En måte å bevare ungdommelighet på. Hvordan utføre ansiktsmassasje?

En måte å bevare ungdommelighet på. Hvordan utføre ansiktsmassasje?

Dersom det utføres regelmessig, tilbyr ansiktsmassasje et alternativ til botox - den strammer opp slapp hud, forynger og letter opptaket av nærende stoffer som leveres med en ansiktsserum, for eksempel. Hva er fordelene med ansiktsmassasje, hvordan utføres den riktig, og hvor ofte bør du gjøre disse 'mikro-treningsøktene'?

Selv om det er umulig å forbli ung for alltid, har folk fulgt ulike skjønnhetsbehandlinger i håp om å forsinke hudens aldringsprosesser - en av dem er å gi ansiktsmassasje jevnlig.

Denne typen alternativ terapi er spesielt elsket av asiatiske kvinner som oppfatter jade roller som en uunnværlig del av deres daglige foryngende ritual. Dette betyr imidlertid ikke at bruk av dette verktøyet er den eneste effektive måten å utføre ansiktsmassasje på. Klyping av bestemte deler av ansiktet og bruk av enten en dermaruller eller sugekopper er like populære og pålitelige metoder som lar deg oppnå ønskede resultater.

Det er på tide å lære hemmelighetene til effektiv ansiktsmassasje!

Ansiktsmassasje, som er 'mikro-treningsøkter'

Uten tvil vinner naturlige skjønnhetsbehandlinger popularitet. Invasive salongbehandlinger blir gradvis erstattet med de som kan utføres hjemme. Derfor gir ansiktsmassasje et svært effektivt alternativ til botox. Det hjelper ikke bare deg med å slappe av, men etterlater også huden synlig fornyet. Hvordan er det mulig?

En velutført ansiktsmassasje er ingenting annet enn arbeid på musklene som er ansvarlige for hudens smidighet. Den gir ønskede resultater bare når den utføres regelmessig - hvis du glemmer å trene (massere ansiktet ditt), vil huden miste fastheten. Dette er musklene som skaper en slags stillas for huden, og stillaset i seg selv består av 43-57 individuelle ansiktsmuskler. Ganske mye, ikke sant? De er ikke bare ansvarlige for å skape ansiktsuttrykk, men også for å modellere ansiktsformen; også musklene hjelper huden å holde seg stram. Hvis ansiktsmusklene er sterke, er det ingen rynker i ansiktet.

Det er verdt å merke seg at i 25-års alderen bremser produksjonen av kollagen og elastin ned - disse to typene proteiner er ansvarlige for å opprettholde hudens smidighet. Ansiktsmassasje ser også ut til å være en god trening for hudceller (som produserer de to proteinene), siden den forbedrer mikrosirkulasjonen i huden, letter opptaket av nærende stoffer og stimulerer hudens selv-fornyelsesprosesser.

Hva er ansiktsmassasje bra for?

Hva kan du vinne med ansiktsmassasje? Først og fremst hjelper denne behandlingen deg med å slappe av og roe deg ned etter en hard dag. Uten tvil er den avslappende effekten av ansiktsmassasje dens største fordel. Imidlertid er det mer enn det - det øker opptaksgraden av hud, noe som betyr at dermis mottar flere næringsstoffer fra hudpleieprodukter (krem eller serum med vitamin C og retinol). Dette er de viktigste grunnene til at ansiktsmassasje er verdt å utføre.

Indikasjonene for ansiktsmassasje er enkle - denne treningen bør utføres av alle som har tid til det og vilje til å gjøre det. Og det er en god ting å finne tid til ansiktsmassasje fordi når den utføres regelmessig (uansett metode), gjør den følgende:

  • Hjelper huden med å tilføres oksygen og næring.
  • Fremmer lymfevæskedrenering og øker blodsirkulasjonen til huden.
  • Gjør huden fastere og smidigere, myker rynker.
  • Forhindrer slapp hud og forsinkelse av aldringsprosesser.
  • Deltar i fjerningen av giftstoffer.
  • Akselererer eksfoliering av døde hudceller og glatter ut huden.
  • Gir energi, lysner og lyser opp huden.

Riktig måte å gi deg selv ansiktsmassasje på, trinn for trinn

Det er ulike måter å utføre ansiktsmassasje på, og hver av dem har sine fordeler og ulemper. Derfor er det lurt å matche en massasjeteknikk med mengden fri tid vi har til rådighet og selvfølgelig de behovene vi ønsker å tilfredsstille. Hvis du er nybegynner som lurer på hvordan du gir ansiktsmassasje til ansiktet, nakken og utringningen på riktig måte, bør du gjøre deg kjent med noen enkle regler.

Hvor ofte bør du gi ansiktsmassasje?

Det viktigste å huske er å massere ansiktet hver dag. Best hvis det gjøres to ganger om dagen: morgen og kveld. Tiden som brukes på denne skjønnhetsprosedyren tilsvarer 5 minutter for hver økt separat. Hvis du ikke vil kjede deg i disse 5 minuttene, kan du 'kombinere nytte med glede': plukk opp et ansiktsserum, spill favoritt-TV-programmet ditt, og fortsett å massere ansiktet mens du ser på.

Hvilke hudpleieprodukter bør du velge?

Det anbefales å kombinere ansiktsmassasje med påføring av hudpleieprodukter. Dette er svært gunstig fordi massasjen forsterker effekten av hudpleieprodukter - den letter penetrasjonen av nærende stoffer og transporterer dem til de dypeste hudlagene. Også når slike produkter påføres ansiktet, letter de masseringen fordi de ikke bare hjelper fingrene å gli lett over huden, men forhindrer også hudirritasjoner.

De mest passende hudpleieproduktene som brukes i ansiktsmassasje er:

  • naturlige skjønnhetsoljer - ikke essensielle oljer, men bare kaldpressede, uraffinerte og 100% økologiske oljer som arganolje, mandelolje, jojobaolje.
  • ansiktsserum - best hvis det inneholder vitamin C, retinol, ungdomsvitaminet (E) og fuktighetsgivende hyaluronsyre.
  • Ansiktskrem - ikke for tung, men lett i konsistensen, basert på organiske oljer, rik på naturlige stoffer.
  • Ansiktspeeling - det kan være enten et produkt med fine abrasive partikler kjøpt i butikken eller en hjemmelaget kosmetikk (for eksempel en blanding av naturlig olje og sukker).

Hvordan gi ansiktsmassasje til ansikt, nakke og utringning?

Som enhver god trening, har også mikro-trening (dvs. ansiktsmassasje) en oppvarming som må starte. I begynnelsen er det bare noen få milde massasjebevegelser som er nok: begynn å bevege fingrene fra nakken oppover, fra kjeven til kinnene og deretter fra den ene tinningen gjennom pannen for å nå den andre tinningen. Dette er nok til å stimulere blodsirkulasjonen i ansiktshuden.

Et annet steg er den riktige ansiktsmassasjen, som fokuserer på å trykke på de riktige ansiktsdelene. Begynn med øyenbrynene og beveg deg mot tinningene som må masseres med sirkulære bevegelser. Deretter gå videre til øyehuden, der skal bevegelsene dine være forsiktige og minne om virkelig delikat hudpukking (med fingertuppene). Gå deretter videre til haken, kinnene, pannen osv.

Den siste fasen er avslappingsfasen som fører til beroligelse, roing ned og fullføring av hele massasjeprosessen. Dette trinnet avhenger av kjærlighet og klapping av ansikts- og halsen forsiktig. Begynn med den nedre delen av nakken og beveg deg oppover til du når pannen.

Hva skal man bruke til ansiktsmassasje?

Selvfølgelig er det enkleste å massere ansiktet med bare hendene dine - det krever ikke bruk av ekstra tilbehør, så det kan gjøres nesten når som helst. Det som er viktig når du bruker hendene dine, er at det er enklere for deg å kontrollere trykkstyrken du gir huden og måten du masserer valgte ansiktsdeler på.

Likevel, hvis du føler for å massere ansiktet ditt med hjelp av spesielle massasjeverktøy, her er listen over de vanligste.

1. JADE ROLLER

Uten tvil har en jade roller vært en virkelig hit de siste månedene. Er ansiktsmassasje utført med jade roller så effektiv som det hevdes å være? Mye avhenger av regelmessigheten - jo oftere du bruker jade roller til å massere ansiktet, jo bedre.

Slikt verktøy kan være laget av jadeitt, nefritt eller kvarts, som er såkalte jade steiner som er anerkjent i Asia som ungdomssteinene. Deres gunstige virkning avhenger av kulden (det anbefales å legge steinene i kjøleskapet før behandlingen) - på denne måten krymper hudens porer, får sirkulasjonen i gang og drenerer lymfevæske. I tillegg har jade steiner en anti-aldringseffekt, reduserer mørke ringer og poser under øynene. På toppen av det er jade roller veldig praktisk å bruke, og når den glir over huden, gir den en virkelig behagelig beroligende følelse.

Ikke bare er jade roller billig, men heller ingen bør oppleve noen problemer med å bruke den. Grunnleggende sett er dette et massasjeverktøy som - bortsett fra at det ser fint ut - slapper av, lyser opp og forynger ansiktet.

2. SUGEKOPP

En annen måte å utføre foryngende ansiktsmassasje på er å bruke en sugekopp. Denne metoden har sitt alternative navn - ansiktskopper. Det kan høres merkelig ut, men... det fungerer! Hva er fordelene med ansiktskopper og hvordan bruker du sugekoppene riktig?

Denne asiatiske ansiktsmassasjen drar nytte av vakuumets positive egenskaper. For prosedyren trenger du enten silikon- eller glasskopper som ligner prøverør av ulike størrelser og tykkelse. Selvfølgelig, hvis du vil utføre ansiktsmassasje med sugekopper (dvs. ansiktskopper), velger du de minste. En slik usannsynlig kopp fremmer lokal vakuumhudssug. Å gli koppen over ansiktet stimulerer blod- og lymfestrømmen, reduserer betennelser, glatter ut huden og reduserer spenning i musklene. En annen fordel med ansiktskopper er at denne alternative terapien åpner tilstoppede hudporer.

3. GUA SHA

Noen sier at Gua Sha er en annen versjon av jade roller. Det som forbinder disse to er at begge er laget av jade stein (i de fleste tilfeller er det jadeitt). Lignende er også de gunstige resultatene som oppnås med begge massasjeverktøyene, men Gua Sha antas å ha sterkere effekter.

Hva er forskjellene mellom Gua Sha og jade roller? Grunnleggende sett avhenger bruk av jade roller av rulling, mens den flate steinplaten krever at du legger mer press på ansiktet ditt; grunnleggende sett ligner det på delikate riper. Selv navnet på steinen indikerer dette: 'Gua' betyr å gni og 'Sha' står for røde utslett (effekten av terapeutisk massasje med en jadestein). Til tross for at det er enkelt å utføre ansiktsmassasje med Gua Sha, krever denne typen massasje tålmodighet. Det som er interessant er at denne typen massasje allerede var kjent i antikken og er elsket av kinesiske kvinner.

Hva er fordelene med å utsette ansiktshuden din for Gua Sha? Hovedsakelig slapper denne behandlingen av musklene og reduserer betennelser på grunn av den indre varmen som genereres mens du gnir. Til syvende og sist brukes Gua Sha ofte til smertelindring.

4. ROLLER OG DERMA ROLLER

Ansiktsmassasje kan også utføres hjemme ved hjelp av roller og dermaroller. Hva er forskjellen mellom begge verktøyene? Bare dermaroller er dekket med små nåler som gir lignende effekter som mikrodermabrasjonsbehandling - dermaroller stimulerer blodsirkulasjonen i huden og fremmer hudens selv-fornyelsesprosesser på grunn av hundrevis av mikropunkteringer den lager. Roller derimot er mindre invasive, men effektene er svakere med mindre du bruker rolleren laget av kjølende jade stein (se punkt 1).

5. ANSIKTSMASSAGEVERKTØY

En helt egen kategori inkluderer alle andre ansiktsmassasjeverktøy. Det er mange av dem, hver av dem skaper litt forskjellige effekter. Likevel fokuserer alle på én ting, nemlig å stimulere blod- og lymfestrømmen. De fremmer også celle-selv-fornyelsesprosesser og løfter huden, forutsatt at de brukes systematisk. Du kan velge blant tre typer ansiktsmassasjeverktøy:

  • Ansiktsrullekulemassasje - den er praktisk, og kulene som er plassert på hodet (i de fleste tilfeller er de laget av kjølig metall) letter gliding av verktøyet over ansiktet.
  • Vibrerende stangmassasje - hodet er T-formet (noen er beriket med 24K gull) og bruker vibrasjoner for å håndtere to oppgaver: forbedre sirkulasjonen i huden og stimulere hudens fornyelsesprosesser.
  • Ultralyd ansiktsmassasje - med andre ord er dette et verktøy som gir mikromassasje til huden på grunn av ultralyd (1 MHz bølger). Dette verktøyet kombinerer effektene av to behandlinger: kavitasjonsansikt som påvirker overfladiske hudlag og sonoforese som påvirker dype hudlag.

6. SONISK ANSIKTSBØRSTE

Selv om hovedprinsippet til den soniske børsten er å gjøre huden ren uten bruk av noen hudpleieprodukter, kan den også brukes som en ansiktsmassasje. Faktisk er denne oppgaven også godt utført av den eldre versjonen av dette verktøyet, som er en elektrisk rensbørste. Systematisk ansiktsrensing med slike børster er en måte å oppnå glatt hud på, som følgelig begynner å absorbere mer nærende stoffer, og stimulerer cellens selv-fornyelsesprosesser. På den annen siden er slike verktøy ganske dyre og vanskeligere å bruke sammenlignet med en vanlig ansiktsrulle.

Morsomt fakta

Viral klipp øker populariteten til bruk av vanlige tannbørster til ansiktsmassasje. Det avhenger av ansiktsmassasje med en ren og tørr tannbørste - dette skal forbedre blodsirkulasjonen i huden og hjelpe til med å eksfoliere døde epidermale celler. Er ansiktsmassasje utført med en tannbørste effektiv? Kanskje er det det, men det virker som å bruke en dedikert ansiktsmassasje eller bare fingrene dine er en mye enklere og tryggere løsning.

Ansiktsmassasje. Bør du bry deg?

En regelmessig utført ansiktsmassasje er en skjønnhetsbehandling som enhver kvinne bør prøve. I stedet for å drømme om å ha vakker og ungdommelig hud, er det bedre å ta saken i egne hender. Ta tak i ansiktsmassasjeverktøy for litt avslapning og en stor porsjon ren nytelse; du bør også vurdere denne alternative behandlingen som din nye anti-aldringsstrategi. Den største fordelen med ansiktsmassasje er at den er helt naturlig og nesten gratis.

Imidlertid, før du snur deg til enten en jade roller eller dermarroller, bør du gjøre deg kjent med forholdene som gjør bruk av ansiktsmassasjeutstyr uanbefalt. Generelt sett er det ikke den beste ideen å gi deg selv ansiktsmassasje hvis du lider av:

  • alvorlig, kronisk, byllende akne.
  • forstørrede lymfeknuter eller mandler.
  • åpne sår eller herpes.
  • sprengte blodkar.
  • betennelse i munnhulen, for eksempel gingivitt.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring