Hvordan velge riktig frisyre og klipp for din ansiktsfasong?

Hvordan velge riktig frisyre og klipp for din ansiktsfasong?

Å matche en frisyre til ansiktsformen din er nøkkelen til et vakkert utseende. En passende frisyre kan få ansiktet ditt til å se slankere ut og forbedre utseendet ditt. På den annen side vil feil frisyre få deg til å se noen år eldre ut eller til og med feitere. Lær hemmeligheten bak hårstyling. Finn frisyrene som passer til ansiktsformen din.

Frisørens oppgave er å velge en frisyre som får deg til å se bra ut og føle deg fin. Det er ikke lett å oppfylle kundens forventninger og tilby en frisyre som forbedrer trekkene deres. Hva er problemet? Vi vet fortsatt ikke hvordan vi skal matche en frisyre til ansiktsformen vår. Først og fremst vet vi ikke hvordan vi skal finne hvilken ansiktsform vi har. For det andre vet vi ikke hvilke frisyrer som er mest attraktive for en bestemt form. Det er derfor vi synes det er skummelt å stole på visjonen til frisøren vår.

Hvorfor bør du være oppmerksom på ansiktsformen din når du velger frisyre?

Det er ikke noe komplisert med sammenhengen mellom frisyre og ansiktsform. Det lar oss fremheve ansiktstrekkene våre og skjule det vi ikke liker ved utseendet vårt. En godt matchet frisyre kan få et bredt ansikt til å se slankere ut eller trekke oppmerksomhet fra dyptliggende øyne, stor nese og utstikkende ører. Dessuten er metoden en enkel måte å se noen år yngre ut eller å gjøre ansiktstrekkene dine mer delikate.

Å velge riktig frisyre for ansiktsformen din er avgjørende. Det første trinnet er å finne ut hvilken ansiktsform du har. Du kan gjøre det ved å bruke en av de tre DIY-metodene; velg den som passer deg best. Hvis du gjør det riktig, vil det være bare barnemat å definere ansiktsformen din.

HVA ER ANSIKTSFORMEN DIN?

Det er fire grunnleggende ansiktsformer - kvadratisk, trekant (hjerteformet), rund og rektangulær (lang), men vi kan nevne flere andre undertyper. Her er beskrivelsen av de viktigste i kontekst av hårstyling.

  1. Trekantet ansikt (hjerteformet) – bred panne, høye kinnben, den nedre delen av ansiktet er smalere, spiss hake.
  2. Firkantet ansikt – bred panne og kjeve som er forbundet med sidedeler av ansiktet i en rett linje.
  3. Ovalt ansikt - en modellform; samme bredde og høyde; den kan ha høy panne og lang hake.
  4. Rundt ansikt – det er nesten like bredt som det er langt; fylde ved kinnbeina.
  5. Langt ansikt (rektangulært) – forlenget med høy panne, mindre oval kontur.
  6. Diamantformet ansikt – veldig lik hjerteformen, men noe smalere nederst, bredere på kinnbeina; smalner i pannen.
  7. Pæreformet ansikt – ligner langt ansikt, smalest øverst, bredest nederst. Pannen er smalere enn kjeve.

HVORDAN FINNER HVILKEN ANSIKTSFORMEN DU HAR?

  • Bruk et bilde – sett håret opp i en hestehale (panneluggen inkludert) for å eksponere hele ansiktet. Ta et bilde forfra. For å gjøre det enklere bør du skrive ut bildet og merke konturene til ansiktet ditt.
  • Bruk en linjal eller målebånd – mål lengden på ansiktet ditt i tre deler: fra hårfestet til øyet; fra øyet til nesetuppen; fra nesen til haketuppen. Deretter måler du bredden: panne, kinnbein og kjeve (disse målene er kun like hos et ovalt et ovalt ansikt). Å tegne forholdene på et ark kan gjøre visualiseringen enklere.
  • Bruk et speil – stå foran et speil med vått hår og gre det bakover. Se nærmere på refleksjonen din og sjekk hvilke deler som trekker oppmerksomheten din f.eks. en bred kjevelinje. Prøv å definere ansiktsformen. Det kan være hjelpsomt å skissere ansiktets refleksjon på speilet med en rød leppestift.

HVORDAN VELGER DU RIKTIG FRISYRE FOR ANSIKTSFORMEN DIN?

Frisyrer for hjerteformet ansikt

Kjendisinspirasjon: Victoria Beckham

Hvis ansiktet ditt er hjerteformet, velg frisyrer med lag, gjerne middels lange. En klassisk bob eller krøllet bob vil være perfekt. En énsidet lugg vil fungere for deg (kort, lang, tykk, tynn – uansett) eller dens alternativ – løse hår på begge sider som dekker tinningene. En for skarp hake er mindre synlig når du velger en asymmetrisk klipp.

Frisyrer som ikke fungerer for hjerteformet ansikt: pixie, frisyrer som viser pannen, høye frisyrer, langt hår eller rett bob-stil.

Frisyrer for firkantet ansikt

Kjendisinspirasjon: Keira Knightley

Hvis ansiktet ditt er firkantet, vil du se best ut med langt eller i det minste middels langt, bølgete hår som myker opp de sterke ansiktstrekkene. Det er flott om du velger en lett asymmetrisk frisyre med lag som trekker oppmerksomheten bort fra den sterke kjeven. Du kan like gjerne dra håret bort fra ansiktet for at ansiktet skal se smalere ut. Hvis du har et firkantet ansikt bør du velge en mer ujevn pannelugg.

Firkantet ansikt - frisyrer som bør unngås: rett pannelugg, pageboy, klipp kortere enn haken, frisyrer som berører ansiktet.

Frisyrer for ovalt ansikt

Kjendisinspirasjon: Jessica Alba

Hvis du har et klassisk ovalt ansikt, er du heldig. Nesten alle frisyrer fungerer for deg. Kort, middels langt og langt hår. Sett gjerne håret opp i en knute eller hestehale. Prøv et rett og tykk pannelugg. Klassiske frisyrer uten lag passer best f.eks. lob (lang bob).

Uattraktive frisyrer for ovalt ansikt: asymmetriske og typisk mannlige hårklipp, alle frisyrer som dekker den perfekte ansiktsformen.

Frisyrer for rundt ansikt

Kjendisinspirasjon: Drew Barrymore

Hvis ansiktet ditt er rundt, fungerer lob med diagonal pannelugg eller uten lugg utmerket; det vil få sidene av ansiktet til å se slankere ut. Gå for lang og subtil frisyre uten tydelige lag. Delikate oppklippet hår som dekker kinnene dine er en god idé, og gjør ansiktet slankere. Til og med korte klipp kan fungere for runde ansikt, men de må være mer ujevne, løftes ved røttene og tuperes, og skal ikke dras bort fra ansiktet slik at ansiktet ditt virker mindre fyldig. Volum er et must her.

Eksemplene på frisyrer du bør unngå: flate, til kjevebeinet, med rett og tykk lugg, rett og tungt hår, klassisk bob. Disse frisyrene passer ikke til et rundt ansikt.

Frisyrer for langt ansikt

Kjendisinspirasjon: Sarah Jessica Parker

Hvis du har et langt ansikt, rektangulært, bør du velge en kortere frisyre i bob-stil som når kjevebeinet. På denne måten vil du gi ansiktet ditt de riktige proporsjonene. Har du en slik ansiktsform bør du fokusere på å øke volumet f.eks. med krøller. Dessuten vil en tykk pannelugg som dekker pannen gjøre ansiktet kortere. Hvis ansiktet ditt er rektangulært, bør du velge middels langt hår, passende lag eller bølger.

Dårlige frisyrer for langt ansikt: dekker ansiktet, alt klippet til samme lengde, hår som faller ned ansiktet, mangel på volum, ingen pannelugg.

Frisyrer for diamantformet ansikt

Kjendisinspirasjon: Halle Berry

Hvis ansiktet ditt er diamantformet, bør du gå for korte eller mellomlange frisyrer. Bob er en perfekt løsning. Du kan også velge langt hår som du stryker bak ørene eller en kortere og mer ujevn frisyre – gjør alt for å fremheve de vakre kinnbeinene. Spør frisøren din om et en ujevn pannelugg (rett eller på siden). Å dekke kjeven er avgjørende.

Hvilke frisyrer anbefales ikke for et diamantformet ansikt? For eksempel flate frisyrer, glatte, eller "messy buns" på hodet som fremhever pannen.

Frisyrer for pæreformet ansikt

Kjendisinspirasjon: Kelly Osbourne

Hvis ansiktet ditt er pæreformet, bør du velge en kortere frisyre f.eks. bob eller middels langt hår, men klippet opp i lag. Du kan balansere proporsjonene i ansiktet ditt ved å øke hårvolumet f.eks. med bølger eller krøller som er det beste valget. Du kan bytte skillet ditt til siden eller sette opp håret i en knute, som vil forlenge ansiktet. Langt hår fungerer bare hvis det ikke dekker ansiktet ditt, så trekk det tilbake.

De verste frisyrene for et pæreformet ansikt: rett og langt hår som faller ned på ansiktet; symmetriske frisyrer; ingen pannelugg.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring