Spektakulært reparert hår på 7 steg! Hvordan kan du få en vakker frisyre?

Spektakulært reparert hår på 7 steg! Hvordan kan du få en vakker frisyre?

Om du drømmer om vakkert, velpleid og sunt hår bør du endre hvordan du ser på hårpleien din en gang for alle. Du bør også legge merke til produkter du bruker til å style og pleie håret ditt som skal "gi håret næring". Om de fleste av produktene dine inneholder silikoner, parabener og alkoholer (sprit eller bensylalkohol), vil håret ditt aldri bli ordentlig sunt og livlig. For å få sterkt og sunt hår er det essensielt at du endrer "dietten" til håret ditt. Hva betyr dette? At du må sørge for at håret ditt får alt det trenger av næringsstoffer som passer for nettopp porøsiteten og strukturen til håret ditt. Samtidig kan du glemme skadelige og komedogene stoffer som skader håret ditt og forstyrrer balansen til hodebunnen din. Daglig hårpleie og redskaper spiller også en viktig rolle.

Den følgende guiden viser deg hvordan du kan vinne kampen for sunt, langt og vakkert hår. Sjekk ut dette programmet for å regenerere håret steg for steg, som vil gi deg fantastiske resultater!

1. FINN UT PORØSITETEN TIL HÅRET DITT

Hårets porøsitet definerer tilstanden og strukturen til håret ditt. Det er ekstremt viktig. Derfor bør du vite om hårskjellene til håret ditt:

  • sitter tett inntil kjernen (lav porøsitet)
  • er litt hevet (middels porøsitet)
  • er høyt hevet (høy porøsitet)

En trikolog kan teste hårporøsiteten din og tilstanden til hodebunnen din. Men du kan også lære og porøsitet på egenhånd. Skjønnhetsblogger er fulle av informasjon om porøsitet og hvordan du kan sjekke det.

2. VELG EN OLJE SOM PASSER TIL DIN HÅRTYPE OG BEGYNN PÅ OLJEBEHANDLINGEN

Naturlige oljer er ubestridte mestere innenfor hårbehandling. De har blitt brukt i kosmetikk i århundrer. Kun oljer inneholder store mengder naturlige og trygge ingredienser. De en en kilde til omega-fettsyrer, mange mineraler og vitaminer som forbedrer sunn vekst. I tillegg kan du påføre oljene på både håret (gir næring til hårets innside og beskytter utsiden) og hodebunnen, hvor de trekker inn i hårsekkene - det viktigste for å få finere hår. Når hårsekkene er svake er håret ditt også skjørt. Naturlige oljer kan reparere og styrke hårsekkene slik at håret ditt på nytt blir sterkt, glansfullt og ser fantastisk ut.

Du bør tenke godt over valg av olje og om oljen matcher porøsiteten til håret ditt. Du kan gjerne bruke mer enn én olje når du oljer håret ditt. Prøv en ordentlig blanding av ulike naturlige oljer: disse vil virke mer intenst og komplementere hverandre, slik at du får en naturlig og kraftig eliksir som reparerer håret.

3. VÆR OBS PÅ SJAMPOER OG ANDRE NÆRINGSGIVENDE HÅRPRODUKTER

Sjampoer fylt med silikoner, parabener og alkoholer er gode på å rense håret, men klarer ikke å gi hodebunnspleie. De forstyrrer arbeidet til talgkjertlene, så før eller senere vil du slite med hodebunnsproblemer (irritasjon, kløe, tørrhet) som fører til langsom hårvekst og dårligere hårtilstand. Å bruke en delikat og trygg barnesjampo er en god løsning; den renser håret og kondisjonerer hodebunnen forsiktig. Mens du kjøper hårpleieprodukter, bør du sørge for at de er naturlige og delikate, fri for parabener og kjemikalier, spesielt hvis du bruker dem i hodebunnen. Gi næring til lokkene med et sterkt reparerende produkt en gang i uken. Bruk en detox eller revitaliserende hårmaske. Ideelt sett, velg naturlige og milde produkter fri for syntetiske stoffer, som ikke forstyrrer hårets naturlige livssyklus.

Vil du ha minst én
utprøvd og testet hårmaske?
Test Nanoil hårmasker

4. BYTT UT HÅRBØRSTEN

Drar hårbørsten din i håret ditt? Bruker du en tradisjonell hårbørste? Dette kan gi krusete og statisk hår, eller brekke eller dra ut hårstrå. Samtidig kan børsting av håret være et rituale som gir ekstra pleie og hodebunnsmassasje. Den ikoniske tangle teezeren er et eksempel på en god hårbørste. Den tillater deg å børste håret uten at den brekker eller skader det. De fleksible plasttaggene masserer hodebunnen din. En trekam kan også være et flott alternativ, helst med vide tenner. Den grer ut floker fra vått hår, masserer hodebunnen og lar deg bre en hårmaske, olje eller balsam jevnt gjennom håret.

5. HÅRFØNER? JA. VARME? NEI!

Høy temperatur ødelegger håret ditt. Derfor bør du slutte å rette håret med en glovarm rettetang som bare brenner håret og ødelegger forbindelsene i håret. I tillegg må du huske å justere temperaturen til luften når du føner håret: jo lavere, jo bedre. Du bør skaffe deg en hårføner med en knapp som lar deg justere varme og ionisk funksjon som jevner ut hårets overflate og reduserer statisk elektisitet.

6. HÅRVENNLIG FRISYRE

Pene eller stramme knuter, stylet hår og spenner eller lus lar deg lage flotte frisyrer, men er skadelige for håret. De skade hårets eksterne struktur, drar i håret og svekker hårsekkene. Hvis du ofte har hestehale kan det skade håret så mye at hårsekkene dras ut og føre til hårtap og tynnere hår. Prøv å ha løse frisyrer og unngå å dra i håret slik at du ikke svekker keratinstrukturen til håret og hårsekkene.

Du burde også investere i en en god frisør som kan gi den en frisyre som passer til hårtypen og livsstilen din. Den er ikke noe poeng i å velge en frisyre som ser bra ut når du forlater salongen, men som du ikke klarer å style selv eller som tar for lang tid. Det er slitsomt, spesielt om morgenen og når du har hastverk for å komme til jobb.

7. HÅRMOUSSE, SPRAY OG GELÉ - EN LISTE OVER FIENDER

Du bør vite at sprayer, geléer, mousser og andre stylingsprodukter inneholder mange kunstige og sterke ingredienser som gjør håret klebrig og trekker inn i selve håret. Om du fortsetter å bruke dem kommer du til å se at håret ditt blir matt og skjørt og at funksjonen til talgkjertlene forstyrres. Du bør uten tvil kun velge stylingsprodukter til spesielle anledninger. Det er også en god ide å kjøpe produkter som er basert på naturlige og trygge ingredienser og som inneholder ekstra pleiende stoffer. Butikker med organiske produkter har ofte og stor rekke hårprodukter som temmer og styler håret ditt uten å skadet håret eller talgkjertlene.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring