Olje håret i salongen vs. hjemme - forskjeller, virkninger, anmeldelser

Olje håret i salongen vs. hjemme - forskjeller, virkninger, anmeldelser

Ønsker du å olje håret ditt som en profesjonell?

Har du lurt på om det er bedre å gjøre det selv, eller stole på en frisør? Hva er forskjellen mellom å olje håret hjemme og den som blir gjort i en salong? Vent litt før du begynner å lete etter en frisør som kan alle hemmelighetene rundt håroljer – du kan nemlig selv bli en ekspert på det! Oppfyll drømmene dine om å ha vakkert hår! Ta saken i egne hender – i dag skal vi avsløre hemmelighetene rundt å olje hår både hjemme og i salongen. Hva kommer du til å velge?

Du har sikkert lurt på om det å olje håret hjemme kan være så effektivt som olje-behandlingen man kan få gjort i en frisørsalong. Hvordan er de forskjellige? Hvilken metode er bedre, og hvilken skal man velge? Tvil og spørsmål vil bli besvart i dag.

Hvordan oljes håret i en salong?

Behandling med hårolje i salong tar sitt utspring fra tradisjoner i Asia – behandlingen er der utført i omtrent enhver salong. Frisørens oppgave er blant annet å dekke håret med en passende blanding av Indiske oljer og urter beskrevet i Ayurveda – som betyr «hellig bok» for det indiske folk. Det er et rituale som takket være hodebunnsmassasje avslapper, bidrar til å fjerne bekymring og uro, og har evnen til å hele.

Å olje håret er litt mer hverdagslig andre steder. Frisøren vurderer håret og dets tilstand, velger en passende olje og intensiteten av behandlingen. Ved å gi en hodebunnsmassasje styrker man også den subkutane blodsirkulasjonen, som gir raskere absorpsjon av oljen.

Før behandling med olje, vil frisøren bruke ulike produkter for å rengjøre hårstråene og sørge for at oljen går dypere inn i håret. Så, vil de dekke hodebunnen med olje og en plast-hette eller et varmt håndkle, og varme håndkleet ytterligere med en hårføner for å intensivere behandlingen og styrke virkningen av oljen (ofte kan man sitte under en hårtørker på stativ som de gjerne har i salonger).

Hvor lenge oljen skal bli værende i håret avhenger av hårets tilstand (i gjennomsnitt ca. 30 minutter). Etter behandlingen blir håret skylt og vasket med en spesiell sjampo som forsegler lagene i håret og gir glans.

Olje av håret i salong – virkninger

Virkningene av profesjonell oljing av håret er vanligvis veldig gode – håret blir glatt, glansfullt og ser pent ut. Håret er temmet og oppleves fleksibelt og fullt av liv. Det som avgjør om man får en god effekt av behandlingen er oljen som brukes, men også at man får en profesjonell massasje og en spesiell balsam eller krem applisert etterpå for å fremme glans.

Hvordan er det å olje håret hjemme?

Olje av håret hjemme er ganske likt (oljen påføres håret og hodebunnen, blir liggende i en gitt tid, skylt ut og etterfulgt av en grundig hårvask). Metoden med å påføre olje til håret er ganske likt det å påføre en hårmaske. Forskjellen er at masken «hopper over» hodebunnen, men for oljen er det det viktigste elementet i behandlingen.

Slike viktige detaljer har noe å si for hvor vellykket oljebehandling av håret blir. Det hender at vi for eksempel ikke vasker hodet/håret før behandling, og påfører olje til tørt hår (denne metoden vil ikke fungere hvis man for eksempel bruker mye styling-produkter). Vi har en tendens til å glemme å vaske håret med viktige og spesifikke produkter som åpner lagene i håret, og at man vasker ut oljen på feil måte slik at håret mister spenstigheten. Oljen man bruker må også velges ut fra hårets behov.

Olje av håret hjemme – virkninger

Virkningen av å olje håret hjemme kan variere og avhenger av at man følger enkle, men svært viktige, prinsipper for olje av håret og valg av riktig olje. Behandling gjort hjemmefra er selvfølgelig mer komfortabelt enn i en salong. Med riktig type olje vil håret ditt bli sterkt, tykt og glansfullt, med bedre struktur, mindre håravfall og økt hårvekst.

Vær en proff! Hvordan olje håret hjemme?

Vil du bli en proff når det kommer til å olje håret? Ikke nøl - ta saken i egne hender og lær flere tips og triks brukt av frisører, som vil endre virkningen av din hjemmebehandling med olje. Håret ditt vil bli enda bedre enn om det ble gjort i en salong! Hva er tipsene?

 1. Identifiser porøsiteten av håret ditt (ta en test online for å finne ut hvordan tilstanden av håret ditt er, for å velge riktig olje).
 2. Velg riktig olje for din behandling. Oljen må passe til hårets behov og må kunne påføres hodebunnen. Oljen må tilpasses hårets porøsitet (høy, medium eller lav porøsitet – alle tre hårtypene kan pleies med en av de tre Nanoil håroljene).
 3. Før olje av håret må du sørge for å vaske hår og hodebunn grundig (rengjør hodebunnen, bruk en rensende sjampo).
 4. Gi hodebunnen en mild massasje – det vil stimulere til blodsirkulasjon og la oljen gå dypere ned i hårstrukturen og nå «hjertet» av håret – hårsekken.
 5. Varm håret dekt av olje – varmen aktiverer oljen og øker hårets absorpsjon.
 6. Gi håret en grundig skylling og vask håret med en mild sjampo. Påfør en lett balsam, for eksempel i form av spray eller mousse, som vil styrke effekten av oljen og ikke tynge håret (balsamen kan også være av naturlige oljer)

Olje av håret hjemme – fordeler

 • Du gjennomfører behandlingen hjemme hos deg selv, under passende forhold og i et deilig, avslappende miljø. 
 • Du kan kombinere å olje håret hjemme med andre skjønnhetsbehandlinger (f.eks. ta et varmt og avslappende bad, bruk en ansiktsmaske, pleie føttene dine)
 • En velvalgt olje vil holde gjennom flere behandlinger - takket være dette vil du gi håret regelmessig fornyelse og gi den beste pleien mulig. 
 • Jevnlig oljing av håret kombinert med hodebunnsmassasje styrker og avslapper hårsekkene, sakker ned prosessen med grå hår og døde hårsekker, og styrker håret fra roten. 
 • Olje av håret hjemme er veldig økonomisk - du sparer ikke bare penger, men også tid: du bestemmer når og hvordan du ønsker å gjøre det, og du trenger ikke å rette deg etter salongers datoer og tidspunkter. 
 • Du kan ha oljen i håret så lenge du vil (til og med over natten) - en salong vil ikke kunne tilby dette. 
 • Du kan etter eget ønske teste ulike produkter som blir brukt etter oljebehandlingen for å få best mulig effekt (du er ikke bundet til salongens produkter). 

Oljebehandling i salong - har det noen ulemper? 

Har olje av håret i salong noen ulemper? Det viser seg at det er flere av dem. Ikke alle salonger har et utvalg av produkter tilpasset din type hår. Ofte er det ett dominerende merke, og dette avgjør hva som vil bli brukt på håret ditt.

Ofte kan ikke frisøren avgjøre hvilken hårtype du har etter bare en kjapp konsultasjon – derfor er det best å vite det før du booker time i salongen (du kan finne ut hvilken hårtype og hårtilstand du har ved å ta en online hår test)

Oljebehandling i salong forveksles lett med balsam-behandling som inneholder olje, som utelukker en viktig del av behandlingen – hodebunnen. Slike behandlinger fornyer ikke, men bare balsamerer og gjør håret mer glansfullt. Det har ingen virkning på hårets helse.

Behandling med olje i salong kan være kostbart. For samme pris kan du kjøpe en profesjonell naturolje som vil vare flere behandlinger! Behandling i salong må gjentas flere ganger for å få ønsket resultat – så fra et økonomisk perspektiv er det en ulempe å få oljet håret hos frisør.

Olje av håret hjemme og i salong – anmeldelser

Oljebehandling i salong har mange gode anmeldelser – det er en behandling gjort av erfarne og profesjonelle folk. Produkter brukt av frisører må holde høy kvalitet – og da menes ikke bare oljene, men også produktene som brukes før og etter. Dessverre er det slik at dersom man velger å få behandlingen kun én gang, eller med lang tid imellom, vil ikke effekten vare lenge. Kun regelmessig olje av håret vil gi ønskede resultater.

Å olje håret hjemme kan ha varierende meninger – alt avhenger av kunnskapen rundt hår, oljer og porøsitet. Jo mer du vet om oljing av håret og jo bedre olje du velger, desto mer vakkert og sunt vil håret ditt se ut. Heldigvis er ikke råd om hvordan du oljer håret veldig komplisert, og kan du dem har du mulighet til å bli en proff på feltet. Lykke til!

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring