Oppslagsverket for feilfri hud: VITAMIN C

Oppslagsverket for feilfri hud: VITAMIN C

C-vitamin er dronningen av kroppspleie. Uerstattelig, perfekt og idiotsikker - det tilhører VIP-gruppen av de beste foryngende og hudforbedrende stoffene. Det en av de mest effektive "ungdomsvitaminene" med dokumentert effekt. Det finnes ikke noe annet lignende stoff som kan måle seg med vitamin C. Siden menneskekroppen ikke er i stand til å produsere vitamin C selv, må den tilføres det kontinuerlig. Huden har et stort behov for C-vitamin, og den beste måten å tilføre dette viktige næringsstoffet til dermis på er å bruke et serum. Hvordan påvirker C-vitamin huden? Fortsett å lese, og din tilnærming til hudpleie vil endre seg dramatisk.

C-vitamin: Egenskaper som fremmer ungdommelig hud

En av faktorene som forårsaker skader på epidermis og dermis - inkludert cellene - er oksidativt stress. Frie radikaler er hudens fiender: Ikke bare endrer de cellenes metabolske hastighet, men de skader også lipid- og proteinstrukturer. Resultatet er at huden eldes raskere, mister sin smidighet og ikke er sterk nok til å gjennomføre selvfornyende prosesser på en effektiv måte.

Det er C-vitaminet som nøytraliserer reaktive former for oksider og nitrogen. Som et resultat beskytter det cellene mot oksidativ skade og bidrar til gode muligheter for å redusere oksidasjon i cellene. I klartekst er molekylene i vitamin C bygget opp på en slik måte at de er i stand til å fange opp skadelige, uparede elektroner og gjøre dem nøytrale for huden.

C-vitamin fremmer også andre viktige prosesser i huden, blant annet stimulerer det syntesen av ceramider, som har to oppgaver: De tilfører huden vann og motvirker vanntap. Når nivået av ceramider i dermis er tilstrekkelig, forblir huden elastisk og aldringsprosessene forsinkes betydelig.

Det er verdt å merke seg at vitamin C er den sterkeste antioksidanten vi kjenner til. Det passer til alle hudtyper, inkludert rosacea, fordi det er i stand til å reparere kapillærene og øke elastisiteten. Vitaminet fremskynder ikke bare leging av sår, men forebygger også hevelser og blåmerker. Dette viktige næringsstoffet påvirker mikrosirkulasjonen positivt og reduserer rødhet i huden.

Det utrolige med vitamin C er evnen til å redusere ujevnheter bedre enn noen annet stoff - den bremser ned produksjonen av melanin. Vitaminet har også en mildt eksfolierende effekt, og derfor fremmer det prosessene for regenerering av nytt vev. Det er også betennelsesdempende og bakteriedrepende, og hjelper til med å behandle kviser.

Ved å motvirke de negative effektene av noen av hudens enzymer - som er ansvarlige for å bryte ned kollagen, elastin og hyaluronsyre - er C-vitamin godt egnet til å forebygge rynker. Denne "dronningen av ungdommelighet" er også anerkjent som en av de beste naturlige solkremene som beskytter huden mot UV-stråler. På grunn av dette er C-vitamin i stand til å beskytte dermis mot solens kreftfremkallende effekter.

C-vitamin i hudpleie: Fordeler

Fremhevet, jevn og strålende hud, perfekt fuktet, uten spor av misfarging, pigmentering eller urenheter. Kurert akne uten merker etter kviser, forbedret kollagensyntese (som avtar med alderen), full beskyttelse mot sollys.

C-vitamin i skjønnhetsprodukter: For hvem? Bruksområder

Uten tvil er en av de mest gunstige effektene som tilbys av vitamin C, den anti-aldrende virkningen. Imidlertid virker det litt begrensende å kun assosiere vitamin C med foryngende virkning. Sannheten er at det brede spekteret av bruksområder gjør vitamin C til den viktigste pleiemiddelet. Skjønnhetsprodukter som inneholder vitamin C passer perfekt for:

 • moden hud som mangler smidighet.
 • trett og glansløs hud.
 • ung hud som trenger revitalisering og støtte.
 • hud med tendens til akne (hos voksne og ungdommer).
 • personer som sliter med misfarginger.
 • forbedring og utjevning av hudtonen.
 • behandling av rosacea.
 • brukes som betennelsesdempende og hudhelende middel.
 • revitalisere dehydrert hud.
 • personer som ønsker å styrke hudens naturlige solbeskyttelse.

C-vitamin er også et godt supplement til naturlige skjønnhetsoljer (f.eks. argan-, søtmandel- eller jojobaolje) for å forbedre huden. C-vitaminmolekylene går godt overens med de "fete" molekylene i essensielle fettsyrer (EFAs). I kombinasjon med naturlig skjønnhetsolje får C-vitaminet evnen til å trenge dypere inn i huden i uforandret form. C-vitamin og skjønnhetsolje er altså en perfekt match som gir alle hudtyper den pleien de trenger.

Vitamin C: tilgjengelige former

Den rene versjonen av vitamin C (l-askorbinsyre) er ustabil: den er sårbar for sollys og temperatur, oksiderer raskt og mister sine egenskaper, noe som gjør at den bare kan påvirke epidermalt lag. Likevel, selv i en slik skjør form, anses vitamin C som essensiell og verdifull - den brukes for å oppnå det såkalte 'flash-effekten', som er øyeblikkelig hudoppfriskning. L-askorbinsyre tjener også sitt formål når den brukes i solkremer.

Derivatene av vitamin C brukes vanligvis i skjønnhetsprodukter for å utnytte sitt enorme potensiale fullt ut. De viktigste derivatene av vitamin C inkluderer:

 • Ascorbyl Palmitate - det er stabilt, men det har lav biologisk aktivitet. Når det absorberes av huden, kan det transformeres til ren vitamin C.
 • Ascorbyl Glucoside - etter å ha vært utsatt for enzymer, transformeres det til askorbinsyre. Dens hovedområde er epidermislaget der det forsinker melaninproduksjonen og reduserer misfarging.
 • Tetraheksyldekylaskorbat - den beste og mest stabile formen for vitamin C som gir de beste effektene innen hudpleie. Tetraheksyldekylaskorbat er en ester som er bundet til askorbinsyre, trenger raskt inn i huden og har samme fysiologiske aktivitet som C-vitamin. Den har en fet konsistens og når ned til det dypeste hudlaget. Denne formen for vitamin C har en fantastisk effekt selv når den brukes i en konsentrasjon på 1-3 %.
 • Magnesium Ascorbyl Phosphate (MAP) - en form for vitamin C som har stor affinitet for sensitiv hud, den etterlater huden lysere og foryngret, og hemmer oksidasjon.
 • Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP) - den har bakteriedrepende egenskaper og hjelper effektivt med å behandle hud som er utsatt for kviser.
 • Ethyl Ascorbic Acid (E-AA) - den nyeste og fineste, helt stabile formen for C-vitamin som gir spektakulære resultater innen hudpleie. Etylaskorbinsyre er vannløselig. På grunn av den lette konsistensen har denne formen av det essensielle næringsstoffet ingen problemer med å trenge gjennom alle hudlagene og nå de dypeste lagene. Perfekt egnet til å behandle hud i alle aldre.

Hvilke skjønnhetsprodukter bør du velge for å nyte godt av fordelene med C-vitamin?

Det mest fordelaktige trekket ved vitamin C er dens foryngende effekt, som skyldes evnen til å bekjempe frie radikaler. Imidlertid må C -vitamin pares med et godt bærerprodukt, for eksempel et serum, for å hjelpe den å penetrere huden dypt og nå subkutane hudlag. Serumet inneholder dyrebare liposomer som er 'fete kuler' som utgjør den perfekte bæreren for ustabilt vitamin C. Et ansiktsserum fokuserer på å kondisjonere dype hudlag, mens vanlige ansiktskremer bare skal fungere overflatisk.

Hvordan tilføre huden C-vitamin? Liposomer, nanosomer og nanodisker

For å gjøre det lettere for vitamin C å nå underhudslaget, brukes det spesielle bærerstoffer i hudpleie - liposomer - der aktivt vannløselig stoff er innelåst. Den ytre laget deres er laget av lipider som letter transporten av vitamin C gjennom epidermis.

Takket være spesielle bærere som liposomer, nanosomer, nanodisker og nanosvamper er det i dag mulig å tilføre C-vitamin til de dypeste hudlagene. På grunn av de nevnte bærerne forsinkes oksidasjonsprosessen av vitamin C i over noen dager. Dette er en sann revolusjon innen hudpleie fordi det forbedrer C-vitaminets effektivitet betydelig: Det bidrar til å lagre dette viktige næringsstoffet i vevet og dermed gi huden bedre næring.

Liposomer er mikroskopiske kuler. Innsiden er fylt med et aktivt, vannløselig stoff. Liposomenes ytre lag består av lipider som hjelper C-vitaminet med å nå det dype hudlaget. Derfor er disse "fettkulene" en perfekt bærer for C-vitaminmolekyler. Uten liposomene ville C-vitaminet verken kunne trenge dypt inn i huden på egen hånd eller forbli i uforandret form.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring