Encyklopedien om Feilfri Hud: HYALURONSYRE

Encyklopedien om Feilfri Hud: HYALURONSYRE

Hyaluronsyre - et annet element essensielt for en feilfri, ungdommelig hud. En skjønnhetspleiejuvel. Dessverre, når vi blir eldre, kan huden miste opptil 50% av syren. Heldigvis kan vi tilføre den med riktige produkter. Lær hvordan hyaluronsyre fungerer, hva du kan oppnå, og hvilken som er den beste.

Hyaluronsyre INCI: hyaluronsyre, natriumhyaluronat

Hva er hyaluronsyre nøyaktig?

Sprøytefri botox, knivløft uten kniv, ungdomseliksir er bare tre av de mange etikettene for hyaluronsyre: det mest verdifulle foryngende ingrediensen som har overtatt verden av estetisk medisin samt kosmetisk og farmasøytisk industri. Det er ikke rart, fordi det er som en iskald slurk vann på en varm dag for huden. Ungdommens kilde er som en kosmetisk superhelt: én molekyl hyaluronsyre kan holde på opptil 4000 ganger sin egen vekt i vann!

Hyaluronsyre er en vanlig kjemisk forbindelse: den forekommer i alle levende skapninger. Det er en polysakkarid som utgjør dermis og lagres i den ekstracellulære matrisen, dvs. den to millimeter tykke laget som ligger rett under epidermis.

Hyaluronsyre i huden: viktig rolle

Fuktighetskraften er ikke den eneste tingen hyaluronsyre spesialiserer seg på. Det er en ekstraordinær substans som - sammen med kollagen - holder huden ung og fast. Syren gjør huden myk som marshmallows. Målet er å gjøre huden smidig, glatt og ungdommelig. Fordi den påvirker nivået og tilstanden til kollagen i huden, sies det at hyaluronsyre er viktigere enn kollagen.

Når nivået av hyaluronsyre synker, ser vi automatisk eldre ut fordi aldringsprosessen intensiveres. Mellom 25 og 50 mister vi til og med 50% av syren, og det er derfor tilføring utenfra betyr så mye.

Hyaluronsyrebaserte produkter

Denne syren er en hovedingrediens i fuktighetsgivende hudpleieprodukter: kremer, masker, kroppslotion, alle slags ansiktsvann og hydrosoler. Den er en essensiell del av ansiktsserum og blir ofte tilført øyekremer og anti-aldringsbehandlinger - det må være krysskoblet hyaluronsyre, fordi denne formen ikke brytes ned raskt i huden, så den har tid til å fylle rynker og forbedre ansiktsformen.

Når den først har funnet sin plass i huden, fungerer den som en svamp: absorberer og lagrer vannmolekyler og lar dem ikke forsvinne raskt.

I tillegg til ferdige produkter kan du kjøpe ren hyaluronsyre, for eksempel som pulver. Likevel er gelformen mer populær. Konsentrasjonen av hyaluronsyre varierer (fra 1% til 5%). Jo høyere den er, desto tykkere er produktet (og desto langsommere er penetreringen i huden...).

Hvis brukt alene er hyaluronsyre sannsynligvis raskere til å fordampe og ta vannmolekyler bort i stedet for å låse dem inne. Derfor er det en bedre idé å blande den med andre ingredienser - du oppretter et fuktighetsgivende serum, det vil si en syreløsning beriket med andre verdifulle kosmetiske stoffer.

Hva skal hyaluronsyre kombineres med?

For å kunne oppfylle sin rolle, trenger hyaluronsyre to essensielle ting:

  1. VANN. Vannmolekyler er utløseren som får syren til å fungere. Derfor må du sørge for at du drikker nok vann, slik at hyaluronsyren har noe å binde seg til.
  2. OKKLUSJON. For å holde vannmolekyler inne i hudlagene så lenge som mulig, trenger hyaluronsyre støtte. Derfor bør du skape en såkalt okklusjon på hudoverflaten - den fungerer som et mikroskopisk beskyttende skjold som hindrer vannet i å forsvinne. [Naturlige oljer] er laget for dette formålet: de danner et okklusivt lag på huden, pluss at de leverer vitaminer og sunne fettsyrer til huden.

Du kan få hyaluronsyre til å fungere enda bedre. Ta en titt på listen over ingredienser som fungerer fantastisk sammen med hyaluronsyre:

  • Koenzym Q10 - beskytter mot tap av hyaluronsyre. Levert med syren, sikrer det førsteklasses hudpleie. Takket være koenzym Q10 fungerer syren bedre og fukter huden mer intensivt. Hvis du leter etter et godt ansiktsserum, bør du sjekke ut hyaluronsyre og anti-aldrende koenzym Q10.
  • Naturlige oljer (avokado, argan, jojoba, macadamia, maracuja): i tillegg til anti-aldring og revitaliserende effekt, passer de perfekt sammen med hyaluronsyre, og skaper en okklusiv hanske som holder vannet på plass (i huden).
  • Kollagen - fiberprotein som huden er bygget av. Takket være hyaluronsyre kan kollagen holde huden i form: elastisk og smidig.

Rynkefyllere og hyaluronsyreprosedyrer

Hyaluronsyre er en juvel mot aldring og rynker. Dens vedvarende popularitet skyldes at et at det ikke er noen allergiske reaksjoner. Biokompatibiliteten til hyaluronsyre med huden er veldig høy.

Hyaluronsyreinjeksjoner kan gjøres på nesten alle deler av kroppen, men det gjøres oftest i ansiktet i de fleste tilfeller. Fyllstoffenes styrke og tetthet varierer, og en estetiker tilpasser prosedyren til hudens behov og dine forventninger.

Hyaluronsyre i rynkefyllere har en form av klar, elastisk gel, mens molekylene er som byggesteiner for vevet.

Hyaluronprosedyrer har som mål å redusere rynker, forbedre ansiktstrekkene og stramme huden, og noen ganger til og med gjøre arr mindre synlige. Brukerne vil vanligvis ha denne flytende ansiktsløftningen for å gi en naturlig effekt, rette opp ansiktstrekkene og få huden til å se yngre ut.

Hvilken hyaluronsyre er best?

Krysskoblet eller ikke-krysskoblet, høy eller lav molekylvekt...? Hyaluronsyre omfatter en stor familie av ulike molekyler som varierer i størrelse, effekt og fordeler for huden. Vi vil ikke beskrive dem alle. La oss konsentrere oss om de to som bør tilsettes de mest effektive serumene og fuktighetskremene:

  • hyaluronsyre med høy molekylvekt skaper en effektiv beskyttelsesfilm på huden for å hindre fordampning av vann.
  • hyaluronsyre med lav molekylvekt trenger gjennom epidermis, forsegler den og fukter.

Gir hyaluronsyre tilskudd noen mening?

Effektiviteten av hyaluronsyretilskudd ble tidligere satt spørsmålstegn ved, men nylige tester har vist at denne formen av HA også har fordeler for huden. Tilstrekkelig dose hyaluronsyre er nøkkelen: rundt 100 mg per dag. I tillegg bør du sjekke hva HA er utvunnet fra. Ideelt sett bør du velge naturlig plantebasert hyaluronsyre. Forvent imidlertid ikke umiddelbare resultater. Du bør se og føle forskjellen på huden etter omtrent tre/fire måneder eller så. Likevel har produkter beriket med HA vært, er, og vil være en uunnværlig del av vellykket hudpleie.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring