De beste hjemmebehandlingene for å kurere ødelagte negler og tørre neglebånd

De beste hjemmebehandlingene for å kurere ødelagte negler og tørre neglebånd

Vet du hvordan du skal pleie neglene og neglebåndene så de blir glatte, sterke og ser flotte ut? Hvorfor ikke sjekke vår oversikt over de beste hjemmebehandlingene for ødelagte negler og tørre neglebånd? De vil gi liv til selv de best ødelagte negler. Vakre negler og pene hender viser at du bryr deg om utseendet ditt og hva slags inntrykk du gjør. Finn de beste måtene å forbedre det på. 

HVORDAN PLEIE NEGLENE - 10 REGLER FOR SUNNE OG STERKE NEGLER

1. SPIS MER PROTEIN - det du spiser påvirker tilstanden til huden, håret og neglene dine direkte. Hvis du ønsker å pleie dem innenfra, øk proteininntaket ditt ved å spise magert kjøtt, fugl, fisk og belgfrukter. Neglene trenger også mer kalsium og vitamin A, B og C. Andre ingredienser som er essensielle for sterke negler inkluderer biotin, folisk syre, silikon, sink og magnesium, samt verdifulle umettede fettsyrer. 

2. UNNGÅ VASKEMIDLER - de fleste vaskemidler vil ha en betydelig negativ innvirkning på neglenes tilstand. De inneholder syntetiske, giftige ingredienser som ødelegger neglenes utseende og helsen til både negler og hender. Derfor er det et must å bruke gummihansker når du rengjør huset, sånn at du unngår direkte kontakt med vaskemidler. 

3. IKKE LA NEGLENE VOKSE SEG FOR LANGE - lange negler ser vakkert og feminint ut, men de er mer utsatte for skade og brudd. Hvis negleplatene dine er svake, ikke ha for lange negler. Klipp dem jevnlig for å unngå skade. 

4. BRUK SÅ LITE NEGLELAKKFJERNER SOM MULIG - neglelakkfjerner inneholder mange giftige stoffer som tørker ut huden og gjør neglene svakere og mer skjøre. Reduser bruken av dem for neglenes skyld. Bruk neglelakkfjerner som sjelden som mulig, ideelt sett maks en gang i uken. 

5. PÅFØR OLJE PÅ NEGLENE - den beste reparerende behandlingen du kan gi til neglene dine er olje. Oljer (f.eks.jojobaolje, lakserolje eller arganolje) er fulle av essensielle vitaminer og sunne fettsyrer som reparerer og styrker neglene slik at negleplaten blir mer elastisk og holder seg jevn. Disse naturlige stoffene gjør at neglene ikke fliser seg eller brekker, de pleier neglebåndene og er helt naturlige - uten den berømte formalinen som mange andre negleprodukter inneholder. 

6. SKAFF EN GOD NEGLFIL - en mineral- eller glassfil er det beste valget, siden disse verken river opp neglene eller skaper mikroskader i neglplatene (denne typen skade kan få neglene til å flise seg fordi vann og vaskemidler når skadene; fysisk skade ødelegger neglenes tilstand ytterligere). 

7. BERIK HÅNDKREMEN DIN - gi den litt magi ved å blande inn noen få dråper naturlig planteolje før du påfører. Silkemyk hud og sterkere negler? Garantert!

8. BRUK PRIMER UNDER NEGLELAKKEN - dette er en utmerket måte å nære og beskytte neglene på. De fleste emaljer inneholder skadelige stoffer, mens intense pigmenter kan trenge inn i negleplaten og permanent endre fargen på den. For å unngå skade, bruk et fargeløst skjold som styrker og reparerer neglene. En klar primer må ha høy kvalitet, være rik på næringsstoffer og være formulert uten formalin. 

9. PÅFØR EN FARGELØS TOPPER - selv om du ikke bruker neglelakk med farge, kan en topper holde neglene glatte og ryddige og sikre beskyttelse mot skade samtidig. En klar topper beskytter mot flising, skade og brudd. 

10. DRIKK URTETEhestehale og nesle forbedrer utseendet da de er rike på mineraler som er essensielle for plettfri hud, slående hår og sunne negler. Drikk urtete hver dag i tre uker. 

 

TOPP 15: De beste hjemmebehandlingene for skadede negler

Ikke kast bort tiden på salongavtaler hvor du må slite med å finne en dag som passer. Du kan reparere skadede negler på egenhånd. Alt du trenger å gjøre, er å bruke behandlingene under. Før du starter med DIY-behandling, klipp neglene og fil dem med en mineralfil for å fjerne skarpe kanter. 

1. Olivenoljebad

La en flaske med olivenolje flyte i varmt vann for å varme den opp og tilsett deretter 2-3 dråper med vitamin A og E (tilgjengelig hos en kjemiker) i oljen. La neglene dine bade i blandingene i noen minutter. Gjenta behandlingen med varm olivenolje jevnlig, ideelt sett to ganger i uken. 

2. Eple- og sitronbad

Denne fristende neglebehandlingen er en enkel måte å få vakre negler fri for gule flekker. Alt du trenger å gjøre er å rive et halvt eple med et rivjern og blande dette med fersk sitronsaft. Berik blandingen med jojobaolje og la neglene bade i den. Gjør behandlingen et par ganger i uken for å få sterke, vakre negler på kort tid. Behandlingen vil la deg fjerne uønsket gulfarge på neglene. 

3. Skjønnhetsoljer på egenhånd!

Gni lakserolje (det fremste valget innen neglepleie) eller en tilsvarende effektiv flytende olje, som for eksempel jojobaolje, inn i negleplatene og neglebåndene to ganger om dagen. Arganolje er også bra til reparasjon av neglene, siden den har en sterk antialdrende og revitaliserende effekt. 

4. Linfrøbad

Linfrø fungerer utmerket som en multifunksjonell balsam som du kan blande med naturlige skjønnhetsoljer for å gi de kosmetiske produktene dine en ny egenskap. Naturlig linfrøgele motkjemper skjøre negler. 

Hell en halv liter vann over 2-3 spiseskjeer med linfrø og kok dette til du får en gele. Sil ut frøene og la neglene bade i gelemiksen i rundt 15 minutter etter at den er avkjølt. 

5. Eggeplomme og sitron

Bland en eggeplomme med en teskje olivenolje (eller jojobaolje) og noen få dråper sitronsaft. Påfør blandingen på neglene og rens med lunkent vann etter femten minutter. Dette er en fantastisk balsam for svake, ekstremt tørre og misfargede negler. 

6. Eggeplomme som base for skjønnhetsoljer

Bland en eggeplomme med en teskje jojobaolje, noen få dråper av vitamin C og E, og en teskje med honning og lakserolje. Blandingen du får er tykk nok til å holde seg på neglene uten å dryppe. Påfør på negler og hender og rens etter rundt 15 minutter. 

7. Aloe veraserum for skjøre negler

De tykke bladene på aloe veraplanten skjuler en utrolig kraft takket være sine nærende, revitaliserende og fuktighetsgivende ingredienser. Aloe har også en soppdrepende, antibakteriell og antiviral effekt. Neglebehandling med aloe er en av de enkleste å lage: kutt av et aloeblad og gni plantekjøttet på negler og neglebånd. 

8. Hvitløksbehandling 

Bland en teskje olivenolje med et presset hvitløksfedd. Gni blandingen inn i negleplatene og la virke i rundt ti minutter før du skyller med varmt vann. Behandlingen styrker skjøre negler og motkjemper sopp. 

9. Nattbehandling med arganolje 

Bland arganolje med 2-3 dråper essensiell olje av sitron. Gni dette inn i hender og negler før du skal sove og ta på hansker. Dette er en sterk og effektiv reparerende behandling for skadede, tørre og skjøre negler med sprukne neglebånd. Behandlingen tilfører fuktighet, fremmer elastisitet og fjerner eventuelle gule flekker på negleplaten. 

10. Lanolinbehandling for skjøre negler

Bland en spiseskje lanolin med en eggeplomme og en teskje mandelolje. Påfør den hjemmelagde neglebalsamen på negler og hender. Skyll av etter femten minutter eller la virke hele natten som arganoljebehandlingen. Dette er et utrolig remedie for negler som er skjøre som følge av gel. 

11. Behandling for å gjøre neglene hvitere

Sitronbehandling er den enkleste metoden for å bli kvitt flekker og misfarging etter neglelakk. Gni en sitronskive over negleplatene og skyll deretter hendene med varmt vann og påfør en pleiende krem eller naturlig olje. Gjenta daglig. 

12. Styrkende neglebehandling med essensielle oljer

Ti spiseskjeer arganolje, 3 dråper av lavendelolje, sitronolje og eukalyptusolje. Bland alle ingrediensene og hell blandingen i en mørk glassflaske. Gni blandingen inn i negleplaten tre ganger om dagen. Denne balsamen vil effektivt styrke neglene og motvirke infeksjoner og sopp, så det er en god idé å bruke den på føttene også. Arganolje nærer, tilfører fuktighet og stimulerer neglenes vekst samtidig som den gjør neglebåndene mykere. 

13. Honningbehandling for neglene

Varm honning og sitronsaft gjør ru hud på hendene mykere, reparerer og forsterker neglene, og hindrer huden fra å miste fuktighet. Ingrediensene har en mykgjørende og fuktighetsgivende effekt. 

14. Gelatinbad for neglene

Gjør klar gelatin til matlaging ved å følge instruksjonene på pakken. Mens den fortsatt er varm, la neglene bade i gelatin i rundt tre minutter. Vask og tørk deretter hendene og påfør en håndkrem eller naturlig olje du liker.

Gelatin lar det reparere neglene helt, siden det er en blanding av proteiner og peptiver som styrker bindevevet og tilfører elastisitet til hud, negler og hår.

I tillegg er gelatin rikt på biotin og mineralsalter som gir næring til neglene. Gjør dette hver dag for å se forskjell på kort tid!

15. Melk, oliven og ... poteter for slående negler

Du kan forbedre tilstanden til huden på hendene og tørre, skadede negler med å blande to poteter, to spiseskjeer olivenolje og en spiseskje melk. Påfør behandlingen og rens med varmt vann etter rundt 15 minutter. Gjenta flere ganger, så vil du se at huden og neglene blir sunnere og glattere. 

Hvordan pleie neglebåndene? 

De er like viktige, men vi hopper ofte over dem. Hvis neglebåndene ikke ser bra ut, vil ikke neglene eller hendene se bra ut heller. Ryddige og fine neglebånd er nøkkelen bak en vakker manikyr. 

Hvorfor blir neglebåndene skadet? 

De er skjøre og blir konstant utsatt for skade. Vaskemidler og fysisk skade gjør at de er slitne og fæle ut. Feil utført manikyr (f.eks. overdreven trimming) er en annen kilde til stygge neglebånd. 

Neglebåndrelaterte problemer stammer ofte fra atopisk dermatitt eller eksem. Tørre neglebånd rundt neglene kan også være forårsaket av været (minusgrader, kald luft, vind, varme). Vi er ofte skyldige i å tørke dem ut ved å ikke bruke håndkrem etter håndvask. 

Hvordan reparere tørre neglebånd

Hva er det beste remediet for tørre neglebånd? Naturlige skjønnhetsoljer, så klart. De vil ikke bare tilføre fuktighet, motvirke tørrhet, reparere og pleie med kraften fra vitaminer, planteseroliner og flavonider, men de vil også takket være umettede fettsyrer) beskytte mot ytterligere skade. Samtidig pleier de neglene og er en vanlig ingrediens i de fineste neglebalsamene. 

En næringsrik håndkrem er din beste allierte når det kommer til å pleie neglebåndene - bruk den som en intens reparerende behandling; påfør et tykt lag av produktet på hendene og neglebåndene før du legger deg. 

Slutt å klippe neglebåndene. Bruk en trepinne til å dytte dem ned i stedet - dette er mye mer skånsomt. Husk alltid å påføre et stoff som mykgjør neglebåndene først. For å hindre at neglebåndene tørker ut, tilfør fuktighet til neglene dine: bruk en planteolje eller bland noen av de kraftigste reparerende stoffene som også gjør neglene sterkere i tillegg. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring