HÅRKUNST - en ny trend i hårstyling

HÅRKUNST - en ny trend i hårstyling

Tror du at du kunne omgjort en vanlig hårfrisyre til et kunstverk? Ja, selvfølgelig! Frisører viser at hår også kan være en form for kunst. Sjekk ut hva hårkunst er og hvordan det ser ut.

En av de viktigste sansene til mennesket er synet. Vi ser på noe, og enten liker vi det, eller så gir det oss negative følelser. Det samme gjelder kunst og frisering. Ikke alle liker de samme bildene, på samme måte som at ikke alle liker de samme hårfrisyrene. Kombinert– kunst og frisering – har gitt en trend med hårkunst. Hva er det?

Kunst – en skjønnhet verdt å vise frem

Nå til dags kan vi selv bli kunstverk, mye takket være tatovører, stylister og sminkører som bruker oss som lerret. Jo vanskeligere det er å gjenskape, jo bedre. I dag kan vi ha ordentlig fint arbeid på kroppen - det være hud, negler eller til og med hår.

Å leke med form og farge, samt originalitet, overrasker. Først tatoverte vi bilder på huden. Nå kan vi ha kunstverk og bilder på neglene og … håret! Oppdag hårkunst.

Hårkunst. Hva er det?

Den mest fasjonable hårfrisyren er den vi liker og føler oss vel i når vi har den. For noen er den mest naturlige looken mørkt hår, og for andre er det farget hår i spreke farger som for eksempel neonfarger.

Så har vi også hårkunst. En nyhet i moderne frisering, hvor vi kan observere lidenskap og kunstnerskap.

Trenden med hårkunst i sosiale medier er å farge håret for å etterligne kunstverk. Å lage et bilde på håret er noe som krever spesielle ferdigheter, hvilket er grunnen til at ikke alle frisører vil kunne lage det. Ikke alle vil like looken heller, så hårkunst bør ikke bli reklamert som noe som passer for alle.

Kunstverk på håret

Trenden med hårkunst ble startet av en amerikansk stylist med navn Ursula Goff, som begynte å etterligne malerier av Vincent Van Gogh, Andy Warhol og Pablo Picasso på håret sitt. Hun delte deretter bildene på Instagram-profilen sin. Tusenvis av mennesker over hele verden har blitt helt forelsket i bildene hennes, og i dag er hårkunst en av de mest populære og spesielle trendene innenfor styling.

Kunstnerisk hårfarging

Noen ganger lager Ursula egenproduserte kunstverk på håret. På denne måten kan hun reflektere sine følelser. Dette ga blant annet et av hennes mest kjente verk – en lang, glatt pannelugg i regnbuefarger med tre sommerfugler i rosa, gul og blå. Hun tok inspirasjon fra skytingen i Orlando.

Hårfarger kan bli brukt til å uttrykke deg selv og din personlighet – mange kvinner går for en livlig farge på håret for å uttrykke sin fargerike personlighet. Men hårkunst er noe mer enn det. Kunst på håret er laget for å skape oppmerksomhet rundt viktige tema. Noen ganger er det bare populær kunst, mens andre ganger er det en større historie bak det.

Andre former for hårkunst

Det er ikke bare Ursula Goff sitt «Skrik» av Edward Munch på håret, som er kjent som hårkunst.

Hårkunst inkluderer også 3D hårfrisyrer, som iblant kan være i form av tredimensjonale kunstverk. Skjønnhet kan bli vist ikke bare gjennom farge, men ved hjelp av form og størrelse. Med langt hår kan man lage imponerende og kunstneriske frisyrer som du kan feste ornamenter og gjenstander på. De imponerer også med sin originalitet, detaljfokus, realisme og effektivitet.

Hårkunst – hårfarge for de modige

Denne hårtrenden er definitivt mer passende å se på, enn å ha. Et kunstverk på håret fungerer best for fotomodeller, og en kunstnerisk frisyre vil være perfekt for motevisninger. En person som har slike frisyrer til daglig har trolig en fargerik personlighet, er modig og ganske eksentrisk.

Kunstneriske bilder kan kun gjøres på lyst hår. Slik blir fargene med synlige, skyggene blir mer livlige og vakrere.

Maling på håret – hvordan ta vare på det?

Hårkunst er en vakker form for farging, som krever spesiell pleie. Hvis man bestemmer seg for et bilde, er det flere prinsipper vi må ta i betraktning når det kommer til daglig pleie.

  1. Rette håret. Selv om å rette håret sliter på det, krever denne trenden at håret er rett. Hvis håret er krøllete vil kunsten miste sin form, og ikke være synlig slik den er ment. Det er ikke uten grunn at hårkunst er skapt på slettet hår. Det fungerer som et lerret for å male bildet på.
  2. Hårolje. For å beskytte håret mot varmebehandling og forsikre varighet av fargen, bør håret oljes jevnlig. Det er lurt å gjøre det før hver hårvask, og også bruke olje i lengdene etterpå. Det vil gi glans og forebygge krusning. Viktig! Ikke bruk oljer som castor, amla eller valnøtt, da disse kan gjøre håret mørkere og ødelegge effekten av kunsten på håret.
  3. Børsting av håret. Jo glattere og bedre kammet håret er, jo vakrere vil bildet være. Derfor må håret børstes nøye og regelmessig.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring