Hårpleie mot forurensning - Hvordan beskytte håret mot giftstoffer, by-forurensning og smog?

Hårpleie mot forurensning - Hvordan beskytte håret mot giftstoffer, by-forurensning og smog?

Hvordan byen påvirker håret, beskyttelse mot giftstoffer, hår-detox, hvordan du kan beskytte håret mot by-forurensning, hårpleie mot forurensning - disse stikkordene og spørsmålene fyller internettet.

Om høsten og vinteren, når ingenting beskytter oss mot forurenset luft og når vi ikke har noen sjanse til å rømme fra smog og oppvarmet luft fra varmepumper, blir beskyttelse virkelig viktig. Finn ut hvorfor, samt de beste prosedyrene for hårpleie som adresserer hårbehov som er forårsaket av den moderne sivilisasjonen. Begynn å pleie lokkene dine slik de bør.

Hårpleie mot forurensning - Hva er det?

Det betyr hårpleie som beskytter hår mot forurensning og smog, som er en type luftforurensning som består av en blanding av tungmetaller: nitrogendioksid, ozon, karbonmonoksid, polysyklisk aromatisk hydrokarboner, kadmium, kvikksølv, bly, partikkelstoffer PM10 og PM2.5 . De er farlige og har en giftig effekt på menneskekroppen, inkludert hår og hud.

Hårpleie mot forurensning - en trend eller must?

Hårpleie mot forurensning er en av få trender som ikke er kommet av behovet for skjønnhet, innovasjon eller moderne kosmetologi. Det er en trend som oppstår fra behovet for å beskytte oss mot utviklingen fra den moderne sivilisasjonen. De høye nivåene av luftforurensning, aircondition/varmepumper, sigarettrøyk, UV-stråling og skadelig lys som sendes ut av nettbrett og smarttelefoner, bidrar til forekomsten av frie radikaler, oksidativt stress samt fremmer aldring av hud og hår.

Partikkelstoff 2.5 sies å være den farligste. Med andre ord, det er støvet hvis diameter ikke overstiger 2,5 mikrometer. Slike partikler er bittesmå, og vil uanstrengt gjennomtrenge kroppen, og påvirker også de ytre delene av kroppen som hår og hud.

Hvem bør ha beskyttelse mot forurensning?

Beskyttelse mot forurensning er ofte forvekslet med anti-aldring. Faktisk reduserer fuktighetskrem og profesjonelle hårprodukter ment for å beskytte mot forurensning også aldringsprosesser, men de er likevel passende for alle aldre. Utvilsomt gir luftforurensning utfordringer. Det er grunnen til at til og med babyens hudpleie skal omfatte produkter med naturlige oljer rike på vitamin A, C og E. Alle bør beskyttes mot forurensning, uansett alder. Det betyr for det meste om vinteren og høsten og angår mennesker som bor i storbyer - det er der konsentrasjonen av giftstoffer er høyest.

Beskyttelse mot forurensning - hva beskytter vi egentlig?

Bortsett fra å ta vare på helse, velvære og ungdommelighet, kjemper vi for å opprettholde hår og hud i god stand. Dessverre er uønskede pletter på hud og hår fremdeles synlige for det blotte øye. På grunn av smog og forurensning i by, ender du opp med svakere hår, skadede indre hårstrukturer, økt porøsitet, alvorlig hår-dehydrering samt endringer i hudstrukturer (eksem, allergiske reaksjoner, kviser, seborrhea, inflammasjon, aldring).

Hårpleieprodukter mot forurensning - Egenskaper og effekter

Kort sagt, dette er produkter som leverer intensivert beskyttende effekt; kvaliteten kommer av å kombinere spesielle stoffer med komplette sett med ingredienser som effektivt blokkerer skadelige miljømessige aggressorer fra å trenge gjennom hår- og hudlag. Hud- og hårprodukter mot forurensning beskytter mot oksidativt stress, aldringsprosesser, intensiv og akselerert ødeleggelse av celler, og bremser celledelingsprosesser som foregår i hud- og hårmatrise.

I dag er det et must å bruke produkter som beskytter mot forurensning

De anbefales for personer som er utsatt for luft forurenset av bileksos, sigarettrøyk, skorsteinsstøv, samt folk som tilbringer mye tid i luftkondisjonerte rom og jobber foran dataskjermer. Kremer, sjampo, balsam eller oljer beskytter effektivt mot oksidativt stress som forårsaker akselerert aldring av huden.

Hvorfor skal håret beskyttes mot smog?

Hår er ikke bare den ytre delen som består av keratinlag og cortex. Roten av håret som heter hårsekk og som ligger i huden, er den eneste levende delen som kontinuerlig jobber og «bærer» nye hår. Tungmetaller, giftstoffer, by-forurensning, røyk, smog og UV -stråling forvrenger både arbeidet og celledelingsprosessene som finner sted i hårets matrix. Følgelig bremser de betydelig hårvekstprosessen, og for å gjøre saken enda verre, bidrar de ofte til å utvikle overdrevent hårtap.

Smog, som allerede har blitt nevnt, påvirker de ytre hårlagene – de blir drastisk dekt av giftstoffer. Vinteren er ikke den eneste sesongen vi absorberer forurenser luft, derfor må vi gi lokkene beskyttelse hele året og gi dem delikat, men effektiv detox. Og dette kan gjøres ved å olje hår med passende oljeblandinger.

Hårpleie mot forurensning - Hvordan fungerer det?

Hårpleieprodukter som tilhører gruppen av beskyttende produkter, utgjør en spesiell type kosmetikk. Nemlig at oppgaven deres ikke bare er begrenset til å beskytte og fornye lokkene. Kort sagt er dette produktene som detoxer hår – altså fjerner urenheter og giftstoffer fra håret.

Blant de mest essensielle effektene har vi:

  • Beskyttelse av lagene i kurtikula
  • Beskyttelse av hodebunnen
  • Beskyttelse mot tungmetaller
  • Beskyttelse mot stråling (UV, samt såkalt synlig lys)
  • Detox i tillegg til dyp rens av hår og hodebunn
  • Hår-regenerering, nærende og forsterkende
  • Gi håret oksygen (oksybrasion eller mesoterapi ampuller)

Anti-forurensning for hår – produkter og behandlinger som beskytter håret mot giftstoffer

Hår-detox betyr en serie produkter som tar sikte på å kjempe og beskytte hår mot smog, forurensning og UV-stråling.

1. Sjampo - Gå alltid for et micellar produkt, rik på stoffer med rensende egenskaper som Baicalin-urter eller hindu-makerater.

2. Skrubb - mer inngripende enn en micellar sjampo; Den fjerner giftstoffer fra hår og hodebunn. I tillegg vil en skrubb forbedre sirkulasjonen av blod til overflaten av huden og stimulere celledelingen.

3. Hårvask - Den beste formen for detox i kampen mot smog, er eddik. Brukes som hårvask, renser bedre enn vann gjør og etterlater i tillegg håret surt. Slik hindres dehydrering av håret og skader på kurtikula.

4. Balsam - Det kan være i form av olje med svært beskyttende evner, eller være en spesiell balsam som ikke bare nærer, men som også beskytter håret og fjerner giftstoffer.

5. Håroljing - den tryggeste behandlingen mot forurensning av håret. Utvilsomt tjener oljer deres formål i mange aspekter av hårpleie: de kondisjonerer og renser hodebunnen, detoxer hårstrået, skaper et skjold mot giftstoffer og forurensning, forhindrer skader og regenererer. Om vinter og høst anbefales det å ha håroljebehandling mer enn én gang i uken.

6. Spesialistbehandlinger - oksygenering av hår - Nå for tiden blir oksybrasion og oksygen mesoterapi anerkjent som svært populære behandlinger som fungerer som en frelse for hår utsatt for den aggressive påvirkningen til giftstoffer.

 

Hårpleie mot forurensning - Hva skal jeg se etter i skjønnhetsprodukter?

Bortsett fra laboratorieutviklede, innovative ingredienser som tilsettes kremer og hårmasker, inneholder kosmetikk merket som «anti-pollution» ofte en rekke vitaminer, eller naturlige oljer som utgjør kilden til vitamin A, C, E så vel som steroler og flavonoider. I kampen mot forurensning fra bymiljøet kan du i tillegg vende deg til beroligende allantoin, nikotinamid (forsterker det beskyttende laget), patenterte sammensetninger av planteekstrakter eller velbalanserte blandinger av oljer som forhindrer ukontrollert hårporøsitetsnivå. Ovennevnte urter og hinduplanter forhindrer overdreven produksjon av frie radikaler som gjerne skjer i tilstedeværelsen av tungmetaller

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring