Hårologi del 7 - KOSMETISKE LEIRER for håret

Hårologi del 7 - KOSMETISKE LEIRER for håret

Naturlig leire er svært populært og brukes ofte i skjønnhetspleie. De er den vanligste av ingrediensene i ansikts- og kroppsmasker, men kan med hell brukes i hårpleie. Fordelene med leire til håret varierer avhengig av produkttype (farge). Det er viktig at den kosmetiske leiren har størst effekt på hodebunnen, og det er det området du bør bruke den på. Det sies at kosmetisk leire er bra for nesten alt, derfor bør den inngå i kvinnens skjønnhetsrituale. Kosmetisk leire pleier hele kroppen, og brukt på håret gir den spektakulære effekter.

En kosmetisk leire til håret - hvordan produseres den?

Naturlig leire er en sedimentær bergart som oppstår ved forvitring av mineraler. Stenaktige former for leire utvinnes, knuses, soltørkes og steriliseres. En kosmetisk leire kan også utvinnes fra bunnen av varme kilder.

Effekter og fordeler ved leirehår

Ikke rart at leire er et verdsatt produkt. Den inneholder et komplett sett med makro- og mikroelementer som huden trenger, for eksempel magnesium, kalsium, kalium, kobber, jern, sink og selen. Etter at du har påført den i hodebunnen og håret, transporterer den alle ingrediensene inn i hår og hodebunn.

Den kosmetiske leiren har en ekstra fordel. Den har en negativ ladning og tiltrekker seg stoffer som har en positiv ladning, f.eks. giftstoffer og urenheter. På denne måten fjerner den effektivt alle skadelige giftstoffer som har satt seg på huden.

Leire har avgiftende, desinfiserende og rensende egenskaper for hår og hodebunn, kontrollerer talgkjertlene og blokkerer overdreven utskillelse av talg. Dessuten lindrer den alle irritasjoner, gir næring og løfter hårrøttene litt. I stedet for å gi næring kan du bruke den til å style håret. Jenter som har tykt, flatt og lett tynget hår, er de største tilhengerne av leire. Det er en mindre kjent, men svært verdifull egenskap til - den øker blodgjennomstrømningen og dermed hårveksten. Det er grunnen til at leire passer så godt sammen med naturlige håroljer - blandet med en utvalgt olje blir det en intensiv maske som gir næring til håret og pleier hodebunnen.

Hårleire - typer og virkning

Det finnes flere typer hårleire, og hver av dem har litt forskjellige skjønnhetsfordeler. For den beste hårpleien må du velge den beste påføringsmetoden og oppdage egenskapene til hver enkelt.

Fordeler for håret med grønn leire

Den renser hodebunnen på en fantastisk måte, så den er perfekt for å opprettholde et riktig talgnivå, jevne ut pH-verdien i huden og lindre irritasjon og betennelser. Grønn leire er perfekt for moden hud og hår som sliter med tap av volum og vitalitet, og som har dårlig rotfeste i hårsekkene.

Fordeler for håret med hvit leire

Andre navn inkluderer kaolin og porselensleire. Hvit leire er den mildeste, så den fungerer for sensitiv hodebunn. Den lindrer forsiktig alle irritasjoner i hodebunnen.

Fordeler for håret med rød leire

Rød leire er litt mildere enn grønn leire, men har de samme egenskapene - den normaliserer talgsekresjonen, tetter blodårene og øker dermed blodgjennomstrømningen og styrker hårrøttene. Den anbefales for sensitiv hodebunn og vil fungere bedre enn den intensive "søsteren" grønn leire.

Fordeler for håret med himmelblå leire

Den lyseblå leireversjonen kommer fra Krim. Den er full av kobolt. Med tanke på effektene er det den sterkeste leiren. Lyseblå leire absorberer raskt talg og strammer huden, renser hudens porer og fjerner urenheter. Den forbedrer blodsirkulasjonen, reparerer og gir næring til håret. Personer med sensitiv hodebunn bør unngå den på grunn av for intensiv virkning.

Fordeler for håret med svart leire

Denne kosmetiske leiren kommer fra Dødehavet. Den virker antiseptisk og rensende på hodebunnen, inneholder mange verdifulle mineraler og tilfører dem til håret. Resultatet er et gradvis forbedret hårutseende og intensiv forsterkning. Svart leire beskytter også hodebunnen og håret og forebygger skader forårsaket av vær og vind.

Fordeler for håret med gul leire

Befrir huden fra overflødig talg og urenheter, og gjør håret smidig og voluminøst. Hvis du følger antialdringsprogrammet, kommer du til å like gul leire - den bremser aldringsprosessen. Gul og rød leire har lignende effekt, men den gule er litt sterkere. Til tross for den intensivt rensende effekten kan leiren virke på en subtil måte og berolige irritert hodebunn.

Ghassoul-leire (marokkansk leire)

Den er ikke bare perfekt som en hårmaske. Takket være den skånsomme skumdannende virkningen egner leiren seg godt til vask, og etterlater både hodebunn og hår friskt. Bruk den for å gi håret glans, mykhet og spenst. Ghassoul-leire passer til alle hårtyper. Hvis den brukes i en gjør-det-selv-maske, fjerner den keratinoppbyggingen. Den marokkanske leiren forebygger hårbrudd, frigjør tilstoppede hårsekker og fremmer sunn vekst.

Fordeler for håret med rosa leire

Den er utypisk, siden den ikke finnes i naturen. Den skapes ved å blande hvit og rød leire. Rosa leire kombinerer fordelene med de to ovennevnte leirene. Den er ideell for sensitiv hodebunn og skjørt hår (tynt og fett hår). Rosa leire er godt egnet for fint og tynt hår og irritasjoner i hodebunnen. Den er også god til å lindre solbrenthet hos lyshårede kvinner. Produktet helbreder arrene.

Hvordan bruke kosmetisk leire til håret?

Du kan bruke leire i håret på mange måter. En maske med leire er den mest populære. Du blander en valgt leire med en væske: vann (kokt eller mineralsk) eller hydrolat (f.eks. rose, kamille eller brennesle). Et godt valg er å berike masken med noen dråper hårolje. På denne måten blir ikke frisyren din grov og ru etter at du har vasket av masken - håroljen øker glansen og mykheten. Påfør masken hovedsakelig i hodebunnen, men fordel den på lengdene slik at oljer og leirens mineraler kan absorberes.

En annen idé er sjampo tilsatt leire. Å vaske håret med leire forebygger uttynning av håret, bidrar til å bekjempe flass, balanserer talgproduksjonen og gjør hodebunnen frisk. Leire vasker effektivt bort oljer etter oljebehandling av håret. Ingrediensen absorberer fett - også molekylene i naturlige oljer. Hvis du vil ha en sjampo tilsatt leire, blander du leiren med vann eller hydrolat (en slik sjampo vil ikke skumme). En annen god og like populær idé er å tilsette leire i en tradisjonell sjampo. Blandingen fungerer like godt og skummer i tillegg. Mange kvinner bruker kosmetisk leire i stedet for tørrsjampo ved å påføre tørr leire i hodebunnen og på hårrøttene, vente noen minutter og gre ut resten av produktet.

Eksfoliering av hodebunnen er en annen måte å bruke naturlig leire på. Det fungerer fantastisk for ekstremt skitten og fet hodebunn. Behandlingen øker blodgjennomstrømningen, stimulerer hårrøttene og gjør det mulig å fjerne opphopning av hårprodukter og keratin. Du må blande leire med en sjampo eller en mild SLS-fri balsam og sukker (en skje balsam og leire gir tre skjeer sukker). Du påfører blandingen i hår og hodebunn og masserer i 2-3 minutter.

Hårleire - effekter

Leire anbefales som en løsning på mange hodebunn- og hårproblemer. Regelmessig bruk av kosmetisk leire fremmer veksten av sunt og sterkt hår. Leire for tynt hår, leire for hårvekst eller kanskje leire for fet hodebunn - hvis du velger riktig leire, vil den løse alle problemer.

Ren hodebunn og rent hår, ikke lenger flatt, nedtynget eller fett hår, men i stedet næring, mykhet og beskyttelse mot ytre faktorer - dette er bare noen av fordelene du får ved å bruke hårleire.

Regler for bruk av hårleire

  • Bruk aldri rennende vann til å tynne ut leiren.
  • Sørg for at leiren passer til hodebunnen din, og husk at mye leire kan forårsake irritasjon i hodebunnen.
  • Bland leire med oljer for å gjøre håret mykt og glansfullt og unngå grove hårstrå.
  • Ikke bland ingrediensene med en metallskje, og ikke tynn ut leiren i en metallskål - leire mister sine absorberende egenskaper i kontakt med metall.
  • Vannet bør være romtemperert - ikke bland leire med kokende vann, den kan da miste mange av en gode egenskapene.
  • Når du kjøper en leire, bør du alltid sjekke ingrediensene og velge en leire uten parfyme eller andre kunstige stoffer; INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) bør ikke inneholde annet enn navnet på leiren.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring