Fordeler med urtedestillater avslørt. Hvilket urtedestillat bør du velge for å forbedre huden?

Fordeler med urtedestillater avslørt. Hvilket urtedestillat bør du velge for å forbedre huden?

De beroliger irritasjoner, hjelper huden med å regenerere seg og utføre selvforyngelsesprosesser riktig - slik fungerer urtedestillater. Men er de kraftige nok til å erstatte ansiktsvann og kremer? Hva gjør urtedistillater effektive når de brukes til hudpleieformål? I dag avslører vi hemmelighetene med urtedistillater. Lær om de mest populære urtedistillatene og deres fordeler.

Det var ikke så lenge siden bare noen få hørte om dem, men i dag utgjør urtedistillater (f.eks. fuktighetsgivende) en integrert del av daglig hudpleierutine for mange mennesker. Selv om urtedistillater har tatt kosmetikkbransjen med storm, er det fortsatt folk som ikke vet hva urtevann egentlig er, og hvordan man bruker slike produkter riktig. Det er på høy tid å endre dette og oppdage alle fordelene som urtedistillater tilbyr.

Hva er et urtedistillat?

Hva er urtedistillater? Det er det samme som: blomstervann, urtevann, hydrolater/hydrosoler, essensielle vann - det finnes flere navn på denne helt naturlige kosmetikken.

Naturligheten til urtedistillater skyldes måten de blir fremstilt på. Den enkleste måten å forklare hva et urtedistillat er, er ved å forklare opprinnelsen. Urterdistillat er et biprodukt av produksjonen av essensiell olje - ekstraksjonsprosessen av urter ved dampdestillasjon. En gang betraktet som ubrukelig, verdsettes i dag deres fremragende egenskaper for å forbedre hud og hår over hele verden.

Morsom fakta!

Ordet "hydrolat" har sin opprinnelse i det franske språket, der "hydro" står for vann og "lait" betyr melk.

Urtevann for hudpleie

Naturlige urtedistillater som brukes til hudpleieformål, skiller seg ikke mye fra de som brukes for å forbedre håret, som faktisk er bedre kjent som hårhydrosoler.

De er vannbaserte og har en veldig subtil aroma. Selvfølgelig bestemmer planten som urtedestillatet er ekstrahert fra, hvordan det lukter. Til tross for å være fargeløse, er det noen hydrosoler som kan skilles ved sin karakteristiske farge, og dette gjelder for eksempel rosmarinvann, salvievann eller kanelvann.

Likevel bør det innses at et godt urtedistillat - det du vil behandle huden med - må være fri for tilsetningsstoffer: ingen fargestoffer, syntetiske aromaer, konserveringsmidler. Jo enklere formelen er, desto bedre er det for ansiktshuden vår.

Urtekstrakt vs. ansiktsolje

Urtekstrakt eller ansiktsolje? I stedet for å lure på hvilket naturlig produkt som passer huden din best og hvilket som gir bedre resultater i daglig hudpleierutine, bør du bruke begge deler!

Hydrosoler er lettere og trenger raskere inn i huden for å tilføre fuktighet til de dypeste hudlagene. På den andre siden er effektene mindre tydelige. Naturlige oljer derimot er mettet med essensielle fettsyrer og kan forhindre væsketap. Effektene de gir er definitivt mer dramatiske. Sammen danner de et team som kan håndtere spesielle oppgaver!

Oljer som du kan kombinere med urtedistillater bør være helt naturlige, kaldpresset og ufiltrert. Arganolje, mandelolje og jojobaolje er de beste valgene, men selvfølgelig er de ikke de eneste oljene du kan bruke.

Hvordan bruke urtedistillat og skjønnhetsolje riktig?

Selv om det kan virke litt komplisert for noen å kombinere begge stoffene, er påføring av urtedistillater og oljer på huden fullt mulig. Det er flere måter å prøve det på.

 1. Hydrosol før olje - først, rengjør ansiktet, bruk et urtedistillat, og deretter forhindre dehydrering av huden ved å påføre en skjønnhetsolje i ansiktet.
 2. Hydrosol med olje - hell en dash olje og urtedistillat i håndflaten din, bland begge produktene og gni blandingen inn i huden og gi ansiktet en kort massasje.
 3. D.I.Y. tofase lotion - bland olje med urtedistillat (2:1) og hell blandingen i en flaske; rist før hver bruk, hell på en bomullspad for å tørke ansiktet med det.
 4. D.I.Y. ansiktsmaske - bruk valgt olje og urtedistillat som en base for å lage en ansiktsmaske (eller skrubb, forutsatt at du legger til noen abrasive partikler) med honning, aloevera, yoghurt, avokadomasse, osv.

Hva er fordelene med å påføre urtedistillat i ansiktet?

Uten tvil er urtedistillater skjønnhetsprodukter som Morder Natur har gitt oss. Nylig har vi begynt å verdsette slike gaver oftere fordi vi har blitt mer bevisste på fordelene som naturlig hudpleie tilbyr.

Uten tvil er den største fordelen med urtedistillater deres nøytrale pH, derfor er det så enkelt for dem å spille i takt med huden vår og gjenopprette balansen i den. De verken irriterer eller forårsaker allergiske reaksjoner. Det de gjør i stedet er bare å gi lindring. Likevel er dette ikke de eneste fordelene med å bruke urtedistillater til hudpleie. Hva er alle de andre egenskapene til hydrosoler?

Naturlige urtedistillater for ansiktet:

 • Viser evne til å berolige huden
 • Motvirker betennelser
 • Reduserer rødhet og kviser
 • Tonifiserer og gjenoppretter naturlig pH i huden
 • Har en antiforurensning og antioksidativ effekt
 • Renser huden og bekjemper bakterier
 • Lar huden føles frisk og forbedrer fuktighetsnivåene

Selvfølgelig er flertallet av de nevnte egenskapene strengt knyttet til fordelene som tilbys av en plante/urte som et bestemt hydrosol blir utvunnet fra. Derfor kan du forvente å oppnå forskjellige effekter når du bruker forskjellige blomstervann og urtevann.

Vanlige hydrosoler og deres egenskaper

Nedenfor finner du 10 av de mest populære urtedistillatene presentert sammen med deres effekter på huden.

 1. Rosevann - fukter huden forsiktig, jevner den ut og forbedrer smidigheten. I tillegg fremmer rosevann sårheling, styrker blodkar, reduserer rødhet og betennelser (det høyeste kvalitetsrosevannet fås fra damaskusrose).
 2. Cistusvann - viser rensende egenskaper, etterlater huden frisk, strammer porene, lysner etter aknearr, normaliserer huden og forbedrer smidigheten og forynger.
 3. Lavendelvann - er antiseptisk, lindrer irritasjoner, reduserer hevelser (f.eks. poser under øynene), nærer huden og gir den en sunn tone. Dessuten er lavendelvann en antioksidant og kan lette de naturlige selvforyningsprosessene i epidermis.
 4. Trollhasselvann - (kjent som hamamelisvann) håndterer vanlige hudproblemer som kviser, hudormer og rødhet. Videre er det antibakterielt, reduserer kapillærer, hjelper huden med regenerasjon og har en antiseptisk effekt.
 5. Grønn te-vann - inneholder tanniner som er forbindelser med antibakterielle egenskaper og antioksidative polyfenoler. Det som er viktigst er imidlertid at grønn te-vann er kjent for sine beroligende evner, det hjelper med å kurere solbrenthet og reduserer sprukne kapillærer.
 6. Aloevera-vann - er en svært effektiv fuktighetskrem som også er i stand til å forynge huden ved å oppmuntre til syntese av kollagen og elastin, som er to proteiner som er ansvarlige for å opprettholde hudens smidighet og fasthet.
 7. Bringebærvann - anerkjent for sine flotte hudforyngende egenskaper. Det jevner ut huden, fukter den og toner den for å hjelpe den med å bevare et ungdommelig utseende. I tillegg gjør bringebærvann det lettere for huden å regenerere seg og eliminere betennelser. Det beskytter huden.
 8. Rosmarinvann - tilbyr følgende hudfordeler: antioksidasjon, anti-aldring (generelt forynger det), er antibakterielt, antiseptisk, antiinflammatorisk. I tillegg får rosmarinvann sirkulasjonen i huden til å gå, gir næring til huden og forbedrer hudtonen.
 9. Kamille-vann - ikke bare lukter det som eng om sommeren, men det håndterer også irritasjoner, avslapper, lindrer, etterlater huden myk, fuktet og ren.
 10. Opuntiavann - er utrolig rik på vitamin C, vitamin E og provitamin A, derfor hjelper det huden med regenerasjon, forynger, motvirker oksidasjon, nærer dypt og motvirker tidlig hudaldring. Til syvende og sist er opuntiavann også i stand til å lysne opp huden.

Hvilket urtedistillat skal du velge?

Hvilket urtedistillat er best for å forbedre huden? Det er ingen klare svar på dette spørsmålet. Du må rett og slett velge et hydrosol som svarer hudens behov. Her er noen tips som vil hjelpe deg med å velge det perfekte urtedistillatet for ansiktet ditt.

Det beste urtedistillatet for tørr hud

Det må være skånsomt, noe som betyr at det ikke bør ha egenskapene til enstringent, men gi fuktighet. De beste urtedistillatene for tørr hud er: rosenvann, sitronvann, jasminvann, neroli og lotusblomstvann.

Det beste urtedistillatet for sensitiv hud

Det skal berolige irritasjoner og gi god beskyttelse for huden. De beste urtedistillatene for sensitiv hud er igjen rosenvann, bringebærvann, jasminvann, kamomillevann samt lavendel- og kamomillevann.

Det beste urtedistillatet for fet hud/ hud som er utsatt for kviser

Et slikt hudpleieprodukt bør hjelpe fettkjertlene med å fungere riktig (håndtere overaktivitet), rense, være antibakterielt og balansere hudens pH. De beste urtedistillatene for fet hud og hud som er utsatt for kviser er: trollhasselvann, cistusvann, rosmarinvann, jordbærvann og kornblomstvann.

Den beste urtedestillaten for kupert hud

I stedet for å øke blodsirkulasjonen, bør den berolige irritasjoner, gi lindring til huden og styrke kapillærene. De beste urtedestillatene for kupert hud er: rosevann, grønn te-vann, opuntia-vann, lindvann og Helichrysum italicum-vann.

Den beste urtedestillaten for moden hud

Selvfølgelig må den ha en anti-aldringseffekt, fuktighetsgivende, regenererende, forbedre hudens smidighet og beskytte. De beste urtedestillatene for moden hud er: Damask rosevann, appelsinblomstervann, trollhasselvann og opuntia-vann.

Hvordan påføre urtedestillat på ansiktet?

Den enkleste måten å bruke urtedestillat til hudpleieformål er å behandle det som et alternativ til ansiktstoner (spesielt når toneren du bruker er tung, inneholder alkohol og dehydrerer huden!)

Hvordan gjør du det? Den enkleste måten å bruke urtedestillat på ansiktet avhenger av å klappe det lett inn i huden etter ansiktsrensing utført om kvelden. Bare en veldig liten mengde hydrosol hjelper deg med å fukte huden og lindre irritasjoner. Hvis du legger merke til at urtedestillatet ikke har trengt helt inn i huden etter en kort stund - når huden ikke har absorbert alt - kan du tørke av overskuddet med en bomullspad. Det siste trinnet i den naturlige hudpleierutinen avhenger av å påføre en ansiktskrem som normalt.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring