Få av gelen! Hvordan reparere ødelagte negler etter manikyr med gelélakk?

Få av gelen! Hvordan reparere ødelagte negler etter manikyr med gelélakk?

Dessverre er ikke manikyr med gelélakk helt feilfri. Av og til bør du trykke på "gel off"-knappen og gå over til gunstig neglepleie, siden gel etterlater negler som blir tynnere og svakere for hver dag som går. Hvordan pleie negler som er skadet av gelé? Les videre!

Når vi snakker om manikyr, sies det at hendene våre gjenspeiler vår personlige pleie, så neglene bør være velstelte. Da er det ikke så rart at vi gjerne tyr til gelenegler, som holder veldig lenge, er enkle å gjøre hjemme og gir mange muligheter. Denne hiten har tatt over kosmetikkbransjen fordi den holder på neglene mye lenger enn 2-3 dager som en vanlig neglelakk.

Det er imidlertid et problem vi står ovenfor. Ikke alle av oss har negler som er harde nok til å tåle gelen, så denne typen manikyr forårsaker vanligvis ekstrem skade på neglene.

Forårsaker virkelig gel skade på neglene dine?

Det er tabu. Er du klar over at gellakk påvirker neglene dine? Selv om manikyren gjøres riktig, skader gelen dem. Hvis du legger merke til:

 • tynne negler etter gel
 • veldig myke negler etter gel
 • gulaktige negler etter gel
 • skjøre negler etter gel
 • neglene gjør vondt etter gel

er du sannsynligvis en av dem som ikke tåler gellakk og bør slutte med det umiddelbart.

Husk at denne typen manikyr utsetter neglene for både kjemikalier og UV-stråling (med mindre du bruker en dyrere LED-lampe). Begge disse faktorene har en svært negativ innvirkning på neglene og huden på hendene. Det gir ingen mening at vi beskytter oss mot UV-stråling ved å bruke solkrem, og så utsetter vi oss bevisst for den samme strålingen fra manikyrlampen.

Skadde negler etter gelé skyldes ofte allergi mot gellakken og ingrediensene i de fleste primere, lakker og topplakker; formaldehyd, dibutylftalat (DBP) og toluen. Hvis et gitt produkt er av dårlig kvalitet, forsterkes den negative effekten av disse ingrediensene og forårsaker flere mikroskader på negleplaten og rundt den. Giftige stoffer trenger lett inn i kroppen, men det er dampen/gassen som er mest skadelig.

Gellakk kan også skade negler ved å forårsake infeksjoner i negleplaten. Det skjer når gelen herdes under en lampe som ikke har nok effekt: gelen er ikke hard nok, så den blir et ideelt (varmt og fuktig) miljø for utvikling av mikrober. Det er derfor så mange av dere lider av neglesopp etter gelmanikyr, og det er veldig vanskelig å bli kvitt.

Det er åpenbart ikke bare gelen som etterlater neglene skadet. Det er også aceton som brukes til å fjerne gelen. Det tørker ut neglene og huden, og i tillegg er det sannsynlig at neglene skades mekanisk når gelen tas av.

Hvordan reparere negler som er skadet av gelé?

Det er mange måter å nære og styrke neglene på. Det beste er å starte med kostholdet ditt.

Det beste kostholdet for sterke negler er sunn mat som tilfører en balansert mengde næringsstoffer. De viktigste er biotin, sink, silisium, folsyre, jern, vitamin A, C og E. Du finner dem i følgende ingredienser: kiwi, persille, rosenkål, tranebær, villrosefrukt, fisk, grønne grønnsaker, gryn, avokado, belgfrukter og alle produkter med helsefordeler.

Hvis et sunt kosthold ikke gir nok hjelp, kan du prøve kosttilskudd. Et godt kosttilskudd som inneholder næringsstoffer som er viktige for neglene, vil hjelpe deg med å regenerere dem raskere.

De mest effektive måtene å behandle skadede negler etter gelébehandling på (du finner det viktigste senere) er likevel:

 • en spesialutviklet neglebalsam
 • profesjonell neglbehandling i salong
 • neglereparasjon ved hjelp av naturlige oljer
 • DIY-balsam og hjemmemetoder

Neglebalsam for skadde negler etter gelémanikyr

Det første vi bruker for å behandle skadede negler etter gelémanikyr er en balsam. Det er mange slike produkter på markedet, men ikke alle er verdt oppmerksomheten din. Kjenner du den beste balsamen for skadde negler etter fjerning av gel?

Den beste balsamen er formulert uten formaldehyd og andre giftige stoffer. Den bør være så naturlig som mulig og inneholde ingredienser som er viktige for skadede negler: proteiner, fettsyrer, vitaminer og mineraler. Noen balsamer til gelmanikyr (som fungerer som en base for gelé for å styrke neglene hvis du ikke vil slutte med manikyr) inneholder f.eks. silkeproteiner (reparerende effekt) eller diamantstøv (herdende effekt).

Hvis du derimot er mer interessert i en god neglebalsam for å behandle neglene etter gelé, kan du bruke et profesjonelt produkt, f.eks. IBX System, for å reparere svært skaddde negler etter gelémanikyr.

Naturlige oljer for reparasjon av negler

Hvis neglene dine er skadet av gelé, kan du reparere dem ved hjelp av oljer. Det er enkelt og greit å reparere neglene med oljer, og bruken av slike naturlige ingredienser har bare fordeler.

Vet du hvilken olje som er best for skadde negler? Her er vår private oversikt over de beste behandlingene.

1. Castorolje for negler. Det virker litt for enkelt, men denne ojlen er en av de kraftigste til dette formålet. Castorolje hjelper til med å reparere hår, vipper og bryn, samt negler etter gelmanikyr. Den inneholder unik ricinolsyre som har en antibakteriell effekt, styrker negleplatene, forbedrer fuktighetsnivået og gjør neglene hardere og mer motstandsdyktige mot skader. Den mest effektive måten å bruke den på er å gni ricinusolje inn i negleplatene (helst etter å ha varmet den litt først).

2. Tea tree-olje for negler. Når det gjelder naturlige oljer for negler, er også eteriske oljer verdt å merke seg, spesielt tea tree-olje, som er kjent for sin soppdrepende effekt. Derfor fungerer den utmerket for svake, skadde negler og for når du må behandle neglesopp.

3. Arganolje for negler. Denne er en rik kilde til vitamin E, som er den sterkeste antioksidanten. Den er i stand til å reparere negler, styrke dem og akselerere cellefornyelsen. Den foryngende og revitaliserende effekten av arganolje er noe skadde negler lengter etter.

4. Sheasmør til neglene. Sist, men ikke minst, plantesmør, eller en naturlig versjon av ferdigkjøpt neglesmør. Sheasmør holder ikke bare på tilstrekkelig fuktighet, men beskytter også neglene mot skader, jevner ut strukturen, gjenoppretter den naturlige fargen, øker glansen og forbedrer reparasjonen.

Hvis du vil, kan du bruke andre neglepleieoljer eller lage din egen blanding av oljer. Variasjon er noe neglene våre er glade i.

Hjemmelaget neglebalsam

Å bruke hjemmelagde blandinger er en utmerket måte å pleie neglene etter gelé. En balsam du lager selv, kan være like effektiv som den du kjøper i butikken.

Hjemmelaget neglebalsam med gelatin

En gelatinbasert neglebalsam, også kalt neglelaminering. Det er en naturlig måte å herde skadde, sprø negler etter gelé. Du bør prøve denne behandlingen fordi gelatin er fylt med biotin, mineralsalter og proteiner (stoffer neglene betsår av).

Hvordan lage en gelatinbasert neglebalsam? Ta 2 teskjeer gelatin og hell litt varmt vann over. Sett blandingen til side i noen minutter slik at gelatinen stivner. Legg neglene i bløt i blandingen eller påfør den på negleplatene og la den virke i flere minutter. Gjenta behandlingen minst annenhver dag.

Hjemmelaget neglebalsam rik på vitaminer

En annen hjemmelaget neglebalsam, som også er et godt valg etter at du har tatt av gelen, er laget av olivenolje, vitamin A + E og sitronsaft. Den siste ingrediensen har fantastiske nærende egenskaper og gjør neglene lysere, mens olivenolje og vitaminer er en perfekt match for revitalisering og fuktforsterkning.

Det er veldig enkelt å tilberede denne typen neglebalsam. Ta en skje olivenolje, tilsett en halv teskje fersk sitronsaft og noen dråper vitaminer (fås på apoteket eller helsekost). Gni blandingen inn i neglene med jevne mellomrom.

Hjemmelaget frukt- og grønnsaksneglebalsam

Hva annet kan du bruke for å lage en effektiv, naturlig neglebalsam som styrker neglene etter at du har fjernet geleen? Frukt og grønnsaker! For eksempel nærende agurk, lysnende sitron og reparerende eple. Denne blandingen styrker neglene, forutsatt at du bruker den regelmessig.

Her er en enkel oppskrift å følge. Riv en agurk og et eple, tilsett fersk sitronsaft, bland og stryk det over neglene. La det virke i et par minutter, og gjenta behandlingen hver eller annenhver dag.

De beste neglebehandlingene etter fjerning av gellakk

Det finnes også salongbehandlinger for å styrke neglene og reparere skader etter gelmanikyr. Hvis du ønsker å reparere skadde negler etter gelé ved hjelp av en profesjonell behandling, kan du velge mellom følgende alternativer:

 • Japansk manikyr er et godt valg når du vil styrke neglene litt og la dem hvile, slik at de får en sjanse til å reparere seg. Behandlingen består i å polere en næringsrik pasta inn i neglene (inkl. keratin, bivoks, vitamin A+E osv.).
 • Naturlig manikyr der det naturlige er i fokus. Det innebærer å gi neglene en fin form ved hjelp av neglefiler, forsiktig polering av neglene og tilførsel av næringsstoffer, f.eks. oljer. Det er en typisk manikyr med fokus på et pent og naturlig utseende.
 • Spamanikyr, som er en kombinasjon av naturlig manikyr med en pleiende behandling og en ekstra håndmassasje som stimulerer mikrosirkulasjonen slik at neglene samtidig blir sterkere.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring