Hvordan ta vare på håret mens du sover? Nattlivet til håret ditt

Hvordan ta vare på håret mens du sover? Nattlivet til håret ditt

Natten er viktig for håret ditt. Det er da hårstråene hviler, fornyes og vokser. Du kan enten forbedre, eller uvitende forstyrre disse prosessene. Vet du nok om nattlig hårpleie til å ha vakkert hår når du våkner om morgenen?

Du kan pleie håret om natten ved å beskytte den mot skade og sikre at håret får næring. Sjekk ut hvordan du kan gjøre det!

Nattlivet til håret

Mens vi sover er det mange prosesser i kroppen som finner sted, og vi er ofte uvitende om dem. Mange av prosessene skjer i hodebunnen - for eksempel reparasjon, vekst og styrking. Det er ikke overraskende at olje i håret over natten gir de beste resultatene. Håret lever et hektisk liv om natten. Dette er når absorpsjonen av næring er best og mest intensivt.

Det er veldig enkelt å både skade og fornye håret om natten. Vær forsiktig, fordi det er lett å ødelegge hårstråene mens man sover. Gjør ditt beste for å beskytte dem! Å vite hva som skjer med håret om natten og hvordan man kan ta vare på det, er viktig for hårets helse.

Blir håret slitt om natten?

Hver natt blir hår (ikke bare tynt og skjørt hår), eksponert til fysisk slitasje, spesielt når håret er langt og utsatt for å floke seg. Spesielt dersom du deler seng med noen, kan den andre personen med et uhell rive eller knekke hårstråene dine i løpet av natten. Vi kan også slite på vårt eget hår ved å strekke, dra og ubevisst floke håret.

De vanligste hårproblemene som oppstår pga. manglende beskyttelse mens vi sover er:

  • rynker i håret
  • splittede tupper
  • brekt og skjørt hår
  • hårstrå som er revet ut
  • tørt, statisk hår

Hvordan ta vare på håret mens du sover?

Få kvinner innser hvor viktig det er med hårpleie på kvelden. Vi hopper over dette fordi vi pleier håret på dagtid. Men, det hadde vært tragisk å kaste bort alt vi gjør for håret på dagen, ved å ha manglende beskyttelse om natten.

Du bør ha kjennskap til et par regler som beskytter deg mot ulike farer som lurer om natten:

  • Ikke legg deg med vått hår da det er mer utsatt for slitasje
  • Du bør finne en frisyre for natten som ikke lar håret floke seg
  • Påføre hårolje for ekstra beskyttelse.

Opp eller ned? – den perfekte frisyren for natten

Burde du sette opp håret for natten? Kvinner kommer i to grupper – de som støtter og de som protesterer på det å sette opp håret for natten. Begge alternativer har fordeler og ulemper som du bør vite om før du avgjør hva du ønsker å gjøre.

Sove med håret løst er mye tryggere dersom du har kort hår. Ved langt hår vil det å la det være løst føre til floker og brekt hår, statisk og krusete hår, og til og med tynnet hår. På den andre siden har denne løsningen noen fordeler. Huden slapper av, fornyes og renses når håret ikke er satt stramt opp. Lufttilførselen til hodebunnen og håret er også bedre, og du ligger mer komfortabelt.

Sove med oppsatt hår er passende for kvinner med langt hår. Frisører anbefaler å sove med oppsatt hår fordi du forebygger floker og reduserer risikoen for skade/slitasje. Som et resultat er håret glattere, mindre statisk og uten slitasje. Men, det er én ulempe. Når du har håret oppsatt vil det gi press på hårsekkene og dette kan trigge hårtap.

Beste håroppsett for soving

Et passende håroppsett for soving må være løst nok til å ikke stresse hårsekkene eller gi en følelse av stramhet. På andre siden må det være stramt nok til å beskytte håret fra fysisk skade. Her er de mest populære håroppsettene som definitivt vil gi deg en følelse av komfort, og beskytte håret mens du sover:

  • en høy, løs bun på toppen av hodet
  • en løs flette i nakken
  • en flettet krone som ikke er for stram
  • en løs versjon av en flette

Bortsett fra å vite hvilken hårfrisyre du burde ha, er det viktig å velge riktig tilbehør for å unngå å ødelegge hårstråene. Ulike typer metall, plastikk-strikk, spenner og harde tilbehør utgår. Myke hårstrikk uten metall-elementer er det beste valget. Du kan også forsøke å bruke bomullskjerf eller rester av en t-skjorte. Husk at tilbehørene til håret må være myke og delikate.

Søvn – den beste frisøren

En annen fordel med å sette opp håret for natten er at det kan gi masse volum og bevegelse uten bruk av varme. Hvis du ikke vet hvordan du oppnår krøller uten krølltang, er det tid for at du lærer hvordan du naturlig kan gi håret krøller og volum mens du sover.

  • Krøller og bølger – hårruller, våtservietter og hårbånd i bomull er ting som lar deg style håret mens du sover uten bruk av varme. Ved å snurre fuktig hår rundt myke tilbehør kan seksjonene tørke og bli værende i en krøll i løpet av natten. Også en flette vil kunne gi vakre bølger på morgenen. Strammere flette og mindre hårruller gir mer krøller. Tykkere tilbehør og løse fletter gir løsere bølger.
  • Volumboosting – å sove med oppsatt hår kan gi volum til håret uten å veie det ned med produkter. Hemmeligheten ligger i riktig oppsett, som er avgjørende for de som har tynnere hår – en lav, løs flette kan veie håret ned. En løs bun på toppen av hodet er beste valget dersom du ønsker å løfte hårrøttene dine. De vil sitte «fast» i denne posisjonen, og gir deg volum i håret på morgenen når du løsner oppsettet. Å feste store hårruller i roten av håret er en annen god måte å få volum i håret, men de er sjelden veldig behagelige å sove med.

Hårolje over natten

Hvordan oppgradere hårets kvalitet mens du sover? Den enkleste måten involverer å gi håret tilstrekkelig næring som er essensielle for fornyelse. Beskyttelse fra slitasje og skade er viktig, men ikke viktigst. Derfor bør du påføre hårolje før du legger deg.

Olje av håret er en hjemmebehandling som ikke bare beskytter håret mot tap av fukt og skade, men også gir næring og gjør det sterkere. Fettsyrer, vitaminer, steroler og andre forbedrende substanser funnet i naturlige oljer vil trekke inn i håret og dens hårsekker mens du sover. Om morgenen vil en hårvask være nok – sterk, lysende, silkemykt hår som er enkelt å håndtere vil vise seg.

Hvorfor fungerer hårolje best når du lar det være i over natten? Oljen har mer tid til å bli absorbert, den tynger ikke håret, den virker dypere og lager et beskyttende lag som også beskytter mot fysisk slitasje.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring