Monoiolje i hårpleie - fantastisk og velduftende nytt produkt fra Tahiti

Monoiolje i hårpleie - fantastisk og velduftende nytt produkt fra Tahiti

Eksotisk monoiolje kommer fra tropiske regioner. Produksjonen er en tradisjon i Tahiti. Oljen har vært manuelt utvunnet i årevis og polyneserne var blant de få som visste hvordan oljen kunne utvinnes på riktig måte for å få en blomstrete aroma.

INCI monoiolje: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tiare (Gardenia Tahitensis) Flower Extract

La oss begynne med å ta knekken på en myte. Denne aromatiske oljen kalles ofte for tamanuolje. Navnene kombineres da også gjerne: monoi tamanu.

Dessverre er en slik kombinasjon feil, siden tamanu er en helt annen olje - utvunnet fra tamanutreet som vokser i Stillehavet. Derfor snakker vi om du forskjellige oljer når vi sier monoi-tamanuolje.

Det som er interessant er at monoiolje er en kombinasjon av to naturlige ingredienser:

  • Tiaré-blomst (som gir oljen den eksotiske duften)
  • Kokosolje - polyneserne utvant dette fra soltørket kokoskjøtt kalt kopra. Kokosolje i denne formen er uraffinert og har alle de verdifulle mineralene, næringsstoffene og mettede fettsyrene preservert.

Monoiolje kalles også for Tiaré, som ligner på ordet tiara. Det er fordi gardenia anses som den ubestridte dronningen over alle blomster i Tahiti, hvor luften er full av den herlige eksotiske aromaen av Tahitisk gardenia.

Bruksområder for monoiolje

Den rene formen av monoiolje kan brukes på kropp, ansikt, negler og (viktigst av alt) til hårpleie.

Monoiolje er en maserasjon - det lages ved å bløtlegge tiaré-blomster i kokosolje. Resultatet er en olje med en herlig aroma, samt ekstra mineraler og andre stoffer som er bra for hårets helse og utseende.

Monoiolje - hårpleie

Polyneserte har brukt monoiolje i hårpleie i årevis. Bare tenk på det fantastiske håret deres for å forstå hvordan oljen virker. Håret elsker ganske enkelt monoiolje! Det består av bittesmå partikler som er kjennetegnet for alle mettede fettsyrer. Resultatet er at det tas opp lett av håret, men kan gjøre hår med middels porøsitet krusete. Monoiolje er ideelt for å gi næring til hår med lav porøsitet. De små partiklene fyller de mikroskopiske hullene i lite porøst hår perfekt.

Monoiolje er en perfekt kilde til mettede fettsyrer som til næring til hår med lav porøsitet: 44-48% laurinsyre, 16-19% saltsyre, 7-10% palmitinsyre, 5-8% kaprylsyre, 4-8% kaprinsyre, 1-4% stearinsyre.

Monoiolje - egenskaper

Monoiolje er en perfekt balsam for hår med lav porøsitet. Du må varme det mellom håndflatene eller i et vannbad før du putter det i håret. Det har en deilig aroma og trenger raskt dypt inne i hår med lav porøsitet.

Monoiolje gir også enestående beskyttelse mot sol, frost og diverse andre skader, f. eks. mekaniske. Det beskytter mot varme fra hårfønere, rettetang, krølltang, samt giftstoffer og sigarettrøyk. Det virker enda bedre ved varme: om du påfører det på håret, tar på et hpndkle og varmer turbanen med en hårføner, vil oljen trenge lettere og raskere inn i håret. Det starter eventyret mot sunnere og penere hår

Monoiolje inneholder B-vitaminer som er essensielle for hårvekst. For lite B-vitamin kan forårsake økt hårutfall eller til og med stanse hårvekst fullstendig. Monoiolje inneholder en blanding av forskjellige vitaminer (B1, B2, B3, B6). Vitaminer C og E er også nødvendige for håret - de forsinker aldringsprosessen og forhindrer at håret blir tidlig grått. Vitamin E er også kjent som ungdommens vitamin, takket være antioksiderende egenskaper. Monoiolje er også en kilde til kalium, kalsium, magnesium, jern, fosfor og sink. Alle disse mineralene forbedrer hårets tilstand ved å trekke inn i hårets kjerne og gi dyp næring. Det er verdt å nevne at bortsett fra å forhindre hårutfall og å forbedre hårets vokst, har sink også en direkte innvirkning på keratinproduksjonen - hårets viktigste byggekloss. Kalium er et stoff som regenererer hårsekkene og gjør dem sterkere. Det intensifiseres av magnesium, som også deltar i produksjonen av proteiner, f. eks. keratin.

Takket være verdifulle vitaminer og mineraler er monoiolje et godt verktøy in kampen for å reparere håret og å få en sunnere hodebunn og hårsekker. Oljen forbedrer funksjonen til talgkjertlene og sørger for god talgproduksjon, slik at håret forblir rent og forhindrer fett hår. Monoiolje lar kvinner takle problemer de alltid har slitt med - flatt hår som mangler volum. Oljen virker som en primer for styling, siden den gjør håret voluminøst og livlig.

Om du har tungt, tykt og flatt hår som mangler volum, og det er nesten umulig å style det og gi det en nye fasong - da må du prøve monoiolje. Det gjør håret ditt mykere og lettere å style allerede fra første bruk. Det er en god ide å bruke monoiolje sammen med andre oljer som kan gi fuktighet til håret og huden, samt opprettholde en naturlig barriere. Den beste kilden for slike ingredienser finner du i Nanoil for hår med lav porøsitet.

Monoiolje - er det populært?

Monoiolje får ulike tilbakemeldinger. Hvorfor det? Mange kvinner som har svært porøst, tørt og skadet hår bruker monoiolje i håp om at det kan hjelpe dem med problemene deres. Dessverre er ikke partiklene til monoiolje store nok til å regenerere porøse hårstrå, og derfor sier mange at oljen ikke virker eller gjør håret deres krusete. Kvinner med middels eller svært porøst hår bør absolutt gi opp på monoiolje eller kun bruke det på hodebunnen.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring