier man hendene hjemme? 

DIY HÅNDSKRUBB

Gjør en skrubb først - å eksfoliere epidermis er en av de viktigste oppgavene. En mild skrubb frigjør huden fra døde celler og annet smuss, slik at hendene blir glatte og fløyelsmyke. En skrubb stimulerer også blodomløpet så hendene får næring innenfra. Derfor bør du bruke en skrubb jevnlig. 

Hvordan gjøre dette? Kjøp en ferdig skrubb eller prøb enkle oppskrifter på DIY-skrubb. 

Håndskrubb med sukker

Dette er den enkleste å lage. Bland en teskje eller to med finkornet sukker med en tilsvarende mengde naturlig olje, f.eks. mandelolje eller arganolje. Berik med fuktighetsgivende honning og sitronsaft for å lysne misfarget hud. 

Håndskrubb med rullet havre

Havreflak utgjør en rik kilde til næringsstoffer, så pass på å få dem med i skrubben - de har en fantastisk eksfolierende kraft også. Knus en spiseskje havre og bland den med naturlig olje, honning eller aloe vera (eller kombiner alle tre). 

Håndskrubb med kaffe

Kaffebaserte skrubber er berømte for sin anticellulitteffekt, men du kan bruke dem på hendene også. Lag kaffe og la kaffegruten avkjøle seg. Tilsett olivenolje (eller en annen naturlig olje), litt honning og kanel. 

Gjenta skrubben minst en gang i uken. 

OLJEMANIKYR

Etter eksfoliering er det på tide å gi næring. Fordi huden er utildekket og stimulert etter en skrubb, vil den absorbere næringsstoffer umiddelbart. Dette er det beste tidspunktet for en oljebehandling. Oljemanikyr gir reparasjon, fremmer fuktighet, tilfører næringsstoffer og gjør hendene glatte.

Hvilke oljer er best for huden på hendene?

Ta en kikk på de beste oljene for tørr hud som du bør strekke deg etter. Det er viktig at du kan bruke dem både alene eller som base for en DIY-skrubb, håndbad eller maske. 

 1. Olivenolje har antialdringseenskaper og gjør huden myk, glatt og glødende. Oljen har en sterkere pleiende effekt enn mange håndkremer og beskytter hendene mot tap av fuktighet og mot sollys.
 2. Kokosolje - den fantastiske lukten er ikke det eneste som gjør dette til et godt valg. Bruk den til oljemanikyr da den styrker den naturlige hydrolipidbarrieren så huden holder på fuktigheten.
 3. Arganolje er perfekt for oljemanikyr og fyller mange roller: den beskytter mot sollys og varme, forsterker reparasjon og cellefornyelse, tilfører fuktighet, nærer og har sterke antialdringsegenskaper som hindrer at huden ser eldre ut.

NÆRENDE HÅNDBAD

Det finnes et annet alternativ for å pleie og gi næring til huden på hendene som samtidig er avslappende. Hvordan lager du et håndbad hjemme? Benytt deg av diverse ingredienser (som oljer, urter og frø) for å tilpasse badet til dine behov.

Håndbad med urter

Urter, som for eksempel tagetes, hjelper huden med å reparere seg, har en beskyttende effekt og lindrer irritasjon. Hell kokende vann over fire spiseskjeer med tagetesblomster, la stå mens det kjøler seg ned og dypp hendene i væsken i rundt 10 minutter. 

Håndbad med olje 

Fuktighetsstyrkende håndbad med olivenolje er definitivt mest populært. Oljen er rik på essensielle fettsyrer og vitamin E. Behandlingen er veldig enkel å gjennomføre: varm opp ca. 5 dl olivenolje, tilsett saften fra en halv sitron og en spiseskje av lakserolje og honning. Å dyppe hendene i dette varme brygget gir dyp fuktighet, nærer og ... gjenoppliver dem!

Håndbad med linfrø

Linfrø er et skattekammer av verdifulle ingredienser og du bør benytte deg av potensialet deres. Kok to spiseskjeer med frø i vann i rundt 5 minutter. La deretter væsken kjøle seg ned, dypp hendene i den og la det virke i 15-20 minutter for å gjøre huden myk og låse inn fuktigheten. 

DIY-HÅNDMASKER

Hjemmelagde masker er en annen flott måte å holde hendene fine og pene på. Bruk det du har for hånden - på den måten får du et helt nytt tilskudd av næringsstoffer hver gang. Her er de mest populære håndbehandlingene og -maskene: 

Håndmaske med potet

Den er veldig enkel å bruke, bleker, nærer og glatter ut huden. Du må koke 2 poteter, mose dem med en gaffel, blande dem med to eggeplommer og to spiseskjeer med varm melk. Påfør mosen på hendene, sikre med folie eller hansker, la virke i 15 minutter og skyll godt. 

Varm stearinbehandling

Når vi snakker om håndpleie er stearinmasker populære. Kjøp stearin hos en lokal kjemiker, smelt den, påfør en krem på hendene og dypp dem i stearinen. Når stearinen blir litt hard, ta hendene ut. Slike stearinhansker fungerer som en kompress som intensiverer effekten av håndkremen, oppgraderer fuktighetsnivået, gir maksimal glatthet og næring. Etter rundt 15 minutter fjerner du stearinen fra hendene. 

Håndmaske med avokado

Hvis du lurer på hvordan du skal pleie hendene dine, trenger du ikke å se lenger enn hva du har nær deg, som for eksempel avokado. Denne enkle frukten er en bunnløs kilde til essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler. Mos en avokado og påfør fruktjøttet på hendene. Du kan eventuell erstatte dette med naturlig avokadoolje og fryde deg over nydelig, sunn hud på hendene. 

HÅNDMASSASJE HJEMME

En massasje er den siste (men ikke minste) måten å forbedre huden på hendene dine på hjemme. Bruk gjerne naturlige skjønnhetsoljer også. Utenom arganolje kan du også prøve mandelolje, rapsolje, olivenolje eller macademianøttolje. Å massere huden med sirkulære bevegelser i noen få minutter gjør den mykere, glattere og mer elastisk. Derfor bør du gjøre dette under oljemanikyr eller rett etterpå, siden det er den beste måten å intensivere effekten av andre hjemmebehandlinger på. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring