HÅR FRA HELE VERDEN. DEL 6: Hårpleie i oseanisk og australsk stil

HÅR FRA HELE VERDEN. DEL 6: Hårpleie i oseanisk og australsk stil

Drømmer du om å ha nydelig hår? Dra til Australia! Der finner du nemlig helt naturlige og kraftig pleiende ingredienser som ikke finnes noe annet sted i verden. Australia og Oseania-landene er typiske "planteland" med det største antallet endemiske planter i verden.

Det viser seg at verdens minste kontinent ikke bare er det såkalte paradiset for surfere, dykkerfanatikere i det største korallrevet, megalomaner (opera i Sydney) og ... strutser ... Australiere setter stor pris på innfødtes produkter, som kvalitetsmessig er en av de beste i verden. Hvordan ser australsk hårpleie ut i lys av denne informasjonen?

HÅR I ULIKE VERDENSHJØRNER DEL: 6 - OSEANIA OG AUSTRALIA

Hva kan vi lære av kvinner som bor i Oseania og Australia?

AUSTRALIA - HÅRPLEIE

Verdens mest uvanlige og minste kontinent overrasker med en overflod av stedegne planter og originale oljer som ikke finnes noe annet sted. Kvinner i Australia kan være stolte av sin lidenskap for å ta vare på skjønnheten sin. Med et slikt mangfold av fantastiske komponenter til rådighet, ønsker de ikke å bruke tilfeldige produkter, da de setter pris på kvalitet og økologiske råvarer, fortrinnsvis lokale. Australia imponerer med et bredt utvalg av naturlige skjønnhetsprodukter som skyldes den lokale floraen. Variasjonen er så stor at beskrivelsen av alle planter, alger, oljer, leire og marine mineraler ville være like omfattende som et leksikon. I dag vil vi diskutere de mest populære produktene som brukes i Australia når det gjelder hårpleie.

Kakadu plomme vokser i de nordlige delene av Australia og er en frukt som inneholder mer C-vitamin enn appelsiner fra Florida. Den er en frelse for hud som er skadet av UV-stråling, den er en utmerket antioksidant som lyser opp og beskytter hud og hår mot forurensning og skadelige værforhold. Kakadu plomme "helbreder" hodebunnen og gjenskaper håret på en perfekt måte. Dessuten forebygger den aldring og bremser gråning av håret.

Kengurupote (anigozanthos) - hvor kommer navnet fra? Den rørformede formen på blomsten er dekket av fløyelsaktig hår og har spisse fliker som ligner en kengurupote, derav navnet. Heldigvis lukter den ikke som en kenguru - anigozanthos har en herlig duft og er en god ingrediens i hårbalsam. Kengurupote gjør håret mykt og forbedrer hårets vitalitet og elastisitet.

Australsk tang kan kalles "marine grønnsaker" fordi de inneholder så mange nærende og gjenskapende næringsstoffer. Niacin, tiamin, riboflavin, proteiner, vitamin A, C, E, K, PP, jern, kalsium, jod, kobber, fluor, fosfor, sink - dette er hele galaksen av alt som håret trenger for å opprettholde sin utrolige utstråling, helse og forhindre tynning. Tang er et konstant element i pleien, ikke bare av håret, men av hele kroppen. De inkluderes også gjerne i kostholdet og regnes som en av supermatvarene som utfyller manglene på vitaminer og mineraler. Det er verdt å "mate" håret med dem - da de er den utmerkede behandlingen som nærer og intensiverer hårets fantastiske utseende.

Barken av australsk villkirsebær - en uerstattelig ingrediens i balsam og sjampo. Den gir håret ekstraordinær elastisitet og styrke, gjør det skinnende og velpleid, og tilfører samtidig en rekke mikronæringsstoffer og vitaminer (jern, kobber, kobolt, sink, magnesium og mangan, samt vitamin C og E). Barken fra australsk villkirsebær forbedrer ikke bare hårets tilstand, men etterlater også en herlig, intens blomsterduft.

Australsk villfersken - Aboriginerne kaller villfersken for "quandong" for å understreke at den er unik og uforlignelig. Ekstraktet av villfersken er et verdifullt stoff som gir næring og fuktighet til håret, forbedrer glansen og forsterker hårfargen. Australsk villfersken er ofte en viktig komponent i balsam og sjampo beregnet på fargebehandlet og uregjerlig hår. 

Perlepulver - Kvinner i Australia regnes som eksperter på perler: I flere tiår har landet vært verdens største produsent og eksportør av de skinnende havjuvelene. Perlepulver har vært kjent i over 4000 år, og så langt har man ikke funnet noe som gir en så diskret glød og samtidig forbedrer hårets og hudens utseende. Perlepulver inneholder mer enn 20 aminosyrer som er en del av kroppens celler, og i tillegg er det en verdifull kilde til et stoff som kalles conchiolin - tilsvarende menneskelig keratin (det viktigste strukturmaterialet i hår). I tillegg stimulerer perlepulveret melaninnivået (forsinker gråning), balanserer talgsekresjonen slik at håret ikke blir for fett i hodebunnen, lindrer brannsår, beskytter mot de negative effektene av miljøforurensning, gjenskaper og fukter håret og polerer det perfekt.

Australsk jojobaolje - Australiere er opptatt av å behandle håret med olje. Naturlige og eteriske oljer er en fast del av hårpleierutinene deres. De griper gjerne til ferdige produkter basert på oljer, og jojobaolje ser ut til å være den mest populære oljen på kontinentet. Jojobaolje er hentet fra innfødte skrubbebær som vokser i et rent ørkenklima, og er en utmerket olje: den er lett, absorberes raskt, overbelaster ikke håret, inneholder squalen som regulerer talgkjertlene, forbedrer hårets styrke, elastisitet og glans. Jojobaolje er et av de mest fantastiske pleiestoffene. Den kan ikke bare brukes til hårpleie, men hele kroppen og ansiktet vil dra nytte av den ettersom den revitaliserer huden og lindrer kviser.

Piliolje (canarium ovatum) - olje som er kaldpresset fra pilinøtter, er verdsatt av innbyggerne på kontinentet og anses å være mer verdifull og sunnere enn olivenolje. Denne uraffinerte oljen brukes av australiere hovedsakelig til hårpleie. Oljen er rik på omega-fettsyrer, en rekke verdifulle mineraler (jern, magnesium, proteiner og vitamin E, A og alle de 8 essensielle aminosyrene). Piliolje kan brukes alene eller i kombinasjon med andre naturlige oljer. Dessuten brukes den ofte til å bløtgjøre mineralleire, og i denne formen gjør den underverker som en hårfornyende maske.

Australsk humle har i flere tiår vært verdsatt ikke bare i ølproduksjonen, men også som en utmerket hårforsterkende ingrediens. Australsk humle er et utmerket middel for å forsterke hårrøttene, øke hårveksten, gi fuktighet og forbedre strukturen i hårstråene. Australsk humle fjerner også problemet med flass, har antibakterielle egenskaper, regulerer teglproduksjonen og polerer perfekt. Ikke rart at australiere setter pris på humle i daglig hårpleie. Du kan bruke det som en infusjon laget av humlekegler, eller se etter hårpleieprodukter som inneholder naturlig humleekstrakt.

Australsk ginseng - en svært verdifull ingrediens for tynt, svekket hår som mangler energi, vitalitet og elastisitet. Ginseng er verdsatt for sine foryngende egenskaper, og det er derfor den ofte finnes i produkter for modent hår. I tillegg er det en utmerket ingrediens i ulike nærende og gjenskapende serum for hårtupper. Saften fra ginseng brukes også for å lage en unik naturlig olje. Oftest blir roten av australsk ginseng dynket i kokosnøttolje eller jojobaolje. Hårolje ved hjelp av saften fra ginseng stimulerer hårrotens arbeid, hemmer håravfall og stimulerer hårets vekst.

Australia er et land der eteriske oljer brukes med lidenskap - ikke bare til aromaterapi. De tilsettes ofte i kosmetikk for å øke pleieegenskapene. Hvilke australske eteriske oljer er mest populære innen hårpleie?

Fragoniaolje (agonis fragrans) - er en populær eterisk olje som kan tilsettes hårmasker og balsam. Den kombineres også med naturlige oljer for å forsterke deres antibakterielle og desinfiserende effekt. Fortynnet duftolje, påført i hodebunnen, regulerer nivået av talgsekresjon, kurerer flass og betennelse i huden. Den inngår ofte i hårvekststimulerende oljeblandinger som også lindrer hodebunnen.

Olje fra australsk sandeltre - en av de eldste oljene i verden - kan dateres tilbake til Kleopatras tid og finnes også i gamle indiske legebøker. En spesiell variant av sandeltre, kalt santalum spicatum, vokser over store områder i Australia. Dens antimikrobielle egenskaper er sterkere enn den verdensberømte tea tree-oljen. Sandeltreolje tilsettes ofte i rensende og talgregulerende sjampo. Den lindrer hudbetennelser og bidrar til å rense hodebunnen.

Niaouli Essential Oil er en naturlig olje som utvinnes av blader og kvister fra planten med samme navn. Den har sterke antiseptiske egenskaper, dreper sopp og har betennelsesdempende, tonende og antibakterielle egenskaper. Den finnes tilsatt i sjampo og ansiktsemulsjoner. Niaouli er kjent som en olje som perfekt styrker immunforsvaret og lindrer allergisymptomer - den er derfor et "takknemlig" tilskudd til sensitive hårpleieprodukter.

En annen desinfiserende, helende og betennelsesdempende olje er den som utvinnes fra eukalyptustreet. Eukalyptusolje bidrar til å rense hodebunnen, bekjemper flass og kviser, polerer håret og gjør det mykt og spenstig.

Ylang Ylang eterisk olje (olje fra Ylang Ylang-treet) - dette er en annen eterisk olje som er svært populær over hele verden. Duften er et fantastisk elskovsmiddel, men den har også sterke berikende og pleiende egenskaper. Ylang Ylang-oljen motvirker skallethet, stimulerer hårsekkene til å vokse, fremskynder sårheling og irritasjon og regulerer taglproduksjonen i hodebunnen. Australiere tilsetter noen få dråper av dette kostbare stoffet i hårmasker og balsam, eller beriker leirebasert kosmetikk og hårhydrolater.

Eterisk olje av anis-myrte er en av de mest populære oljene i Australia. Kvinner bruker den gjerne i hårpleie, fordi den fremmer hårets vekst, renser hodebunnen og styrker den subkutane blodsirkulasjonen. Den stimulerer og forfrisker røttene, så den tilsettes ofte i alle typer ampuller som motvirker tynning av håret og styrker hårsekkene. Anismyrteolje har enda en egenskap som er høyt verdsatt av kvinner: Hvis den påføres på en børste eller kam, gjør den det lettere å fjerne floker og temme uregjerlige hårstrå.

OSEANIA - HÅRPLEIE

Australia er omgitt av 13 andre øystater som kan skryte av et tropisk klima og helt rent, fritt for røykblandet tåke og forurenset luft. I Oseania finnes det sjeldne, eksotiske plantearter som ofte brukes i kosmetikk og medisin.

Den mest populære planten som dyrkes på tropiske øyer er også kjent i mange andre varme regioner i verden - kokospalmen. Kokosoljen er mye brukt til kulinariske formål og i kosmetikk (kokosolje er den vanligste komponenten i sjampo, balsam og hårmasker). Likevel finnes det også planter som er uvanlige for andre kontinenter. New Zealand (og noen områder i Australia) kan skilte med en helt spesiell frukt: tamarillo, også kalt tomattreet, er egentlig ikke en grønnsak. Denne tropiske, australske frukten er verdsatt for sine uvanlige smaksegenskaper og for sine anti-aldringsegenskaper. Tamarillo bremser aldringsprosesser i hår og hud, er en verdifull kilde til vitamin A - beskytter mot frie radikaler, mens vitamin C støtter produksjonen av kollagen og styrker blodkarstrukturen. Tamarillo inneholder, i likhet med den "innfødte" tradisjonelle tomaten, en høy konsentrasjon av kalium, som hemmer hårtap og styrker svekkede hårrøtter. Frukten kan påføres hår, ansikt og hodebunn i form av en tykk grøt, ofte tilsatt noen dråper naturlige oljer.

Gurkemeieolje er en populær olje med beroligende og anti-aldrende egenskaper som anbefales til pleie av moden hud og hår. Den er kjent over hele verden og dyrkes i stor skala på New Zealand. Det er en kraftig antioksidant som også anbefales til pleie av fargebehandlet og bleket hår.

Alle øystater setter pris på og utnytter sjøalgenes gunstige virkning - i denne delen av verden finnes det et dusin forskjellige varianter som inngår i kosten og brukes som kosmetikk med sterkt gjenskapende egenskaper som er verdifulle for hud og hår.

Et annet populært kosmetikkprodukt fra New Zealand er harakekeekstraktet, som ofte tilsettes i sjampo eller hårrens og er kjent for sine helbredende og styrkende egenskaper. Ekstraktets viktigste oppgave er å lindre irritert eller sensitiv hud, berolige brannsår og ta perfekt vare på tungt, tykt og volumløst hår.

På grunn av sine beroligende og lindrende egenskaper brukes saften fra olivenolje og kawakawa-planter også i sjampo som anbefales for sensitiv hodebunn. Den har smertestillende og betennelsesdempende egenskaper og beskytter hodebunnen mot sterk sol og høye temperaturer.

Nesten hele Oseania og de fleste områder i Australia er tropiske skoger og et bredt spekter av eukalyptus varianter - de er et høyt verdsatt kosmetisk og aromaterapimiddel. Den nevnte eukalyptusoljen er en av de mest populære ingrediensene som brukes til pleie av tungt og fett hår.

En annen plante som er karakteristisk for New Zealand-regionen er newzealandsk lin (ofte kalt newzealandsk hamp). Olje presset fra frøene til denne planten er spesielt verdsatt i hårpleie. Den kalles harakekefrøolje og er populær på grunn av den høye konsentrasjonen av omega-6-linolsyre. Harakekefrøolje er en verdifull kilde til fytosteroler som stimulerer kollagensyntesen, forebygger håravfall og styrker hele hårets lengde, fra røtter til spisser.

Vi kan også beundre den fantastiske planterikdommen på Ny-Caledonia (øya er "hjemsted" for 2551 endemiske planter). Spesielt bemerkelsesverdig er de uvanlige og unike bartrærne - mange arter er fredet på øya. Frøene brukes til å produsere eteriske oljer som ofte kombineres med den populære kokosnøttoljen eller jojobaoljen.

Et annet verdsatt stoff for hårpleie er ibenholt og det ovennevnte sandeltreet. De dyrkes hovedsakelig i regionen Salomonøyene. Ibenholt brukes ikke bare til produksjon av møbler og skulpturer. Det viser seg at ibenholt ekstrakt har utmerkede anti-cellulitt egenskaper, og stimulerer også subkutan blodsirkulasjon. I tillegg, hvis det brukes systematisk i form av hodebunnskrem - bidrar det til bedre hårvekst og beskytter røttene mot å falle ut. Den har også anti-aldringseffekter og beskytter mot frie radikaler.

Samoa kan skryte av å ha massedyrking av en plante som heter colocasia esculenta, ofte kalt taro. Ulike deler av den er mye brukt i medisinen: taro er et perfekt middel mot irritert hodebunn, alle sår og betennelser i overhuden. De kosmetiske egenskapene er imponerende: Taro er rik på sukker, oligopeptider og flavonoider. De aktive ingrediensene stimulerer sterkt cellemetabolismen: Derfor brukes ekstrakter fra planten til å håndtere problemer knyttet til svekket og tynnere hår. Taro er også utmerket som ingrediens i gjenskapende kremer og ansiktsmasker.

Eksotiske frukter fra Oseania er, i tillegg til sin fantastiske smak, ofte verdsatt for sitt rike innhold av vitaminer, mineraler og aminosyrer. De blir ingredienser i naturlige masker og kombineres med naturlige oljer for å gi næring til hår og hud. Bananer, jackfrukt og meloner er blant de vanligste fruktene som dyrkes på Kiribati. De er ikke bare næringsrik mat, men også naturlig kosmetikk som er gunstig for kropp og hår.

Tropiske og eksotiske ingredienser til hårpleie? Hvis du er på utkikk etter innovasjon og vil prøve noe nytt, kan du velge naturlige oljer fra Australia og deres unike planteekstrakter - virkningen vil overraske deg positivt. Med tanke på at hårolje er et populært ritual over hele verden, kan ikke et så stort antall kvinner ta feil: naturlige oljer er det beste du kan gi håret ditt!

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring