Encyklopedien om Feilfri Hud: RETINOL

Encyklopedien om Feilfri Hud: RETINOL

Fantastiske retinol, den eneste kosmetiske ingrediensen som er så effektiv i en anti-aldringsrutine. Den er både mirakuløs og farlig, tiltrekker seg kvinner som ønsker å stoppe klokken og glatte ut rynker, men det er ikke det eneste formålet med retinol. Denne grundig testede ingrediensen har en mye bredere rekkevidde av effekter. Sjekk detaljene og lær hvordan du bruker den slik at du aldri igjen gjentar myten om at retinol forårsaker skade på huden.

Hva er retinol?

Det er rett og slett en ren form av vitamin A. Dets anti-aldringseffekt er vitenskapelig bevist. Retinol stimulerer celler til reparasjon som ingen andre stoffer. Videre har det blitt grundig testet av alle ingredienser som brukes i kosmetikk. Den har en kraftig anti-aldringseffekt og forynger huden betydelig og jevner til og med ut dype rynker. I mat finnes det hovedsakelig i fiskeolje, smør, eggeplomme, gulrøtter, sitrusfrukt og grønnsaker. For å intensivere effekten på huden, er tilskudd ikke nok. Vi bør bruke riktige hudpleieprodukter med retinol.

Når skal man begynne å bruke kosmetikk basert på retinol?

La ikke innledningen til innlegget føre deg på villspor - retinol er ikke utelukkende designet for moden, aldrende hud. Den har en mye bredere rekkevidde av effekter og bruksområder. La oss huske at nivået av kollagen og elastin begynner å synke når vi fyller 25 år, så vi bør introdusere retinol i hudpleierutinen vår i trettiårene. Hvis du har lagt merke til dype uttrykkslinjer, kviser, pigmentflekker eller ujevn hudtone, vil retinol være din allierte i kampen for feilfri hud.

Hvilke hudtyper er retinol bra for?

 • Fet hud
 • Aldrende hud
 • Kombinasjonshud
 • Forstørrede hudporer
 • Arr, pigmentflekker

Fordeler med hudprodukter basert på retinol

Vitamin A produseres av kroppene våre fra betakaroten og har en viktig funksjon, nemlig å danne og stimulere hudceller til å vokse, og dermed bidrar det til å forsinke aldringsprosessen. Dessverre synker mengden av dette ungdomsvitaminet i kroppen, og ikke bare som en konsekvens av aldring. Den skadelige virkningen av ultraviolett stråling kan også tilskrives dette. For å gjøre ting verre, fører mindre mengder vitamin A til dårligere utseende på huden: tørr, flassende hud er det første symptomet på mangel. Etter hvert som tiden går, har huden mindre kollagen og elastin. Vitamin A hjelper til med å opprettholde tilstrekkelige nivåer av disse.

Retinol, ikke bare for foryngelse

Retinol får oss først og fremst til å tenke på foryngende og anti-rynkeeffekt, og retinolprodukter er hovedsakelig dedikert til aldrende hud. Imidlertid har det mange flere bruksområder.

Retinol øker aktiviteten til enzymer og normaliserer keratinisering, med andre ord, det akselererer prosessen med dannelse av nye celler og forbedrer kvaliteten på huden (kviser, psoriasis, fotoaldring). Videre lysner det pigmentflekker ved å regulere melanocytter.

Retinol: Effekt

 • Glatter ut fine linjer
 • Forbedrer strukturen og sammenhengen i epidermis
 • Jevner ut hudtonen og forbedrer mikrosirkulasjonen
 • Lysner huden inkludert etter solen, etter kviser og hormoninduserte flekker
 • Bekjemper tegn på hudfaldring
 • Glatter ut arr etter kviser og forsterker hudens helbredelse
 • Øker hudens elastisitet og fasthet
 • Lukker hudens porer og hjelper med å kontrollere talgproduksjonen
 • Reduserer fortykket hud
 • Erstatter skadede hudceller med nye, riktig dannet
 • Øker produksjonen av kollagen og elastin
 • Stimulerer produksjonen av hyaluronsyre, fukter huden
 • Reduserer ansiktslinjer, inkludert uttrykkslinjer og kråketær
 • Forbedrer ansiktskonturer, definerer ansiktsformen og trekkene

Typer retinol. Hvilken er best?

FORMER AV VITAMIN A I KOSMETIKK

Det er mange kjemiske forbindelser under navnet vitamin A. For eksempel er derivater vanlige, og de har biologisk aktivitet karakteristisk for vitamin A. I motsetning til vitamin C, som er best i sin stabile form, ikke som ren askorbinsyre, er den reneste formen av vitamin A den mest effektive. Andre stoffer tilhører retinoider, det vil si stoffer som har aktiviteten som er typisk for vitamin A.

RETINOL er en ren form av vitamin A som ofte tilsettes kosmetikk. Riktig konsentrasjon og formel av vitamin A omdannes til retinsyre i hudceller, noe som gir høy effektivitet og ikke irriterer huden som andre retinoider kan gjøre.

Retinol er en naturlig retinoid og er forløperen til retinsyre og retinen. Den har en multidimensjonal effekt, jevner ut huden, reduserer pigmentflekker og bidrar til økt antall kollagenfibre som jevner ut rynker.

RETINOID er en ny, kosmetisk, syntetisk generasjon av vitamin A. Det er en esterderivative av retinsyre, svært stabil og effektiv. Retinoid er den eneste som brukes i kosmetikk i dag, siden den ikke har en irriterende effekt på huden, noe som er vanlig i tilfelle foreskrevne retinoider. Her presenterer vi de mest populære retinoidene.

 • Retinene (retinaldehyd) er en mindre kjent kosmetisk form av vitamin A, også kjent som retinaldehyd. Den reduserer den ødeleggende effekten av solen på huden, eksfolierer huden strålende og har en gunstig effekt på hudpigmentering. Omdannelsen fra retinene til retinsyre skjer i epidermale celler.
 • Betakaroten, som er provitamin A, finnes i planter og fungerer som en kraftig antioksidant i kosmetikk, bekjemper frie radikaler.
 • Retinylpalmitat er en derivat av retinol som har fantastiske absorberende egenskaper, det er den mildeste og svakeste formen for vitamin A. Den fungerer hovedsakelig for å behandle tørr, grov hud.
 • Retinylacetat er en derivat av retinol som løser seg opp i fett, så det absorberes godt. Stimulerer produksjonen av kollagen, lysner huden og regulerer funksjonen til talgkjertlene.
 • Retinsyre er en eksfolierende retinolderivat, anbefalt for fet og akneutsatt hud. Den er svært konsentrert og kan derfor irritere huden, forårsake rødhet, flassing og til og med brenne huden ved feil bruk.

MERK!!!

Retinol og retinoider er to forskjellige ting. Før du får et retinolprodukt, bør du sjekke INCI-listen. Retinol er den beste formen for vitamin A for huden, i sin reneste form. Den er den mest effektive og best absorbert av huden.

Mange kosmetiske merker liker å sette vitamin A på etiketten og kjemiske forbindelser inni - de er biologisk aktive, men de er ikke retinol. De er kjent som retinoider og utløser ofte hudirritasjoner. Sjekk alltid produktene for retinol.

Det beste retinolhudpleieproduktet

Hvilken form for retinol er den beste?

Ideelt sett bør du bruke en klar, duftfri retinolrik olje siden den er fettløselig. Leter du etter det beste retinol hudproduktet? Gå for oljeserum: fettstoffer, eller naturlige oljer, stabiliserer retinol og letter absorpsjonen. Serum er også en flott formel som transporterer retinol dypt inn i huden, dypere enn en fuktighetskrem ville gjort.

Vitamin A beholder egenskapene sine lenger når det er fanget i oljepartikler inne i en mørk flaske.

Naturlige oljer er alltid et godt valg. De er rike på vitaminer, inkludert vitamin A, ofte sammen med vitamin C og E, samt essensielle umettede fettsyrer. Den største mengden vitaminer finnes i en olje av syv vitaminer (A-B-D-E-H-K-PP): Nanolje Avocado Olje. Den er uraffinert og kaldpresset og utgjør dermed en skattkiste av naturlige stoffer som forbedrer hud og hår.

Hvorfor er noen av dere redd for å bruke hudprodukter med retinol?

Selv om det har en fantastisk effekt, kan retinol i begynnelsen etterlate huden veldig tørr eller til og med forårsake irritasjoner. Derfor tror mange feilaktig at retinol forårsaker allergiske reaksjoner og ikke er egnet for alle. Dette er faktisk en misforståelse, og alt du trenger å huske er å bruke det riktig for å unngå ubehagelige konsekvenser for huden. Hvordan går du frem?

Ideelt sett bør du observere huden etter de første brukene og tilpasse frekvensen av påføringen deretter. Retinolprodukter kan brukes daglig, men hvis du er nybegynner, ta 3-dagers pauser for å la huden bli vant til den nye ingrediensen. Deretter øker du gradvis dosen - denne prosessen kalles retinisering og gir huden en sjanse til å tilpasse seg.

En annen viktig informasjon er at flassende hud er et normalt symptom i begynnelsen av retinolbehandling. Takket være det blir vi kvitt gammel, fortykket epidermis som igjen gir opphav til "ny" hud. Derfor er det essensielt å bruke solkrem når du bruker retinolserum, minst SPF 30, ideelt sett SPF 50, for å beskytte huden mot sollys.

Konsentrasjonen av retinol bestemmer intensiteten og styrken, så la oss begynne med små doser og gradvis gå over til produkter med høyere retinolinnhold.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring