Oljemanikyr: En naturlig vei til sterke og sunne negler!

Oljemanikyr: En naturlig vei til sterke og sunne negler!

Tynne, svike eller skjøre negler er et problem for mange. Hvordan regenererer du neglene og gjenoppretter den tapte skjønnheten deres? Det beste er å bruke en oljemanikyr - en velkjent og naturlig metode for å pleie neglene. Finn ut hvordan denne oljebehandlingel egentlig fungerer og hvilke oljer du bør velge for å få mest mulig ut av behandlingen!

Bruksområdene til naturlige oljer er nesten uendelige, det er det ingen tvil om. Ikke bare har de mange formål, men de er også effektive når det kommer til hudpleie. Bruken er ikke begrenset til håret, kroppen og ansiktet, siden naturlige oljer kan brukes med stor suksess også på neglene. Så hvis neglene dine er skadet eller skjøre, gi oljemanikyr en sjanse! 

OLJEMANIKYR - en skjønnhetsbehandling som gir fornyelse, forsterkning og intens pleie for neglene. Behandlingen håndterer flere negle- og neglebåndsrelaterte problemer gjennom bruken av naturlige oljer. Man kan gjøre behandlingen både hjemme og hos enkelte skjønnhetssalonger, inkludert spesielle spa. 

Hva er fordelene med oljemanikyr?

Den største fordelen med oljemanikyr er det faktum at denne metoden er helt naturlig. Takket være denne behandlingen utsetter vi bare neglene for naturlige stofer for å regenerere, styrke og forskjønne dem på en enkel måte. Det er verdt å påpeke at oljemanikyr er en prosedyre som kan gjøres hjemme med produkter som er enkle å få tak i - dette gjør behandlingen til et billigere alternativ enn profesjonelle behandlinger. En annen stor fordel med å påføre naturlige oljer på neglene, er muligheten for å tilpasse disse til neglenes aktuelle behov. Takket være slik spesialtilpasset oljebehandling kan alle neglerelaterte problemer effektivt kureres. 

Men ... Er det verdt å bruke naturlige oljer for å redde neglene hvis alle apoteker tilbyr ferdiglagde produkter som reparerer negleplatene? 

Negleolje vs. neglebalsam

Når du legger merke til at neglene har blitt skjøre i det siste, begynt å flise seg og ser ut til å være mindre elastiske, så vil du i mange tilfeller vende deg til en naglebalsam. 

Svært få ser nøye på INGREDIENSELISTEN på neglebalsam. Dette er synd, siden de fleste av disse produktene inneholder formalin. Dette er et stoff som kan forårsake allergiske reaksjoner og forverre problemet med flisete hender. Åpenbart vil bruken av en balsam som skader neglene i stedet for å reparere dem være en dårlig idé. Med dette i bakhodet har naturlige oljer overtaket, siden de består av 100% kaldpresset olje. 

Et annet viktig aspekt er KOSTNADEN av neglebalsam. Noen kosmetiske produkter designet for å reparere ødelagte negler kan koste flere ganger mer enn naturlige skjønnhetsoljer. Når man vet dette, blir det åpenbart at det er bedre å investere i naturlige oljer, siden de har større størrelse og bedre effekt. 

Det kan virke som at PÅFØRINGEN av neglebalsam er det området hvor naturlige oljer ikke stiller like sterkt som disse ferdiglagde skjønnhetsproduktene. Praktisk forpakning, praktiske børster, oppskrifter som absorberes raskt - alt dette er gode sider ved neglebalsam. Naturlige oljer er likevel ansett for å være bedre siden de kan påføres på mange forskjellige måter - ikke bare på samme måte som vanlig neglebalsam, men man kan også tilsette dem i håndbad, for eksempel. 

Hvordan påvirker naturlige oljer neglene? 

Det er på tide å se nærmere på fordelene ved oljemanikyr. Det ser ut til at å behandle neglene med naturlige oljer har mange fordelaktige resultater, gitt at behandlingen blir gjort jevnlig. Kort vil naturlige oljer: 

 • forsterke negleplatene
 • motvirke flisete negler
 • fremme neglenes vekst
 • intensivere regenereringen
 • redusere misfarging
 • hardne neglene
 • glatte ut og gi naturlig glans
 • myke og sunne neglebånd

Effektene du oppnår takket være denne behandlingen er tett knyttet til oljen du bruker til behandlingen. Hver olje har tross alt litt forskjellige egenskaper, så de gir litt forskjellige resultater. Men uansett hvilken olje du bruker vil utfallet bli positivt, siden naturlige oljer alltid virker fordelaktig for oss. 

De beste oljene til bruk på neglene (minirangering)

1. LAKSEROLJE - anerkjent som en uerstattelig negleolje, spesielt hvis du vil forstkerne neglene og fremme veksten deres. Ved jevnlig bruk gjør den ikke bare neglene hardere, men neglebåndene blir også mykere og glattere. Neglene får en sunn glans. Sist, men ikke minst, sikrer lakserolje at negleplaten regenererer seg perfekt. 

2. ARGANOLJE - inneholder en høy konsentrasjon av vitamin E og fettsyrer, som er grunnen til at den regenererer og styrker neglene på kort tid. Dette er en olje som beskytter negleplaten mot vanntap, sollys og andre typer skade. Arganolje glatter ut og forskjønner neglene. 

3. JOJOBAOLJE - en av de mest effektive oljene til pleie av neglene. Den nærer og forsterker neglene, samtidig som tørre neglenbånd blir myke og fine. Den er veldig lettvektig, så det tar ikke lang tid for den å bli helt absorbert av huden. Jojobaolje bidrar til å gjenopprette glatthet og vakker glans i neglene. 

4. MANDELOLJE - dette er en annen lettvektig olje som er perfekt å bruke i oljemanikyr. Den lette konsistensen gjør påføringen enkel og de mykgjørende egenskapene sikrer rask fjerning av tørre neglebånd. Mandelolje glatter ut neglene og opprettholder et godt nivå av fuktighet. 

5. TETREOLJE - en sterk antioksidant med betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper, noe som gjør at den egner seg godt til å pleie problematiske negler (f.eks. negler påvirket av mykose). Lindrer irritasjon, støtter i kurering av infeksjoner og regenererer neglene. Tilfører neglene rikelig med næringsstoffer. 

6. OLIVENOLJE - takket være at det er et potent glidemiddel, er oljen ofte anbefalt til hånd- og neglebad. En hjemmelaget neglebalsam i form av olivenolje er en effektiv måte å få sterkere negleplater og glattere neglebånd på. Oljen er kjent for å motvirke svekkede negler knyttet til aldring. 

7. SHEASMØR - et utmerket valg for dem som ikke liker rennende oljer og heller foretrekker et produkt i en smøraktig konsistens. Naturlig sheasmør (også kjent som karit) er en utrolig tykk olje som smelter når det kommer i kontakt med huden. Når det blir påført neglene tilfører det næring og styrker neglene samtidig som det mykgjør neglebåndene. 

8. KVELDSROSEOLJE - en av de minst populære oljene, men likevel perfekt til oljemanikyr. Oljen kan kjøpes i kapsler: kveldsroseolje fra én kapsel er nok til å dekke alle neglene. Neglene blir sterkere, får tilført næring og blir mindre skjøre. 

Hva med noen hjemmelagde negleserum? 

Naturligvis trenger du ikke å begrense deg til å bruke bare én olje - du kan skape dine egne blandinger. Å lage ditt eget negleserum er enkelt! 

For å lage negleserum hjemme trenger du en bærende olje (f.eks. arganolje, jojobaolje, mandelolje, solsikkeolje eller olivenolje, og noen olje-boosters (f.eks. vitamin A og E fra kapsler, sitronsaft, aloe vera hyaluronsyre, essensielle oljer eller bivoks). Denne neglebehandlingen har utallige muligheter, akkurat som hår- og hudpleie - dette lar jeg tilpasse behandlingen til akkurat dine behov. Dette gjør også hjemmelagde negleserum til et bedre alternativ enn kosmetiske produkter fra apoteket. 

Hvilke hjemmelagde negleserum er verdt å prøve ut? 

 • Vitaminserum - perfekt for skjøre, flisete negler samt dehydrert og uttørket hud på hendene. For å lage serumet trenger du: en bærende olje (jojobaolje eller arganolje er best) samt kapsler med vitamin A og E. Varm opp oljen, tilsett innholdet i kapslene og begynn å gni vitaminserumet på neglene og neglebåndene. 
 • Olivenserum - dette har to formål: neglene får næring og neglebåndene blir myke. For å lage dette serumet trenger du: varm olivenolje, noen dråper sitronsaft og noen dråper av din favoritt blant essensielle oljer. Bland ingrediensene og gni blandingen på neglene (minst 2-3 ganger i uken). 
 • Neglevekstfremmende serum - egnet hvis du bryr deg om styrken til neglene og hastigheten de vokser i. Den essensielle ingrediensen her er lakserolje som må berikes med en blanding av essensielle oljer: rosmarin, eukalyptus, sitron og tetre. Jevnlig bruk av serumet kombinert med noen korte massasjer vil få jobben gjort. 
 • Neglerevitaliserende serum - nyttig for deg som har svake negler som har mistet glansen. Hvis dette er tilfellet for deg er den bærende oljen en blanding av mandelojle og jojobaolje (1:1). Tilsett følgende essensielle oljer: lavendel, sitron og myrra. Det er anbefalt å kombinere oljene en dag før og gni dem inn i huden om kvelden. 

Oljemanikyr: Metoder

Kjølig oljemanikyr

Dette er definitivt den vanligste måten å ta oljemanikyr på - man gnir en liten mengde med en utvalgt olje på negleplaten og neglebåndene. Dette er en enkel behandling som ikke krever noen spesielle forberedelser. Noen dråper med oljen og et øyeblikks fritid (morgen og kveld) er alt som trengs for å gjennomføre prosedyren. Kort fortalt: Oljen må gnis inn i neglene i noen få minutter. Effekten er enda bedre dersom du lar oljen bli fullstendig absorbert i stedet for å vaske hendene rett etter at du påfører oljen. 

Varm oljemanikyr 

En annen måte å forbedre neglenes tilstand på er å ta varm oljemanikyr, som krever litt mer tid enn sin kjølige motpart. Først må du gjøre neglene klare for behandlingen ved å fjerne eventuell neglelakk. Videre må du varme opp en olje eller en blanding av oljer. For å unngå at oljen er så varm at du brenner deg er det lurt å varme den i vammbad. Når den når rett temperatur kan du påføre oljen på fingrene, gni den, massere og til og med dyppe neglene i blandingen i noen få minutter. Jo høyere temperaturen på oljen er, jo mer olje blir absorbert, og jo bedre blir resultatet. Når prosedyren er over er det lurt å la resterende olje bli helt absorbert. Etter en stund kan du fjerne eventuell overflødig olje fra hendene med et mykt håndkle. 

Negl- og håndbad

I tillegg til ovennevnte to metoder, er det verdt å nevne en tredje mulighet: negle- og håndbad. Hvordan gjør man klart denne skjønnhetsbehandlingen? Du trenger en liten bolle, varmt vann og enten favorittoljen din eller en blanding av oljer. Når du har tilsatt et par dråper olje i vannet, dypper du hendene i vannet og holder dem i badet i noen få minutter. Du kan forvente en merkbar forbedring allerede etter første bad, men det er åpenbart bedre å gi hendene og neglene denne behandlingen jevnlig. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring