Hva trenger man til håroljing? Avgjørende deler av em håroljebehandling

Hva trenger man til håroljing? Avgjørende deler av em håroljebehandling

Alle kvinner er klar over at håroljing krever naturlige oljer og et hode med hår i krise.

Derimot slutter ikke oversikten der. For å kunne gjennomføre oljing av håret på en presis og riktig måte er det verdt å ha et par redskaper for hånden som vil gjøre livet ditt (og behandlingen) mye enklere. I tillegg bør du også vite at håroljing er et slags rituale. Det er helt opp til deg hvor mye tid du vil bruke på det og hvilke metoder du velger.

Her er en liste med oversikt over det viktigste utstyret som brukes til håroljing.

1. Naturlige oljer - dette virker kanskje åpenbart, men... hvordan velger vi den beste? Det viser seg at ikke alle oljer passer hver eneste hårtype. For å matche oljer til håret ditt må du først finne ut hvor porøst det er. Hva betyr det? Helt enkelt er dette tilstanden på håret ditt. Jo mer skadet håret er, jo høyere er porøsiteten. Det anbefales å velge en blanding av nøye utvalgte naturlige oljer. De beste oljeblandingene er tilgjengelig på nett, og de kan påføres i hodebunn uten at de forurenser med silikoner, parabener eller alkoholer.

2. Håndkle til hode og armer. Olje er en fettete substans som har tendens til å lage flekker. Derfor er det lurt å beskytte klærne dine mot flekkdannelse når du utfører hårroljing. Fet olje er ganske vanskelig å vaske vekk. For det første beskytter håndkleet armene dine fra uønskede overraskelser slik som fettete flekker. Senere kan du bruke samme håndkle til å sette opp håret etter påføring av oljer. De fungerer nemlig best i et varmt og fuktig klima.

3. Dusjhette i plast til håroljing. Dette er et veldig nyttig verktøy. Det vil ikke bare beskytte deg selv og alt innenfor rekkevidde, men også forbedre virkningen av håndkleet vi nevnte ovenfor. Den beste hetten til håroljing er den du finner på salong. Den forbedrerer virkningsevnen til oljepartiklene. I tillegg dekker du hetten med et oppvarmet håndkle. En slik kompress er perfekt til håroljing.

4. Børste og hårfargeapplikator. Mengden olje du bruker har en veldig viktig rolle å spille innen håroljing. Du kan ikke overbelaste hårstråene dine med olje, fordi det senere vil bli veldig vanskelig å vaske av. I disse tilfellene er regelen 'jo mer jo bedre' ikke gjeldende. Mindre mengder oljer fungerer best. Det er kun viktig å spre oljen jevnt gjennom hele håret og hodebunnen. Derfor kan du bruke en hårfargeapplikator. Simpelthen del inn håret ditt og begynn å påføre oljen på samme måte som du gjør i røttene med farge. Gjør dette seksjon for seksjon til du er sikker på at hele hodet er dekket med produkt. Om du derimot ikke har dette verktøyet kan du også bruke en tannbørste. Denne metoden gir deg samme effekt.

5. En bolle. Enkelte oljer er ikke utstyrt med forstøvere eller pipetter, som gjør påføringen mye mer vanskelig. Derfor er en god ide å forbedere en liten bolle eller et fat hvor du kan ha oljen. Det vil bli enklere å ta tak i produktet med børsten eller hårfargeapplikatoren. Du kan også dyppe inn fingerneglene dine og distribuere litt olje på hodebunnen på denne måten. Denne metoden er også gunstig fordi du er i stand til å gjennomføre en hodebunnsmassasje også, som stimulerer blodsirkulasjonen og forbedrer absorberingen av aktive ingredienser.

6. Skånsom sjampo uten vaskemidler. Dette er et ganske viktig kosmetisk produkt som alltid bør være på baderomshylla. Spesielt om du liker å benytte deg av håroljing. Skånsomme sjampoer irriterer ikke, har ingen komedogene egenskaper og forstyrrer dermed ikke virkningen av oljene. Sjampoer som inneholder syntetiske virkestoffer kan lett skade alt det gode som ble oppnådd av oljene. Du kan være sikker på at en babysjampo eller den som kjøpes på en organisk butikk lett vil vaske all olje vekk fra hårstråene dine.

7. En applikator eller pipette. Mange av oss vet ikke hvor vi skal begynne når det kommer til håroljing. Et annet problem er riktig mengde olje vi skal bruke. Derfor er en pipette med 2,5 - 5 ml kapasitet perfekt til dosering av produktet. En annen god ide er å bruke pumpen som følger med flasken - denne gir deg allerede riktig mengde olje. Om du derimot vil bruke olje i hodebunnen også kan du føle deg fri til å bruke to pump av flasken. Videre vil du ha mer trøbbel om oljen følger i en flaske uten forstøver. Et slikt tykt produkt vil aldri bli brukt helt til det er tomt. Når du kjøper et kosmetisk produkt som ikke følger med noen form for applikator bør du alltid sørge for at du har en hjemme. Du trenger ikke kjøpe en ny flaske hver gang; etter å ha blitt ferdig med et produkt kan du rengjøre beholderen og bruke den på nytt til noe annet. Bruk kun glassflasker på nytt. Et annet alternativ er å bruke en gammel pipette og påføre oljen direkte i håret ditt. bruk en eller to dråper langs hver inndeling.

8. Tid. Dette er et veldig viktig kriterie som fastslår type og intensitet for behandlingen. Håroljing kan utføres på mange måter. Jo mer tid vi bruker på det, jo bedre er det for håret ditt. Merk derimot at alle ikke har mulighet til å sove med olje i håret, ei heller å bruke flere timer på å ha håret dekket i olje. I disse tilfellene kan du velge et av de "raskere" metodene til håroljing. Alle disse krever ulike tidsperioder, hver av dem har egne resultater, men en ting er sikkert: ingen av dem vil etterlate håret ditt uten beskyttelse og gjenoppbygging.

9. Besluttsomhet. Om du vil at håroljingen din skal begynne å vise resultater må du... begynne å gjøre det! Velg en olje eller en blanding av oljer som passer hårporøsiteten din og som ikke begrenser behandlingsalternativene dine til kun en metode. Det er virkelig verdt å prøve dem ut i rekkefølge for å sørge for at du finner den som gir deg best resultater, og for å finne ut virkningen av hver av dem på håret ditt. Mange kvinner benytter en kveld i uka til dyp gjenoppretting og reparasjon ved å ha oljene i håret i minst en time (noen ganger til og med over natten). Om dagen kan man påføre en eller to porsjoner olje i tørt hår for å beskytte mot skader, temme håret og sørge for vakker glans. Det er veldig viktig å ikke gi opp - om du ønsker å nyte vakkert hår og tilby det gjenoppbyggingen det trenger bør du huske på at hårstråene dine trenger tid; en måned eller enda lengre for at man skal kunne se synlige forbedringer. En ting er sikkert: håroljing hjemmefra hjelper virkelig med å utvikle en vane. Til forskjell er oppsett av timer på salong mye mer trøblete.

10. Rutinemessighet. Ingen annen hårbehandling gir deg ønsket effekt om du ikke gjennomfører de regelmessig. Når det kommer til dette avviker ikke håroljingen fra normen. Det er kun regelmessig "mating" av håret med olje som vil resultere i vakkert og sunt hår. Selvfølgelig skjer det ikke noe forferdelig om du ikke gjennomfører denne behandlingen på dagen du hadde planlagt. Nøkkelen er å ikke hoppe over for mange dager og å prøve å lage plass og gi tid til behandlingen minst en gang i uka likevel - oljer liker regelmessighet og rutiner.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring