Håroljemetoder. Hvordan utfører man de Beste Hårbehandlingene?

Håroljemetoder. Hvordan utfører man de Beste Hårbehandlingene?

Det finnes en rekke håroljemetoder, som er det som er best med håroljebehandlingene til å begynne med. Ingen kan påkreve at du følger spesifikke regler. Det finnes ingen begrensninger.

Du bestemmer hvor mye tid du vil bruke på håroljing. Når du oljer inn håret ditt kan du bestemme hvor ofte du bør (eller ønsker) å gjøre det. Tenk over om du er interessert i intensiv reparasjon, eller kanskje bare trenger en behandling som beskytter, temmer og forskjønner håret ditt.

Det finnes så mange håroljingsmetoder du definitivt vil elske.

Du tvinges heller ikke til å kun bruke en metode i hårpleien din. Selvfølgelig kan du endre på eller kombinere dem.

Med andre ord: takket være håroljing kan du lage din egen personlige, perfekt gjennomtenkte skjønnhetsrutine som møter behovene dine.

Håroljing kan gjøres når som helst, selv på nattestid.

Før du lærer mer om de beste håroljingsmetodene bør du vite at håroljer kan påføres både i tørt og fuktig hår. Derfor finnes det to oljebehandlingsversjoner: våt og tørr. Hver versjon tilbyr ulike, egne metoder.

OLJING AV VÅTT HÅR

Partiklene i oljen vil være i stand til å penetrere helt inn i håret om du prøver ut oljing med vått hår. Hårfibrene i vått hår er nemlig åpne, som gjør at flere partikler er i stand til å penetrere inn i håret.

Våt håroljing kan gjennomføres på mange måter:

1. Håroljing før vask.

Du væter håret ditt med vann eller en urteblanding (f.eks nesle eller kjerringrokkekstrakter) og påfører oljen. Du kan påføre oljen både i hår og hodebunn med denne metoden. Mengden tid du lar oljen sitte i håret er opp til deg. Du kan la den sitte i et par timer, en time eller 30 minutter. Jo lengre den "sitter" i håret ditt, jo bedre.

Deretter bør du vaske håret ditt med en delikat sjampo uten komedogene eller dehydrerende virkestoffer. Dette kan blant annet være en sjampo for barn.

2. Håroljing etter vask.

Vått hår har åpne fibre og bedre absorberingsevne, og derfor er det fullstendig klart for den reparerende kraften oljer har. Når du oljer inn håret etter vask må du huske å ikke påføre oljen i hodebunnen, fordi dette kan tynge håret ned. Vi påfører kun oljer i hårlengdene; fra midten til tuppene.

3. Håroljing med balsam.

Dette er en veldig rask og komfortabel oljingsmetode. Anbefalt for kvinner som har dårlig tid. Den involverer å blande et par dråper av oljen med favorittbalsamen din, for så å påføre i håret. Oljen styrker virkningen av balsamen. Den er et naturlig virkestoff som kan forstyrres av de syntetiske virkestoffene enkelte balsamer inneholder. Det er derfor du bør investere i en balsam av høy kvalitet som inkluderer naturlige ingredienser. På slutten av behandlingen kan du vaske blandingen grundig av.

4. Håroljing i vannbad (i bolle).

Dette er også en rask metode. Du heller ca. 5 ml olje i en bolle eller vask fylt med vann og væter håret i det. Oljing i bolle lar deg berike behandlingen: du kan tilsette en rekke naturlige virkestoffer som forskjønner hårfrisyren din, f.eks urteekstrakter, melk, honning, aloe vera juice eller sitron. Etter litt tid må du vaske håret ditt. Du kan også legge et håndkle over håret for kraftigere effekter og la oljen gjøre det den gjør best.

5. Håroljing med spray.

Dette er en veldig delikat form for håroljing. Du blander en olje med vann eller urteblanding og sprayer denne blandingen i ferskt vasket, fuktig hår. Du trenger en forstøverflaske for å spraye blandingen i håret ditt. Sørg for at du ikke bruker for mye olje. 5 ml olje og 250 ml vann eller urtevann er nok. Unngå hodebunnen når du sprayer den oljetilsatte sprayen i håret. Håroljing med spray beskytter håret mot varmestyling og gjør det enklere å style.

6. Håroljing i sauna (våtkompress til håret)

Dette er en ekstremt komfortabel form for håroljing som ikke krever at du har vått hår. Du kan påføre oljen i tørt hår og hodebunn, og legge et håndkle vætet i varmt vann over. Naturlige oljer elsker varme fordi de styrker hårets reparasjonsprosesser og gjør at oljepartiklene beveger seg raskere.

OLJING AV TØRT HÅR

Denne typen oljing involverer påføring av olje i tørre hårstrå eller hodebunn. Hovedoppgaven oljen har er å beskytte og forskjønne håret. Dette temmer uregjerlige hårstrå og forebygger mot statisk elektrisitet, tilfører mykhet og glans. Tørrhåroljing er i stand til å reparere håret ditt om du forlenger behandlingstiden.

Her er de beste tørroljemetodene:

1. Håroljebehandling over natten.

Om du påfører olje i hår og hodebunn og lar det sitte hele natten, vil produktet være i stand til å gi intensiv reparasjon. Det anbefales å dekke håret med et varmt håndkle eller en dusjhette for å unngå fettflekker på pute- og dynetrekk. Deretter må du vaske håret ditt grundig med en mild sjampo morgenen etter. Håroljing over natten er et av de kraftigste reparerende hårbehandlingene.

2. Håroljebehandling i tørt hår før vask.

Denne typen oljing er mindre intensiv enn en nattbehandling. Forskjellen ligger i hvor lenge oljen sitter i håret, som er vårt valg. Du kan la oljen sitte i et par timer om du har fri fra jobb en dag. Det er også mulig å gjøre behandlingstiden kortere - 30-60 minutter. Etterpå skal oljen vaskes grundig vekk.

3. Håroljing i tørt hår etter vask.

Denne metoden består av påføring av oljen i vasket og fønetørt hår. Unngå hodebunnen når du fordeler oljen. Hvis ikke kan du oppleve at oljen tynger ned hårstråene. Denne typen tørrhåroljing er der for å beskytte og nære, i tillegg til å forebygge mot krusing og statisk elektrisitet. Som resultat vil hårfrisyren din se fantastisk ut rett etter påføring.

4. Håroljing før styling.

Om håret ditt må håndtere regelmessig varmestyling og varmluftstrømninger (fra hårføner, krøllejern eller flattjern) bør det beskyttes mot skader og ekstrem dehydrering. Håroljing før stylingen vil beskytte håret ditt mot virkningen av høye temperaturer og ulike mekaniske skader.

5. Håroljing etter styling.

Du kan påføre litt olje etter styling for et mer sjarmerende frisyreresultat - proppfullt av glans, sprett og vitalitet. Oljen beskytter mot skadelige værforhold og forbedrer utseendet på håret.

6. Oljing av hårtuppene.

Hårtuppene er alltid de mest skadde delene av håret. Vi bør holde dem i god stand og massere litt hårolje i regelmessig. Denne håroljingsmetoden kan benyttes flere ganger om dagen.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring