Nattlysolje - vakre krefter fra gule blomster

Nattlysolje - vakre krefter fra gule blomster

Nattlysolje - en gul væske utvunnet fra en enkel plante med en enda sterkere gul farge. Nattlys er velkjent, hovedsakelig som hageplante, men de vokser også villt. Jenter liker å plukke dem og lage vakre blomsterkranser og buketter av dem.

Nattlysolje

Oeonthera Biennis Seed Oil

Nattlysolje er en veldig vanlig plante. Den dominerer i naturen, men har også en annen side - nesten usynlig i blomsterengen utgjør den et kraftfull og høyt ønsket produkt på baderomshylla. I kosmetikkverdenen er nattlysolje en ekte stjerne. Den er en av de sterkeste produktene for å holde på huden og - mest av alt - hårets ungdommelighet. Selv det mest dehydrerte og skadede håret må gjennomgå den regenererende kraften til nattlysolje. Den inneholder kraftfulle vitaminer, ensymer, aminosyrer og andre stoffer som gjør håret vårt vakkert og sunt.

Nattlysolje - egenskaper

Nattlysoljes mange bruksområder kommer tydelig frem i kosmetikk. Det brukes ofte som ansikts- eller øyekrem. Det er veldig populært å kjøpe nattlysolje i små kapsler, som kan brukes direkte på ansiktet eller blandet med fuktighetskrem, ansiktskrem eller balsam når de er åpnet. Det er verdt å huske at at nattlysolje har reparerende og dypt regenererende egenskaper. Det er et middel mot skadet, tørt og bleket hår med høy porøsitet. Dette støttes av fettsyrene som nattlysoljen inneholder:

 • 1,8 % stearinsyre (mettet),
 • 2,0 % alfa-linolsyre, omega 3 (flerumettet).
 • 5,4 % oljesyre, omega 9 (enumettet)
 • 6,2 % palmitinsyre (mettet),
 • 75 % linolsyre, omega 6 (flerumettet).

I tillegg inneholder nattlysolje vitamin E, fytosteroler, svovel, aminosyrer, tryptofan og mineraler som sink, selen, magnesium og kalsium.

 • Vitamin E er en veldig sterk antioksidant som sakker hårets aldringsprosesser. Nattlysolje inneholder mye vitamin E og brukes derfor ofte som et aldringsmotstridende produkt.
 • Fytosteroler - takket være deres egenskaper til å stimulere kollagenproduksjonen er de nødvendige i hårpleie. Fytosterolene i nattlysoljen reduserer nedbryting av elastin, gir vitalitet og gjør håret sunnere og godt festet i hårsekkene.
 • Tryptofan er en viktig ingrediens som brukes til å forhindre hårutfall. Mangel på dette kan forårsake alopecia og økt hårutfall.
 • Svovelaminosyrer deltar i rekonstruksjonen av skadede hårfibre. Dette er fordi de grunnleggende byggeklossene til håret er proteiner (inkludert keratin, som bygger opp aminosyrer).
 • Sink - forhindrer hårtap og skallethet og øket til og med hårvekst.
 • Selen er en kraftig antioksidant med egenskaper som sakker hårets aldringsprosesser.
 • Magnesium - tar direkte del i proteinproduksjonen (inkludert keratin) and støtter virkningen til svovelaminosyrene, som nattlysolje bugner av.
 • Kalsium - mangel resulterer i økt hårtap og tynnere hår.

Nattlysolje for hår

Nattlysolje er uerstattelig i regenerasjon og pleie av skadet og tørt hår. De store molekylene til flerumettede fettsyrer (hovedsakelig linolsyre) dominerer i oljens sammensetning og gjør nattlysolje utmerket for porøst hår som har mistet sin glans og fleksibilitet. Når det kombineres med andre regenererende oljer utgjør det et kraftig middel til å få vakkert og sunt hår. Den perfekte balansen av oljer som passer for skadet hår finner du i Nanoil - olje for porøst hår. Etter regelmessig bruk på hår og hodebunn får selv det mest skadede håret sprett og fukt fra røttene til tuppene. Håret ditt blir ikke bare vakkert, men blir regenerert i dybden. I tillegg kan nattlysolje ikke bare reparere skadet hår, men takket være de store omega 6-partiklene byr det også på god beskyttelse for håret. Et mikroskopisk okklusivt lag legger seg på hårets overflate og beskytter det mot varme (både naturlig og mekanisk - f. eks. fra hårføner eller rettetang). Du finner nattlysolje i apotek og kosmetikkbutikker. Det er velkjent for sine medisinske og kosmetiske egenskaper.

Hvordan bruker du nattlysolje?

Håret ditt kommer til å elske nattlysolje, spesielt hvis du bruker på både selve håret og hodebunnen. Hvis du gjør en slik behandling regelmessig, selv bare en gang i uka, vil det gi fantastiske resultater. Påføringen av oljen ligner på bruken av hårmasker - den eneste forskjellen er konsistensen til produktet (oljen) og hvor lenge du skal la det virke (det beste er å la det virke over natten, men den første gangen kan gjøres på en time eller to - bare pass på å sjekke hvordan oljen virker på en viss hårtype). Det kan vise seg at en time holder til ditt hår.

Nattlysolje er et perfekt beskyttende hårprodukt og mange kvinner kvinner bruker det ikke til mer enn bare behandling over natten (eller optimalt - en time). Fordi oljen gir håret glans, kan det også brukes som et serum som brukes på tørt hår flere ganger om dagen for å gjøre håret glansfullt, mykt og glatt. I tillegg kan nattlysolje brukes flere ganger om dagen. Fordi kun naturlige oljer kan trekke inn i selve håret og kan gi håret næring innenfra og ut, virker nattlysolje også godt på vått hår. Det beste er å påføre oljen etter et bad ved på begynne fra midten av håret, ca. på høyde med ørene. Du behøver ikke å skylle ut produktet. Håret vil også tørke raskere og være lettere å style etter bruk på vått hår. Derfor vil håret også utsettes for mindre varme. Nattlysolje forhindrer tap av fuktighet fra hårets indre, så det tar godt vare på huden og hårets naturlige barriere.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring